Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 08:44 2 242 2

Китай е готов да си сътрудничи с ЕС, заяви Ван И при своето посещение в Испания

  • ван и-
  • китай-
  • външен министър-
  • испания-
  • посещение-
  • сътрудничи-
  • европейски съюз

Ван изтъкна, че Китай приема ЕС като „важна сила в многополюсния модел“ и подкрепя европейската интеграция

Китай е готов да си сътрудничи с ЕС, заяви Ван И при своето посещение в Испания - 1
Министърът на външните работи на Китай Ван И е посрещнат от краля на Испания Фелипе VI / Снимка: БГНЕС

В хода на своето посещение в Испания, китайският външен министър Ван И заяви, че Китай е готов да сътрудничи с Европейския съюз в защита на свободната търговия и подкрепа за многостранния подход в международните отношения, съобщиха Ройтерс и БТА.

Китайският министър каза още, че Китай и ЕС могат да работят заедно за един справедлив и подреден многополюсен свят, както и за приобщаваща икономическа глобализация.

Ван изтъкна, че Китай приема ЕС като „важна сила в многополюсния модел“ и подкрепя европейската интеграция, развитието и растежа на Съюза, както и постигането от него на стратегическа автономия.

„Стига Китай и ЕС да засилят солидарността и сътрудничеството, няма да има блокова конфронтация“, каза китайският министър на среща с испанския премиер Педро Санчес.

Ван И се срещна още с испанския външен министър Хосе Мануел Алварес и с краля на Испания Фелипе Шести.

Китайският представител заяви, че Пекин е готов да поддържа обмен на високо равнище с Испания и да задълбочи взаимноизгодното сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи Хи Хи

    2 1 Отговор
    Ша сътрудничи ми, де ша ходи. Че то от ЕС иде папкането. Иначе ше има да набиват панголини или по купичкамориз на трима на веднаж на три дена. САЩ почнаха да дърпат чергата( отвориха завод за нанокомпютри, ама в щатите) а мизерият на Русия знаят , че няма да ги храни.. та ша сътрудничат, де ша ходят..
  • 2 Хи Хи Хи

    0 0 Отговор
    Ей, келеш. Като си ме вкарал в тунела ко си мислиш, че не можем да те прескочим ли..поредния пишман ИТ спечиалист..
Новини по държави: