Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 06:30 1 090 44

Девет деца са починали от глад в Газа през последните 24 часа

  • израел-
  • газа-
  • деца

Седем деца са издъхнали от недохранване в болницата Камал Адван

Девет деца са починали от глад в Газа през последните 24 часа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко девет деца са починали от глад през последните 24 часа в болници в ивицата Газа. Това съобщи катарският телевизионен канал Al Jazeera, позовавайки се на палестинските власти.

Според телевизионния канал седем деца са починали от недохранване за един ден в болницата Камал Адван в северната част на анклава. Още няколко остават в критично състояние, трудната грижа за тях се дължи на факта, че в болницата е свършило горивото за електрически генератори.

Министерството на здравеопазването на анклава съобщи, че още две деца са починали от дехидратация и недохранване в болница Ал-Шифа в град Газа.

Според съответната дирекция на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси повече от 570 хиляди жители (една четвърт от населението на Газа) са „на крачка от глада“, всяко шесто дете под и на две години в северната част на анклава страда от остро недохранване и изтощение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муше дъян

    4 15 Отговор
    да илядят

    Коментиран от #11, #12, #13, #15, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петър

    41 3 Отговор
    Това не е ли геноцид? Защо не е поставено знамето на Палестина на балкона на Столичният общински съвет?

    Коментиран от #28

  • 4 кафевитегащи

    17 3 Отговор
    какво значение има, важното е да спрем агресията на диктатора путин - на всяка цена!
  • 5 коментар:

    23 0 Отговор
    а че нашият велик лидер диенкуф какво го интересува това - той деца няма, след него и потоп ...
  • 6 ХАХАХА

    26 3 Отговор
    Как бе хуманистите от юдея не могат да позволят такова нещо . Това е фалшива новина ,такива неща само Русия може да причини .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 САМО ПИТАМ

    22 3 Отговор
    "ОБЕДИНЕНИЯ" ЗАПАД ОСЛЕПЯ ЛИ ЗА ТОЗИ ГЕНО ЦИД ИЛИ С УКРОНАцИТАТА ПОДЪРЖАМЕ И ЦИОННАцИТАТА...........?

    Коментиран от #16

  • 9 Гост

    14 1 Отговор
    Всевишният ще накаже всички НИ, че оставаме безучастни!
    ⚠️ ГЕНОЦИДА НАД ПАЛЕСТИНСКИЯТ НАРОД ПРОДЪЛЖАВА!
    ⚠️
  • 10 оон

    19 0 Отговор
    мани ги тия бе
    по важно е оня мизерникк невални защо е умрял и сега оная жена му я развеждат като панарджийска мечка
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост 89

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "муше дъян":

    Скоро и на теб

    Коментиран от #42

  • 14 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    по важно е НЕВАЛНИ дали е добре човека?

    дали скоро ще се оправи?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Арррр

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "САМО ПИТАМ":

    има ли друг народ по света срещу който да говориш е наказателно отговорно?
  • 17 Парти в Близкия изток

    3 15 Отговор
    Чаршафите от Хамас що не излязат от дупките да се предадат..нали те започнаха цялата работа?

    Коментиран от #35

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Госあ

    14 4 Отговор
    Ясно е, че тези зверства на чифудите са с благословията на запада, но какво правят арабския свят, че дори и Китай и Русия по въпроса ???

    Коментиран от #37, #44

  • 20 Тези за един

    19 0 Отговор
    Невални ореваха света. А дали 9 деца са нещо "много по-малко" от един корумпиран крадец, финансиран от сащ за да се срине поредната страна в света?
    Не е истина какво става. Няма значение, кои и чии са тези деца. Това е живот, който НИЕ, нашата побъркана цивилизация унищожава заради побърканите ни амбиции. Двойните стандарти на запада ще го погубят.
  • 21 Иван

    13 1 Отговор
    Голодомор, организиран от Синагогата, Билдербергите, Държавния Департамент, Пентагона и Белия Дом.
  • 22 Реплика

    9 0 Отговор
    От генераторите са зависими операционните и кувьозите.Недоносено дете се храни през назален катетър,а по-големите деца се рехидратират с инфузионни разтвори.Публикуваното в статията означава,че в Газа няма адаптирано мляко,медицински консумативи и инфузионни разтвори,което е следствие от спряна хуманитарна помощ.Не е само горивото за генераторите.
  • 23 Асен

    9 1 Отговор
    Това е демократичен геноцид, защото запада е от добрите. Сценаристите избиват много повече на годишна база дефинирани под друга форма. Въпрос на гледна точка, но едно е факт средно статистическото стадно животно вече не различава ( освен ако не засяга портфейла му) добро от зло.
  • 24 Тъмен субект

    7 3 Отговор
    Къде са санкциите за Израел? КЪДЕ СА? Или палестинците не заслужават подкрепа. "Подкрепяме" украинския суверенитет, а палестинците нямат дори държава, камо ли суверенитет. Но.... това някак е ок!

    Коментиран от #29, #36

  • 25 Иронично

    7 0 Отговор
    Важното е, че деменцията е добре....във форма е, има какво да яде и гладомор не го мъчи. А пък там, че някакви деца гладуват и умират не е от значение. Дано господ връща справедливо им заслужените вресии с мъки и страдание
  • 26 пешо

    1 3 Отговор
    мошетата здраво бомбят , руснаците да се учат от тях

    Коментиран от #43

  • 27 херодот

    3 0 Отговор
    Всички ли са терористи ? Незнаем . Карайте там наред ,пък Бог ще познае своите !
  • 28 Българка

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Е, браво бе, ще слагаме знамето на терористите от ХАМАС пред СО, които на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очиге на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 29 Маршал Жуков

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Тъмен субект":

    Кого искаш да подкрепят, Тези, които като вероломно нападнаха Израел на 7-ми октомври 2023г и извършиха издевателства в кибуците? Ислямисте, това е земя на Израел! Държавата Израел е създадена през 1948г призната от ООН. Палестина е протекторат на ООН. Това е област в която живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци на името на областта. Няма международно призната държава Палестина. Не прави свободни съчинения. За сведение през 48- ма година СССР пръв призна държавата Израел, Англия е била против, а САЩ са биле пас по въпросът. Впоследствие Англия си променя позицията и се съгласява. Генералисимус Сталин лично избира Бен Гурион за водач и баща на евреите. Това са факти. Черно на бяло, както се казва.
  • 30 Бесен язовец

    5 1 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 31 Генерал Колев

    4 1 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 32 Нафтата

    3 4 Отговор
    Дано и3сраел изчезне като държава. Това не са хора а с@таняги извършващи геноцид...даже и обикновенните хора там са изгубили човечността си и не заслужават нищо добро.

    Коментиран от #34

  • 33 Бодигард

    4 1 Отговор
    С терористи не се преговаря. По принцип чрез прилагането на специални методи и мерки се ликвидират!
  • 34 Петя

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Нафтата":

    "Човечността" на 7-ми октомври 2023г, светът я видя. Терористите от ХАМАС като хуни нахлува в кибуците на Израел и избиха много невинни хора. Що за "човечност" е това, да сложиш бебе във фурна пред очите на вързаните родители? Има видеокадри за това нечовешко злодеяние.

    Коментиран от #38

  • 35 Полковник

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Парти в Близкия изток":

    Няма да излязат от дупките, защото ги е страх от възмездие. Много добре знаят какви злодеяния направиха на 7-ми октомври 2023г. с нападението на Израел.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анализатор

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Какво прави арабският свят ли? Ами услушват се! Правят се на тарикати. Да видим фактите! Хиляди мигранти минават българо - турската граница и се установяват в Европа. Не мигрират в богатите арабски държави нали? А, са една вяра. МЮСЮЛМАНИ! Но емирите не искат прошлеци, а искат богаташи такива като Роналдо и Меси. Пита се въпросът от мигрантите хукнали към Европа, колко от тях са нелегални ислямски клетки? Комисарите от ЕС хал, хабер си нямат. Ей така с лека ръка ги пускат и им дават да точат социалните фондове, което не е нормално. Какво трябва да направи ЕС!? Категорично ислямът трябва да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямo-фашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб.
  • 38 Нафтата

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Петя":

    Нека да предположа ... Вие силно вярвате на това което ви казват по новините, гласувате за ППДБ, ваксинирана сте с 3 буустерни ваксини и имате украинско знаменце на социалната мрежа и като цяло сте про Евроатлантически настроен/а до мозъка на костите си. Предизвиквам Ви в следващия един месец да си набавяте информацията за Га3а само и единственно от ТиктАк ( социална мрежа която за сега устоява на влиянието от И3сраелските пропагандисти ) Предизвиквам Ви да изгледате всичките клипчета с мъртви деца, жени и безпомощни хора, да видите всичкото унищожение което създава "единствената демокрация в близкия изток" и тогава така яростно да защитавате тази "държава". Щом тази информация можа да промени мен (силно НЕ харесващ всичко мюсюлманско) , значи може да промени всеки.

    Коментиран от #40

  • 39 Наблюдател

    5 0 Отговор
    ЕС, да не дава никакво убежище за граждани на страни в които няма война на тяхна територия. Сега войните са Украйна - Русия, но на територията на Украйна, Израел-Хамас на територията на Ивицата Газа. Другаде в света няма такива мащабни войни, в Сирия е само в северозападната част. Всички останали пришълци-мързеланковци вън от Европа! ЕС е само 500млн., не може да изхранва 1,2 млрд. араби и 1,3 млрд. африканци. Обръщам внимание,че афганистанците, сирийците, иракчаните са по неписано правило 90% мъже 20-40г и са икономически мигранти. Минават нелегално границата, без документи за самоличност, а в техните държави вече няма война - в Сирия има още, но само около Идлиб. Не работят, закачат жените, искат джамии, халал , правят атентати, не се интегрират. Точат социалните фондове на ЕС и това е. Докога Европа така ще я кара? Докато стане ислямски континент? На 27.02.2024г., оня ден, на летище София кацнаха 2 самолета, общо 45 мигранта. 30 бройки от Сирия изпратени от Австрия и 10 бройки от Афганистан изпратени от Брюксел. Ето какво подписали Денков и Габриел, да се приемат мигранти от всички държави на ЕС, не само от Австрия. И докъде така?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Генерал Айзенхауер

    5 0 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 42 руzcлямска хамасятина

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост 89":

    отиваш в канала при останалите халмасчии
  • 43 петро

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "пешо":

    така бомбим ма ма ша ти.до откат
  • 44 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Аланкоолу Чфудите държат Запада за т опките бе