Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Февруари, 2024 13:18 4 800 101

Бивш директор на ЦРУ: Кремъл се измъкна от задънената улица, крайно време е украинската армия да удари Кримския мост

  • крим-
  • украйна-
  • кримски мост-
  • робърт гейтс-
  • русия

Робърт Гейтс отбеляза още, че ако искате да накарате руснаците да млъкнат, ако искате да прекъснете това усещане за импулс, което имат, защо пък да не можете да свалите моста над Керченския пролив?

Бивш директор на ЦРУ: Кремъл се измъкна от задънената улица, крайно време е украинската армия да удари Кримския мост - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна не е в задънена улица – Русия преодоля безизходицата на бойното поле и възстанови настъпателния си ход по цялата фронтова линия. Това заяви бившият директор на Централното разузнавателно бюро (ЦРУ) на САЩ Робърт Гейтс в интервю за американския вестник The Washington Post.

"Много хора описват войната в Украйна като в задънена улица. Опасявам се, че в момента не може да се говори за безизходица, руснаците си върнаха инерцията. Това не е пробивна инерция, но имам усещането, че те ще продължават напред“, отбеляза Гейтс.

По думите му падането на стратегически важния град Авдеевка е позволила на руснаците да преместят бойните си линии по-на изток.

"Руснаците непрекъснато са в настъпление на различни места по почти 1000-километровия фронт“, допълни бившият директор на ЦРУ.

Според Гейтс загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отчасти се дължат и на проблемите с доставките на оръжия и боеприпаси.

"Четох, че за всеки артилерийски снаряд, който украинците изстрелват, руснаците изстрелват 10, а украинците сега са изправени пред недостиг на боеприпаси, артилерия“, коментира още Гейтс.

Бившият директор на ЦРУ изрази опасения, че "процесът на вземане на решения от САЩ за предоставяне на по-съвременни оръжия на Украйна е съзнателен, бавен и често твърде закъснял... Можехме да започнем обучение на украински пилоти за F-16 преди година и половина, а след това, когато бъде взето решението за доставката на изтребителите, те щяха да влязат в пилотските кабини и да започнат да летят... Така че мисля, че се забавихме с предоставянето на оръжие, което би могло да промени начина, по който протича този конфликт“.

Гейтс отбеляза още, че "ако искате да накарате руснаците да млъкнат, ако искате да прекъснете това усещане за импулс, което имат, защо пък да не можете да свалите моста на Керченския пролив? Това би имало голямо въздействие върху руснаците - както психологически, така и военно. Даването на възможност на украинците да ударят да поразяват стратегически цели в Крим е наистина важно и може поне психологически да промени тенора на това къде се намираме в този момент“, заключи Гейтс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    75 12 Отговор
    Мечтите са безплатни!

    Коментиран от #24

  • 2 атеш айдар марийка джамбаз

    71 9 Отговор
    хаха,още един наркоман.В това сайтче само наркоманчета се цитират

    Коментиран от #14

  • 3 Последния Софиянец

    6 52 Отговор
    Но да кажа, че от това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.

    Коментиран от #49

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ако е при мен копчето

    44 11 Отговор
    ще думна фашингтон тройно
  • 6 Въпросче

    81 14 Отговор
    А като ударите кримския мост , дали Киев няма да се сравни със земята ? И поглеждайте , да не изгрее "второ слънце" над Ню Йорк .
  • 7 ТаУмВзе

    18 64 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #90, #100

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    16 55 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗
  • 9 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    18 54 Отговор
    Да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #32, #38

  • 10 Отговорче

    58 12 Отговор

    До коментар #4 от "Отец Дионисий":

    Ти гледай Господ да не те накаже , дето си тръгнал с турско-католическия алианс срещу православните руси !

    Коментиран от #18, #26, #67

  • 11 Делю Хайдутин

    14 45 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 12 дайте им ракети

    12 38 Отговор
    и нищо от моста няма да остане
  • 13 да го цепят тоя мост ....

    12 36 Отговор
    и рашаните са загубени
  • 14 Трол

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "атеш айдар марийка джамбаз":

    Не си прав, че са само наркомани, понякога цитират и Зеленски.
  • 15 Инфо

    60 8 Отговор
    Освен кримския мост има и киевски, Николаевски и много други по Днепър. Но има още жп възли, автомагистрали ,складове с боеприпаси, американско и английско посолства, върховна Рада, и купища интересни забележителности, като

    Коментиран от #86

  • 16 Гледай !

    56 9 Отговор
    Да не ударят Руснаците Капитолия,че тогава друго ще говориш!Не мога да разбера,как пенсионирани псевдо генерали дават някакви насоки!Ами ако избухне ядрена война???Как тогава ще обяснявате ?Кой ?Кого ?Защо? Най децата и младите хора?На земята?
  • 17 Харон

    11 28 Отговор
    Дайте им ракетите! И готово!
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    15 41 Отговор

    До коментар #10 от "Отговорче":

    Алкохолната джамахирия изтребва християни от как съществува, подлога грила, а да питам от кога копейките станахте вярващи като винаги сте рушали църкви и избивали попове, разкажи ни❗❗
  • 19 Удри,удри,удри!

    7 34 Отговор
    С всичко възможно.
    Когато един гросмайстор ме учи да играя шах ми каза така. Ако противника ти е по силен, не мисли много. Атакувай го с всичко възможно. Давай му постоянно шах. Докато сгреши. Тогава го матирай.

    Коментиран от #98

  • 20 Освен да рушите

    40 3 Отговор
    Нещо друго постигна ли ЦРУ
  • 21 Путин ще натисне копчето!

    32 7 Отговор
    Колко държави участват във украинската война!

    Коментиран от #54

  • 22 кална вена

    28 6 Отговор
    те накрая ще пратят една от големите точно в централата на ЦРУ....
  • 23 12340

    26 2 Отговор
    Киро Буданов може да удари и "Голдън Гейт"! :))
    ... като му спряхте парите....
  • 24 Кнаус 485

    41 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Клише е че мечтите са безплатни..... Робърт гейс е на 80 години, винаги е работил неща свързани с националната сигурност на Америка ,27 години е бил в ЦРУ, секретаря по отбраната на Джордж Буш и барак Обама... Знае и разбира много неща, но почнах че е на 80 години и явно мисълта му не е много трезва.... Ще се съглася с него само,че свалянето на кримския мост ще има голямо въздействие върху руснаците в политическо и военно отношение.... Но това въздействие няма да е в посоката в която мисли Гейтс, напротив руснаците ще се мобилизират допълнително и няма да бъдат толкова меки по отношение на Украйна.... Дори си мисля че ще те ударят и улица банкова в Киев, за което е дошло време от отдавна.....

    Коментиран от #40

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РУСКИ ВОИНИК

    29 6 Отговор
    СЛЕД КАТО ЗАВРЕМ УКРОБАНДЕРОВЦИ В КУЧИ Г,Ъ,З МОСТА НЕ НИ Е НУЖЕН ТОГАВА ПОЛОВИНАТА УКРАИНА ЩЕ Е НАША
  • 29 Атина Палада

    37 4 Отговор
    Робърт Гейтс никога не е бил шеф на ЦРУ, драги ми джурналя.
    Но сега ще цитирам изказване същия Гейтс, след влизането на Крим в състава на РФ!
    "САЩ искаха да отнемат Черноморската база на Русия в Крим и да изградят своя там. И някой очаквал ли е, че Путин ще стои със скръстени ръце"?!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 хубав

    27 5 Отговор
    А не може ли някой да ви удари пак пентагоните и близнаците.......... или белите ви домове..... Тогава никой няма да ви съчувства, тъй като САЩ са сатанист.и.
  • 32 Обикновен

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Е, очевидно всичките изброени от теб негативи все пак нещо пложително им се случва, след като икономиката им има ръст 3,6%, а Европа затъва?!
    И по принцип винаги ми е било интересно да чета такива мнения и винаги си задавам един и същи въпрос след това - теб какво те грее какво става там, не е ли по-важно какво става в собствения ти двор???

    Коментиран от #42

  • 33 ЖЕКО

    21 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гробар":

    ИДИ НА ФРОНТА ДА ПОГРЕБВАШ БАНДЕРИ ТАМ ИМАТ НУЖДА

    Коментиран от #36

  • 34 Атина Палада

    8 32 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #88, #97

  • 35 Сократ

    20 2 Отговор
    Типично. На фащ им дай да разрушават.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кнаус 485

    7 24 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.

    Коментиран от #44, #48, #55, #77, #87

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 каунь

    18 1 Отговор
    що да не падне некоя друга кула?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Васил

    6 7 Отговор
    Да ударят кримският моста ама къде им е оръжието което обещахте да дадете.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 бай Иван

    26 2 Отговор
    Робърт Гейтс отбеляза още, че ако искате да накарате руснаците да млъкнат, ако искате да прекъснете това усещане за импулс, което имат, защо пък да не можете да свалите моста над Керченския пролив?

    Абе хубаво даваш акъл, ама що не отидеш там да го бутнеш да ти напълнят американския за.ник с човечета.
  • 44 Обикновен

    18 4 Отговор

    До коментар #37 от "Кнаус 485":

    Човече божи, такава смешка не бях чел отдавна.....само да те светна,че богатствата на колонизаторите идват за сметка на колонизираните!
    Та оттам и Британската Империя, Испания, Португалия и всички останали с презокеанската "търговия" и свовобно движение на "стоки" са направили богатвството си към онзи момент.

    Коментиран от #53

  • 45 Кнаус 485

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Большое спасибо, за обидите които пишеш по мой адрес.... Не си струва да те коментирам..... Ника под който си написал твоя Бисер е достатъчно красноречив какво представляваш като интелект и наталитет....

    Коментиран от #84

  • 46 Крайно време е

    12 1 Отговор
    Хутите да ударят моста свързваш континента Манхатън
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кнаус 485

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кнаус 485":

    Престани да ползваш ника ми.... Това което си написал показва че може да се измислиш Ник.... Е може и да си го прекопирала от някъде, но понеже пише за глобални неща и менувай се глобалист....

    Коментиран от #60, #63

  • 49 Слизай долу веднага

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Да миеш чиниите
    Тук няма място за малоумни
  • 50 Макс

    4 12 Отговор
    Дайте им необходимите оръжия, за да го направят.
  • 51 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Ние с последният софиянец сме братя близнаци
  • 52 Ким от Северна Корея

    19 3 Отговор
    има скоро рожден ден. И скоро ще улучи, без да иска Йелоустоун с някоя руска стара ракета.
    Напълно нормално, ако е нормално и Кримският мост да бъде разрушен! От къде им идват такива идеи на фашистанците, не ми е ясно?
    Абсурди!

    Коментиран от #79

  • 53 От там и РУСКАТА ИМПЕРИЯ!

    6 15 Отговор

    До коментар #44 от "Обикновен":

    Това е РФ- Руска Федерация.
    Много окупирани републики. В самата русия нито има нефт, нито газ, нито диаманти. Не вирее нито жито, нито царевица, домати или картофи. Всичко крадат от окупираните републики.
  • 54 Язе да ти кажа

    4 15 Отговор

    До коментар #21 от "Путин ще натисне копчето!":

    И другите имат червени копчета.По-големи.И от всички страни са насочени само в една посока.

    Коментиран от #65

  • 55 Звучиш убедително

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кнаус 485":

    Но Европа не се превръща в нещо като се изневерите щати бавно а напротив много бързо
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Госあ

    10 1 Отговор
    Остава им да дразнят на простаците от прерията. Само като видиш президента им и езика му…
  • 58 Мнение

    8 1 Отговор
    Крайно време е Гейтс да ти светнат безмозъчната ти глава.
  • 59 Магелан

    11 1 Отговор
    Този експерт дали си мисли, че лудите руснаци не знаят къде е Голдън гейт? Мост като мост.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Госあ

    3 10 Отговор
    От втарая остана само чували, инвалидни колички и скрап, ревете копейки!
  • 62 кнаус 485

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Кнаус 485":

    Престани да ползваш ника ми.... Това което си написал показва че може да се измислиш Ник.... Е може и да си го прекопирала от някъде, но понеже пише за глобални неща и менувай се глобалист...

    Коментиран от #64

  • 63 Кнаус 485

    2 8 Отговор

    До коментар #48 от "Кнаус 485":

    Заминавай на буниието за храна, копейка съдрана, нали се разбрахме да пишеш от моя ник, те копейките на теб ще ги даде оная пияната, ама след свото, ако оцелее пияния нужник.
  • 64 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "кнаус 485":

    Боклук, кви ги дрънкаш!?
  • 65 На Русия не й пука,

    10 3 Отговор

    До коментар #54 от "Язе да ти кажа":

    от ракети, правени от Вернер фон Браун! Нали видяхме, какво става с Трайдънтите на британците? И САЩ напълно си унищожиха ядрената индустрия, понеже до преди 5 г смятаха, че нйма да има атомни войни.
    В същото време Русия, преди войната, си обнови ядрената триада над 80%. И носителите им са нови: Сармат, Циркон, Буревестник, Авангард, както и Булавите и Ярсовете. Отделно беше разработен и произведен и е на въоръжение подводен безпилотен дрон, Посейдон. С ядрен двигател и с огромен заряд. Ако, не дай си Боже, се стигне до ядрена война, то САЩ и западналите нямат никакъв шанс на оцеляване. Русия обаче, има огромна територия и едва ли някой би си хвърлил ядрените бомби и ракети в Сибир и Далечния Изток, дето стотици квадратни км няма изобщо селища и хора? Да унищожат само гори и планини, ей-така? За това ще останат области в Русия, които няма да са заразени. И ще има някакви селяни и ловци, които ще могат да оцеляват там...

    Коментиран от #71

  • 66 Кнаус 485

    3 16 Отговор
    Алтернатива за Германия се финансира от Путин, както и Националния Фронт на Льо Пен във Франция, както и крайната десница в Италия. Русия поддържа и финансира почти всички фашизирани дясно-екстремистки партии в Европа. Русия е, която измисли идиотския лозунг Европа на Нациите. Времето на нациите отдавна отмина. Сега е време на Глобализма, което е много по-добре за 80% от хората на тая земя. Аз не искам граници, митници, разрешителни и пр. Аз си хващам авиона когато и закъдето пожелая. Свободното движение на идеи, хора, стоки и капитали - това е Глобализмът и благодарение на него светът има невиждан в цялата история стандарт на живот. И всичко това е благодарение на Америка.
  • 67 Наивник

    2 10 Отговор

    До коментар #10 от "Отговорче":

    Твоят господ се казва Путин и се издирва от съда в Хага.

    Коментиран от #78, #80

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Макробиолог

    0 0 Отговор
    Кашерно
  • 71 Майкоооо

    3 5 Отговор

    До коментар #65 от "На Русия не й пука,":

    Селянини и ловци викаш ...
    . Откъде ви копат,бе?

    Коментиран от #76

  • 72 456

    6 0 Отговор
    И този трябва да си купи карти. Аман от н€грамотници. Мислех, че сегашните са скарани с Географията, ама то бива, бива пък толкова и уж от хора който трябва да имат познания.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Рускиня

    13 2 Отговор
    Този “експерт” да не налива олио в оганя, а да помисли (съмнявам се след, което съветва) как да се спре войната, ако се случи да бъде разрушен моста, то в Украйна няма да има достатъчно земя за погребения. Путин може да изглежда добре и елегантно облечен, но визията е фалшива, а Путин е жесток и трениран в убийства от КГБ.
  • 75 Гнида

    16 3 Отговор
    Да гледаш сеир и да бъдеш подстрекател е привилегия на отрепките . Най-пропадналата нация от престъпници ще дава акъл на едни фашисти . Жалко , че Путин ги жали толкова .
  • 76 Еми, това ще остане!

    8 0 Отговор

    До коментар #71 от "Майкоооо":

    "Селянини и ловци"
    Цивилизацията ще се върне в 15-ти век, но може би е по-добре така...
    Лудите се самоубиха!
  • 77 Чебурашка

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кнаус 485":

    Тези глупости вече в десета статия ги поствате.
    Това ли са новите опорки от Галя?
    Вече не е завоалирано, така ли?
    Прозореца е отворен на повече от половината, според вас?
    Гледайте да не се затвори с трясък, какъвто не си е представял и Овертон...
  • 78 Еее

    8 1 Отговор

    До коментар #67 от "Наивник":

    Само дето тоя съд не е признат нещо,,,,
  • 79 Моряка

    18 3 Отговор

    До коментар #52 от "Ким от Северна Корея":

    Кримския мост- любимото творение на Путин,израстна пред очите ми за 2- 3 години.Много десетки пъти съм минавал с кораб под красивата му арка.Няма моряк,който да не го е гледал с възхищение.Ако стане нещо с моста,отмъщението на Путин ще бъде страшно.Доказано е,той предупреждава само един път.

    Коментиран от #89

  • 80 Правоверен Евроатлантик

    12 0 Отговор

    До коментар #67 от "Наивник":

    Те и Нетаняху го чакат в Хага. Пряко е отговорен за смъртта на над 30000 цивилни палестинци, основно жени и деца.

    Коментиран от #82

  • 81 Наглецо

    8 3 Отговор
    Все си мисля,че крайно време е РФ да удари говедарите с атома !
  • 82 Рускиня

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "Правоверен Евроатлантик":

    В Хага на съдиите официален език е Иврит!
  • 83 От Варна

    11 2 Отговор
    Тия луди американски мекерета само рушат! Рушат живота на обикновените хора! Дано Господ ги накаже както подобава! Друга надежда не остава. И какво дирят, та си пъхат гнусните зурли при нос, в Европа!
  • 84 Никът е краден

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "Кнаус 485":

    Но толкова си могат.
    Алкаши, външни тоалетни, блатници, перални, вата.
    Като видиш някоя от тия думи и ти става ясно що за дечковци са.
    По- зле и от оня, който пейства едни и същи постове.

    Коментиран от #93

  • 85 Невярващ

    14 1 Отговор
    Имало и по-овчедушен народ от нас. Украинците! Разбиха им държавата, избиха им младежта, попиляха ги по света- тези техни съветници от Америката! От ПосолствоТо тикат и нас в същата посока! Ние спим…
  • 86 Моряка

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Инфо":

    Николаев е на река Южен буг.Иначе мостта им е достоен за удар,но руснаците ще го опазят навярно,защото Николаев е основан и изграден от Русия по нареждане на Екатерина,като корабостроителен град.Пък и през ВСВ,руснаците,като напускат Киев,не са взривили мостовете му.
  • 87 бай Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Кнаус 485":

    "Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората."

    Първо да ти се обясни нещо ,че май не знаеш,че богатството на стара Европа е от ГРАБИТЕЛСТВО НА КОЛОНИИ .Второ. Световното богатство е 85 души в света държат повече средства от 3.5 милиарда души. Но средно всички те са доста богати нали, и викаш няма алтернатива. След това за края на националните държави. Явно милееш в паспорта ти да пише за народност глобалист, шебек от неизвестен произход ама по добре да ти пише чист п. д. ераст.!
  • 88 Моряка

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Атина Палада":

    Атинче,на бодлива, свадлива,незадоволена крава рога не се дават,нали знаеш по себе си?
  • 89 бай Иван

    12 1 Отговор

    До коментар #79 от "Моряка":

    Ако стане нещо с моста,отмъщението на Путин ще бъде страшно.Доказано е,той предупреждава само един път.

    В тази връзка немците се чудели дали да дадат далекобойни ракети Таурус на Украйна за удари навътре в Русия. Това нямало да бъде считано за нападение, тъй като те само давали оръжие ама как се ползва не носят отговорност. Путин ще изнесе установки с далекобойни ракети примерно в Сирия или в Йемен и ще удари Берлин оттам , ама ще вика ама аз ги дадох на тях те какво са правили не ме интересува. Ама Шолци мало. у. ника не се сеща.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Е те тогава ще видят

    6 1 Отговор
    Кон боб яде ли!!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Абе крайно време е

    1 2 Отговор
    Обаче Шолц не дава ракети Таурус
  • 95 АМИ ДА ГО УДАРИ

    2 0 Отговор
    И ДА ВНИМАВА ЗА КИЕВ
  • 96 А КАКВО МИСЛИ

    3 3 Отговор
    ТОЯ ГЕНИЙ
    КАКЪВ ЩЕ Е МОРАЛНО ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ ЕФЕКТ ОТ ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ЦЕНТЪРА НА КИЕВ В ДУМЯЩА ДУПКА
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 дядо поп

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Удри,удри,удри!":

    Е , точно затова и не си станал шахматист!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 филип ейджи

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    даже руснаците забремениха германките
  • 101 Змията се опитва да хапе

    0 0 Отговор
    най-жестоко, преди смъртта си
Новини по държави: