Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Февруари, 2024 13:03, обновена 22 Февруари, 2024 14:26 11 464 165

Втора смъртоносна ракетна атака в Херсонска област? Украйна удари по струпани руски войски край Подо-Калиновка

  • хаймарс-
  • днепър-
  • ракети-
  • русия-
  • украйна-
  • подо-калиновка-
  • волноваха

Подо-Калиновка се намира на не повече от 27 километра по права линия от Кринок - място на ожесточени боеве на левия бряг на река Днепър през последните месеци

Втора смъртоносна ракетна атака в Херсонска област? Украйна удари по струпани руски войски край Подо-Калиновка  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои от тях придружени и от видео, които показват евентуален украински удар по струпване на руски войски в открита местност край село Подо-Калиновка в окупираната част на Херсонска област.

Подо-Калиновка се намира на не повече от 27 километра по права линия от Кринок - място на ожесточени боеве на левия бряг на река Днепър през последните месеци. Твърди се, че ударът е бил нанесен с ракети от HIMARS.

Офицер от украинските служби за сигурност в района на Херсон потвърди пред руската редакция на BBC, че там е било поразено струпване на руски войски.

Руската страна не е съобщила официално за инцидента.

Вчера започнаха да се появяват частични потвърждения на подобни съобщения от предния ден, но за удар по полигон край Волноваха. В резултат загубите на руските военни се изчисляват на десетки. Тази сутрин украинските медии говорят за потвърдени 60 загинали на едно място руски военни.

Губернаторът на Забайкалския край, откъдето са повечето от военнослужещите в тази бригада, заяви вече, че такава цифра е силно преувеличена.

Говорителят на Оперативното командване "Юг" Наталия Хуменюк заяви по канал "Киев24", че "работата е била извършена много ефективно". Ударът е извършен по време на тренировка на щурмовите групи. "Те се опитваха да отработят съгласуваността на действията си. Ние хармонизирахме всичко", каза тя.

"Най-малко до 60 нашественици със сигурност вече няма да се върнат на бойните позиции, а останалите данни все още допълнително проучваме".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 152 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо, много лошо!

    83 135 Отговор
    Иева ядрената канонада над Украйна!- а от там и ЕС!

    Коментиран от #14, #42, #43, #58

  • 2 Радио Елто

    123 145 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ!

    Коментиран от #68, #90

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДБил

    57 17 Отговор
    Имате ракетна аномалия на сушата....

    Коментиран от #157

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 опа...

    128 45 Отговор
    евентуално...холивуд продължава да бълва боза....
  • 7 Последния Софиянец

    106 30 Отговор
    С бомбардировки никой не е спечелил война.Трябва войнишки крак да стъпи.

    Коментиран от #12, #107, #158

  • 8 ЧЕРКО

    130 51 Отговор
    НАИ НОВИТЕ ЛЪЖИ ОТ БЕСАРАБСКИ ФРОНТ НО ИМА КОЗЯЦИ КОИТО ИМ ВЯРВАТ

    Коментиран от #55, #153

  • 9 Ветеран от протеста

    117 29 Отговор
    Повтарят вчерашните буламачи ,които нямат нищо общо с истината,за повдигане духа на хохохолите и жълтопаветната с0р0$няя.Нещо от типа на капитана каза:Моряци коръбът потъва,вода има за всички достатъчно.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мани мани

    70 121 Отговор
    Янките за 19 ДНИ и 320 човешки жертви смачкаха 2 МИЛИОННАТА АРМИЯ НА САДАМЧО!
    Тия ушанки 11 г. Превземат 1 село и фърлоха 1 милион ФИРА

    Коментиран от #15, #22, #24, #41, #54, #65, #72, #84, #159

  • 12 Сленк

    32 27 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Намаява се живата сила на противника.
  • 13 "Евентуални удари", вие ме разбихте

    95 22 Отговор
    Колко пъти ще пишете едно и също. При липса на други
    "победи", си дъвчете една и съща непроверена мантра . Инфо от соц мрежи???? Бегай!
  • 14 НАТО

    28 31 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо, много лошо!":

    Да се пробват.Ако искат да умрат бързо.

    Коментиран от #26

  • 15 Така

    15 15 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    Беше!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТаУмВзе

    33 52 Отговор
    От втарая остана само леш и скрап.

    Коментиран от #87

  • 18 Последния Софиянец

    19 41 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    28 71 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 20 Иванушка 🇷🇺

    38 80 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #51, #96

  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    27 55 Отговор
    Но що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗
  • 22 Механик

    23 46 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    Че то и Готвача с 5 К наркоси стигна за ден до маскал а пуси избега посред нощ само по трусики)))
    А маскалята прекопаха магистралите и бутнаха 3 моста за да го спрат))))

    Коментиран от #88

  • 23 Акула

    40 30 Отговор
    Русия е Сила и Мощ

    Коментиран от #30

  • 24 Атина Палада

    64 19 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    Лесно е да се прави Пустинна буря, трудно е да се прави СВО!
    При гражданска война не се прави Пустинна буря!

    Коментиран от #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 помисли!

    20 7 Отговор

    До коментар #14 от "НАТО":

    Всички ще умрем тогава!

    Коментиран от #47

  • 27 Самарин

    30 19 Отговор
    Така ще е,докато Киев падне под руския ботуш.

    Коментиран от #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хихихи

    24 40 Отговор

    До коментар #23 от "Акула":

    Така е, 11 г...1 село и 1 милион ушанки фира
  • 31 Видехме

    13 4 Отговор
    я първата - в болница- минала през два етажа и стигнала до операционната.
  • 32 Да бе , да. ! 😜

    44 13 Отговор
    ПовЕрвахме ! Сега драги укри , станете от компютрите и излезте руснаците да ви разбият .
  • 33 РУСКИ ВОИНИК

    52 18 Отговор
    ТРЪГВАМЕ БАВНО БАВНО НА ЗАПАД НАШАТА ЦЕЛ СА БАНДЕРОВЦИ А НЕ УКРАИНСКИЯ НАРОД
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Цената на погребалните услуги в Русия

    25 34 Отговор
    скочи 7 пъти.

    Коментиран от #114

  • 36 3 дня?

    15 16 Отговор

    До коментар #27 от "Самарин":

    Ха-ха-ха

    Коментиран от #57

  • 37 ЕВРОНЮЗ

    56 11 Отговор
    😂 😂 😂 😂 Много обичам да чета новини от ФЕЙКти бг. от типа на "според", "предполага се", "има вероятност", "допуска се", " смята се че",............... И най важното РУСИЯ СТРУПАЛА МНОГО ВОЙНИЦИ НА ЕДНО МЯСТО НА ОТКРИТО ПОЛЕ 🙈🙈🙈🙈
  • 38 даммм

    16 24 Отговор
    Землята трябва да е добре наторена за да има високи добиви на украински 🌻🌻🌻 и евтин шарлан.
  • 39 Атина Палада

    23 7 Отговор

    До коментар #34 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Че украинците нали са руснаци бре..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 факуса

    42 10 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    ама мани и 1милион цивилни,сащ не си играе да пази цивилни,щот убива демократично

    Коментиран от #61

  • 42 стоян

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо, много лошо!":

    До 1 ком - другарю водкин - да не пиеш апчета за познаване
  • 43 дай да мерим размера на кратера,а?

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо, много лошо!":

    и на кой руски град да го мерим?ши я има ли москва?
  • 44 Чеко

    44 11 Отговор
    Аз тез Хохолци не им вярвам.Те и своите да ударят ще кажат че са ударили руснаци.Украйна да изчезне.Нняма нужда от такива спасители на Европа.Те загробиха Европа и постоянно крадат там където са се установили.
  • 45 Харон

    8 7 Отговор
    Эх раз, да и еще раз...еще раз, еще многа, многа раз...
  • 46 Сократ

    41 7 Отговор
    Подобни "статии" винаги са без източник. По-точно източника е укрия. А вече е доказано, че тези лъжат повече и от нашите политици.
  • 47 Кои всички ще умрете?

    12 31 Отговор

    До коментар #26 от "помисли!":

    Жив руснак може да остане някъде в западна държава, но и там ще го застигне съдбата от съседа за да заличи руската семка. И тогава няма да има и русофили защото няма кого да филите.
  • 48 Украинците

    13 29 Отговор
    пак включиха мелачката.
    Чакалите и вълците пак ще гъчат руски наденици.
  • 49 Хаха

    29 6 Отговор
    Щом го съобщават във ФейткиБг значи е най-истина. СмъртЗаКозякПодлогите!!!

    Коментиран от #56

  • 50 Хмхмхмхмхм

    13 33 Отговор
    Удри, Удри, още може, ударете и кримският мост, за да се прекъснат всички връзки на руския агресор и нашественик, с продоволствието и снабдяването с оръжие. Сащ и Германия да не се подмотват, а да доставят онези установки и ракети- нали уж русия имала всякакво оръжие, е , време е светът да разбере разобличението на руските лъжи и че русия изобщо не е толкова технически и оръжейно напред, колкото го дава като самочувствие и че руското самочувствие е без покритие...
  • 51 Хмхмхмхмхм

    15 26 Отговор

    До коментар #20 от "Иванушка 🇷🇺":

    /... Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време.../ Малко им е да се кротнат- трябва да има технологична изолация и блокада за на 50 години, а може и повече- да видим дали наистина икономиката им е /самодостатъчна/- т.е. дали сами ще могат да си произвеждат всичко- от готварската сол, до електронните компоненти на ракетите кинжал...

    Коментиран от #98

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ха така!

    36 11 Отговор
    Повишавайте умрелият дух на УСраинските войски,щото нещо взеха да бЕгат от фронта...,радвайки се ,ако успеят да стигнат до Руски плен...!
  • 54 Хе,хе...!

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    Тези ,,мъдри" тъпозаклчения от колесника на самолета ли ги прозря....😝😆😂🤣😉👍👏?!
  • 55 ха, ха, ха

    15 18 Отговор

    До коментар #8 от "ЧЕРКО":

    На крива копейка медията ѝ виновна!
  • 56 Айде бе

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "Хаха":

    А ти от феиКбук ли се информираш за истинските събития?
  • 57 Ще си карам лятната почивка в Крим...!

    23 5 Отговор

    До коментар #36 от "3 дня?":

    ...Ха...Ха...Ха .......!
    P.S. За незапознатите-
    Това са думи на...- Другарят-Зелен Чук...!

    Коментиран от #63

  • 58 Евроатлантик

    34 17 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо, много лошо!":

    За рашистите това не е проблем. В Русия има още милиони от тях за безпощадно утилизиране.

    Коментиран от #62

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ИСТИНАТА!

    27 30 Отговор
    Колкото и западни оръжия да налеете в Украйна...!
    Просто е Факт,че обикновените украински воини,ловени като мишки по паркове,градинки и кафета- НЕ СА МОТИВИРАНИ да си дадат живота за една изгубена кауза ...!!!

    Коментиран от #64, #70

  • 61 опълченец

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "факуса":

    Цифрите за нищо ги нямате
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Прав е човека!

    13 13 Отговор

    До коментар #57 от "Ще си карам лятната почивка в Крим...!":

    Да е казал Зеленият , коя година ще си кара лятната почивка в Крим...?!
    Не в
    е казал-нали...!
    Тогава,моля да си го оставите човека да си шмърка белото в бункера под Кiiв...,пък после ,живот и здраве-ще си го шмърка в Крим.....!
  • 64 Хе,хе...!

    10 1 Отговор

    До коментар #60 от "ИСТИНАТА!":

    Радвам се на ,,минусите" нацвъкани от редакцията ..!
    Дерзайте...😝!

    Коментиран от #66

  • 65 Не ядем домати с колци

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    Нищо от това, което си написал не е вярно... :) Елементарно е всеки да провери, най-малкото в уикипедия :)))
  • 66 Не се чуди!

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "Хе,хе...!":

    Подлоги Сър...!
  • 67 Браво! Да живей!

    8 7 Отговор
    Но запазете няколко ракети като започнат да се струват и около Лвов.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 хихи

    19 16 Отговор
    Като повторите новината 10 пъти и ще увеличите руските загуби до 600 нищо че са 10 пъти по-малко.
    От това на Украйна няма да и стане по-леко. Най-много да спечелите някой цент.

    Коментиран от #71

  • 70 Хмхмхмхмхм

    18 19 Отговор

    До коментар #60 от "ИСТИНАТА!":

    Да, бе, да- не били мотивирани да си запазят държавността и нацията- хахаха- това ли ви спуснаха като опорки от кремъл;0 И като не са мотивирани, що трепят нацисткия руски агресор като бито мачЕ у дирек, а- тези войници на фронта що още удържат позициите си, а- да не би, щото уж не били мотивирани -хахаахахах;0 А руските нацисти като са мотивирани, що не окупираха Киев за три дни, а; що бягат руснаците масово от моГилизацията и не шат да воювар на фронта в Украйна, че дори и заличаването на ипотеките им вече не може да мотивира рускините да ги пускат пишечно месо на фронта;0

    Коментиран от #119

  • 71 Ха-ха-ха

    18 12 Отговор

    До коментар #69 от "хихи":

    А на теб става ли ти хубаво, като напишеш нещо срещу Украйна, аПедалче?
  • 72 Да обясня за

    23 16 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    не много умни индивиди като теб:
    Американците унищожиха ТЕЦ-вете на Багдад в първите 30 минути на войната.
    Да не говорим за бомбардиривките в Газа.
    В третата година на войната в Украйна украинците все още имат ток дори и близо до фронта.
    Да не си мислиш, че руснаците не могат да ги върнат в каменната ера за около една седмица и то без ядрено оръжие?
    Могат но не го правят нарочно.

    Коментиран от #77, #78, #80

  • 73 Само питам

    20 6 Отговор
    А защо статията започва с "Евентуално " .....Като не е проверена , защо я пускате ?

    Коментиран от #76

  • 74 ...

    13 22 Отговор
    Все повече руски войници предават разузнавателна информация на Украйна и се надяват тя да победи час по-скоро. В превземането на Авдеевка те виждат продължаване на войната поне с 10г.
  • 75 Дедо ви...

    22 13 Отговор
    Нещо не се връзва !?!?!? Руското знаме се развя и над Кринки. Морските пехотинци от гвардейската 810-та бригада, заедно с братята си десантчици от групировката «Днепър» заявиха, че Кринки е свободно, в населеното място няма украински бойци. За завземането на Кринки днес съобщи на президента на РФ Владимир Путин и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

    Коментиран от #79, #81

  • 76 Нека си ги пускат

    8 4 Отговор

    До коментар #73 от "Само питам":

    защо не?
    А ние можем евентуално да я прочетем статията и още по-евентуално да и повярваме.
  • 77 Ами не могат

    13 12 Отговор

    До коментар #72 от "Да обясня за":

    твоите рашисти да го направят, защото ще получат адекватен отговор не само от Украйна, а и от НАТО...
    Има си червени линии...

    Коментиран от #83

  • 78 Червен кхмер

    12 14 Отговор

    До коментар #72 от "Да обясня за":

    Ужас русороб да започне да ти обяснява с ватираната си глава.
    Не бе рашистите предпочитат да хвърлят на вълни ордата си във вид на Груз 200.На това му се вика "умна" руска военна тактика.
  • 79 Мм?

    12 17 Отговор

    До коментар #75 от "Дедо ви...":

    За крайцера Москва нещо съобщиха ли Путин и Шойгу, или още си плава?
  • 80 Ще ти обясня,що не го правят.

    11 22 Отговор

    До коментар #72 от "Да обясня за":

    Кремълската шайка я е страх.Не знаят(а по-вероятно знаят) с какви далекобойни ракети разполагат ВСУ.Това,че Западът име забранил засега да ги ползват,не означава,че при определени ситуации няма да бъдат задействани.Нали се сещаш.?
    Ключовата дума е СТРАХ.

    Коментиран от #86, #89, #91

  • 81 На 80 руски войничета днес не им

    12 10 Отговор

    До коментар #75 от "Дедо ви...":

    се е вързало.Вчера още на толкова.
  • 82 Ей, разбийте ги тия

    13 11 Отговор
    Руснаци в медиите .😃Пък ден след ден укрите бягат като хамави на запад от фронта изоставяйки някое селище.😃

    Коментиран от #161

  • 83 Видяхме ги адекватните отговори

    13 9 Отговор

    До коментар #77 от "Ами не могат":

    Декларации, снимки с кокаинисимуса, топли прегръдки и до преди малко на час по лъжичка и на ден по паничка.
    Ама и това свърши.
    Но на теб явно не ти прави впечатление, колко усърдни са НАТО-вците да казват, че само помага, но не са страна в конфликта.
    И добре, че Путин е сдържан, ако беше някой друг досега да ги беше отнесъ и укри и НАТО-вци (и нас покрай тях).
    Щото руснаците ще платят всякаква цена но няма да се оставят на Запада.
    Плюс това при тях има повече територия и има къде да се скрият.
  • 84 Ти земи

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    Спри наркотиците най-после и иди се лекувай.🙂
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Няма смисъл да се обяснява

    15 0 Отговор

    До коментар #80 от "Ще ти обясня,що не го правят.":

    на индивиди без достатъчно интелект и дедукция.
    Той си мисли, че всичко е като по филмите.
  • 87 От акъли ти е

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТаУмВзе":

    Останало леш и скраб.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Аха, далекобойни ракети

    6 6 Отговор

    До коментар #80 от "Ще ти обясня,що не го правят.":

    Сега тук в стаята с тебе ли са?Говорят ли ти?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Човече златно,

    17 9 Отговор

    До коментар #80 от "Ще ти обясня,що не го правят.":

    ВСУ-то няма нищо.
    Което има идва от Запада.
    Ако имаше досега да са го изполлзвали.
    Защото Зеленски е отчаян да ескалира конфликта с далекобойни ракети та ако може и НАТО да се намеси.
    Затова бяха и ония ракети, които убиха полския тракторист, но поляците го преглътнаха, както преглъщат в момента и Бандера.
    Затова са и тия удари по корабите, по моста и по Белгород, ако може да ескалират.

    Коментиран от #94, #95

  • 92 Хах

    17 10 Отговор
    Избутайте я напред тази статия, че няма материал за други, укрипобеди!!! Колко сте прозрачни!!!
  • 93 Ненормални фашисти от Укрия

    12 11 Отговор
    Злото ви е превзело Урки прости
  • 94 Ами като ВСУ нищо няма

    10 7 Отговор

    До коментар #91 от "Човече златно,":

    Киев за два дня и всьо.а?

    Коментиран от #97

  • 95 Ха-ха-ха, ти откъде

    7 9 Отговор

    До коментар #91 от "Човече златно,":

    знаеш какво имат ВСУ? Баба ти Ванга ли ти каза? Да си чувал за ракетите Storm Shadow и Skalp с обсег до 500 км.
  • 96 Госта.

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Иванушка 🇷🇺":

    Хубав Ник имаш,само че в рускоезичния свят се използва ака"Иванушка-дурачок"Честито.

    Коментиран от #102

  • 97 Абе вие едно си знаете, едно си баете

    11 5 Отговор

    До коментар #94 от "Ами като ВСУ нищо няма":

    Вече няма нищо, имаше ама го изпукаха.
    А това за Киев го каза американският генерал Мили, о.з., вероятно по настоящем риболовец и член на много бордове.
    Бяха тръгнала, но обърнаха посоката щото се подписаха едни съглашения в Истанбул.
    Но англосаксонците както обикновено се намесиха за сетен път.
    Казаха-"Айде да се биеме с руснаците ама айде вие".
    Тоя го каза оня Арахамия.

    Коментиран от #120

  • 98 ДеКа

    7 6 Отговор

    До коментар #51 от "Хмхмхмхмхм":

    Денков го каза целта е да унищожи икономически Русия.А не да развиваме българската

    Коментиран от #104, #111

  • 99 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    8 2 Отговор
    Браво на бесарабски фронт
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Истината му е майката

    7 0 Отговор
    Не можах да разбера кой мач коментирате и репортажи ще има ли.
  • 102 Иванушка 🇷🇺

    8 11 Отговор

    До коментар #96 от "Госта.":

    По големи дурачоци от вас капейките има ли на планетата, цял живот сте в тинята гладни и съдрани и пак величаете терористите и тоя където ви и докарал да просешка тояга и Запада и джендърите са ви виновни!
  • 103 Смъртоносна Украинска Атака с Фейкове!!!

    13 4 Отговор
    На Снимката с войници и техника, нее Руска войска, Нито е Руска Техника!!!! В дясно на снимката дървото е със Зелени листа????? Снимка от някое Натовско Учение!!! Фейкове, Фейкове!!?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мисля

    14 5 Отговор
    Тея Хаймърси за нищо ги нямате ,бе .Пуцат ги като пиратки(ако е вярно де)после се чудят защо нямали ракети.И сто руснака да са убили-файда,има още стотици хиляди.А пътя от Авдеевка е осеян с телата на украински войници.Думкаха по пазари,гари и училища после реват,че руснаците не вземали пленници.

    Коментиран от #110, #113

  • 106 Валерко

    9 0 Отговор
    То големия удар! Бълха ги ухапала!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 1678

    9 3 Отговор
    Стига лъгахте бе
  • 109 ПУ.ИН....

    2 5 Отговор
    „ТАЯ ИГРА НЕ МИ ХАРЕСВА”..........
  • 110 Поредната Укро-Пропаганда!

    13 4 Отговор

    До коментар #105 от "Мисля":

    Братя Украинци!
    Не разбрахте ли?!Няма смисъл да угаждате на САЩ и Тотални Недоразумения,като Урсула и Блинкен...,!
    Седнете и се разберете с Путин...!
    Все пак сте...РускоГоворящи...!
  • 111 Хмхмхмхмхм

    2 8 Отговор

    До коментар #98 от "ДеКа":

    Държавните интереси на русия- енергоизносител и България- енерговносител, са ПРОТИВОПОЛОЖНИ , проумейте го най-накрая. Който защитава руските държавни интереси и се кефи на принудата на газпром, руската държавна компания, значи е против защитата на българските национални интереси, един от който е България да получава природен газ по наистина търговски договор, но заради доставките им да не бъде изнудвана да предприема политически ходове, които са в наша, българска вреда. Ако и така простичко не го схващате, причината е само и единствено у вас.
  • 112 Извънатевдни фейкове и Фейкове на

    8 3 Отговор
    Часа! Невиждана Атака на Хохлите с Фейкове! Кличко иска Ракети за отиване и връщане, да могат да летят и обратно към тея коити дават!! Ден за Крилати Фейкове!!
  • 113 ПРАВ СИ...!

    11 4 Отговор

    До коментар #105 от "Мисля":

    В безсилието си,Наркомана-Зеленски обстрелва пазари,училища и болници в Донецк...,!
    А на бойното поле е пълна НУЛА...- ZERO...!!!
  • 114 Филанкишията

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Цената на погребалните услуги в Русия":

    льжеш , няма никакви промени..
  • 115 Само питам

    11 12 Отговор
    Какво търсят руснаците в Украйна? Както казват украинците "Да би в Русия стояло не би на ГРУЗ 200 станало!

    Коментиран от #135

  • 116 солис

    9 4 Отговор
    Поредният феик.На кадрите в тубата се вижда доста ясно,че това е лятото или началото на есента.
  • 117 Чакат да се съберат на гюме.

    3 4 Отговор
    Нали са им останали малко снаряди
  • 118 Гена крокодила

    9 4 Отговор
    Абе нещо сменят плочата на Козяк. До вчера по 1000-2000 орки на ден кобзонизираха, сега - бурна и все народна радост за 60 с две много милиони ракети, които на всичко отгоре са и голям дефицит...
    Нещо гасне светлината в тунела.
  • 119 лъжливи и безчестни краварски копои

    10 6 Отговор

    До коментар #70 от "Хмхмхмхмхм":

    Всичко което до сегаа се пишеше за окраинците, сега го прехвърляте на руснаците ,“ нацисти" , “пушечно месо“. Не ги мисли руснаците , те са достатъчно мотивирани да накажат окраинските нацисти и да защитят държавата си от “колективния заговор“ да заличат Русия и руската история . Ако от Русия избягат 2ма за да не отидат на фронта, на тяхно място има 100 доброволци за фронта.
  • 120 Нико нищо не е подписвал

    1 4 Отговор

    До коментар #97 от "Абе вие едно си знаете, едно си баете":

    В Истанбул.

    Коментиран от #134

  • 121 Примамиха ушанките с Авдеевка....

    4 11 Отговор
    И сега отстрелват на пусия....
    Орките сибирски от Русия !
    Един арабия.

    Коментиран от #129

  • 122 Ха така ...!

    8 4 Отговор
    Повдигайте умрелият дух на украинските войски...белким Сирски,не стане...- Насирски....!
  • 123 Капрал Хаймерсченко

    4 8 Отговор
    Сега ВСУ ще клати руските солдати
    И по живо и здраво изпрати
    Къмто Карпати

    Коментиран от #124, #127

  • 124 Май,май...

    6 1 Отговор

    До коментар #123 от "Капрал Хаймерсченко":

    ...теб ще...Изклатят...😝🤣😂!!!
  • 125 Азис

    7 1 Отговор
    Евентуален удар,звучи като бич може.Да ви...пропагандата.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Уф Божкеее...!

    9 5 Отговор

    До коментар #123 от "Капрал Хаймерсченко":

    Кво ши ,,клатят" ВСУ ,ве...!
    Виж видеата,как бягат презглава от Авдеевка,спасявайки си кожата,сакън да не ги...изклатят...😝🤣😂!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 НАЛИ?!

    12 5 Отговор

    До коментар #121 от "Примамиха ушанките с Авдеевка....":

    Тази опорка я папагалехте и при Бахмут,но ,,Руските Орки" и там яко ви го...,,НаБахмутиха"...😝😝😝...!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ксаниба

    9 11 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.

    Коментиран от #150, #152

  • 132 Дай нещо ново Бе...?!

    7 3 Отговор

    До коментар #130 от "Ксаниба":

    Това го папагалиш вече от два месеца...!
    Или за ново-требе и акъл...,а пусто - нЕма...?!
  • 133 Предположение

    11 2 Отговор
    Ревът на Сорос ята и фашагите тук е най вече от поголовното бягство на бандерите и плъховете извадени от коксовият завод ! Беганье му е майката към полската граница !
  • 134 Би ли дал инфо...?!

    7 0 Отговор

    До коментар #120 от "Нико нищо не е подписвал":

    Кой е тоя-,,Нико"...?!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Аз съм веган

    7 6 Отговор
    Всу изпари ха орките. Кееееееееф

    Коментиран от #144

  • 137 Жалки

    8 7 Отговор
    След като ядат як бой по всички направления укро питеците се мъчат с отделни терористични атаки да повдигнат умрелия си боен дух..Защото ако поискат руснаците могат да заличат за минути няколко големи града.
  • 138 Аз не знам

    6 4 Отговор
    Путин защо още се назландисва, а не ги започва!!!

    Коментиран от #139

  • 139 Гацо

    6 5 Отговор

    До коментар #138 от "Аз не знам":

    Толкова са му силиците на недосняка ,за това .
    А накрая и бой ще яде ,щото и акъла му е лабав.
  • 140 Българин НАТО и ЕС

    5 8 Отговор
    Хаймарсът е без грешка. Жестока система.
    И България трябва да си купи такива.

    Коментиран от #143

  • 141 Ефекта на бумеранга

    6 8 Отговор
    Украйна нанесе зеркалной ответ,руските болшевико фашисти горят като факли в калиновка

    Коментиран от #142

  • 142 СЕРИОЗНО ЛИ БЕ...?!?!

    7 1 Отговор

    До коментар #141 от "Ефекта на бумеранга":

    Измий си краката и си лягай...
  • 143 По-яваш ,моля!

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "Българин НАТО и ЕС":

    Нека първо си получим предплатените Ф-ки,пък после тЕа...- Хай-...дрън...дрън...!
  • 144 НАЛИ?!

    5 0 Отговор

    До коментар #136 от "Аз съм веган":

    За това ли все хленчите,че сте нямали снаряди ..😂😆😉🤣😝!
    Ахъммм...!
  • 145 😢⚰️.......

    2 8 Отговор
    Абе къде е последният софиянец да оплаче убитите ушанки😢, и да покани довечера в ресторанта на безплатна почерпка по минерална вода на панахидата на геройски загиналите, сите копейки сте поканени.

    Коментиран от #148, #149

  • 146 Хммм

    6 2 Отговор
    Въпроса е дали тези дето са стреляли са били украинци. Вече се намекна че тези дето са свалили самолета с военнопленници са действали по заповед на нагласата.
  • 147 БрЯх...!

    5 2 Отговор
    ,,Втора смъртоносна атака"...?!
    А какво да кажем ние -руснаците,дето ви денацифицираме с...200-тна смъртоносна атака .. !
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Ами отговорих ти!

    6 1 Отговор

    До коментар #145 от "😢⚰️.......":

    Ама козяшката платена журналистика не изтри ...!
    Съжалявам...
  • 150 Аз не знам

    6 2 Отговор

    До коментар #131 от "Ксаниба":

    Плащат ли ти да ги шляпаториш тия и3пpaжнения или толкова ти е акъла... ако въобще го имаш, де!!!
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 СПРАВЕДЛИВ

    2 1 Отговор

    До коментар #131 от "Ксаниба":

    Какво чудно има? Не Ви ли се струват събитията, подобни с тези от 1878 и от 1944? Историята периодично се повтаря.
  • 153 Боярышник

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "ЧЕРКО":

    Истина е .
    Загинали са около 60 руски нашественика.И в Русия пишат това,естествено шикалкавят,но...
    Правили са тренировка за посрещане на незнам си кой генерал и щат на патката главата.
  • 154 Боярышник

    2 5 Отговор
    С ракета от турски дрон.

    Коментиран от #160

  • 155 ВСЕКИ УКРАИНЕЦ СИ ЗАСЛУЖАВА

    5 2 Отговор
    ЧУВАЛА И ЩЕ ГО ПОЛУЧИ !
  • 156 Повтарят Фейковете и маниполации от

    1 0 Отговор
    Вчера!! Американска тенника на снимката и Американски войници наУчение някъде И едно дърво със Зелени Листа??? Фейкове, Фейкове!!
  • 157 катран

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ДБил":

    тази новина дават вече 10дена...60 убити..а само при Авдеевка безследно изчезнали 1000 доблестни укро защитници ..има и видео където ранен укр.войник се свързал със съпругата си и разправя че той и още 5 неговите другари са ранени и изоставени..Слава на Зеленото..Спирайте войната и говорите за мир...Няма как да победите Русия..това го разбрали дори баш русофоби от Белия дом..затова спряха помощи..ама вас ви будалкат..

    Коментиран от #162

  • 158 Тъй де,

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    ами то нали за това са тези бомбандировки ,за да не стъпи войнишки крак.
  • 159 До Мани-мани-мъни

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мани мани":

    "Янките за 19 ДНИ и 320 човешки жертви смачкаха 2 МИЛИОННАТА АРМИЯ НА САДАМЧО!" - САМО ЗАБРАВИ ДА УТОЧНИШ, ЧЕ ТИЯ 2 МИЛИОНА СА ПРЕДИМНО ЖЕНИ, ДЕЦА И СТАРЦИ. Само с такива "въоръжени сили" умее да воюва американската геноцидна СГАН!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 О дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ей, разбийте ги тия":

    Рашките като отстъпват било тактическо отстъпление, еми и сега е такова за украинците.
  • 162 Ашколсун

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "катран":

    Чакай малко де ...да се здават страх ли ва тресе, войната едва сега започва.

    Коментиран от #163

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: