Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Март, 2024 11:45 5 544 103

Активна отбрана! Огромни проблеми в руската армия позволяват на украинците успешно удържане на позициите

  • русия-
  • украйна-
  • авдеевка-
  • бахмут

Съобщава се, че след изтеглянето на въоръжените сили на Украйна от града, руските сили са напреднали на 5 км, като са превзели селата Степове, Северное, Ласточкино и Водяне

Активна отбрана! Огромни проблеми в руската армия позволяват на украинците успешно удържане на позициите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските войници успешно отблъскват атаките на руските войски западно от Авдеевка, използвайки слабостите на руската армия. Това се посочва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава УНИАН.

Според информация от руски военни блогъри, руските мотострелкови части не разполагат с гранатомети, необходими за унищожаване на украинска бронирана техника. Същите блогъри заяват, че руското командване продължава да използва неточни карти, които надценяват руския контрол над района.

Вместо това DeepState информира, че към 3 март село Орловка не е било под пълен контрол на руснаците. Между населените места Тоненки и Орловка обаче руските войски са подобрили тактическата си позиция.

BILD съобщи по-рано, че украинските ВСУ са изградили отбрана покрай резервоарите на запад от Авдеевка.

Съобщава се, че след изтеглянето на въоръжените сили на Украйна от града, руските сили са напреднали на 5 км, като са превзели селата Степове, Северное, Ласточкино и Водяне.

Офицер от 59-та отделна моторизирана пехотна бригада е заявил, че след превземането на Авдеевка руските сили са изпаднали в еуфория, "те продължават да щурмуват позициите на ВСУ почти 24 часа в денонощието.

В доклада на ISW се посочва още, че руските сили, действащи около Авдеевка, изглежда се адаптират към провеждането на настъпателни сухопътни операции с обучен и необучен персонал. The Washington Post публикува интервюта на 2 март със седем украински военнослужещи от 3-та десантно-щурмова бригада, които обсъждат огромните атаки на руските войски в Авдеевка в навечерието на превземането на селището от Русия в средата на февруари.

Няколко интервюирани украински военнослужещи описват руските сили, участващи в по-късни преки атаки срещу украински позиции, като добре подготвени.

Един украински войник заявява пред Washington Post, че около три четвърти от руския персонал, с който неговата част се сблъсква близо до Авдеевка, изглежда имат "прилична" военна подготовка, а останалите са "просто объркани". Един украински военнослужещ е заявил, че група добре обучени руски войници са използвали гранатомети, за да навлязат в техните позиции, докато друг военнослужещ си спомня, че неопитни руски военнослужещи избягват да атакуват позицията му, след като той успява да застреля осем войници за един ден.

Военнослужещият заявява, че руските военни изпращат близо до Авдеевка неопитни военни на възраст между 40 и 50 години да атакуват на вълни всяка сутрин, следобед и вечер без защитни жилетки или каски. Друг украински военнослужещ отбеляза, че руските нива на умения не са "наистина последователни" и че някои военнослужещи имат по-модерно оборудване от своите колеги, които имат само пушки.

Докладите за несъответствия в естеството на руските атаки и в качеството на атакуващия персонал показват, че руските сили може да провеждат наслоени наземни атаки, редуващи се между групи от обучени сили и необучени сили, вероятно състоящи се от мобилизиран персонал или руските части "Шторм", съставени от вербувани затворници.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трагедията на едни морални титани

    31 130 Отговор
    Рашките трябва да се попълват заради постоянните загуби. Но затворите са празни. Кръчмите и те.

    Коментиран от #11, #44, #57

  • 2 ТаУмВзе

    111 23 Отговор
    Окраинското наци вече е Превзело Москва да! Праведната Пропоганда си е Лачена. Z

    Коментиран от #12, #26, #59

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АХА

    115 14 Отговор
    "Украинските войници успешно отблъскват атаките на руските войски западно от Авдеевка, използвайки слабостите на руската армия. Това се посочва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава УНИАН." Определено вЕрваме на поксочените източници. :)
  • 5 Те затова ви газят като

    97 12 Отговор
    Свиня люцерна,нали!
  • 6 хихи

    122 11 Отговор
    Проблемите на руската армия тепърва започват...
    Няма да могат да настигнат реконтранастъпващите към Киев ВСУ
  • 7 ФЕЙК

    116 11 Отговор
    Материалът е дело на отделите "Агитация и пропаганда" към ЦК на ЦРУ и британското "разузнаване", субсидирани от онези 16 милиона долара за борба с руската дезинформация.
  • 8 ОМБРЕ

    65 5 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    В БГ ЗАМОЖНИТЕ ЧЕКМЕДЖЕТА ГИ ЛЕКУВАТ ДРУГИТЕ ЧАКАЛИТЕ И КУЧЕТАТА ИМ ВРАЧУВАТ
  • 9 Българка

    12 87 Отговор
    Всъщнос за превземането на Авдеевка руснаците са мобилизирали много затворници и са ги пускали на вълни с леко въоръжение, за да изтощят украинските защитници, а след това вече са атакували обучените и добре въоръжени руски агресори. И това при непрекъснат руски обстрел

    Коментиран от #38, #74

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ама верно ли, МА

    72 11 Отговор

    До коментар #1 от "трагедията на едни морални титани":

    Белгийският генерал каза, че Европа скоро ще трябва да хвърля камъни поради липса на боеприпаси
    Генерал Тийс каза, че запасите от боеприпаси в Европа са ниски
    04.03.2024 г. 10:58 ч
    Пенсионираният белгийски генерал Марк Тиес заяви, че европейските доставки на боеприпаси бързо се изчерпват, което може да се отрази негативно на нейните отбранителни способности. Според него Европа скоро ще трябва да „хвърля камъни“.
    Генерал Тийс каза, че запасите от боеприпаси в Европа са ниски
    Държавния департамент на САЩ е лицензиран от федералното правителство на САЩ
    Генералът отбеляза, че запасите от висококачествени военни доставки са особено ниски. Трудно е да ги попълните за кратко време, тъй като доставките отнемат много време.
    "Ако поръчате днес, може да отнеме до седем години, за да получите поръчка за някои видове боеприпаси. Дори и с най-простите малокалибрени боеприпаси от 5,56 стандарт на НАТО. Ако подпишем договор днес, доставката на боеприпаси ще отнеме дванадесет месеца“, обясни той.
    Марк Тийс обобщи, че най-лошото е, че не само западните страни, но и техните противници знаят за тази ситуация.
  • 12 😁.........

    11 47 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Ти за две години само това ли успя да измислиш? 😁
  • 13 Статия

    65 12 Отговор
    написана от укрокапути
  • 14 Да да

    76 8 Отговор
    Цяло лято УНИАН разправяше как пробивали и 1ва и 2ра линия на руската отбрана…Резултатът го видядхме всичи
  • 15 ХА-ХА-ХА! ХА-ХА-ХА!

    69 11 Отговор
    ФАШИСТКИ НАРКОТЪПАЦИ... ТЕ ЛИ ЩЕ КАЗВАТ?! СЛАВА НА ВЕЛИКАТА РУСКА АРМИЯ!!! ДОЛУ НАТО! С. М. Ъ Р. Т ЗА САТАНАТА САЩ!!!
  • 16 Активната отбрана

    73 9 Отговор
    се състои в движение на две основни групи от ВСУ в противоположни посоки. Едната, състояща се от пушечно месо от украинизирани и руснаци се движи напред към руските позиции и се стопява в боя, а другата, състояща се от натовски наемници си събира чуковете и се "изтегля" на безопасно разстояние.

    Коментиран от #29

  • 17 име

    88 11 Отговор
    Някой помни ли киевската хунта да изпрати вчера поздрав по случай нац ни празник? Зеления наркоман драсна ли два реда, записа и 3 минути клипче да каже нещо? Или се обръща към спонсорите си само когато проси итропа с краче да му дадем още пари и оръжия?

    Коментиран от #22

  • 18 Мъжа на урсула

    62 7 Отговор
    Активна отбрана преведено от украински озночава настъпваме към Лвов
  • 19 пу'си ТРИДНЕВНИЯ превзе ли Киев

    10 52 Отговор
    Или държавица без Флот, Авиация, подводници, крилати ракети и Хипер-безаналогови ружья ...НЕ ДАВАТ?!?

    Коментиран от #49

  • 20 Сипиро

    62 7 Отговор
    Щом го казват от укропитешкия УНИАН и цитирано от някакъв краварски институт за изследване на войната у фашингтон, сигурно (тъй ще да е).....
    А бе вие от сайтчето май хептен за балъци ни вземате,а ...?!
  • 21 долари и съвест

    56 6 Отговор
    Уж проблеми пък напредват всеки ден.Украинците без проблеми а губят.
  • 22 Че именно Украинци воюваха

    11 49 Отговор

    До коментар #17 от "име":

    Заедно с Българските опълченци срещу чалмите.
  • 23 Грозев е еничарин

    39 6 Отговор
    Активно бягство,фъргай оръжията и ранените :D
  • 24 Пишете и сами

    44 6 Отговор
    Не си вярвате!Скоро ще видим за какво удържане става дума- не на позициите,ами укрите да не се наакат!
  • 25 Аха

    32 6 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    А на тебе ти дават жълтата звезда на давид и бонус към нея жълта книжка като специален пациент -еврЕоатлантик на Курило...
  • 26 не бе,за кво им е москва?

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    прочете ли по-горе?пише,че ги мачкали.хо.хо.ли.те мачкали руснаците.а бе,съвецка му работа.хихи

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хохо Бохо

    50 4 Отговор
    Стигнах до "не разполагат с гранатомети" и спрях да чета. Вчера са унищожили трети Айбрамс, западно от Авдеевка и инженерна машина Кат, на шаси от Ейбрамс. Толкова за удържането и липсите. Кадри -в цензурираните руски телевизии или Телеграм. Това от УНИАН и праведните, пропагандни медии няма да ви го покажат, даже Х сваля кадрите за уронване престижа на производителя
  • 29 Личи си ,че си г_ей ...

    6 29 Отговор

    До коментар #16 от "Активната отбрана":

    Безказармена Копейка- 🌈, ДА? ))))
  • 30 Хохо Бохо

    32 3 Отговор

    До коментар #26 от "не бе,за кво им е москва?":

    Пише много неща. А дали са верни? Май не. Предпочитам да гледам видеата в Телеграм, радиоактивните ковчези добре горят, оказаха се прехвалени Ейбрамсите
  • 31 Хаха

    35 2 Отговор
    Много силни са украинците. С една ръка ги бият. Дори в отстъпление побеждават "рашките". Заради чудодейното западно оръжие ще да е....

    Коментиран от #39

  • 32 Брендо

    23 1 Отговор
    Мойта стока е най-добра.

    Коментиран от #36

  • 33 Тити

    36 4 Отговор
    Уж огромни проблеми на руската армия, пък всеки ден около 1000 хохохола се отправят при Сти Пешко?

    Коментиран от #35

  • 34 нннн

    30 1 Отговор
    А ,,Бесарабски фронт" какво каза? С нетърпение очакваме неговата най- достоверна информация.
  • 35 1 милион ватенки в чув_али

    6 26 Отговор

    До коментар #33 от "Тити":

    Иначе, ..3 дня в Киев и седмица в Лисабон )))))

    Коментиран от #41

  • 36 КЕНЕДИ

    29 2 Отговор

    До коментар #32 от "Брендо":

    БРАТ МИ САМО ТИ МОЖЕШ ДА СПРЕШ ВОИНАТА ,СПРИ ДРОГАТА НА ЗЕЛИНСКИ И АРМИЯТА И ТЕ ЩЕ СЕ ПРЕДАДАТ
  • 37 Швейк

    7 18 Отговор
    Стигнах до извода, че украинците унищожават повече руски самолети отколкото руснаците-танкове "Абрамс".
  • 38 Мишел

    44 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Всъщност фантазираш. При Авдеевка руснаците победиха не защото ползваха много жива сила, а защото ползваха без ограничения множество и мощни оръжия. Така, през последните 45 дни, при най важните за победата атаки, върху врага в атакувание райони, руската авиация изсипваше среднодневно по над 30 планиращи управляеми крилати ФАБ500 и ФАБ 1500, а РСЗО, артилерия, авиация и Солнцепек по стотици тонове реактивни и артилерийски снаряди. Затова укрепваната от 2014г. и смятана за непревземаема Авдеевка бе превзета неочаквано бързо, с малко руски и множество украински жертви.
    Падането на Авдеевка е много важно и има най-решителна роля за хода на специалната операция, защото след Авдеевка няма украински отбранителни линии.

    Коментиран от #47

  • 39 Мишел

    36 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хаха":

    След Авдеевка се оказа, че 2/3 от западното оръжие в Украйна е дало фирма, унищожено или продадено.

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Мишел

    15 1 Отговор

    До коментар #39 от "Мишел":

    ...дало фира...
  • 41 Тити

    28 5 Отговор

    До коментар #35 от "1 милион ватенки в чув_али":

    Марш обратно в чувала бе хохохол,мррртвите не говорят.
  • 42 конечно

    5 23 Отговор

    До коментар #39 от "Мишел":

    даже 4/3 е дало фира. И 15 руские военни самальота за последния месец, ама те са в допустимите загуби!

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 среднощен

    26 4 Отговор

    До коментар #38 от "Мишел":

    Вече се изграждат отбранителни линии - но чак пред Киев...

    Коментиран от #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мутата

    24 3 Отговор
    базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава УНИАН защо предава от Украйна, ала бала, руснаците ги бият като магарета. Стига сте лъгали

    Коментиран от #53, #102

  • 52 конечно

    2 13 Отговор

    До коментар #47 от "среднощен":

    даже и пред Лисабон. За по-сигурно.

    Коментиран от #58

  • 53 конечно

    10 1 Отговор

    До коментар #51 от "Мутата":

    даже не само ги бият...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 среднощен

    20 2 Отговор

    До коментар #52 от "конечно":

    Ако се наложи "въздействие" по атлантическото крайбрежие - прочетете нещо за сто тонните торпеда "Посейдон"... Ефектът "Цунами" - на триста километра навътр в сушата - "всичко под вода"... Но, стигнем ли до тук - всичко ще приключи бързо...

    Коментиран от #62, #63

  • 59 Хахахаха

    5 20 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    За две години война, рашагите не са превзели нито един областен град! НИТО ЕДИН!
  • 60 Доротея

    14 1 Отговор

    До коментар #57 от "само питам":

    Господине ще ви помоля да бъдете по конкретен.Натичаме я Маман Галя или мама между нас си.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 конечно

    2 18 Отговор

    До коментар #58 от "среднощен":

    Наже не са 100 тона ами са цели десетки! Смешник. Росфильм ги рисува в каквито цветове пожелаете. даже и на дугата.
  • 63 Рико

    18 2 Отговор

    До коментар #58 от "среднощен":

    Откъде да знае царвулът че всички големи градове в Сащ с излючение на Чикаго и Финикс са разположени по крайбрежието ,но откъде да знае.Иска се четене за това.

    Коментиран от #64, #81

  • 64 ма разбира са

    13 1 Отговор

    До коментар #63 от "Рико":

    Остин тоже. Лас Вегас тоже. Абе кво му обесняваш....

    Коментиран от #65

  • 65 Рико

    8 0 Отговор

    До коментар #64 от "ма разбира са":

    Вегас не е толкова голям град,в единия от пътите когато го посетих заходих от изток от към Хуувър Дам и там се намира населената част

    Коментиран от #66

  • 66 ма разбира са

    1 3 Отговор

    До коментар #65 от "Рико":

    Аз му заходих по петнайската. Абе големшък си. Ако сметнеш данъците които събира...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Истината

    6 15 Отговор
    "Вторая армия" се оказа глутница беZмозъчни и подивели блатисти орки.
    Обезьяны с картечници .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Психодиспансер путинофил

    3 15 Отговор

    До коментар #57 от "само питам":

    Ти си глуповато животинче но все пак ще пробвам да ти обясня. Укрите много обичат да се хвалят когато нещо са унищожили. Правят го като качват клипове в интернет. От тях аз виждам че на рашката и трябва постоянно да си попълва живата сила. Няма да ти обяснявам как изглежда. Може и сам да видиш в нета. Ако не си гнуслив и не те е страх от кръв и месо. Укрите чат пат вземат пленници. Просто защото им трябват за да ги разменят за азовците от мариупол. Чат пат вземат. Предимно трепят. Та с тия пленници укрите пак обичат да се хвалят. Като вземат интервюта с тях. Повечето от тия пленници са затворници и пропадлъци. Защото това се тика напред на щурм. Демек руски герой са това. Та тия пандизчии разправят че затвора е празен. В него са само тия дето са полезни на администрацията. Работят там и изкарват парички на шефа на затвора. Други въпроси имаш ли.
  • 74 Ъ?!!!

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    От къде знаеш? Белким там, на место беше? И сичките ли успя да обслужиш?! Машалла ма уруспу! Биринджик си!
  • 75 Отец Дионисий

    2 10 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #84

  • 76 Русия губи войната

    14 1 Отговор
    Руски дронове за 150 долара, нокаутираха вече трети Ейбрамс - Abrams.
    Според Пентагонът цената на един танк е - 6,8 милиона долара.

    Коментиран от #83

  • 77 ТаУмВзе

    2 11 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся
  • 78 Последния Софиянец

    2 6 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.

    Коментиран от #97

  • 79 Мишел

    1 11 Отговор
    Но да припомним,.че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 80 абе

    3 5 Отговор
    тия руснаци били гола вода
  • 81 Ам`чи ний от де да знайм?!

    8 0 Отговор

    До коментар #63 от "Рико":

    Нас галя нищо не ний казвала за градовете до мурету. Уф! Грешка, окиянити бе, окиянити!
  • 82 Ха ха ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #72 от "пиночет":

    Пак се обърка бре. Това си ти с памперсите на бай Дън, де ти ги подариха от п0с0лств0Т0. На голяма почит ще да си с такива царски дарове.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Аха!

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "Отец Дионисий":

    Така ли пише във вашия талмуд бре моше? И да не забравиш да са прикадиш с котешки f @ . ш k ii. По вашия си адет.
  • 85 Маша

    12 1 Отговор
    Тия сами не си вярват на глупостите, които пишат! Вярват им само краварските подлоги!
  • 86 Ееехе хе хе хе хе хе хе хе хе

    9 0 Отговор

    До коментар #83 от "малииии":

    Продължавай в същия дух, дерзай! И галя ще ти даде правото на кучешка колиба, в двора на п0с0лств0Т0. Дори дневна, безплатна порция роял канин. На далавера си.
  • 87 стоян георгиев

    1 10 Отговор
    С тези загуби руската армия няма да изкара много.ще трябва да правят нова голяма мобилизация.

    Коментиран от #89, #91

  • 88 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 10 Отговор
    Най важното е грузя 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 89 ТаУмВзе

    1 9 Отговор

    До коментар #87 от "стоян георгиев":

    1 200 000 красная армия, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса, а церозния дима каза преди б месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, 50 000 чужди наемника. А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само на каабев дворците и яхтите да са ок!
  • 90 абе

    1 4 Отговор
    тия русняци били пълна скръб
  • 91 КОЛКО ГОЛЯМА

    8 0 Отговор

    До коментар #87 от "стоян георгиев":

    КАТО УКРАИНСКАТА ЛИ
    А ЖЕНИ ЩЕ МОБИЛИЗИРАТ ЛИ РУСНАЦИТЕ
    СТОЕНЧООООООООО
    МАЛОУ.......МНИКОООО
    ПИШИ БАТЕ ПИШИ
    ЗНАЧИ ВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ И КАСКИ НЯМАТ
    АМИ ДА ЗЕМАТ ПРОБИТИТЕ КАСКИ И ЖИЛЕТКИ НА УКРАИНЦИТЕ БЕ ЧОДЖУМ
    И ЗА ГРАНАТОМЕТИТЕ ВАЖИ
    АБЕ С КВО ИЗБУШИХС АБРАМСИТЕ С ПЕРАЛНИ ЛИ

    Коментиран от #93

  • 92 КАСАПИН

    7 0 Отговор
    СТОЕНЧО ТАУМЗЕ. МИШЕЛ ОТЕЦ ДИОНИСИИ. ИСТИНАТА ХАХАХАХА
    ТОВА СА ЧАСТ ОТ БЕЗМОЗЪ......ЧНИТЕ УКРОМИСИРИ КОИТО ПУБЛИКУВАТ НА ВСЯКЪДЕ ЕДИН И СЪЩ КОМЕНТАР БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КВО СТАВА ДУМА
    ТА ГОСПОДА ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ТРЕТИ МАРТ
    УКРАСЕН С БЪЛГАРСКИ И РУСКИ БАЙРЯЦИ
    И СИ ПАЗЕТЕ НЕРВИЧКИТЕ ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ

    Коментиран от #101

  • 93 Р.К.И.

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "КОЛКО ГОЛЯМА":

    Проверимо е. На убитите противникови воиници можеш да видиш възрастта и екипировката.

    Коментиран от #94

  • 94 ТАКА Е

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Р.К.И.":

    АМА ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАШ ТЕРИТОРИЯТА НА КОЯТО СА УБИТИ
    НА ПРИМЕР АВДЕЕВКА
    А ЗА СЕГА УКРАИНЦИТЕ ОТСТЪПВАТ И ЗАГИНАЛИТЕ СА НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ
  • 95 Пореден брилянтен пример

    5 0 Отговор
    Как с майсторско перо, губещите могат да бъдат представени като победители, а победителите като губещи! Чрез литературни гимнастики.
    Всъщност това е и предназначението на медиите и мозъчните тръстове.

    Но е нужно и дебелоочие и дебелокожие за поемане на подигравките и за спокоен сън след това
  • 96 Патриот

    1 1 Отговор
    Всичко руско е боклук.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 да допълня

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Мутата":

    управлява се от сестрата виктория нюланд
  • 103 С полуобучена

    1 0 Отговор
    Значиии с полуобучена войска руснаците напъдиха укрите от втория Вердюн? Първия Вердюн немците обаче не можаха да превземат.
Новини по държави: