Last news in Fakti

2 Март, 2024 20:10 9 006 174

Грандиозен провал: Русия е подслушвала Бундесвера

  • германия-
  • бундесвер-
  • таурус-
  • ракети-
  • украйна-
  • олаф шолц

Германският разследващ журналист Флориан Фладе заяви още преди това, че не се съмнява в автентичността на разговора, в който шефът на ВВС Инго Герхартц много открито говори по чувствителни теми

Грандиозен провал: Русия е подслушвала Бундесвера - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подслушвала ли е Русия разговор на офицери от Бундесвера за даване на крилати ракети "Таурус" на Украйна? Междувременно бе потвърдено, че изтеклият запис е автентичен. Грандиозен провал за Германия.

Цели 38 минути е аудиозаписът, по чиято автентичност междувременно няма никакво съмнение. От Министерството на отбраната официално потвърдиха, че той е истински. В него става дума за разговори, свързани с войната в Украйна.

Взривоопасна тематика

Германският разследващ журналист Флориан Фладе заяви още преди това, че не се съмнява в автентичността на разговора, в който шефът на ВВС Инго Герхартц много открито говори по чувствителни теми. „Навярно все още не може да се каже дали целият запис е истински, но начинът, по който разговарят офицерите от Бундесвера, говори много в полза на този факт. Дори със средствата на изкуствения интелект (ИИ) подобен ефект няма как да се постигне“, каза Фладе пред ARD.

А както отбелязва медията, случаят наистина е експлозивен: руски медии публикуваха данни за подслушани разговори на четирима служители на Луфтвафе, а пропагандните им канали разпространиха и запис. В него се чува как офицери обсъждат теоретичните възможности за използване на германски ракети „Таурус“ - включително дали крилатите ракети биха били в състояние да разрушат построения от Русия Кримски мост.

Шолц твърдо отказва доставките на "Таурус"

Обсъжда се и отказът на федералния канцлер Олаф Шолц да достави ракети „Таурус“ на Украйна, както и свързаните с това предизвикателства. В началото на седмицата Шолц подробно обоснова отказа си за доставките на „Таурус“, използвайки най-вече технически аргументи, пише АРД и припомня думите на канцлера – че използването на „Таурус“ от страна на Украйна ще изисква съдействието на германски войници при насочването на ракетите. Опасенията на Шолц са, че по този начин Германия би могла да бъде въвлечена във войната срещу Украйна.

„Понеже никой не знае точно защо канцлерът блокира доставките се ширят най-невероятни слухове“, цитира Втора германска телевизия ZDF инспектора от Луфтвафе Инго Герхартц, чиито думи се чували в записа. Там той изразява и разочарованието си, че му се налага да коригира неверни според него информации за крилатите ракети. В разговора става дума и за това дали Украйна би могла да извършва обстрел без участието на Бундесвера.

Имат ли британците свои хора "на място"?

Според АРД експлозивно е и това, че в разпространения запис очевидно става дума за това как британците били изпратили няколко свои хора в Украйна, явно за да показват как могат да се използват предоставените от тях крилати ракети „Storm Shadow“.

Съвсем наскоро във Великобритания се разгневиха от едно изявление на Шолц, определено от някои като недискретност: „Що се отнася до това, което правят британците и французите, Германия няма да го прави“. Както отбелязва АРД, всъщност не се знае какво точно е имал предвид Олаф Шолц, но изречението бе възприето от някои като индикация, че французите и британците могат да оказват съдействие на място за насочването на доставените от тях крилати ракети на Украйна. Говорител на британския премиер Риши Сунак незабавно опроверга това твърдение.

Реакции на загриженост

Германски депутати по-рано изразиха загрижеността си – най-вече от това, че разпространението на първия запис няма да остане единствено. „Ако историята се потвърди, това ще се окаже много проблематично“, каза председателят на парламентарната контролна комисия Константин фон Ноц пред изданията на медийната група RND.

„Поставя се въпросът дали става дума за еднократен случай или за структурен проблем със сигурността“, допълва Фон Ноц и казва, че очаква незабавно изясняване на всички подробности.

„Вероятно са били подслушвани и други разговори, които ще бъдат оповестени по-късно – когато стане изгодно за Русия“, предупреждава пред ZDF експертът по отбраната на Християндемократическия съюз Родерих Кизеветер. Той предполага, че съдържанието на разговора целенасочено е било разпространено от Русия точно сега с определено намерение - „да се предотврати евентуалното доставяне на „Таурус“ от Германия“.

Русия изисква отговори от федералното правителство

По повод съобщенията за изтеклия разговор руското външно министерство поиска обяснение от федералното правителство. „Опитите за отклоняване от отговорите ще се оценят като признание за вина“, написа говорителката на руската дипломация Мария Захарова в „Телеграм“. Същевременно Маргарита Симонян, шефката на руската държавна телевизия RT, публикува откъс от 30-минутния запис. Без обяснения как се е сдобила с него.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    150 11 Отговор
    Най на края и факти разбра 👏👏👏

    Коментиран от #95, #164

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путинофил

    27 152 Отговор
    В германските заводи блъскат 4 милиона руски шпиони. В германските бардаци блъскат около 1 милион рускини - шпиони. След работа развяват руски знамена и крещят: „ слава путину“

    Коментиран от #13, #27, #98

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    148 7 Отговор
    А може някой от немската армия да е предоставил записа на руснаците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Русия НЕ е подслушвала Бундесвера

    162 14 Отговор
    А достойни офицери от Бундесвера са направили записа

    Коментиран от #39

  • 8 Рускините го измислиха!

    16 119 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова жена се урежда с море, пляж, кафешачки, ресторанчики и докладват на путин!

    Коментиран от #131, #170

  • 9 И сащ

    107 4 Отговор
    Ги послушват и правителството на германия също.така саслугите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тото

    137 3 Отговор
    Скоро май ще излезнат и други компромати!! Шолц и макрон по жартиери!!!😂😂😂😂
  • 12 Къде е ДАНС?

    19 137 Отговор
    Във Външно Министерство работят национални предатели! България е единствената страна от ЕС, която издава визи на руснаци!
    Има няколко банки, които в нарушение на европейските санкции отварят сметки на руснаци!
    Кои са тези банки, тук няма да казвам, ДАНС лесно може да ги намери, руснаците сами си ги казват в ютюб каналите за България!

    Коментиран от #21, #166

  • 13 👏👏👏

    46 1 Отговор

    До коментар #3 от "Путинофил":

    Само така 👏👏👏
    Ти какво очакваш 🙄
    😆😆😆
  • 14 Не е важно кой кого е подслушвал

    138 15 Отговор
    А записа е важен и това че НАТО са доказани терористи

    Коментиран от #163

  • 15 Васил

    100 2 Отговор
    ЕЕЕЕЕ голям праз у нас на 7 милиона изтекоха данните и нищо!
  • 16 А пък нашите полковници от НАТО

    60 19 Отговор
    всичките са завършили школи на КГБ в Масква!

    Коментиран от #24

  • 17 КОТарАК

    6 55 Отговор
    Аз признавам,че шпионирам в полза на Украйна!
  • 18 Бай Шукри

    9 34 Отговор
    Да не са КГБ-то,така правят те сегиз тогиз...
  • 19 Скандал беше когато

    116 3 Отговор
    Американците подслушваха Меркел. Забравихте май. Замотахте нещата тогава. Сега казват в някой СМИ, че Русия е получила записа от британците
  • 20 Щирлиц

    54 1 Отговор
    Хи хи хи хи хи хи хи!
  • 21 Във Външно Министерство работят

    56 2 Отговор

    До коментар #12 от "Къде е ДАНС?":

    национални предатели! Примерно Кретинел
  • 22 Ний ша Ва упрайм

    78 5 Отговор
    я да изкарат разговорите на тагаренко

    Коментиран от #101

  • 23 Дори Тъкър е вербуван от рускиня

    6 62 Отговор
    работеща в САЩ като професионална танцьорка!
  • 24 Това е

    23 2 Отговор

    До коментар #16 от "А пък нашите полковници от НАТО":

    Прекрасно
  • 25 Ами убаво

    9 21 Отговор
    Слухтят,да си знаят.
  • 26 фарс

    95 1 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    Някой помни ли скандала по време на Обама? Меркел и други европейски политици бяха подслушвани от американците. Сега нищо чудно те да са направили и пуснали този запис. Вижте как американците се отдръпнаха от украинската авантюра, а европейските кученца лаят все по-бясно.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Разузнаването работи

    69 3 Отговор
    Прекрасно. Важно е, че фрицовете са разкрити.
  • 29 Русия има пълно право

    77 4 Отговор
    Да знае в Бундесвера какви терористи работят. По важното е дали тези терористи ще бъдат осъдени
  • 30 ДБил

    58 0 Отговор
    Шолца издаде сунаци и франсета - танто за кукуригу... Тия накрая ще довършат ПСВ...

    Коментиран от #40

  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    6 79 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #41, #50, #60, #90

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Щирлиц

    39 1 Отговор
    ги разпори.
  • 34 Отец Дионисий

    6 64 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #135, #140

  • 35 ТаУмВзе

    5 66 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся

    Коментиран от #86

  • 36 Да Добре

    17 1 Отговор
    Какъв е този скандал който в всички страни с конгрес има два публични тв канала който излъчват директни предавания от там. За разлика от нас където няма конгрес и няма СПЕЦИЯЛНИ Парламентарени тв канали за излъчване директно през приложението на vivacom. В САЩ са С1 и С2. Тук трябва да са НП1 ТВ и СД1 ТВ.
    Ооо забравих в България е само с нещо което навремето му викат 3 членка. То защо ние конгрес или парламент имаме 3 членка. За всички който желаят да се запишат да гледа всичко от народните представители и от сенатори дуени може да се запишат.
  • 37 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 58 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 38 Бундесвера

    64 7 Отговор
    Нямат никакво право нито да взривяват кримският мост нито съучастници в терористични актове да бъдат. Съд за терористите веднага и затвор !
  • 39 Хохо Бохо

    39 1 Отговор

    До коментар #7 от "Русия НЕ е подслушвала Бундесвера":

    Аз бих заложил на Лангли или пентагона
  • 40 Историк

    27 3 Отговор

    До коментар #30 от "ДБил":

    Всъщност можем да разглеждаме ПСВ и ВСВ като две полувремена на един и същи мач ики казано иначе ВСВ и ПСВ са едно цяло!

    Коментиран от #54

  • 41 СтаМат Мага Рето

    26 1 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Пак ли ти бе грозно влакшо тси гане?

    Коментиран от #47

  • 42 Всичко е Шменти капели !

    2 40 Отговор
    От руските вувузели !
    Щото нищо не са превзели !
    А и скоро ще са дали взели !
    Роза 🌹 Емилова
  • 43 Да добре пръчки за новия

    20 2 Отговор
    Модел с Vivacom с възможност да гледате конгреса в Германия САЩ Франция и 3 членката в България тук.

  • 44 Хохо Бохо

    7 54 Отговор
    Руснаците налапаха кукичката.

    Западът им подхвърли този запис.
    А те го публикуваха.
    Сега всички вярват в казаното - и те, и другите
    И вече никой не се съмнява какво ги чака рашистите

    Няма мост, няма Раша

    Коментиран от #48, #155

  • 45 Писна ни от

    39 3 Отговор
    Западни нацисти, ционисти и терористи.
  • 46 Защо

    41 1 Отговор
    решихте, че руснаците са подслушвали Бундесвера? Мислите ли, че ако е така те биха се хвалили с това, вместо да продължат да подслушват?
  • 47 Хумата

    1 5 Отговор

    До коментар #41 от "СтаМат Мага Рето":

    С бракята ти имаме мерак и ше сгориш накрая.

    Коментиран от #49

  • 48 Тити

    32 2 Отговор

    До коментар #44 от "Хохо Бохо":

    Суссс,бе гроzeн укробългарски мелеzz,пошол наХ Шлю Хаа вокзалная.
  • 49 СтаМат Мага Рето

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Хумата":

    Абе Шиб Льоо,викай ура и ми лапай .ура.

    Коментиран от #53

  • 50 Хохо Бохо

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Не си уреден, честно. Потърси специализирана помощ
  • 51 Е, защо да е провал

    17 1 Отговор
    Това е за аплодисменти!
  • 52 Механик

    46 6 Отговор
    "Грандиозен провал за Германия."
    Не е само за Германия. За целио КолЮктивен Запад, провалът е виден. Искахте да уморите РОССИА, а се простреляхте в крака... не в крака, а направо в слепоочието.
    Жалки, ялoBи безумци сте.
    И ако тоя факт не бе рискован за планетата и за живота на нея, азнаправо щях да се покъсам от смях!
  • 53 Хумата

    1 7 Отговор

    До коментар #49 от "СтаМат Мага Рето":

    Ши получиш ти любовна стрила в аспуха и ши одиш с панперси

    Коментиран от #67

  • 54 ДБил

    21 0 Отговор

    До коментар #40 от "Историк":

    Сега сме в продълженията. Ако франсетата обяват ПЪЛНА КАПИТУЛАЦИЯ - значи е почнало преди 6 седмеици. хахаха

    Коментиран от #76

  • 55 Избирател

    38 0 Отговор
    „Що се отнася до това, което правят британците и французите, Германия няма да го прави“

    Ето това е "единното" НАТО за което тръбят нашите козячета - неразбирателство между Германия, Франция и Англия а да не говорим за отношението към САЩ и още по малко за втората по големина армия в НАТО Турция. Да не говорим и за източния блок които се люшкат от едната крайност в другата.

    "разпространено от Русия точно сега с определено намерение - „да се предотврати евентуалното доставяне на „Таурус“ от Германия“

    Много сте далече от целта на Русия - просто за Шолци това е краят на политическата му кариера и никой няма да гласува за него - със сигурност след записа Алтернатива за Германия ще спечелят. И при Макрон положението не е по-розово - там Марин льо Пен му диша във врата.
  • 56 Статистик

    37 1 Отговор
    Те хамериканците министъра им послушаха, че някакви бай вуйовци. Да отиват Кантария и Егоров на 9 Май да забиват байрака на Бундестага и да ги отърват от мъките ( съответно и от мигрантите)!
  • 57 Като няма новини от фронта !

    15 2 Отговор
    Почват алабализми сътворени с клизми !
    А бе пълни афоризми !

    Коментиран от #72

  • 58 Иван

    23 2 Отговор
    Става дума за хилядократен случай........нацистките сви.не са разобличени.
  • 59 Дамян

    6 36 Отговор
    Путинофилите са във възторг от тази новина, но не знаят че е пусната за заблуда, атаката ще е друга и много, много ефективна. Мост няма да има.

    Коментиран от #79, #84, #157, #167

  • 60 Хохо Бохо

    0 17 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБЕ...

    Коментиран от #66

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ХаХа

    30 0 Отговор
    Подслушват ги хамериканските военни нази, Руски в Германия няма от 89 та
  • 63 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 23 Отговор
    Ако просия е подслушвала..........защо се издава сама????По скоро има къртица ва високо ниво и от там е инфото.Понеже то никаква новина не предизвиква ,те са решили да блъфират с него.Ако аз давах заповеди в германия щях да пусна "Биковете" на украйна!

    Коментиран от #74, #113

  • 64 АЗ ЗНАМ КОЙ Е

    28 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ШПИОНИ В АНГЛИЯ
    БОЯДЖИЯ И ФРИЗЬОРКА
    ТЕ СА СИГУРЕН СЪМ
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ДБил

    13 1 Отговор

    До коментар #60 от "Хохо Бохо":

    Анатолко, с шизо ли ти почва диагнозата?

    Коментиран от #69

  • 67 СтаМат Мага Рето

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хумата":

    Да ми седниш на Уягата да видиш Видин, гроzнико.

    Коментиран от #85

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Анатолий Стайков

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "ДБил":

    Ще се обиждаме ли сега?

    Коментиран от #73

  • 70 ханс

    14 0 Отговор
    Правилно ги е подслушвала
  • 71 нека се знае

    1 22 Отговор

    До коментар #65 от "Ъхъ":

    Мое много да ви е мъчно, но Путин ке падне!
  • 72 Афоризми, афоризми

    0 3 Отговор

    До коментар #57 от "Като няма новини от фронта !":

    но граничат с дебилизми
    Водещи към впечатляващи тъпизми...
  • 73 ДБил

    8 0 Отговор

    До коментар #69 от "Анатолий Стайков":

    За адекватно лечение в Сибир - диагнозата е свръхважна.

    Коментиран от #77

  • 74 Дълбоко Проникващ

    12 0 Отговор

    До коментар #63 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Добър вечер,добри ми господине и много по здрави.От здрави да не се оттървете.
  • 75 Мамул

    16 0 Отговор
    Евреите са ги изкофтили! Имат да си връщат! Отдавна подслушват с "Пегасус" германците.
  • 76 Историк

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "ДБил":

    Вече имат опит..🤣

    Коментиран от #78

  • 77 Анатолий Стайков

    7 0 Отговор

    До коментар #73 от "ДБил":

    Не понасям студено,нежна ,наранима и деликатна личност съм,въпреки строгият ми външен вид.

    Коментиран от #81

  • 78 ДБил

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Историк":

    Парадокса е че ги водят победители. Шок и ужас...

    Коментиран от #89

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Шпионаж

    11 1 Отговор
    Немското разузнаване е васално,контролира се от Мосад, цру и ми5 , поведението на инспектора Герхарце меко казано непрофесионално,говори си все едно е пияницата в кръчмата,може да е шпионин на русия,шефа на операции Греф,и другите двама внимаваха кво казват
  • 81 ДБил

    13 0 Отговор

    До коментар #77 от "Анатолий Стайков":

    Има космати юнаци - ще те загряват периодично като Нахални...
  • 82 реру

    2 3 Отговор
    Кой ти е поискал мнението,бе Пе Далче недоклатено?
  • 83 Не ни се умирва за НАТОтуу и Сверата

    15 0 Отговор
    Децата ревът не могат да заспят. Мъжо ми се напил у кръчмата и някакъв Тагарев го мобилизирвал у районното и щял да го праща в Украйнатъ.Децата ревът не могат да заспят, бабата вие у другата стая. Аман от тва нату
  • 84 реру

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Дамян":

    Кой ти е поискал мнението,бе Пе Далче недоклатено?
  • 85 Хумата

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "СтаМат Мага Рето":

    С бракята ше те въртим кът чивирме и кът тръцнеш ши се чува-Юсуффффф

    Коментиран от #87, #91, #94

  • 86 Минусите

    3 20 Отговор

    До коментар #35 от "ТаУмВзе":

    които са ти писали не е защото плагиатстваш от мен, а защото русофилите вярват, че пуся има мисия да разшири и възстанови СССР/Руската империя и тия битови пожелания да си гледа кефа и този на изстрадалия руски народ са нещо маловажно в името на голямата идея - налагане на "русский мир" по целия недоразбрал великия руски начин на живот свят. Следва химна на СССР.

    Коментиран от #104

  • 87 СтаМат Мага Рето

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Хумата":

    Кой ти е поискал мнението,бе Пе Далче недоклатено?

    Коментиран от #93

  • 88 Ком

    11 0 Отговор
    Подслушвали професионални военни., нормални действия и всичко е ясно. Но ако започнат да подслушване Байдън? Е такова шоу си заслужава публиката.
  • 89 Историк

    13 0 Отговор

    До коментар #78 от "ДБил":

    Един цитат от сериала "Туин Пийкс" - "Совите не са това, което са..."🤣 Немците имат един анекдот, че Айфеловата кула била построена за за да се вижда бялото знаме в Берлин..
  • 90 въх

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    а твоята карма е никога да не разбереш какво е мозък

    Коментиран от #133

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хумата

    2 5 Отговор

    До коментар #87 от "СтаМат Мага Рето":

    Юсуууффффф и панперса ше бъди пълен с матриал

    Коментиран от #100

  • 94 Брано Ломския

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "Хумата":

    Има един Илиян Илиин Мокрия от Видин,вземете го него,цялата маала можете да го Шп0 Рите в г3аа без да се измори.А какви Менуети сучи,бедна ти е фантазията.Вземете и маайка му,дррртата брантия.
  • 95 Калпазанин

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "😆😆😆":

    Тц, факти ДЗ. Колко грандиознио заглавие а започва с въпрос подслушвслс ли е Русия, е па нали не можеха един чушкопек да ссглобят бре що така
  • 96 Хамсал

    20 1 Отговор
    А когато ЦРУ подслушваше Меркел? А когато Нолад я чуха по телефона да псува ЕС? Ма що не циркахте тогава? Врага де докопал, разкрил си, че американци, англосакси и франсета са на терен. Те управляват ракетите, те подават разузнавателната информация и после-ауууу колко са добри укрите! Ми никакви ги няма!
  • 97 Аз съм z

    15 0 Отговор
    Лаптопите ни са с чипове от перални , спете спокойно евроатлантици 🤣
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Гост

    5 12 Отговор
    От тази държава...Русия...очаквай неочакваното...Сега ако ги попиташ дали са подслушвали...отговора го знаете...Не...не сме Ние...
  • 100 Брано Ломския

    6 0 Отговор

    До коментар #93 от "Хумата":

    Има един Илиян Илиин Мокрия от Видин,вземете го него,цялата маала можете да го Шп0 Рите в г3аа без да се измори.А какви Менуети сучи,бедна ти е фантазията.Вземете и маайка му,дррртата брантия,ша ви скъса гемовете.
  • 101 Хи хи хи

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ний ша Ва упрайм":

    Кое разузнаване се интересува от глупаци ? !
  • 102 Артилерист

    33 2 Отговор
    Дойче веле по принцип не ме интересува, а още по-малко записите, които цитира. Аз истински съм заинтригуван защо нищо не направи българската държава по записа от сбирката на Подмяната. Там директно се говори за предателство към България с безусловно подчинение и изпълнение на наредбите на американското посолство, за манипулиране на българските служби за сигурност със смяната на началниците им с послушни изпълнители, за действия против българските закони и др. Ние сега това го виждаме на практика да се случва. И със сковаването на сглобката, и с безалтернативното поведение на безпринципно сглобеното мнозинство в парламента, и с безотговорните приказки и действия на чиновници от Подмяната като Денков и Тагарев. Последното което чух е тайната директива на Денков и Габриел в официалнте послания за утрешния национален празник, да не се споменава Русия, а поздравленията да са адресирани към украинските и финландски войници. Представяте ли си за каква мерзост става дума. Както някакъв атлантик завчера се изцепи, че ако не са били българските опълченци Русия щяла да загуби войната. Аз се прекланям пред героизма на храбрите българи, които в едно са се били "живи и умрели", но, ако Радецки не беше пристигнал "с гръм", "ордите бесни", щяха да ги погълнат. Вечен помен за загиналите герои и непресъхваща почит към Русия ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
  • 103 Гай Турий

    27 2 Отговор
    Грандиозният скандал е че германските ВВС са обсъждали подаряването на киевската фашистка хунта на ракети Таурус с цел удари по кримския мост и военни складове. А че руснаците са се сдобили с техния разговор, това е техен успех. Скандално е че западът ежеминутно предоставя космическа и всякаква военна информация на укравермахта и дефакто е участник във войната с Русия. Предполагам, че Медведев ще отговори на германците, "ако вие пратите към нас вашите ракети таурус, ние ще ви върнем нашите ракети Ярс и булава."
  • 104 Запознат

    32 3 Отговор

    До коментар #86 от "Минусите":

    "налагане на "русский мир" по целия недоразбрал великия руски начин на живот свят"

    Не твоите господари се мъчат да наложат по целия свят "американската мечта" чрез нападения на неудобни държави. Кажи ми една война в света през последните 40 години в която господарите ти да не са замесени пряко или косвено. Като какви се явяват че точат петрола на Ирак, Либия и Сирия - какви са те че все техните интереси са застрашени даже и на 10 000 км от тях, какви са те че да организират преврати и да свалят президенти. Значи Путин е виновен че нашите продажници по нареждане от посолството направиха сглобката и че от посолството ни назначават шефове на служби (те и продажниците назначиха)

    Е Путин наистина е виновен че господарите ти не могат вече безнаказано да ограбват целия свят включително и България - но вас какво ви интересува България - вие и без това я мразите.
  • 105 Хамсал

    17 0 Отговор
    Могат, подслушват! Ние какво можем?
  • 106 123456

    15 0 Отговор
    хаха а , замириса на нещо кафевичко .... , ха хах а
    как да ударим , ама да не се рабере , че сме ние , ха хахахахахахахха

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Гай Турий

    24 1 Отговор
    Независимият кандидат за президент Роберт Кенеде младши е признал публично, че САЩ са взривили газопроводите Северен поток 1,2 и по този начин са деиндустриализирали Германия. Скандалното е, че Шолцето мълчи като пукал, при положение че му убиват държавата. И не Путин е виновен, бай Дън. В какъв обратен свят живеем, просто чудо !!?

    Коментиран от #114

  • 109 Антитрол

    21 1 Отговор

    До коментар #106 от "123456":

    "как да ударим , ама да не се рабере , че сме ние"

    Ами те и нашите козячета са същите - дай да оплюем Путин и Русия за някой цент ама да не се разбере кои сме - даже и със собствени никове ги е страх да пишат че крадат на другите - джендърска му работа.

    Коментиран от #112

  • 110 Що за скандал е това,

    3 20 Отговор
    нима в руските щабове от този в кремъл до батальонните ежеминутно не се определят цели, оръжия, количества, не се правят коментари обилно изпълнени с изрази като нах й и бл д, Какво толкова са казали немските генерали - кой щял да ги произведе, настрои, плати, достави, насочи за тия ракети? Ами ясно е на целия свят коя е най-важната военна цел на украинците - Кримския мост построен на окупирана украинска територия.

    Коментиран от #161

  • 111 хихи

    7 0 Отговор
    Щирлиц ги е подслушвал....
  • 112 няма как да не се разбере

    1 5 Отговор

    До коментар #109 от "Антитрол":

    по осколки, части и т.н. Кимчо и аятоласите и те ли така се притесняват за следи от техните снаряди ракети и дронове.

    Коментиран от #119

  • 113 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 1 Отговор

    До коментар #63 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Всички май знаят, че СЪМ Изкуфял дъртак

    Ако бях на мястото на руснаците щях да публикувам записа по ДимитровДен
  • 114 Избирател

    21 1 Отговор

    До коментар #108 от "Гай Турий":

    "Скандалното е, че Шолцето мълчи като пукал, при положение че му убиват държавата"

    Ти да не мислиш че нашите продажници от сглобката ще кажат нещо даже и бай Дън да излезе и да оповести че американците ни крадат - и те ще мълчат като пукали защото знаят че са на власт благодарение на господарите си - пък държавата не ги интересува изобщо.
  • 115 граф Монте Кристо

    21 2 Отговор
    Сега пък изместват фокуса на внимание,кой и защо ги подслушвал,глупаците,както си хортували по скайпа.Тъпанарите обсъждат крупна диверсия и сякаш няма значение или напълно в реда на нещата.Дори се надявали да прехвърлят вината на укрите,които без западни въоръжения са приключени.И тоя шолц защо се прави на улав,нямало да праща никого на фронта,ами таурусите кой ще ги изстреля,немски ракетчици,значи Германия се кани да се включи във войната,като за начало тихомълком,прикрито и до последно ще отричат ,надявайки се и други страни да постъпят по същия начин,за да укрепят фронта и даже да настъпя към Донбас.вСИЧКИ ТЕЗИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ СА ТОЛКОВА ПРОЗРАЧНИ и от дълго време цялата им уйдурма витае из въздуха,че руското командване сигурно си е набелязало контрамерки за всеки случай.

    Коментиран от #124

  • 116 Порно

    17 1 Отговор
    То преди години излезе информацията, че краварите са подслушвали Тантето , тя дори не се обади.
  • 117 Дедо ви....

    17 1 Отговор
    Щирлиц проникна в бундесвера
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Антитрол

    23 1 Отговор

    До коментар #112 от "няма как да не се разбере":

    Поредния козяк не разбрал - няма проблем да дадат ракетите на укрите но те обсъждат как те да ударят кримския мост а това вече е голяма разлика защото с това Германия влиза във войната.

    Едно е укри да стрелят с германско оръжие но съвсем друго е германци да стрелят (или насочват) с него - ама вие все не разбрали или се правите на ударени.
  • 120 Щом Бундесвера се подслушва

    4 16 Отговор
    Какво остава за България с тези русофили в Народното събрание и пРезидентсвото. Няма нужда да бъдат поткупвани, шантажирани.... просто извършват шпионска дейност от любов.
  • 121 Таурус скоро

    6 20 Отговор
    Очевидно е, руснаците пълнят гащите от таурус ракетите! А като чуят Германия, дават на късо! Германия не е решила, не им е строшила смвшния мост, а те си траят! Плашенето от путин е от страх!
  • 122 Демократ

    1 16 Отговор
    Много хора ги е яд и завиждат защото съм хилядократно повече от тях във всяко едно отношение.

    Коментиран от #125, #126

  • 123 След като бяха на психиатър !

    1 15 Отговор
    От Възраждане пак изкукаха.... напълно !
    Гълъбов.
  • 124 Избирател

    20 0 Отговор

    До коментар #115 от "граф Монте Кристо":

    "кой и защо ги подслушвал"

    Ами това е известен приом - нали същото беше и като излезе записа с Кирето че назначавали шефовете на службите от посолството - и всички "независими" медии почнаха кой е изнесъл записа, защо го е изнесъл и хиляди други глупости само и само да не се обсъжда националното предателство на ПП$ДБ.

    Коментиран от #142

  • 125 Антитрол

    17 1 Отговор

    До коментар #122 от "Демократ":

    "хилядократно повече от тях"

    Навремето един професор ми каза че всеки човек може да се представи като дроб - в числителя е това което другите мислят за него а в знаменателя е това което той мисли за себе си. Като ги гледам минусчетата се вижда другите какво мислят за теб а като чета какъв самовлюбен репей си е ясно ти какво мислиш за себе си.

    Така че реално си една пълна нула или клониш към нея.
  • 126 оня с х.я

    10 0 Отговор

    До коментар #122 от "Демократ":

    Сиренясали Пи ш Kи хилядократно по добре полапваш ли?

    Коментиран от #146

  • 127 Русия и да подслушва....

    2 23 Отговор
    Накрая букета ще гушва....

    Коментиран от #128, #141

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 лично мнение

    15 0 Отговор
    То нищо ново! Те и САЩ ги подслушват, ама нали са "съюзници".

    Коментиран от #132

  • 130 Скандала е друг!

    21 0 Отговор
    Че немски висши офицери-генерали,обсъждат как да обстрелят и разрушат с далекобойни ракети ,,Кримският мост"...!
  • 131 МММ да

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рускините го измислиха!":

    На швабските пенсионери в последно време скъсаните джобове драстично са се увеличили, по градовете все повече проверяват кошовете за бутилки.
  • 132 Много бързо се забрави!

    17 0 Отговор

    До коментар #129 от "лично мнение":

    Как Меркел е била подслушвана от САЩ...!
  • 133 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    1 12 Отговор

    До коментар #90 от "въх":

    Лежи ти у тинята и чакай да те освободят алкашите, хубавото е, че и децата си научихте на същото❗❗
  • 134 Артилерист

    0 19 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.

    Коментиран от #143

  • 135 Атеист

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Отец Дионисий":

    А ти да клокочиш в преизподнята во веки веков. Амин.

    Коментиран от #139

  • 136 България няма смисъл да се шпионира

    5 16 Отговор
    Цели парламентарни групи отиват в московлийско да си отчитат дейноста.
  • 137 Констатираща

    15 1 Отговор
    Интересно, как си въобразяват всички, които изпращат оръжия на Украйна, че не участват във войната или че това няма се признава за участие?! Всички, които изпращат оръжия, участват пряко в конфликта с всички последствия от това. Друг е въпросът, ако се подпомагат само финансово, въпреки че и това е вид участие.

    Коментиран от #138

  • 138 Абе констатиращата

    2 13 Отговор

    До коментар #137 от "Констатираща":

    Включваш ли в твоите русофилистични констатации Иран, северна Корея, Китай...?

    Коментиран от #144

  • 139 Абе атеисте

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "Атеист":

    С тези заклинания какъв атеист си?
  • 140 Справедлив

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Отец Дионисий":

    Ти си наказан от природата бре.
  • 141 Справедлив

    7 0 Отговор

    До коментар #127 от "Русия и да подслушва....":

    Ти ще го гушнеш преди това.
  • 142 Констатираща

    15 2 Отговор

    До коментар #124 от "Избирател":

    Когато се подготвят престъпления, е оправдано подслушването, друг е въпросът, че им се нарушават подмолните планове, но така или иначе, никой не би очаквал от тях нещо по-добро, защото "Вълкът си мени кожата, но нравът, не". Записът е просто за доказателство пред световната общественост.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Констатираща

    9 1 Отговор

    До коментар #138 от "Абе констатиращата":

    Естествено, нали затова казвам, че войната е световна. Всички участват, но на различни страни. Следователно, ние се бием срещу Русия, Иран, Китай, Северна Корея и т.н. Ако не бяхме в НАТО, можехме да избираме дали да участваме на някоя страна изобщо.

    Коментиран от #148

  • 145 И това ли доживяхме

    10 0 Отговор
    DW, да гадае откъде е дошъл записа? И да го представя като факт!

    И от заглавието не се разбира чий е "грандиозния провал", но така е в модерната журналистика /отворено за внушения/

    А най-логичното е британците да са изпържили Германия за това че Шолц ги разкри. Това което германските офицери са обсъждали, британците са го извършвали и то не веднъж но сега смениха фокуса чрез медиите. Дори DW предаде Германия за чужди интереси.
  • 146 Демократ

    5 1 Отговор

    До коментар #126 от "оня с х.я":

    Ето първите пидарасти се обадиха
  • 147 Абе тези от НАЦО и Бундесвера

    14 1 Отговор
    Големи терористи се оказаха. Гнусна работа
  • 148 Ку-ку

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "Констатираща":

    Уууууууу
  • 149 Да обясня на Дойчин Велев

    10 0 Отговор
    "Понеже никой не знае точно защо канцлерът блокира доставките се ширят най-невероятни слухове“,

    Как никой не знае? Защото украинците не могат да оперират с тях и трябва да праща германски офицери да обстрелват руснаците както правят британци и французи.
    Проблема на Германия не е само в това че руснаците ще им връщат останките в ковчези както става с британци и французи, а че това е обявяване на война и на Русия може да и се изчерпи търпанието и да и писне. Няколко Кинжала са достатъчни за да напълнят гащите!

    Коментиран от #151, #154

  • 150 Коиловци брадърс

    4 0 Отговор
    Ало Ало
  • 151 Бреей

    1 15 Отговор

    До коментар #149 от "Да обясня на Дойчин Велев":

    Франсетата си имат Чуждестранен легион! И ги боли за пушечното месо. А рашките имат цял народ и пак ги поли за пушечното месо, както и това, че имат много добра пропаганда, която промива мозъчето на такива, като теб
  • 152 Калин

    14 1 Отговор
    Краварите подслушваха Меркел, но какво от това, за тях е позволено.
    Сега щом са използвали откритата платформата WebEx за тайна конферентна връзка то швабите може да ги подслуша всеки който си поиска! Защо трябва непременно да са руснаците, но дори и да са те, то какво лошо има, че са се възползвали от плиткомозъчните шваби.
  • 153 Който подслушва!

    2 9 Отговор
    Букета гушва!
  • 154 Атина Палада

    17 0 Отговор

    До коментар #149 от "Да обясня на Дойчин Велев":

    Е как никой да не знае,защо канцлера блокира доставянето на немските ракети в Украйна? Това,че ти не знаеш,не означава ,че и други не знаят.
    Тук го бяха написали ...все пак влизат и грамотни хора...Не са само жълтопаветните шороши..
    Та,през 1991 г е подписан договор в присъствието на Англия,САЩ,Германия и Русия ,където по силата на този договор Германия се задължава да не се използа немско оръжие срещу Русия,като приемник на СССР.Ако го направи ,то Русия по силата на този договор има правото да обяви война на Германия.
    Който го беше цитирал с точност може да го напише отново.

    Коментиран от #162

  • 155 Хм, хм,

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хохо Бохо":

    Ъъъъъ, не моа разбера, кво аджиба си искал да кажеш...
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "Дамян":

    Ръжда по моста да се появи вече светът знае кой е заговорничел за това.Да му мислят немците как ще бранят Кримския мост сега.
  • 158 Историк

    2 10 Отговор
    Най-голямата грешка на Запада е че продължава да се държи така, все едно в Кремъл не управлява фашистки режим извършил безброй престъпления срешу Човечеството.

    Представете си през 1939та Чърчил да се криеше, че воюва с Хитлер.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Вики Нуланд

    7 0 Отговор
    Всеки автентичен запис става действителност .
    Майданския преврат , Акуширано правителство , Ф…к Европа !
  • 161 Скандал

    7 0 Отговор

    До коментар #110 от "Що за скандал е това,":

    няма ако украинци го обсъждат . Но немци обсъждат използването на немски ръкети
    от немски специалисти против Русия . Това е война и нарушаване на договора от 1991
    Германия да не напада Русия . След използването на тия ракети немците проливат
    “ първа кръв “ т.е. Русия документира право на отговор .
  • 162 Никой вече не вярва на Путин

    2 7 Отговор

    До коментар #154 от "Атина Палада":

    "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан" ...

    Доказателство за това е, че през 1993 г е подписан Световен договор в Будапеща в присъствието на Англия,САЩ, и Русия и по силата на този мирен договор, Украйна се отказа от ядрените си оръжия, а САЩ, Русия и Великобритания са гаранти и се ангажират да гарантират териториалната цялост и независимост на Украйна от 1991г, като Русия потвърждава и признава в договора, независимостта, границите и териториалната цялостна на Украйна включително с Крим от 1991г и да не използва срещу Украйна агресия, оръжие, заплахи или каквато и да е друга сила...!!!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 да да

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "😆😆😆":

    3 МАРТ ! Честито Освобождение на България от турско робство !
  • 165 ГОЛЕМИ ГЪБИ

    2 0 Отговор
    те в днешно време всички се слушат и бъркат в компа
  • 166 каква драма

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Къде е ДАНС?":

    а ти нямаш кинти да си отвориш сметка май с и те тресе завист и яко злоба!??

    Коментиран от #169

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Къде е провала тук?

    2 0 Отговор
    Къде е провала тук? Тая работа не е много ясна! Всеки търси да си защити позицията. Кой фактически се е провалил?
  • 169 Как да си купиш Самолет?

    0 0 Отговор

    До коментар #166 от "каква драма":

    Как да си купиш Самолет?
  • 170 това, за което

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рускините го измислиха!":

    си писал, напомня за веселета вдовица на Навални, която от години живее с немец в Германия и от 4 години Навални искаше да се разведе с нея. А сега първо сложи твърде голямото деколте и отиде в ЕП, после сложи черна рокля и бяла якичка до сливиците да демонстрира морал може би. Зер Разбира, че най-добре е да реализира идеята за съпругата на най-големия опозиционер в Русия с максимум постигнати гласове само от 2%.

    Лично аз съм за Навални, който твърдеше, че Крим е руски и ще се бори за това. Западняците нямаха друг избор освен него да тъпчат с пари, както направиха когато бее в Германия, след като беше "отровен" в Русия. Не доказаха в Германия отрова, а той се върна в Русия, макар че можеше и да си остане в Германия. Но на западняците им трябваше за други цели.

    Моля не трийте!.
  • 171 ПоОбективен

    2 0 Отговор
    Ако записът е от Руските служби щеше да види бял ден след приключване на войната.Коя служба ще си вкара автогол като си осветли актуалната шпионска дейност.На Германжите и светна червената лампичка с този запис
    ще си отдъхнат за известно време от натиска наСАЩ да предоставят Таурус на Окрайна.

    Коментиран от #172

  • 172 ПоОбективен

    2 0 Отговор

    До коментар #171 от "ПоОбективен":

    Ако записът е от Руските служби щеше да види бял ден след приключване на войната.Коя служба ще си вкара автогол като си осветли актуалната шпионска дейност.На Германците и светна червената лампичка и с този запис ще си отдъхнат за известно време от натиска наСАЩ да предоставят Таурус на Окрайна.
  • 173 един от стадото

    2 0 Отговор
    върти го, сучи го член пети отиде на кино. Пълен карабатак стана. Не, че съм разчитал на него, на него разчитаха полегналите Тудори на една кълка. Кой на кого дава, кой от кого взема, къде има чужда войска, уж като инструктори, къде има други на др. места като инструктирани един Господ знай. Интересното е, че вече дори не го цитират, най вече нашите Тудори. Ега ти единното НАТО, стана като единния ЕС. Всеки гледа да дръпне чергата на другия, и да го удави в капка вода. Прав излезе Марков. руски агент, турски шпионин някои го изкараха, не съм му светил, но още преди 2месеца го каза, Америка се дърпа от играта и остава Европа сама да се оправя. А подтекста му беше, ние/Америка/ само ще дърпаме конците, а вие ще вадите кестените от огъня
  • 174 DW?? Преди години подслушваха телефона

    2 0 Отговор
    На Меркел от Америкснското посолство и тогава не Ревахте DW!! Меркел вдигна един Военен вертолет, които въртя няколко минути над покрива на посолството докато "Излетяха" Всички Антени!!! Тогава не ви чухме да Ревете DW???
Новини по държави: