Last news in Fakti

2 Март, 2024 10:45 1 121 80

Франция: Израел дължи обяснения за ситуациите в Газа, които не могат да бъдат оправдани

  • франция-
  • израел-
  • газа

Отговорностите за блокадата на помощта определено са на Тел Авив, заяви френският министър на външните работи Стефан Сежурне

Франция: Израел дължи обяснения за ситуациите в Газа, които не могат да бъдат оправдани - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Париж смята, че от властите на Израел трябва да се потърсят обяснения за ситуации в Газа, които не могат да бъдат оправдани. Това заяви френският министър на външните работи Стефан Сежурне в интервю за в. "Монд", цитиран от БТА.

"Отговорностите за блокадата на помощта са определено на Израел", каза Сежурне и отбеляза, че катастрофалната хуманитарна ситуация създава и "ситуации, които не могат да бъдат оправдани и за които на израелците трябва да се потърси сметка".

Франция удвои усилията пред израелските власти, за да увеличат те пропускателните пунктове за камиони с хуманитарни пратки. Но тези усилия "не са били удовлетворени и гладът е в допълнение към ужаса", заяви Сежурне, посетил региона преди един месец.

Думите му идват след като при раздаване на хуманитарни помощи в четвъртък в Газа се стигна до трагедия. Израелски огън и тъпканица отнеха живота на 115 души, според палестинското движение "Хамас". Вчера Сежурне призова за независимо разследване на този случай.

Днес в интервюто за "Монд" дипломат номер едно на Франция заяви още, че нещата са "в задънена улица в Рафах", където са струпани близо милион и половина палестинци. Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че в скоро време ще има сухопътна офанзива срещу Рафах, който е последният бастион на "Хамас". Според Сежурне това би било "ново хуманитарно бедствие". "Ние правим всичко, за да го избегнем", добави той и припомни, че Франция от месеци призовава за трайно прекратяване на огъня.

Запитан как Франция и другите страни биха могли да повлияят на конфликта, Сежурне заяви, че всеки има лостове за влияние. Що се касае до Франция "признаването на палестинска държава е един от елементите на процеса за мир, който трябва да се използва в подходящия момент", заяви той.

Сежурне изтъкна също и въпроса за нормализиране на отношенията на Израел със Саудитска Арабия, както и този за американската военна подкрепа, които също биха могли да бъдан лост за влияние.

"Не сме ние тези, които могат да наложат оръжейно ембарго", каза още Сежурне и отбеляза, че "това е комбинация от елементи, които трябва да бъдат използвани по координиран начин на дипломатическо ниво".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тогава

    23 4 Отговор
    Защо не пратите войски в Газа, а макрончета?
  • 2 ЛицеМери

    21 3 Отговор
    Евроатлантически
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Генерал Колев

    7 23 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.

    Коментиран от #10, #25

  • 5 ТаУмВзе

    23 5 Отговор
    Геноцида на Моше е праведен, със бомби глад и без храна! Ма нема нещо Санкции а у.
  • 6 Аз съм веган

    5 24 Отговор
    Евреите ще ни спасят от исляма
  • 7 А къде са

    18 3 Отговор
    Санкциите бе лицемери??
  • 8 За тия фашисти

    17 4 Отговор
    Няма санкции? Я вижте Киев и газа, единия е супер след 2 години " война"
    Другия е руини след 16 седмици?
    Някак много демократично мълчите!
  • 9 хахаха

    12 3 Отговор
    ма що чакахте толкова? 30000 убити цивилни палестинци ви се видяха достатъчно ли?
  • 10 Генерале,

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Генерал Колев":

    Сега остава да обясниш защо аджеба тия които наричаш "терористи" са станали борци за освобождение на Палестина??? Щото по същата логика Левски и Ботев също са станали терористи за тогавашния режим.
  • 11 Българка

    5 12 Отговор
    Фашистите светът много добре видя кои са! Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #13, #21

  • 12 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    11 4 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #28

  • 13 Емор

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Пак ли ти ма
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хитлеряху(Натаняху)

    6 3 Отговор
    Нацизма-ционизма не дължи обяснения на никой ! Ние сме N1 нацисти в света и САЩ ни пази.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Посланикът на Нацистки Израел

    5 3 Отговор
    Йоси Леви Сфари още ли не е изгонен от България ? Какво чакаме ?
  • 18 Юрист

    5 2 Отговор
    Държавата Израел е създадена през 1948г призната от ООН. Палестина е протекторат на ООН. Това е област в която живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци на името на областта Палестина. Няма международно призната държава Палестина. За сведение през 1948 година СССР пръв призна държавата Израел, Англия е била против, а САЩ са биле пас по въпросът. Впоследствие Англия си променя позицията и се съгласява. Генералисимус Сталин лично избира Бен Гурион за водач и баща на евреите. Това са фактите
  • 19 Парти в Палестина

    3 1 Отговор
    Чаршафите от Хамас що не излязат от дупките да се предадат, нали те започнаха цялата работа?
  • 20 На съда в Хага

    5 3 Отговор
    Израел дължи "обяснения" за геноцид и военни престъпление. Израел са терористична нацистко ционистка държава и ще бъде осъдена. Милиони долари ще плащат кръвнина за всеки убит цивилен, жена и дете ! До фалит ще се докара.
  • 21 Ъхъ

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    терористите от Копривщица на 20 априлий 1876 г. нападнаха Османската империя...последва баташкото клане и още хиляди невинни българи загинаха...
  • 22 Света вижда прекрасно

    3 3 Отговор
    Що за нацистка държава е Израел. Геноцид, Холокост и военни престъпления. Трябва да бъде осъдена в Хага като държава а не само ръководството и

    Коментиран от #23

  • 23 Така е,

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Света вижда прекрасно":

    82% в САЩ, подържат Израел и 75% от Европа подържат Израел.

    Коментиран от #26

  • 24 Бесен язовец

    3 1 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 25 Луд умора няма, само се поти

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Генерал Колев":

    Хайде пак копи пейст. Пак ще ти отговоря- от какъв зор Египет д прибере тези палестинци, след като те си живеят на собствена територия. Виж при Израел не точна така , но ти си го знаеш...

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Маршал Жуков

    3 3 Отговор
    На рожденният ден на палестинчето навършило 10 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Република Турция също може да приеме мигранти хиляди палестинци в Анадола. Какво и пречи? Няма друго положение.

    Коментиран от #31

  • 28 Луд умора няма....

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    Нататък го знаеш...
  • 29 Юрист

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Луд умора няма, само се поти":

    Прочети поста ми. Земята е на Израел, която е държава от 1948-ма година призната от ООН. Палестина е протекторат на ООН в която живеят различни арабски племена. НЯМА ДЪРЖАВА ПАЛЕСТИНА. Добре заучете това.
  • 30 За нацистите ционисти

    2 3 Отговор
    е нормално да избиват жени , деца, старци, журналисти, лекари, научни работници, писатели и т.н На никой обяснения от Израел не са нужни а съд за тази престъпна държава е нужен и скоро ще има осъдителна присъда. Трябва Израел като държава да бъде осъдена и заклеймена а не само ръководството на тази престъпна ционистка групировка

    Коментиран от #32

  • 31 Този пък

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Маршал Жуков":

    Не говори от името на Турция. Никой няма да приема още бежанци, при положение че имат в изобилие. Който е ндробил кашата да се оправи. Следват големите разходи за обезщетения от Израел.

    Коментиран от #34

  • 32 Бесен мравояд

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "За нацистите ционисти":

    НАЦИСТИТЕ СВЕТЪТ ГИ ВИДЯ! Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството.

    Коментиран от #36

  • 33 Няма по гнусни и ирационални хора от

    2 2 Отговор
    Ционистите ! Още през далечната 1975 г. Генералната асамблея на ООН приема резолюция, която определя ционизма като „форма на расизъм и расова дискриминация”. От 1975 до сега расизма и расова дискриминация се превърна в еманация на нацизма. Има и разумни евреи обаче. Примерно : равин Елмер Бергер (Elmer Berger), който публикува книгата „Еврейската дилема”, в която твърди, че „асимилацията” на евреите все пак остава най-добрият път за тях в съвременния свят, а не отделянето и манталитета на изолиране на ционистката държава. По негово мнение ционизмът сам по себе си е просто връщане към преобладаващо расистките митове за евреите и заиграване с тях.

    Коментиран от #35

  • 34 Маршал Жуков

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Този пък":

    Ердоган пред Вашингтон пост е заявил, че Република Тулция е готова да приеме палестински мигранти. Същите ще бъдат експортирани с кораби до Турция и настанени да живеят в Анадола.
  • 35 Смогваш ли да отговаряш на всички

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Няма по гнусни и ирационални хора от":

    Ако ви трябват кадри за писане в сайта, аз съм навит. Ще пиша каквото трябва и когато трябва. Светни малко за надника...

    Коментиран от #38

  • 36 Ъхъъъъъъ мозък

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен мравояд":

    Може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ИЗРАЕЛ, извършили без причина не стотици а хиляди престъпления срещу човечеството ? Самото създаване на Израел е чрез тероризъм и геноцидни действия. Може ли да се радваш и поощряваш злодеите-терористи от ИЗРАЕЛ ?
  • 37 Нова

    3 3 Отговор
    резолюция вече има която изисква от Международния съд със седалище в Хага (Холандия) да разгледа какви „правни последици“ трябва да възникнат „от продължаващото нарушение от страна на Израел на правото на самоопределение на палестинския народ, от неговата продължителна окупация, заселване и анексиране на палестинската територия, окупирана от 1967 г., включително мерки, насочени към промяна на демографския състав, характер и статут на Свещения град Йерусалим, и от приемането от него на свързано с това дискриминационно законодателство и мерки?“Като част от този случай, презентациите от името на Палестина тази седмица включваха точно изложение на историческите записи. Тези презентации установяват, че половината от палестинския народ е бил „избит или прогонен от земята си през Накба от 1948 г.“, след което земята им „е разделена и половината от нея е разпределена на нова държава, която незабавно я разширява до 78 процента с груба сила . През 1967 г. ... Израел започна своята все още продължаваща окупация на цялата останала палестинска територия.
  • 38 Пиши колега

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Смогваш ли да отговаряш на всички":

    каквото трябва и когато трябва, стига да е обективно и по съвест, както правя и аз впрочем. Без надник естествено ! Правото е на страната на палестинците и окупираните територии НЕ случайно се наричат ОКУПИРАНИ ОТ Израел ! Правото е на страната на палестинците и от морална, и от историческа, и от законова гледна точка. Няма нито един аргумент в полза на Израел и никога когато САЩ са блокирали резолюции в ООН обосновка за това никога НЕ е имало ! Никога ? Нито логична, нито никаква.

    Коментиран от #40

  • 39 На света му писна

    3 3 Отговор
    От Нациста Израел ! Две държави са нужни в реални граници от преди 1967 и ционистите да се ограждат там с бодлива тел и бетон, да се пазят както намерят за добре и да не излизат от там въобще. Нямат работа никъде по света подобни нацистки същества. И е време да спрат да извършват също международен тероризъм, включително и в Европа и в частност България !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ученик 3 клас съм

    4 3 Отговор
    Който окупира чужда земя се нарича окупатор нали ? И който избива жителите на окупираните територии се нарича убиец нали ? Израел са такива нали ? Лоши хора ли са или не ?

    Коментиран от #43, #45, #49, #60, #63

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ъхъъъъъъ мозък, а на сайта на външно

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Генерал Колев":

    Какво пише ? ....Каква е официалната позиция на България по отношение на окупираните територии.Според страницата на българското Министерство на външните работи (МВнР) страната ни

    поддържа официални връзки с Организацията за освобождение на Палестина (ООП),

    която е призната от международната общност за законен представител на палестинския народ, от февруари 1973 г.Организацията е открила свое бюро в София през 1974 г.

    През ноември 1988 г. българското правителство признава с декларация обявената от ООП Държава Палестина.На 22 март 2018 г. президентът Румен Радев е посетил Рамалла и е провел среща с палестинския президент Махмуд Аббас.

    На 14 юни същата година тогавашният премиер Бойко Борисов е направил официално посещение в Палестина на 14 юни 2018 г., където е провел разговори с палестинския министър-председател Рами Хамдалла.През декември същата година е подписан протокол с ООП, съгласно който палестинското представителство в София получи статут на посолство.На 15 ноември 1988 г. националният съвет на Палестинската организация за освобождение провъзгласява в Алжир независимостта на Палестинската държава, въпреки че тя е все още под израелска окупация. Тогава и България признава държавата Палестина.Палестинската автономия се създава чак през 1994 година. Създадена е като част от договорите от Осло между Организацията за освобождение на Палестина и Израел. 

    Коментиран от #50

  • 48 Ъхъъъъъъ мозък, а на сайта на външно

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Генерал Колев":

    През 2011, въпреки насрещен натиск от страна на САЩ и Израел, Палестинското правителство подава в Съвета за сигурност на ООН молба за членство в организацията....Ъхъъъъъъ мозък....В края на октомври 2011 г. Палестина става и член на ЮНЕСКО след гласуване в което 107 страни-членки гласуват „за“, 14 гласуват „против“ и 52 се въздържат от гласуване. Сред гласувалите против са Австралия, Канада, Германия, Израел, Швеция, САЩ и др., сред въздържалите се са България, Великобритания, Япония, Румъния и др. Сред гласувалите в подкрепа са Бразилия, Индия, Китай, Гърция, Франция, Русия, Сърбия, Испания, Турция и др. Израел не е член на ЮНЕСКО и с нацистката си политика никога член няма да стане..... Нищо не ти е ясно само мърсиш форума с ционистките си малоумни писания нямащи нищо общо с реалноста
  • 49 Точно така моето момче

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ученик 3 клас съм":

    Израелците са много лоши хора ! Те са нацисти извършващи геноцид и военни престъпления, а ционизма е еманацията на Нацизма. Разкажи го и на другите ученици, трябва да го знаят !

    Коментиран от #52

  • 50 Генерал Колев

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ъхъъъъъъ мозък, а на сайта на външно":

    Не лъжи хората. 1. 1988г е тоталитарната държана НРБ, не е демократичната държана РБ.2 Няма международно призната държана Палестина с акт на ООН. 3. Има държава Израел призната от ООН през 1948г. СССР пръв признава Израел! Генералисимус Сталин лично избира Бен Гурион за ръководител и баща на израелският народ.

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Генерал Колев

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ти верно имаш някакви сериозни проблеми":

    Спри да лъжеш хората ислямски манипулаторе.

    Коментиран от #56

  • 54 Ъхъъъъъъ мозък, а на сайта на външно

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Генерал Колев":

    Какво пише ? А палестинско посолство в България има ли ? Смешник, ти кардинално си заблуден бре човек. Имаш ли идея колко нелепо и смешно изглеждаш ?

    Коментиран от #55

  • 55 Генерал Колев

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ъхъъъъъъ мозък, а на сайта на външно":

    Спри да лъжеш хората ислямски манипулаторе. Луд умора няма Продължавай да твориш простотии. Спирам да ти отговарям.Няма смисъл.

    Коментиран от #57, #59, #62

  • 56 Даааа ++++

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Генерал Колев":

    Израел НЕ е член на ЮНЕСКО ! Няма как да бъде допусната сред нормалните държави. Тя и като цяло въобще никъде не е допусната не само в ЮНЕСКО.
  • 57 Ти "отговор" никога не си давал мушмул

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Генерал Колев":

    Няма случай нещо аргументирано да си написал някога с факти и аргументи.. и да искаш отговор да дадеш не вярвам смислено да можеш да го обосновеш. Просто съждение не можеш логически да вържеш според мен. А пробвай се да те видим. Аре.. С нещо по простичко започни. Обясни ни какво пише на сайта на МВнР на Република България по темата Палестина ?????

    Коментиран от #58

  • 58 Ционистите принципно

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ти "отговор" никога не си давал мушмул":

    са много тъпи и неграмотни.
  • 59 "Спри да лъжеш"

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Генерал Колев":

    Напиши какво е излъгал колегата ? 1,2,3.....
  • 60 Точно така е моето момче

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ученик 3 клас съм":

    За нацистите-ционисти е нормално да окупират и да избиват ученици като теб, жени , деца, старци, журналисти, лекари, научни работници, писатели и т.н Така е много лоши хора са израелците. Обясни го на съучениците си. Трябва да се пазят от такива хора.
  • 61 Генерал Луков

    1 2 Отговор
    Мен пък ме уби една еврейска ционистка -терористка. В гръб ме застреля, в гръб.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Лоши хора ли са или не ?

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ученик 3 клас съм":

    Много лоши са ! Избиват и ученици и учители на ред. Взривиха училищата на ООН заедно със всички вътре. 20-25 ученика като теб убиха поне

    Коментиран от #70

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Няма смисъл нацизма на Израел

    2 3 Отговор
    Да се обяснява и коментира. Просто са си такива. Гнусни и садистични комплексари
  • 66 Израел

    3 1 Отговор
    не дължи обяснение на никого, нито на Франция нито на либерастите в ЕС. Когато си нападан от терористи и си пред екзистенциална заплаха, правиш каквото се налага ане каквото им е угодно на французите. Във Франция се напълниха с боклук, всеки ден тероризъм там и вместо да ги разкарат те си ги канят и ги хранят със социално помощи. Франция е последната страна дето ще дава акъл на Израел как да се бори с радикалния ислямизъм.

    Коментиран от #68, #69

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бен Гурион

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Израел":

    Абсолютно! Злодейската терористична фашистка групировка ХАМАС, ще бъде напълно унищожена.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тролчета не се потете пичове

    2 3 Отговор
    Всички знаят че Израел е нацист извършващ геноцид. Изчакайте да мине второто заседание на съда в Хага по първото дело и тогава умувайте , а впрочем на опашка чакат още 9 дела поне.

    Коментиран от #72

  • 72 1234

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Тролчета не се потете пичове":

    Съдът в ХАГА е подкупен от ислямистите. Решенията му са пожелателни и не стават за нищо.
  • 73 Я кажете сега мозъци

    2 3 Отговор
    Има ли посолство на Палестина в София или има? Има ли посланик на Палестина в София или има ? Призната ли е Палестина от България или е призната ? Как се казва палестинският посланик в София ? И дали може да се справите с гуглето или сте простички ционистчета и няма да можете ? А?
  • 74 Ционист това звучи

    1 3 Отговор
    Като кретен. Всички мосюлмани в Мека, всички католици в Ватикана и всички луди в лудницата в Курило
  • 75 Трийте всичко що е срещу Нациста Израел

    2 3 Отговор
    Защото няма да ви дават стинки за семки и бонбонки
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Анонимен

    3 0 Отговор
    Голямата част от държавите в ООН признават Палестинските територии за държава - общо 139 страни. Желанието на страната да стане част от ООН обаче трябва да бъде одобрено от поне девет от 15-те членки на Съвета за сигурност на организацията. Ако която и да е държава от постоянните членове наложи вето на присъединяването на държавата, тя не може да стане част от ООН. Тези държави са Китай, Франция, Русия, Великобритания и САЩ. Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания. Тези три държави са обявили, че няма да признаят Палестинската държавност, докато конфликтът с Израел не бъде разрешен мирно. Девет от 27-те държави-членки на ЕС признават Палестина. Сред тях почти всички са бивши членки на някогашния Източен блок и всички са признали Палестина преди да се присъединят към Европейския съюз.
  • 78 Анонимен

    3 0 Отговор
    Швеция, която призна Палестина за държава през 2014 година, е единствената държава, която го направи след като вече беше част от ЕС. Палестина в момента е със статут на държава наблюдател, която не е член на ООН, което означава, че може да има представителство на заседанията на Общото събрание и може да има свой офис в седалището на ООН в Ню Йорк. Този статут беше даден на Палестинските теротирии през 2012 година, а по-късно - през 2015, Палестина получи и членство в Международния накзателен съд (МНС), където се разследват военни престъпления. През 2021 МНС обяви, че започва разследване на ситуацията в Палестинските територии. Присъединяването на Палестина към Римския статут и членството в МНС дадоха на съда възможността да разследва престъпления, извършени от палестинци или на палестинска територия. Разследването, което Израел осъди, в момента е в ход.
  • 79 Анонимен

    3 1 Отговор
    Каква е позицията на Германия относно палестинската държавност?Германия, както и САЩ и много от нейните партньори от ЕС, не признава палестинската държавност. Тя обаче подкрепя "създаването на бъдеща палестинска държава като част от решението за две държави, договорено между страните в конфликта", според германското външно министерство. Тъй като не признава Палестина като държава, Германия използва термина "Палестински територии" за Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа. Когато говори с палестински представители, тя използва термина "Палестинска автономия".Позицията на Германия по отношение на палестинската държавност се проявява и в съдилищата на страната при дела, които са свързани със статута на бежанците. В решение от ноември 2020 германски съд потвърди, че "няма палестинска националност" и няма държава Палестина. Съдът постанови въпросните палестински бежанци да бъдат считани за "лица без гражданство". край
  • 80 Как така

    0 0 Отговор
    Се излъгаха нали Хамас нанесе удара и уби своите бунтовници?
    Добре че има справедливост в съднияден и тези западни сатаниии ще получат заслуженото и ще грееят безкрайно в новия си дом а.д.а!
Новини по държави: