Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 12:48 878 7

Тръмп сравни президентската надпревара с десанта в Нормандия

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • нормандия-
  • джо байдън-
  • избори-
  • втора световна война

Днес ние водим поредната борба за оцеляване на нашата страна, каза Тръмп

Тръмп сравни президентската надпревара с десанта в Нормандия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доналд Тръмп призова християните да го подкрепят на президентските избори в САЩ през ноември - надпревара, която той описа с религиозни термини и оприличи на великите битки от Втората световна война, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Изказвайки се на форум на християнски телевизии в Нашвил, фаворитът за президентската номинация на Републиканската партия сравни залозите на изборите с Десанта в Нормандия и Арденската офанзива и заяви, че е необходима намесата на Бог, за да се спаси страната.

"Днес ние водим поредната борба за оцеляване на нашата страна", каза Тръмп на събитието, организирано от Националната асоциацията на религиозните телевизии, и допълни: "Този път най-голямата заплаха за нашата страна не идва отвън, а аз наистина вярвам в това, че тя идва отвътре." "Днес съм тук, защото знам, че за да постигнем победа в тази битка, точно както в битките от миналото, все още се нуждаем от ръката на нашия Господ и благословията на Всемогъщия Бог", каза бившият президент републиканец.

"Всъщност аз съм един много горд християнин", каза Тръмп. "Аз бях много зает да се боря и да поемам ударите. Аз ги поемам за вас и за мен е голяма чест да ги поемам, дори нямате представа колко". Наричайки прокурорите "лоши хора", Тръмп се опита да привлече на своя страна аудиторията си, като изказа опасения, че правителството на Байдън планира да преследва християни и техните организации въпреки липсата на доказателства в подкрепа на подобни твърдения.

"Християните, те не могат да си позволят да седят безучастни", каза Тръмп и добави: "Радикалната левица преследва всички ни, защото знаят, че нашата преданост не е към тях. Нашата преданост е към нашата страна и към нашия Създател". Появата на бившия президент в столицата на щата Тенеси не е случайна. Щатът е един от многото, в които ще се проведат първични избори и партийни събрания по време на супервторника на 5 март - най-важния ден за номинациите на кандидати за президентските избори в САЩ. Откакто стартира кампанията си в края на 2022 г., Тръмп редовно обрисува състоянието на страната с апокалиптични термини, опитвайки се да подкопае подкрепата за президента Джо Байдън преди вероятния реванш за Белия дом, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пеевски

    5 0 Отговор
    А тук фаворита който ще оправи коч ината е едно долно пр--се което народа ие иска да го виде ,но от се вре !!
  • 2 Този е некъв страшен клоун

    3 6 Отговор
    Това не е политик
  • 3 да де

    3 2 Отговор
    Егати сравнението излиза, че бай пън е американския Хитлер.
  • 4 Смех

    3 3 Отговор
    Какво християнство го гони Чичо Дони ? Зета му е евреин !

    Коментиран от #6

  • 5 Лъжата

    2 3 Отговор
    Този лъжец и неграмотник напълно откачи и дрънка смайващи глупости. Вчера беше Навални, днес пък е представител на Христос и провежда десант като в Нормандия през Втората световна война. Последователите му са също толкова тъпи и необразовани като него и си го харесват, защото освен това е и мошеник. Пълна пародия!
  • 6 Той и Шаломов

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    Се прави на Християнин .

    Мръсна Твар .
  • 7 Презвитер Козма

    2 0 Отговор
    Веднъж да дойде на власт Тръмп и ще разреве всички копейки, които са надяват да спре помощта за Украйна. Само че Бай Дончо не е дементния Байдън. Вагнеровците още помнят как американските дронове изпържиха няколкостотин от тях в Сирия през мандата на Тръмп