Last news in Fakti

12 Март, 2024 16:11 1 196 14

Екстремистка партия? "Алтернатива за Германия" обвини съдиите в пристрастност

  • германия-
  • алтернатива за германия-
  • олаф шолц-
  • миграция

В момента партията оглавява социологическите проучвания в няколко от по-бедните източни германски провинции, където нейните послания срещу статуквото и миграцията срещат особено голям отзвук

Екстремистка партия? "Алтернатива за Германия" обвини съдиите в пристрастност   - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" направи многократни опити да отложи съдебно изслушване по въпроса дали трябва да бъде третирана като заподозряна в екстремизъм организация, като обвини съдиите в пристрастност, след като те отказаха днес да отложат делото, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ако на изслушването бъде установено, че Федералната служба за защита на конституцията в Германия има основания да класифицира партията и нейното младежко крило като заподозрени в екстремизъм организации, на германските служби за сигурност ще бъде разрешено да използват разузнавателни средства от подслушването на телефони до набирането на информатори. Подобно решение би нанесло удар на "Алтернатива за Германия" само шест месеца преди регионалните и европейските избори.

В момента партията оглавява социологическите проучвания в няколко от по-бедните източни германски провинции, където нейните послания срещу статуквото и миграцията срещат особено голям отзвук.

"Алтернатива за Германия", която има 78 от общо 736 места в Бундестага, твърди, че е демократична, неекстремистка формация. Регионалните клонове на партията вече бяха официално обявени за екстремистки заплахи.

Позициите на "Алтернатива за Германия" слабо са се понижили в допитванията, въпреки че партията остава на второ място с около 19 процента след консерваторите от опозицията, но е доста по-напред от социалдемократите на канцлера Олаф Шолц, които имат 15 процента, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Търновец

    35 0 Отговор
    Ако бях Немски гражданин щях да гласувам за тях, в България много ни липсва такава партия. Тръмп приема ЕС като конкурент на САЩ
  • 3 Германците имат алтернатива

    30 0 Отговор
    Или да гласуват за Алтернатива за Германия или да продължат да бачкат за мигрантите. Които източват социалната система. Наскоро писаха за някакъв, Джонатан от Африка, който припознал детски африкански деца и на месец получавал по 22 000 евро.

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Търновец

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Райнхард":

    Тръмп призна Източен Йерусалем за част от Израел и това окуражи Евреите. Путин можеше да спре геноцида но той и негови приятели имат много милиарди на Запад и собственост. Тръмп е кукла на конци и богат клошар.
  • 5 ТаУмВзе

    20 2 Отговор
    Само да ви Светна, че след Капитулацията от 1945та Германия е Конфедерация под дикататът на краварите. Съответно кви уж Партийки за дресирана публика се бичат ми е смех!
  • 6 Някой

    36 2 Отговор
    Всяка партия, която върви срещу интересите на САЩ и инсталираната от тях местна власт, се обявява за екстремистка.
  • 7 И ти имаш алтернатива

    0 22 Отговор

    До коментар #3 от "Германците имат алтернатива":

    Да напуснеш побратимата партия на AfD във българия.
  • 8 европеец

    3 25 Отговор
    тия са фашисти, никави екстремисти не са.

    Коментиран от #9

  • 9 Фашисти екстремисти са

    0 14 Отговор

    До коментар #8 от "европеец":

    Като побратимите си във България.
  • 10 урсулчо

    24 0 Отговор
    Който не иска да приема ислямистки екстремисти - е екстремист.
  • 11 Търновец

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Германците имат алтернатива":

    Според някои Немци нелегалната миграция към ЕС се спонсорира от Банка Ротшилд известна като "Банка на Луцифер". Ротшилд и Рокфелер заработиха екстра 100 милиарда долара от войната в Украйна и изблъскаха Руските олигарси от ЕС.
  • 12 😆😆😆

    4 0 Отговор
    Всички следват штатите 🙄
    И в България ПП-ДБ ще обявят ГЕРБ за екстремистка партия😆😆😆
    Бат Гойко ги търпи докато му сложат пръст у да... 👏👏👏
  • 13 Петев

    2 0 Отговор
    Ком-фашистите от останалите партии в Германия и България скоро ще лежат в затвора, а? Сега се гърчат от страх, Урсула вече се тресе като Меркел.
  • 14 Перо

    5 0 Отговор
    Отново джендърията лепи етикети “крайно дясна”, “екстремистка” и т.н. Ползва държавния апарат и подчинените на ЦРУ служби за дискредитиране и унищожаване на тази партия, която е против партиите на неолибералното статукво! Статистическите данни показват засилващо се влияние на третата партия и това плаши джендърията!
Новини по държави: