Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 20:11 1 881 3

Засилен трафик към Острова! Великобритания подписа ключово споразумение с Фронтекс

  • великобритания-
  • мигранти-
  • фронтекс-
  • ламанш-
  • риши сунак-
  • илва йохансон-
  • ханс лейтенс

Споразумението предвижда обмен на информация и разузнавателни данни с цел ограничаване дейността на бандите за нелегален трафик на хора, засилено сътрудничество между британците и европейците, особено при използването на нови технологии като дроновете

Засилен трафик към Острова! Великобритания подписа ключово споразумение с Фронтекс - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство подписа днес споразумение с Фронтекс, агенцията на ЕС, която отговаря за охраната на външните граници на блока. Целта на договора е борба с незаконната миграция, съобщи министерството на вътрешните работи на Великобритания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Споразумението с Фронтекс предвижда обмен на информация и разузнавателни данни с цел ограничаване дейността на бандите за нелегален трафик на хора, засилено сътрудничество между британците и европейците, особено при използването на нови технологии като дроновете.

На церемонията в Лондон по подписването на споразумението с Фронтекс присъстваха генералният директор на британската гранична полиция Фил Дъглас и изпълнителният директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, както и британският вътрешен министър Джеймс Клевърли и европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон.

Организираната престъпност в областта на миграцията и контрабандистите са "глобални предизвикателства, които изискват общи решения и амбиции", каза Клевърли, приветствайки споразумението като "нова важна стъпка в борбата срещу незаконната имиграция" и срещу незаконния трафик на мигранти през Ламанша.

Британското правителство изтъква спада с около една трета на опитите на мигранти да прекосят Ламанша с малки лодки през миналата година спрямо регистрирания рекорден брой от 45 000 мигранти през 2022 г.. Правителството изтъква и подписаното миналата година споразумение с Франция за засилване на наблюдението и контрола по френското крайбрежие срещу незаконния трафик на мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фронтекс е една нула

    5 0 Отговор
    еврогей съюза е един разграден двор
  • 2 Точно Фронтекс чрез корабите на Сорос

    4 0 Отговор
    доставя на Европа мигранти, които обира край бреговете на Африка.

    И дума не дават да се отвори, да ги връщат обратно, когато "ги спасяват" от гумените лодки.
  • 3 Хаха

    2 0 Отговор
    Съветкика Блеър ще ги пренасочи към нас. Нали Денкофф е отворил бузите и всичко вътре.
    Камерън и Блеър имаха идеята да направят територията буферна зона и сега с Пълна Порнография и Комунистическа България които са винаги ДА ДРУГАРКО, да му мислим
Новини по държави: