Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Февруари, 2024 13:36 7 371 99

Путин е обсебен от превземането на Украйна, но руската армия има един огромен проблем

  • украйна-
  • кирило сазонов-
  • владимир путин-
  • путин-
  • война-
  • русия-
  • руска армия

Целта на диктатора Путин е пълното унищожение на Украйна

Путин е обсебен от превземането на Украйна, но руската армия има един огромен проблем - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин е обсебен от Украйна и няма да се задоволи само с Крим и „присъединените“ украински райони. Руската армия обаче има един проблем – не може да пробие украинската отбрана. Това мнение изрази украинският политически експерт и военнослужещ Кирило Сазонов в интервю за OBOZ.UA.

По думите му Путин е един „тигър, който не може да се задоволи само с няколко парчета месо, той иска да изяде всичко“. Въпреки факта, че след изтеглянето на украинските сили от Авдеевка руската окупационна армия започна настъпление на няколко участъка от фронта, врагът няма да успее да пробие украинската отбрана. Той ще действа както е свикнал - ще организира "месни щурмове" и ще бомбардира Украйна, но ще получи ефективен отпор от украинската армия.

Поради редица обективни причини украинските сили няма да могат да преминат в настъпление в близко бъдеще. Целта на диктатора Путин е пълното унищожение на Украйна. По тази причина паузата във войната не може да бъде дълга. На агресора ще му трябват само една-две години, за да събере сили и да продължи агресивната война, каза Сазонов.

Войната е динамична и е много трудно да се правят прогнози. Помним, че Русия щеше да превземе Киев за три дни, а цяла Украйна за една седмица. Много западни анализатори се съгласиха с тези прогнози, но от това не излезе нищо, посочи още Сазонов.

Всъщност през 2014 г. мнозина вярваха, че Русия има нужда само от Донбас и Крим и нищо друго. Сега както мнозинството украинци, така и мнозинството на Запад, разбират, че Путин иска да елиминира Украйна като цяло, да я унищожи колкото е възможно повече, оставяйки само лоялно и послушно население.

„Путин искаше да остане в историята. Ние не му позволихме да направи това и той ни мрази. И тук не е необходимо да ходите на психолог, а на психиатър. Той мрази Украйна, неговите пропагандисти наливат тази омраза в ушите на руснаците“, каза Кирило Сазонов.

Той каза още: „Мнозина на Запад продължават да живеят с илюзията, че това е малък конфликт. Те не виждат, че всъщност е започнала Третата световна война между цивилизованите държави и съюза на Русия, Северна Корея и Иран. Това е големият проблем. Това наистина са контурите на Третата световна война, която ще засегне всички“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 12343211

    39 24 Отговор
    Не е ли "малко" пресилено?!
  • 3 СЛАВА УКРАЙНА

    42 69 Отговор
    СМЪРЧ ЗА РУСКИТЕ ФАШИСТИ

    Коментиран от #39

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК

    45 59 Отговор
    не..той , джуджа, просто е спортист!!! вече е на трето място по избити руснаци! иса да бие рекорда на Хитлер и Сталин
  • 6 гост

    57 27 Отговор
    Всеки украинец, но от хунтата е "военен експерт" и внушава победа за "незалежная"! Също като нашите "военни корифеи" от типа на Тагаренко, Шаламенко, Събенко ит.н., НО НА НИКОЙ НЕ МУ СТИСКА ДА ОТИДЕ НА ФРОНТА! е ПО НЯКОЙ ЦВЕТЕН ПРОЖЕКТОР МОЖЕ ДА СВЕТНЕМ В ЗНАК НА "БЕЗКРАЙНА СОЛИДАРНОСТ"!

    Коментиран от #64

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 оня с коня

    26 47 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Проблемите ще дойдат когато влязат в Бой ф-16

    Коментиран от #30, #54, #94

  • 10 ДрБр

    42 32 Отговор
    Окрайна умря
  • 11 Ццц

    54 33 Отговор
    Украинците печелят голяма победа - на празните приказки и закани. Там са непобедими.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Девети

    38 20 Отговор
    И кой ще пилотира тези ефки.Баба ти?
  • 15 Слава на украинските герои 🔱

    20 33 Отговор
    Голям е наистина проблема - на пътя и са славните героични войни на Украйна, печелили всички големи битки в кратката история на Московия.
  • 16 Светло бъдеще идва другари

    30 40 Отговор
    Единствения резултат за руснаците от тая война е че ще се превърнат в Северна Корея на стероиди и дори мозъчно увредени хора като руснаците ще почнат да се молят Путин да умре по-бързо
  • 17 Реалност

    24 32 Отговор
    Всеки ден украинските герои унижават блатните татари.
    От "втората" армия в света ги направи армия фейлетон.
  • 18 Абе тия анализатори

    33 8 Отговор
    В друго измерение ли живеят

    Спали ли са досега

    Немога да разбера нищо общо с действителноста
  • 19 Въпрос

    18 7 Отговор
    Какво означава ЗСУ? Мара ли няма "В" на клавиатурата или озтачава нещо?

    Коментиран от #53

  • 20 Исторически факт !

    33 34 Отговор
    За 2 години пълномащабна война Русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си Конституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на Путин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на Русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за Русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. Руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. Русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. Руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. Русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. Путин превърна страната си във васал на Китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на Русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #37, #52

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иванушка 🇷🇺

    16 10 Отговор
    Бла, бла, бла......ба и простотиите ))
  • 23 Отец Дионисий

    14 23 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 24 Пръц

    29 9 Отговор
    Моля М.Атанасова да "пуска" повече статии в събота и неделя,щото през седмицата съм на работа и нямам време да се развеселявам.По-добра е и от вицовете на Шкумбата
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госあ

    26 17 Отговор
    украинските нацисти под давлението на западните сатанисти неистово се опитват да разпалят ТСВ. Това всеки го вижда, нали ? Преди ВСВ, краварника е една треторазрядна страна от типа на Мексико, днес губейки от Китай и виждайки заплаха от Европа, особено при добри взаимоотношения с Русия, сатанистите искат да приложат същия пиниз с надеждата отново да минат между капките и да оберат каквото могат.
  • 27 Госあ

    16 27 Отговор
    Но трябва да признаем, че за две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 28 Настъпвайте смело

    19 15 Отговор
    Украински богатири..... Ние ще ви подкрепяме до последния от вас.
    Поздрави от европейският съюз и САЩ
  • 29 най-големият проблем

    19 18 Отговор
    е огромния брой убити руски войници, загинали за нищожно малки територии, които рано или късно пак ще се върнат на Украйна, т.е. загинали са напразно.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истината

    19 24 Отговор
    Путин е обсебен от Сатаната и затова е толкова токсичен за целия свят. Няма човек на света, който да не го е гнус да го докосне. Си и Ердоган отдавна не го приемат като високопоставен гост. Даже Ким се погнуси да се ръкува с него или двойника му.
    Путин е обречен. Путин превърна страната си във васал на Китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на Русия ще стане част от срамната история на страната, а путин ще бъде запомнен като едно нищожество, което се е помислило за късия Петър I .
  • 32 Иванушка 🇷🇺

    13 21 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #86

  • 33 Не остана много

    7 13 Отговор
    Дядо Джо да печели изборите ноември и да им пратим малко чували на руските туземци като хуманитарна помощ
  • 34 3-дневния пу'сик е фамозен смач'каняк

    7 5 Отговор
    Дълбоко комплексиран пе- ДО-фил и трус!
    Факт
  • 35 Слава на рода Дуло IYI

    15 19 Отговор
    Киевска Рус ще си върне всичко заграбено от московските татари - история, слава, земи и богатства!

    Коментиран от #91

  • 36 некадърна работа

    14 6 Отговор
    Абе те орките сами ще изпукат от пушеците на танковете(горе снимката)
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    15 16 Отговор

    До коментар #20 от "Исторически факт !":

    Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗..."


    Добра работа върши:
    – Закри центъра за радиоразузнаване в Куба /Лурдес 2002/;
    – Закри военно-морската база във Виетнам /Камран 2002/;
    – Бракува 500 тона оръжеен уран и го продаде на САЩ;
    – Унищожи ЖП ядрения комплекс РТ-23 /2005/;
    – Пенсионира подводници "Акула" /последна 2023/;
    – Продаде комплекси С-400 на Турция /NATO 2019/;
    – Предаде съюзниците /Ирак - 2003, Либия - 2011/;
    – Започна война и тласна Украйна към ЕС и NATO;
    – Помогна на неутралните Швеция и Финландия да бъдат приети в NATO;
    – Обедини страните от ЕС в рамките на NATO;
    – Унищожи огромно количество оръжие от времето на СССР;
    – Построи вертикална корумпирана власт /70% държавни фирми/;
    – Изолира страната от високите технологии и световните банки;
    – Изгони от страната активните младежи /повече от 5 млн. за 20 години/.
  • 38 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    11 15 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 39 Бай Пън

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "СЛАВА УКРАЙНА":

    Марш в украйна
  • 40 В Борисов

    19 7 Отговор
    В същото време отношенията между Запада и Киев се градят, колкото и да е странно, на взаимозависимост. Факт е, че Зеленски е създал цяла мрежа от „перални офиси“ в страната си, където престъпните пари се „перат“ и се връщат на „бялото“ поле.

    Това е най-голямата пералня в света за западни престъпни фондове, които идват там под формата на военна помощ от САЩ и Великобритания.


    Някои от тях отиват за военни операции, но повечето просто се изпират чрез украинските държавни агенции и отиват в сметките на тези корумпирани западни политици.

    "Ето защо Зеленски получава пари: той ги „пере“ и ги прехвърля на фиктивния бизнесмен, син на президента на САЩ Джо Байдън Хънтър Байдън и други подобни персонажи. Понеже в Америка се краде трудно, в Украйна крадат американски пари. Това е цялата проста работа"
  • 41 Грух

    10 2 Отговор
    Така си е, той, Путин, освен човешко друго не яде..
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Анализатор

    11 20 Отговор
    Путлер не е тигър, той е гнусен сибирски плъх!
    Кри се в дупката си в Кремъл през цялата КОВИД пандемия, крие се и сега!
    Натика Русия в азиатския свят и я направи ресурсен придатък на Китай.
    Негови приятели останаха сама Ким и Лукашенко....
    Гняссссс....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ТаУмВзе

    6 12 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    александър сервилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    дарина григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    валентин вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    вацев каза, че в проссия са издигнати НОВИ 264 паметника на сталин и според вацев това било оптимистично.
  • 48 Марема

    15 3 Отговор
    докога ще цитираш само укропропаганда!Те самите не си вярват на писаното!Стига с това преписване!Един път изкажи и свое мнение! О,извинявай,забравих,че нямате право на такова!
  • 49 Механик

    11 2 Отговор
    След като свършиха ракетите и минаха на лопати с чипове от украински перални, какъв друг проблем има руската армия?
  • 50 Орките

    4 11 Отговор
    Армията на орките има много проблеми, но главният се казва : Владимир Путин. Колкото по рано го осъзнаят и го качат на бесилото толкова по-добре за Украина и света, но главно за самите тях.

    Коментиран от #56

  • 51 руZZки

    12 7 Отговор
    асвабадител

  • 52 Фактите ги разглеждаш,

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Исторически факт !":

    като дявола евангелието!За две години армията на украйна от 1100 000 остана 400 000!След две години,украинска армия няма да има-нула зиро!Пък ти пак използвай опорките,кой какво завладял!к ре.Тен!

    Коментиран от #55

  • 53 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Въпрос":

    Ами имаш чичко гугъл , като си толкова изостанал , меко казано !! Збройні Сили України или ЗСУ на омразния ти украински !
  • 54 Фен

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Остава да уточниш , за кой точно ще са проблемите.
  • 55 А....

    4 7 Отговор

    До коментар #52 от "Фактите ги разглеждаш,":

    А ......грешиш и то много...... явно не си правил скорошна справка с Конашенков, но той пък и някъде изчезна ..... та пояснявам останали са не 400 000 а числото - (минус) 400 000 . Демек изобщо ги няма ....така трябва да ти е по-спокойно на черната душичка. Само ми е любопитно кои тогава за 9 (девет) дни ви свали 10 (десет) самолета "аналоговнетуви" и ви направи пак за смях на целият свят
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Васил

    4 7 Отговор
    За Путлер е ясно че е болен диктатор Украйна никога няма да бъде под рашистката кочина,
  • 58 Велко

    8 3 Отговор
    Само не плашете Русия с гаргите,Европа и Байгъна от ФАЩ!И трите са временни , КРАТКОСРОЧНИ И МНОГО
    МАЛОВАЖНИ НЕЩА ЗА ПУТИН!
  • 59 Жмуц

    13 4 Отговор
    NATO започна война с Русия! Укрите воюват за САЩ на цената на собствената си разруха и смърт. Доагноза!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Въх

    4 7 Отговор
    А ...... Моралните негодяй на кого смятате че трябва да ги дадем на тия които взривяваха собствените си граждани в Москва, Волгодонск и Буйнакс. На същите които бомбандираха родилния дом в Грозни и нападнаха страшната Грузия щото се канела да ги обкръжи и окупира. На същите детето на.сил.ваха поголовно деца, ДЕЦА, жени та даже мъже или измъч.ва.ха до смърт цивилни и военни и дори ги ско.пя.ваха. Или пак на същите дето убиха невинно осъден в затвора и като Велиииики " православни християни" не дават дори тялото на родната му майка за да го погледне по човешки
    Че какво общо имаме ние с тези из.ро.ди. Ние сме от друга порода. На нас: - Мъртвия не ни е враг
  • 62 100 процента

    3 9 Отговор
    Война Нато срещу крепосните дрипляци, ще трае точно 2 месеца!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Неканен гост

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Между другото колко станаха потъналите руски гимии до сега, 30тина станаха ли вече щото путлерин останал без още една летяща чиния А50 с какво ги потапят и свалят тези без аналогови чудеса на военната техника украинците не знам, с прашки сигурно?
  • 65 Исторически парк

    0 4 Отговор
    Ми те я пробиха вече хах

    Коментиран от #67

  • 66 Я го знам !

    10 4 Отговор
    Путин ако иска, щеше да ги срине със земята.Жали ги защото са си роднини.
  • 67 Да бе

    3 8 Отговор

    До коментар #65 от "Исторически парк":

    Те са я пробивали колко пъти до сега от началото на тридневната спец операция, но пустите му и села едно след друго и по две години удържат едното фтараята в мире
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Русофил

    2 5 Отговор
    Трагедия! Большая трагедия! Жалко за бедните мужици! Дадоха живот бадева
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Пере

    6 4 Отговор
    Няма македонци
    Няма украинци
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ТТТ

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "РУСИЯ Е ВЕЛИКА 🇷🇺":

    И ако дори вашата разсипия завладее Украйна, какво. Какво ще се промени и какво ще направи по- добро за хората в района. Съвземете се. А ако искате идете и градете новата разсипия.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Преди месец говорих с украинец

    12 3 Отговор
    от български произход
    който обясни че Укра им е сменила имената и е забранила български език в училищата.
    С решение на Радата малцинствата са ликвидирани
    Показа паспорта в който пише националност украинец , Петро Велинский/Петър Велинов/

    Коментиран от #98

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Откакто свят светува

    7 2 Отговор
    Победителят винаги е този, който брани страната си!
  • 88 Ако Русия

    4 4 Отговор
    постави марионетно правителство в Украйна.
    Щатите няма да обявяват СВО, а пълномащабна война.
    На третия ден Мексико ще бъде на пепел като Ирак,Виетнам и пр.
  • 89 Фелдмаршал фон Молтке

    8 1 Отговор
    Виновният не е този който напада, а този който е създал условията за това нападение.
    Точка по въпроса
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 факуса

    6 1 Отговор
    хи хи марке попарке,коя отбрана,кат се оттеглят тактически по целя фронт и реват за помощ
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Тома

    5 3 Отговор
    Май целта е краварска за унищожението на украйна
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Да и искаха да закриват

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Преди месец говорих с украинец":

    Български училища и църкви..., а сега искат от нас помощ, след помощ.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: