Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2024 20:40 5 800 182

"Авдеевка вече не съществува"

  • авдеевка-
  • русия-
  • украйна-
  • бахмут-
  • война-
  • володимир зеленски

Изтеглянето от Авдеевка не носи съществени предимства на руската страна, каза Володимир Зеленски и подчерта, че Москва вече е унищожила множество градове и села и е отнела живота на десетки хиляди украински и свои войници

"Авдеевка вече не съществува" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият индустриален център Авдеевка е на практика изравнен със земята. Това е първият украински град, който руснаците превземат от май миналата година насам. Ожесточени сражения се водят и в околностите му.

Едно видео показва как украински войници напускат Авдеевка. Тяхната част беше осигурявала защита на изтеглящите се военни и цивилни. Въпреки това множество украински войници са били пленени от руските части. Изтеглянето от града, според украинското военно ръководство и президента Володимир Зеленски, е било необходимо поради опасността украинците да бъдат изцяло обкръжени.

Изтеглянето от Авдеевка не носи съществени предимства на руската страна, каза още Зеленски и подчерта, че Русия вече е унищожила множество градове и села и отнела живота на десетки хиляди украински и свои войници.

Първи успех за Москва от май 2023 година насам

Авдеевка сега цялата е в развалини. Малко преди окончателното решение за изтегляне от града, украинската армия евакуира последните останали цивилни граждани, а украински войници заснеха една възрастна жена, която през сълзи вика: „Тук съм родена и израснала. Това е истински кошмар. Защо ни наказват така!?“ Войникът, който я придружава, успява да каже само: „Да, Авдеевка вече не съществува“.

Падането на Авдеевка е важно за Москва, защото това беше първият украински град, който те успяха да превземат от май 2023 година насам. Освен това той бе и далеч по-добре укрепен от Бахмут, пише Андреа Беер в репортаж за АРД.

След изтеглянето на украинските части от Авдеевка, руската армия окупира бившия индустриален град и големия въгледобивен комплекс. Авдеевка се намира само на няколко километра от Донецк. Регионалната столица бе окупирана от Русия още през 2014 г, припомня АРД. Руското превъзходство по отношение на дронове, самолети и войници е просто смазващо, което, според украински сведения, позволява на окупаторите бързо да напредват в западна посока от Авдеевка.

Над 20 000 убити руски войници от началото на годината

Напоследък в центъра на вниманието попадна малкото населено място Ласточкине. Руската страна активно се опитва да го превземе, заяви говорителят на украинската група войски „Таврия“ Дмитро Лихови. Той съобщи за поне 14 ожесточени атаки., при които руснаците понесли сериозни жертви.

От началото на годината до 16 февруари са били убити над 20 000 руски войници. Унищожена е много военна техника, включително и около 200 танка. Пътят на руската армия е бил осеян с труповете на собствените им войници, написа в социалната мрежа „Телеграм“ бригаден генерал Олександър Тарнавски.

Киев не съобщава броя на загинали

Украйна не публикува официални данни за броя на своите жертви. Колко точно войници са били убити в боевете край Авдеевка или общо от началото на мащабната руска инвазия, може само да се предполага. Сигурно е само, че са много, пише АРД.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    142 213 Отговор
    Сега Авдеевка , скоро и други градове......

    Коментиран от #95, #98

  • 3 Майна

    156 214 Отговор
    Напротив!
    Тя ще се Възроди!
    Руските се грижат за своето..
    Респект!

    Коментиран от #28, #117, #151

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Верно ли

    15 107 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Село , или по точно вече няма село .
    Освободиха едно нищо

    Коментиран от #19, #41

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Проф. Дайно

    18 74 Отговор
    Авдийвка няма стратегическо значение

    Коментиран от #17

  • 8 Пффффф

    14 56 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен-_ Язовец":

    Точно преди две години бяха пред Киев.

    Коментиран от #62

  • 9 Човек вече да се чуди

    121 15 Отговор
    Да се смее ли, да плаче ли
    с цирковете на ГМ0 бройлери 🤣🤣🤣
    Слава Русия 🇷🇺🇷🇺🇷🇺
    Да живее България 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #35

  • 10 Хелоу

    136 13 Отговор
    Руснаците пък показват видеа в които местни чакали в подземията и търпяли невиждан тормоз, плачат и целуват идващите войски. Че най-накрая техните си дошли. На кого да вярваме?

    Коментиран от #132

  • 11 Хохо Бохо

    99 8 Отговор
    Всички знаем, че мястото е без значение, дали град или равно полЕ се тая, важно е колко са загубите на нацбандерите, а те да колосални, въпреки праведната пропаганда. Елитни части салонацисти се изпариха ъам, оцелелите трътиха да бегат но артилерията ги довърши. Сега ги млатят с 1500кг ОДАБ обемно детониращи авиационни бомби. Нацитата пълниха гащите от 500 и 1500кг планиращи фугасни, а от тези обемно детониращите няма оцелели да разказват
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Опааа

    98 9 Отговор
    Съществува и ще бъде прекрасен,красив град,свободен от нацисти!

    Коментиран от #48

  • 14 Путин

    15 60 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ще я заселим с русофили от България.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хохо Бохо

    13 79 Отговор
    Путин завладя град, който не съществува.
    Достойно за Гинес постижение....

    Коментиран от #150

  • 17 Реалист

    86 7 Отговор

    До коментар #7 от "Проф. Дайно":

    В момента Харковска област е отцепена с превземането на Авдеевка Харков практически вече е паднал и той.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Верно Гроздето е кисело

    87 6 Отговор

    До коментар #5 от "Верно ли":

    Пак ще си го направят. Територията е руска. Стратегически е с голяма стойност. Яд ли те е? Кеф
  • 20 Реалист

    10 84 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 21 Соломон

    63 3 Отговор
    През 1778 г. генерал-губернаторът на Новоросия Тимофей Тутолмин заповядва селото да бъде отбелязано на картата. По това време му е присвоено името Авдеевка - в чест на търговеца Иван Авдеев, който беше един от първите заселници и направи много за просперитета на селото.

    По време на Руската империя градът се развива активно благодарение на въгледобива и металургичните предприятия. Появяват се нови заводи и фабрики, изграждат се предприятия, жилищни сгради, училища, болници и друга инфраструктура.

    През съветските времена Авдеевка играе важна роля като индустриален център. През 30-те години тук активно се развива въглищната и химическата промишленост.

    По време на Великата отечествена война селото е окупирано от нацистите, но през 1943 г. съветските войски го освобождават. След войната всички производствени мощности са възстановени, освен това Авдиевка се превръща във важен транспортен център в региона.

    Авдеевка получава статут на град през 1956 г.

    На 17 февруари 2024 г. по време на СВО градът е взет под контрола на руските въоръжени сили.

    Коментиран от #44

  • 22 Поеми си малко въздух

    29 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Бе швестър🤣🤣🤣
    Ти го п0е и на един дъх искаш да Г0 източник,
    професионали3т ...!
  • 23 Р.К.И.

    5 50 Отговор
    Да им се отговори по същия начин. Москва да гори.
  • 24 Мирослав

    78 5 Отговор
    То и Мариопол уж не съществуваше, но като се върна в майчини руски ръце разцъфтява и вече е неузнаваем. На немският репортер на ZDF се опитаха да му наложат санкции за откритите и честни репортажи направени от града, който живее нов живот само година след като руснаците го освободиха.
  • 25 Зелен потник

    46 6 Отговор
    Изтеглянето от Авдеевка носи предимства на ВСУ и е голяма победа за Украйна. Сало Украине!
  • 26 ТаУмВзе

    7 50 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    1 200 000 красная армеа, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса и церозния дима каза преди 3 месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, ти ги смятай! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само каабев на дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната!

    Коментиран от #52, #53

  • 27 Цензура

    75 4 Отговор
    Много странно - защо нацистка украйна осем години укрепява един град без военно значение, а после го защитаваше яростно, жертвайки хиляди и хиляди войници? Същото говореха и Бахмут, когато бе превзет... пак същото ще говорят за Харков, после за Одеса, а накрая и за Киев....

    Нали много заплашваха: сега като станел сирски главнокомандващ, руснаците щели "да видят".... ами - ВИДЯХА !!!
  • 28 Мда

    28 5 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Пък вас ви изоставиха немили, недраги сред евроатлантиците.
  • 29 спиро

    29 2 Отговор
    Гроздето е кисело дрог?иран бокл?ук
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ХА ХА ХА

    51 5 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН ЩЕ КАЖЕ СЪЩОТО И ЗА КИЕВ СЛЕД ПРЕВЗЕМАНЕТО МУ ОТ РУСИТЕ , ЧЕ НЕ НОСИ СЪЩЕСТВЕНИ ПРЕДИМСТВА ЗА РУСКАТА СТРАНА !

    Коментиран от #79

  • 32 Цензура

    6 46 Отговор
    Но за две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 33 На СаЩ не може да се разчита

    37 4 Отговор
    Нито като съюзник нито като паркнйор. На лице са следните доказателства
    1. това което се случи в Украйна
    2. Това което се случи в Европа с мигрантската криза в резултат от политиката на САЩ в Близкия Изток
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 На година едно градче ,каква слава

    7 34 Отговор

    До коментар #9 от "Човек вече да се чуди":

    Срам срам и жертви !труден е руският живот 🥺

    Коментиран от #47, #84, #86

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тома

    23 2 Отговор
    Така е казал след като е шмръкнал две магистрали
  • 38 Отец Дионисий

    4 31 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #161

  • 39 Що циврите

    20 9 Отговор
    Авдеевка е едно селце, без особено значение,
    кво толкова е станало ?!
  • 40 Тома

    3 23 Отговор
    Ватника трябва е в.чувал, копейката тоже
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ъхъъъъъъ мозък

    51 5 Отговор
    "Авдеевка съществува" и е руска ! Авдеевка вече не съществува, ама за Украйна

    Коментиран от #55

  • 43 Соломон

    24 0 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    Пийте Хисарска вода !

    Била ЛЕКОВИТА ! :)
  • 44 Мда

    4 15 Отговор

    До коментар #21 от "Соломон":

    И колко жители има градът?

    Коментиран от #74

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Едно си е едно

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "На година едно градче ,каква слава":

    Кой ти го дава....😉😘😁
  • 48 Болестта ти е неличима

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "Опааа":

    Съжалявам няма лек ,пробвай в щатите!
  • 49 Баба Ти

    22 2 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    Стига копира едни и същи лъжовни данни, от които дори Украинското ГУР би ти завидял. Хапчетата драги.

    Коментиран от #75

  • 50 Бат Путин

    13 3 Отговор
    ,,Нашите цели ще бъдат постигнати на всяка цена!" Слушайте,бе хора!Какво се изненадвате сега?Броите убити,ранени,танкове и не знам какво си-целта е важна и тя ще бъде постигната.

    Коментиран от #94, #172

  • 51 Sкаnкhunt42

    10 31 Отговор
    След "освободителите" не остава нищо...
    Само р@зрух@ и смъ..рт!
    Любопитно ми е само териториите,които окупират с какви пари ще възстановят,как ще ги населят...
    Или просто идеята е са унищ0жат колкото им се позволи повече,за да не може Украйна да тръгне по собствен път?!

    Коментиран от #80, #122

  • 52 Павел

    32 6 Отговор

    До коментар #26 от "ТаУмВзе":

    Това е голям комплимент за руската армия, по твоята логика излиза, че в момента хиляда километра фронт се държи от 100 хиляди руски войници ( сто души на километър) срещу един милион украинска армия и същевременно побеждават цялото НАТО и освобождават нови градове ! Браво, не знаех, благодаря за информацията!

    Коментиран от #89

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Да бе

    5 16 Отговор
    "Индустриален център" с 30 000 души население по мирно време. Това майтап ли е?

    Коментиран от #166

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Подлият Зеленски, гнида мръсна

    33 3 Отговор
    "Авдеевка вече не съществува" ама тези които жилища и недвижими имоти там имаха още данъци дължат на Киев ? Нали така гласува Радата ? Може да ги няма апартаментите, може и окупирани да са ....но всяка урка трябва данък да плаща и въобще не е освободен от него.. ......и не само за Авдеевка, а за всякъде .....

    Коментиран от #70

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Госあ

    36 6 Отговор
    “Малко преди окончателното решение за изтегляне от града, украинската армия евакуира последните останали цивилни граждани” аз нали писах за заложниците…..ето затова не играят солнцепеците и отнема толкова време на руснаците да обезвреждат терористите. Изключително мръсна и жестока терористична стратегия на бандерите…
  • 60 Мии

    33 4 Отговор
    Що тогава го пазеха това незначително градче със 70 хил войска? Ся и Одеса и Николаев ще станат незначителни. Оътят е отворен

    Коментиран от #101

  • 61 Как що

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    За да питат такива D€ Били като теб

    Коментиран от #72

  • 62 Ми опитай се да мислиш малко

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пффффф":

    Кой, къде, какво....
    То бива, бива да сте з0мбирани
    ама чак пък толко3....
  • 63 Сократ

    37 3 Отговор
    Изобщо. Само от Авдеевка последните 10 години нацистите обстрелваха Донбас. Нищо не се е случило. Авдеевка е никаква цел за нацистите. Тогава защо се бетонирахме 8 години там? Същото се повтаря, като с Мариупол и Артьомовск. Докато даден плацдарм е под нацистите, много е важен, като го превземат руските войски, става незначителен. Нацистка наркоманска работа.

    Коментиран от #156

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Госあ

    7 42 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.

    Коментиран от #81

  • 66 Станислав

    18 2 Отговор
    Да бе те за това я пазиха толко!
    Котето като не можа да докопа гроздето каза че е кисело!
    Същата работа
  • 67 Сократ

    6 31 Отговор
    Германия, а и целият Запад може съвсем добре да се справя без НИЩО от рабсия. Западът по никой начин няма да зависи нито от рабсия, нито от когото и да било. Защото има ЗНАНИЕ. Оттам - три-четвърти от постиженията на фундаменталните науки и като следствие - почти всички технологии. Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие. Отделно от това, само едните перки по света тотализират 300 Гв мощ (колкото 300 Козлодуя), а като включим соларните енергийни системи, които в много страни имат ръст от 30 -50 та до 70% годишно, рабсия не може да мечтае за енергиен монопол. Фиброптичните кабели се нуждаят от кварцов пясък за да се направят - има го навсякъде. Хората синтезират метан (природен газ) от водород (електролиза на вода) и СО2 отпадъка от металургия и циментопроизводство с излишъка от енергията на соларните панели (Германия). Западът може без рабсия, но рабсия не може без Запада (или ще си стоят в крепостните колхози и калта).
  • 68 ДЖИДЖИ БИДЖИ

    34 3 Отговор
    Вече не жаля за нито един Окрайнинец. Останаха без оръжия и боеприпаси, но не спират да лъжат. По техни сметки на ден унищожават 460 руснака и 5 танка. Че те сами признават, че нямат толкова снаряда и патрони беее. Ако продължават да се правят на мъже ще се върнат в каменната ера , без икономика, без територия, без население
  • 69 Чан Гъм

    9 2 Отговор

    До коментар #55 от "От къде ще вземат хора да живеят":

    ~⁠>~⁠~⁠~
  • 70 Ъхъъъъъъ мозък

    21 3 Отговор

    До коментар #57 от "Подлият Зеленски, гнида мръсна":

    Точно така е !!!!! и изключително гнусни са решенията на Радата относно плащането на данъци за собственост в "окупираните" територии. Никой украинец не е освободен от тях въпреки невъзможността да ги ползва точно заради държавата Украйна .
  • 71 Еж па тоя

    31 4 Отговор
    Той наркоманя беше казал и че няма да даде Авдеевка за нищо на света ама се налижи. Сега врътна опашка и започна да пее друга песен . Типичен помияр .
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ама

    29 4 Отговор
    Драги ми шорошофили, закъснявате. Трябваше преди месец да пишете колко е незначително, преди зеля да се снима на табелата
  • 74 Соломон

    11 2 Отговор

    До коментар #44 от "Мда":

    Вашият въпрос е "риторичен".
    И, аз мога да Ви задам "риторични" въпроси.

    Къде се намира град Уман?

    Колко жители има?
    Колко ГОСТИ се събират в града всяка година по едно и също време?
    Колко бомби са паднали там от 2022 г.?

    ЗАЩО ?
  • 75 Иванушка 🇷🇺

    2 15 Отговор

    До коментар #49 от "Баба Ти":

    Лежи ти у тинята с децата си и чакайте гладни освободителите.

    Коментиран от #92

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Курд Околянов

    15 0 Отговор
    Тази година трябва да има избори в Украйна. Май през месец май.
  • 78 Негоден палячо

    18 2 Отговор
    Нямал е какво да каже и пак е дрънкал глупости или се оправдава, че тръгна да сменя командването по средата на решителна битка, по собствена прищявка.
  • 79 кнаус 485

    23 2 Отговор

    До коментар #31 от "ХА ХА ХА":

    27 Цензура
    50ОТГОВОР
    Много странно - защо нацистка украйна осем години укрепява един град без военно значение, а после го защитаваше яростно, жертвайки хиляди и хиляди войници? Същото говореха и Бахмут, когато бе превзет... пак същото ще говорят за Харков, после за Одеса, а накрая и за Киев....

    Нали много заплашваха: сега като станел сирски главнокомандващ, руснаците щели "да видят".... ами - ВИДЯХА !!!

    Коментиран от #109

  • 80 Кво?Руснаци да строят нов град?

    7 29 Отговор

    До коментар #51 от "Sкаnкhunt42":

    70% във Русия са с клозети на двора.И са два пъти по-бедни от нас.А ни сме въшловците на Европа.

    Коментиран от #118

  • 81 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    Патетично,но не актуално!Без хонорар!!Опитайте отново!
  • 82 Укропат

    7 1 Отговор
    Учередихме медал за защитата на Авдеевка.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 кнаус 485

    19 2 Отговор

    До коментар #35 от "На година едно градче ,каква слава":

    27 Цензура
    50ОТГОВОР
    Много странно - защо нацистка украйна осем години укрепява един град без военно значение, а после го защитаваше яростно, жертвайки хиляди и хиляди войници? Същото говореха и Бахмут, когато бе превзет... пак същото ще говорят за Харков, после за Одеса, а накрая и за Киев....

    Нали много заплашваха: сега като станел сирски главнокомандващ, руснаците щели "да видят".... ами - ВИДЯХА !!!
  • 85 Курд Околянов

    8 0 Отговор
    Тази година трябва да има избори в Украйна. Май през месец май.
  • 86 Мишел

    23 3 Отговор

    До коментар #35 от "На година едно градче ,каква слава":

    Авдеевка е шестия град, превзет след сражения от руската армия за година. За същото време Украйна превзе селцето Пятихатка цели осем пъти, като там никога не имало руска отбрана, и Роботино, което ще е украинско още няколко дни.
  • 87 Акула

    15 3 Отговор
    Слава на Русия ! Русия е Сила и Мощ! FJB !
  • 88 руско освобождение

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това ли разбираш като освобождение?То глупоста ако имаше крила,щеше да се носиш като червена патица в небесата.

    Коментиран от #102

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Кнаус 485

    5 25 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #119

  • 91 Русия най-могъщата

    10 4 Отговор
    Слава на великия Сталин! Да живее непобедимата Чернена армия!

    Коментиран от #106

  • 92 Соломон

    19 3 Отговор

    До коментар #75 от "Иванушка 🇷🇺":

    Лежим у тинята с децата си, понеже оставихме такива, като вас, да продават България !

    Кюрдите са 45 милиона и все още нямат държава, а ние БЪЛГАРИТЕ, заради ПРОДАЖНИЦИ, като Вас, скоро държава няма да имаме !

    Коментиран от #99

  • 93 Курд Околянов

    5 15 Отговор
    Но що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е путинко
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 МОЖЕ

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    НА КУКОВО ЛЯТО!!
  • 96 Смейте се хора

    17 4 Отговор
    Никой "украинец" не е освободен от данък сграда и такса смет в "окупираните територии" Така гласи украинският закон гласуван от Радата януари месец
  • 97 Соломон

    4 15 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #114, #129

  • 98 МалкоСтатистика

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Загуба на техника Кацап и ЗСУ по време на битката за Авдиевка, от 10 октомври 2023 г. до днес:

    на Руската федерация: 666 бр.

    ▪️Унищожени: 446 бр.;
    ▪️Изоставени: 183 единици;
    ▪️Повредени: 27 бр.;
    ▪️Заловени: 0 единици.

    ЗСУ: 57 бр.

    ▪️Унищожени: 37 бр.;
    ▪️Изоставени: 11 единици;
    ▪️Повредени: 6 броя;
    ▪️Заловени: 3 бр.

    Към всяка посочена единица в таблицата са приложени фото/видео потвърждения.

    Коментиран от #111

  • 99 Иванушка 🇷🇺

    7 13 Отговор

    До коментар #92 от "Соломон":

    Децата си продадоха за тия пусти копейки и пак сте най гладните и пропадналите.

    Коментиран от #127

  • 100 ААААА НЕ

    12 2 Отговор

    До коментар #83 от "Разпорен Путеняк":

    НЕ 46 000 А 46 000 000
    АЙДЕ КУКУРУКУ ВЧЕРА АВДЕЕВКА УТРЕ РАБОТИНО
    КУКУРУКУУУУУ
    УКРОМИСИРЧОК ИГРАЕ КАЗАЧОК
    ЩОТО МУ ПАРИ ПОД КРАКАТА
    ХОПА ХОПА В МАЛЕНКОГО ДЖОПА
  • 101 Къде ги видя

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мии":

    70 хиляди Заблуденяк

    Или 15 хиляди , станаха изведнъж 70 хиляди .

    Хахажаха
  • 102 Последния Софиянец

    1 7 Отговор

    До коментар #88 от "руско освобождение":

    За денги го правя, не се сърди, за какво мислиш съм.всеки ден от заран тук, да не ми е много зор за блатниците!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тези долни твари,

    4 15 Отговор
    по същия начин "освобождаваха" и България. ЕДИНСТВЕНАТА империя на света, която само е вземала, а НИЩО не е дала на поробените от нея народи.

    Коментиран от #165

  • 105 Прав

    15 1 Отговор
    До вчера я имаше, днес я няма.
    До вчера беше важна, днес е без значение.
    Евро-атлантическо ми е...
  • 106 ...

    8 7 Отговор

    До коментар #91 от "Русия най-могъщата":

    Слава!
    И Белене ще ви се види Рай, когато дойдем в България...
  • 107 Механик

    23 2 Отговор
    Аз не знам за какво говори Селения шмъркел но преди около час имаше статия тука. От СНН или нещо такова. Който иска може да я намери на сайта. Та в тая статия кават следното:
    "Авдеевка беше мощен украински укрепен район, разположен във вътрешността на страната и далеч от руската територия. В града се водят боеве, откакто Русия изпрати войски в Украйна през 2014 г. Това е цял укрепен град с лабиринт от ровове и тунели и защитава важни тилни центрове, разположени на запад от него."
    Вие преценете кой лъже и как.
  • 108 Акула

    7 18 Отговор
    Понеже ми се доспа да кажа Лека Нощ и да добавя към вашия коментар - като споменахте за яицата, та се сетих, че по форумите срещнах един хубав лаф, а именно, че всички приказки за величието на Русия завършват с купони за хляб. А и друго ми направи впечатление - цели комплекси от жилищни блокове, даже в Москва са без парно в тоя студ! Понеже разни части не могат да доставят, тръби се пукат, на друго място опашки от лелки за безплатни бонбони за кампанията на Путин а Путин се среща със семейства на загинали и говори нелепости (постановка, понеже ако бяха истински, трябваше с голи ръце да го ликвидират)- а бе - пълна шизофрения. Жалко за обикновените хора, които са напълно безсилни (страх и терор!) да спрат този фарс. Най-ценното са хората, а кремълскта клика ги хвърля в огъня като дърва за огрев. Страшно е!
  • 109 Даа бе

    7 5 Отговор

    До коментар #79 от "кнаус 485":

    Жертвите в Авдеевка са 7:1 в полза на украинците!! Явно имало е стратегическо значение,но на фронта ситуацията се променя,троле!

    Коментиран от #116

  • 110 Механик

    6 11 Отговор
    Но глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 111 Голямата е загубата

    2 15 Отговор

    До коментар #98 от "МалкоСтатистика":

    На жива сила на Ушанките.

    Над 46 хиляди Могилизирани.
    Още едно такова село .
    И ще видим поредната Могилизация в Рашкирия.
    Но този път трябва да ги подкарат и в Масква и Петербург Руските Гейзъри, да видят как върви геноцида над малцинствата.
  • 112 Смейте се хора

    11 3 Отговор
    Никой "украинец" не е освободен от данък сграда и такса смет в "окупираните територии" Така гласи украинският закон гласуван от Радата януари месец. Смейте се ! Смешно ли е ?

    Коментиран от #120

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 АМ ЧИ ПУТИН

    13 3 Отговор

    До коментар #97 от "Соломон":

    МЙ НЕ ПРАВИ МОБИЛИЗАЦИИ
    МАЙ УКРАИНЦИТЕ А НЕ РУСНАЦИТЕ ГИ ЛОВЯТ ПО СПИРКИТЕ КО ШИ КАИШ
    АМА КАЗВАЙ КВОТО ЩЕШ
  • 115 За какво изтегляне

    10 1 Отговор
    говори авторът
    Всички видяхме пари че като им бягство
    Как да тълкуваме твърдението че градът не е от съществено значение
    Ами като е така защо се бяха вкопчили в него
  • 116 Кнаус 485

    1 9 Отговор

    До коментар #109 от "Даа бе":

    Важното е копейки да оцещава тьота, не ми пука като преписвам.
  • 117 Какъв респект

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    беПомияр cкопен?

    Коментиран от #128

  • 118 Соломон

    18 1 Отговор

    До коментар #80 от "Кво?Руснаци да строят нов град?":

    Да Ви ПРИЗНАЯ, повече МРЪСНИЦИ съм срещал, сред тези, които не ползват "тоалетни на двора" !

    За до ВЛЕЗЕШ в ДВОРА на някой, ТРЯБВА да ти РАЗРЕШАТ !

    Коментиран от #131, #146

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 данък сграда и такса смет

    10 5 Отговор

    До коментар #112 от "Смейте се хора":

    Урките ще плащат още 100 години за несъществуваща собственост. Да питат Радата що е така ако не са доволни
  • 121 Прав съм

    21 3 Отговор

    До коментар #103 от "Прескъпо им излезе на фашистите.":

    От месеци Авдеевка, както Бахмут преди това, Мариупол и....десетки по малко беше отворен чувал създаден от руската армия. В който влизаше оръжие и безмозъчни бандеровци и нищо не излизаше обратно. И тези чували стояха, докато заради просенето на пари от запад на Зеленски му бяха нужни. И в тях потънаха десетки хиляди техника боеприпаси и хора. В момента, в който спираха да вкарват месо и техника, която руснаците лесно унищожават при 100% въздушно превъзходство и обкръжение от 3 страни, плюс прострел на единствения снабдителен коридор. Всичко приключваше с ликвидираме или плен на останалите вътре, които 9 от 10 няма как да се изтеглят под артилерийски и въздушен обстрел от руснаците. Останалото е смешки за дебили.
  • 122 АМИ

    11 2 Отговор

    До коментар #51 от "Sкаnкhunt42":

    ВИЖ МАРИОПУЛ ТАПА...НАРИНО
    ВИЖ И КРИМ УКРОМИСИРЕ
    АБЕ КВО СТАНА ИЗЧИСТИХА ЛИ ЛАЙ.....ТА ОТ УЛИЦИТЕ НА КИЕВ
  • 123 Джамбaза

    14 4 Отговор
    Със значение, без значение...
    Защо ВСУ бранеха Бахмут, Мариупол и Авдеевка?
    Защото са важни!
    И ги загубиха, защото са безродници.

    Коментиран от #176

  • 124 Типично по варварски (израелски )....

    10 2 Отговор

    До коментар #113 от "Авдеевка е тотално разрушена":

    Какво остана от Газа ? Сега рев за някаква Авдеевка
  • 125 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Троловете на масовия убиец Путин са най-тъпите хора на земята.
  • 126 Сгазена ти е

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен-_ Язовец":

    кривата, плешива кратуна.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 респект за добротата на Путин ! респект

    8 11 Отговор

    До коментар #117 от "Какъв респект":

    Цивилните граждани бяха безпроблемно оставени да се изтеглят
  • 129 Соломон

    12 3 Отговор

    До коментар #97 от "Соломон":

    Ти брой англосаксонските НАЕМНИЦИ, загубили животите си, воювайки срещу БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД !
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ъхъъъъъъ мозък

    9 2 Отговор

    До коментар #118 от "Соломон":

    За до ВЛЕЗЕШ в ДВОРА на някой, ТРЯБВА да ти РАЗРЕШАТ ! Граждани на Украйна имат обаче по малко от 2% собственост в отцепилите се републики и по добре помисли на кой точно е ДВОРА.
  • 132 Aнджело

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хелоу":

    Само на Дойче Веле трябва да вярвате! И на Свободна Европа. Както доброто старо време
  • 133 Много ме е яд на Путин

    10 3 Отговор
    Голям добряк се извъди.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Краватар 🐄

    11 3 Отговор
    гроздето е кисело...напоследък само това чуваме от колективните?
  • 136 Коко

    11 4 Отговор
    Авдеевка вече не съществува"
    На картата на Украйна
  • 137 Ех, че сте

    1 5 Отговор
    Скоро скоро, не ви остана много време. И русофили и русофоби
  • 138 респект

    10 5 Отговор
    За хуманното отношение на Путин. Остави всички да напуснат и им гарантира сигурността. За такава доброта и човечност даже други примери няма в по новата световна история

    Коментиран от #177

  • 139 россиян..

    8 4 Отговор

    До коментар #130 от "хахах":

    Да си тиквун това звучи гордо а сглобкаджийски козяк-два пъти..много ме е яд че укрофашагите избягаха от авдеевка,ако беха останали-вова нямаше да ги победи..хи хи
  • 140 Като четем Дойчо Велчев

    14 3 Отговор
    разбираме че украинците са изтрепали руснаците и са се изтеглили за да не им миришат труповете им.

    Професионална журналистика!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Авдеевка ще бъде възстанаовена

    11 1 Отговор
    Дори по-добре от преди. Както Мариопул
  • 144 Ццц

    19 2 Отговор
    1. Украинската армия не се изтегли, а побегна панически. Заповедта за изтегляне не променя фактите. 2. Тапарски може да говори каквото си иска, но момчетата, които реално бягаха за живота си казват друго - планини от трупове действително има, но не са руски. 3. Дрогата е изтръпнал, макар да се ежи, че освобождаването на Авдеевка не е нещо особено. Защо осъди на смърт толкова войничета тогава? 4. 20 000 беше украинския гарнизон. 2 дена преди падането там бяха изпратени последните сравнително боеспособни части. Резултатът е известен и цифрата на жертвите е точна. Но отново това не са руски жертви. Руската тактика се базира предимно на артилерийски обстрел. Щурмовите групи са от 10 до 50 човека и тяхната цел е да прочистят окопите след като ортилерията е взела акъла на повечето от обитателите. Най-сполучливо се лъже когато лъжата все пак съдържа частичка истина.
  • 145 Путин:

    11 2 Отговор
    "Да им го начукам на урките" не е обида а предложение
  • 146 Кво увърташ,бе!

    0 7 Отговор

    До коментар #118 от "Соломон":

    Кажи си че клечиш и ти насред дупка в двора.

    Коментиран от #159

  • 147 Хаха

    3 8 Отговор

    До коментар #103 от "Прескъпо им излезе на фашистите.":

    "Загуби на рашистите за Авдеевка - 224 загубени танка, от които 128 унищожени, 88 изоставени.... 359 загубени бронирани машини, от които
    252 унищожени, 98 изоставени...."
    ОК, ясно че броиш руските загуби, докато гледаш тавана на хола от дивана, но само не мога да проумея по какъв начин руснаците" изоставят"танкове и бтр-ри, докато настъпват, а всушанките се изнасят посока Киев!? Разбираш ли каква грандиозна глупост копи/пействаш или не можеш да го проумееш...

    Коментиран от #154

  • 148 az #СВО

    13 1 Отговор
    Извънредно!

    Максим Кузминов, руският предател, който уби свой колега пилот и избяга в бивша Украйна с руски вертолет е намерен убит с най-малко шест куршума в Аликанте, Испания.

    Без коментар....
  • 149 Хохо Бохо

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Кажи бе, за хаймарсите кажи, за великите кажи. Единствено ще ги запомним с най-голямото екологично бедствие, стената на язовира. Само това успяха да взривят, и няколко пазара с цивилни, при това украинци от т.нар. окупирани територии. Мръсни нацисти
  • 150 Хохо Бохо

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хохо Бохо":

    Ми що пълниш гащите, че ще дойде на Дунава ве? Хем едно село неможе да превземе, хем геуропа трепери, че ще я нападне. Сещаш ли се колко си дал на късо?
  • 151 бл.134 в Zап. парк

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Напред, към Берлин .Треперете слуги на Америка
  • 152 Хаха

    9 1 Отговор
    Голяма укро мъка! Няма я вече Авдиивка - 8 години укрепяван район, от който обстрелваха необезпокоявани жени и деца в Донецк!
  • 153 Ъхъъъъъъ мозък

    3 1 Отговор
    "Авдеевка вече не съществува"Джо Байдън е готов за решителни действия
  • 154 След като машината е поразена

    0 4 Отговор

    До коментар #147 от "Хаха":

    Кво ще я правиш.Умен си и ти.

    Коментиран от #155

  • 155 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #154 от "След като машината е поразена":

    В крайна сметка "унищожена" или "изоставена" или и двете бе, шнорел!? Броиш едно към гьотере, докато гледаш тавана от дивана в хола! Приемаш желаното за действително! Има термин за твоето заболяване в психологията!
  • 156 бат Мишо

    17 1 Отговор

    До коментар #63 от "Сократ":

    точ в точ Сократе
    без Авдеевка НЯМА АРТИЛЕРИЙСКИ ОБСТРЕЛ НА ДОНЕЦК НЕВЪЗМОЖЕН Е
    просто защото от останалите вермахтови позиции е извън обхвата или са на оголени места където да се разположи тежка артилерия е немислимо
    Аретен с авдеевка се отблокира ЖП трасето за бързи превози посока север юг
    И НАЙ ВАЖНОТО
    руската армия след падането на авдеевка излезе на оперативен простор
    пред нея няма тежки укрепления или отбранителнни линии и географски препятствия да разгърне истинската си сила
    бързи бронетанкови тукати с бързи обкръжения
    АПРОПО ОЩЕ 1 ДОБРА НОВИНА
    Пилота на Ми 8 Кузминов който изби колегите си и приземи хеликоптера си на украинска територия ,
    за което си предателство получи 500 000 долара и заживя в Испания охолно
    ДНЕС Е ПОЛУЧИЛ ОТ ПРЕМИНАВАЩ АВТОМОБИЛ 16 куршума в главата

    Коментиран от #163, #164

  • 157 Соваж бейби

    15 1 Отговор
    Нали Русия уж не била напредвала,на ден 15 от 14 теми са как вкисналата зелка бил свалял руски самолети и дронове и по колко милиони и милиарди се пускат в тоалетната.Парите от данъци на хората и измислена инфлация ни съдират кожите да подпомагаме някъква болна илюзия че украина ще победи!А дано Русия по скоро влезе в Киев и се приключва няма нерви вече,за парите имам в предвид които се наливат в тази жалка война
  • 158 За всеки

    11 2 Отговор
    загинал руски военнослужещ ще платите по две. Земята ви ще бъде изпепелена.
  • 159 Соломон

    11 0 Отговор

    До коментар #146 от "Кво увърташ,бе!":

    Разликата между нас е, че аз "клеча" над дупката, а вие сте до шия в нея !
  • 160 биозеле

    10 0 Отговор
    урки, еваха ли ви руснаците, а? 1500 убити азовци, честито!
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 БАНко

    10 2 Отговор
    ОЩЕ КИСЕЛО ГРОЗДЕ , ЛИСО ЗЕЛЕНСКИ !!! КАТО НЕ Е СЪЩЕСТВЕНА ТАЗИ КРЕПОСТ НА УКРАЙНА ЗАЩО ВКАРА ВЪТРЕ 60-70 000 И ГИ УНИЩОЖИ ??? ТОВА И ЦЯЛАТА ТИ ИДИОТЩИНА ПО ЛИКВИДИРАНЕТО НА УКРАЙНА НЯМА ДА ТИ Е ПРОСТЕНО !!!
  • 163 Браво Бат Мишо

    8 1 Отговор

    До коментар #156 от "бат Мишо":

    +++++++
  • 164 БАНко

    7 1 Отговор

    До коментар #156 от "бат Мишо":

    БРАВО БАТ МИШО
  • 165 Сечко

    8 2 Отговор

    До коментар #104 от "Тези долни твари,":

    А Великата Британия с Индия ами Френските, Датските и Холандските колонии, те толкова много са “дали” на колониалите си, направо? Само си говорите тука. Руснаците били взели

    Коментиран от #167

  • 166 Христо

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "Да бе":

    Авдеевка е до Донецк, почти негов квартал, а Донецк е с близо едив милион население
  • 167 Именно, каква

    1 0 Отговор

    До коментар #165 от "Сечко":

    е разликата между едните и другите - няма такава.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Ксаниба

    7 1 Отговор
    И за Мериупол така писахте. Сега е по красив от куев.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Сервитьор

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    С миене на много чинии виж какво става! Няма къде да сипвам 1,2 и трето!
  • 172 Мухаха

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Бат Путин":

    Ми да им пожелаем да изпукат, докато я постигнат, щом няма да се отказват... Нали се видя какво скопосаха като победиха във ВСВ
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Мухаха

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Джамбaза":

    Ми да им пожелаем да изпукат, докато я постигнат, щом няма да се отказват... Нали се видя какво скопосаха като победиха във ВСВ
  • 177 Айде бе!

    1 1 Отговор

    До коментар #138 от "респект":

    И що трябва да убива хора в собствената им страна, в собствените им градове този "човеколюбец и добряк"? Когато страната му е поела ангажимент за ненарушимост на границите на Украйна? Украинците се разоръжиха за да им позволят да се откачат от Русия, а Путин им се бъркаше- къде да членуват, каква културна политика да правят, натрапваше им корумпираните си пионки, пращаше "зелени човечета" уж частни, да отцепват региони... Просто се чудя какъв морален и логически апарат трябва да имаш, за да харесваш и оправдаваш всички това!
  • 178 Авдеевка беше село, сега пък Зеленски

    2 0 Отговор
    казва, чее Индустриялен център!! Някои Мисирки повтаряха с Месеци, че Авдеевка е Село!!? Последниия Бетониран Укреп район на Украина!?
  • 179 До 54! близките години до Започване на

    0 0 Отговор
    СВ У статистиката дава, 73 000-76 000 жители на Авдеевка!! Официална статистика!! Индустриален Център, Коксо- химически комбинат? , мнохиляден работен колектив само в него!!!
  • 180 „Тук съм родена и израснала. Това е

    2 0 Отговор
    истински кошмар. Защо ни наказват така!?“ .............................. ПИТАЙТЕ ЗЕЛЕНСКИ , НО ДА НЕ ТЕ ЛЪЖЕ !
  • 181 АВДЕЕВКА ВЕЧЕ И СЕЛО НЯМА ДА Е ,

    2 0 Отговор
    А ЗА ЗАВОДИ - ЗАБРАВИ ! КВОТ БЕШЕ , БЕШЕ !
  • 182 Авдеевка ...последната крепост на НАТО!

    2 0 Отговор
    Авдеевка не е само един град или индустриален център, Авдеевка беше най укрепената съвременна крепост и отбранителна линия в света. НАТО там изля млн. тонове бетон в продължение на 10 години, за да изгради бункери,укрепления и тунели. От Авдеевка в продължение на 10 години се обстрелваше и избиваше мирното руско население в Донецк! Така ,че падането на Авдеевка е един исторически успех на Русия над НАТО за което тепърва ще се пише.
Новини по държави: