Last news in Fakti

7 Март, 2024 05:07 3 691 41

Русия: Ще унищожим всеки враг, който нахлуе във въздушното ни пространство

  • русия-
  • изтребител-
  • черно море-
  • нато

Вчера МО на Русия съобщи, че руският изтребител Су-30 е попречил на самолет на британските ВВС да наруши държавната граница над Черно море

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион генерал-майор от запаса Леонид Ивлев нарече предизвикателство появата на бойни самолети на НАТО в Черно море.

„Появата на Typhoon, който за първи път придружава американски разузнавателен самолет над Черно море, е предизвикателство, тест за нашите слабости. Сътрудничеството на Запада във военната индустрия се превърна в сътрудничество в подкрепа на Киев Смятам, че броят на такива полети ще се увеличи - и това трябва да се вземе предвид в бойната работа", каза Ивлев, цитиран от РИА Новости.

Според него появата на бойна авиация на НАТО над Черно море е обречена на провал.

"Нашите пилоти няма да позволят на вражеските самолети да проникнат в руското въздушно пространство и, ако е необходимо, без съмнение ще изпълняват бойни заповеди за унищожаване на врагове. Руски пилоти, обучени в тактиката на героите от въздушния бой - руснакът Александър Покришкин, украинецът Иван Кожедуб , кримски татарин Амет-хан Султан, "са верни на клетвата си. Винаги е било така и ще бъде така", каза депутатът.

В сряда Министерството на отбраната съобщи, че руският изтребител Су-30 е попречил на самолет на британските ВВС да наруши държавната граница над Черно море. Когато руският изтребител се приближил, самолетът за електронно разузнаване и радиоелектронна борба RC-135 и два многоцелеви изтребителя Typhoon на RAF се обърнали. Ден по-рано се случи подобен инцидент с участието на самолет за радарно откриване и управление на дълги разстояния E-3F и два изтребителя Rafal-S от френските въздушно-космически сили. Тогава руски изтребител Су-27 беше вдигнат във въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво правят

    94 67 Отговор
    тези нещастници от Англия и САЩ покрай бреговете на Русия? До кога ще вкарват света във войни, заради собствените си интереси?

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Ами то се

    74 62 Отговор
    Подразбира вече. Западат и САЩ вече де факто са ви обявили война. Няма смисъл от военните процедури с чужди самолети при мирно време. Сега навлизат ли, се знае, че не е грешка и можете веднага да ги сваляте.

    Коментиран от #20, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    32 7 Отговор

    До коментар #3 от "васил":

    Лошото е,че и теб искат да те превърнат в една от техните слуги...
  • 5 Онзи

    69 9 Отговор
    Някой здраво дърпа конците Европа пак да е в руини. Но кой и защо?

    Коментиран от #7

  • 6 Кнаус 485

    74 13 Отговор

    До коментар #1 от "Какво правят":

    И аз това питам, толкова ли са улави или съзнателно правят провокации..... Една неволна грешка на някой авиатор може да бъде искрата на един голям пожар.... Путин се разбра и прости на Ердоган за сваления самолет в Сирия, но за натовците не знам....
  • 7 Знае се

    56 13 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    Олигархията на западналите.
    Нали САЩ са натрупали огромни дългове? Европейските страни в сортове е еврото, еврозоната също. Еми до сега винаги с войни са успявали да "нулират" тези дългове и се нръгва пак от нулата с "нови пари! Вече са планирали "цифрови пари", но какво да правят със старите дългове? Освен това "зелената простотия" им дава право да се "намали населението "! Не искат толкова много хора да дишат и да издишат СО2. Страх ги е за планетата вече. Хората пречат, според тях.
  • 8 среднощен

    54 13 Отговор
    "...В сряда Министерството на отбраната съобщи, че руският изтребител Су-30 е попречил на самолет на британските ВВС да наруши държавната граница над Черно море...";

    Казва се - "провокация"... Целта им е да запалят света. С Украйна Русия показа, че не е склонна да прави компромиси... Ако се стигне до "инцидент" над Черно море ще бъде трудно да се докаже - дали е нарушена държавната граница на Русия или е в неутрално въздушно пространство - на това разчитат провокаторите... Веднъж ще стане белята и след това - "последната световна война", в която няма да има победител.
  • 9 Нищо не могат

    28 45 Отговор

    До коментар #1 от "Какво правят":

    да направят нac"paните, рускиПедали...

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Руснаците са си у тях

    55 24 Отговор

    До коментар #9 от "Нищо не могат":

    Педалите САЩ и Англия, какво правят покрай бреговете им? Плюсовете няма да те направят по умна! :))
  • 11 Ами могат

    31 12 Отговор

    До коментар #9 от "Нищо не могат":

    Да изпратят в отвъдното цялата планета.
    Учените са измислили, че ако на едно място се взриви боеприпас с около 200 Мегатона, то земната кора се разцепва с опасни последици за планетата.
    Русия има Тератонове боеприпаси. Отделно Китай, Сащ, и другите. Е, дори да стане грешка, някой да взриви много на едно място, то всички ще го отнесат...

    Коментиран от #17

  • 12 Гост

    3 4 Отговор
    То това трябва да се подразбира уж, щом е враг... Ама когато е нужно да се казва по няколко пъти обикновено означава, че не е никак сигурно дали може да стане...
  • 13 Какво тьрсят

    50 12 Отговор
    Близо до Руска територия.Тьрсят си белята нищо друго и после пак Русия щяла да напада Европа.Заобиколили Русия от всякаде и после обвиняват Русия че щяла уж да ги напада.Сатаниски номера.
  • 14 путин

    13 0 Отговор
    Русия каза - Ще унищожим всеки враг, който нахлуе във въздушното ни пространство
    Врагът каза - Ще унищожим всеки враг, който нахлуе във въздушното ни пространство
    е , питам АЗ , кой кого ще унищожи
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много филми

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ами могат":

    си гледал...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Руснаков

    7 5 Отговор
    Та няма само Вие да нарушавате граници...вдигнали един и натовските се разбягали...за руската аудитория...
  • 23 Путин е заплаха заСвета и Световния мир

    18 31 Отговор
    Цивилизования Свят разбра че с безпрецедентното си нахлуване с военна агресия от позицията на силата в една свободна, независима и отделила се суверенна държава, за да се извършва геноцид, да се разрушава цивилната инфраструктура с убийства и прогонване на мирното население с цел да се завладеят и анексират нови територии без да се спазят основните принципи на ООН и в пълно нарушение на международното право, че си има работа не с политик от 21 век , а с един чудовищен и кървав терорист- диктатор от миналото и с две годишната война, Путин се доказа че е главатар на организирано престъпно правителство, което превърна Русия във военно терористична държава и с когото не може да се преговаря, а се унищожава...!!!

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 24 Харон

    13 9 Отговор
    Да, да. Ама отломките падат или върху нефто рафинерии, или върху военни заводи, бази. И все по-близо до Москва...:-)))))))
  • 25 А бе

    15 7 Отговор

    До коментар #23 от "Путин е заплаха заСвета и Световния мир":

    Защо не си писал за Украйна и че освен независима е и неутрална както е записано в договора за отделянето и от СССР??? Или договорите за Украйна са като на западняците...да не се спазват-- например минските споразумения

    Коментиран от #32

  • 26 1989 НАТО няма да се разширява

    12 7 Отговор

    До коментар #23 от "Путин е заплаха заСвета и Световния мир":

    А тя каква стана ? Заградена Русия да си трае е няма как !! Бой по тиквата!

    Коментиран от #33

  • 27 Баце

    16 5 Отговор

    До коментар #23 от "Путин е заплаха заСвета и Световния мир":

    Я кажи за ивицата газа, от кой и кога е окупирана. Аман от полит агитатори.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тити

    2 2 Отговор
    Много са се размечтали.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гад

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "А бе":

    Видяхме докъде доведе неутралитетът и. Ако беше в НАТО само щеше да се облизва до границата и джуджака.

    Коментиран от #35

  • 33 Гад

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "1989 НАТО няма да се разширява":

    Е тъй де, бой по тиквата я чака твоята русня. Както винаги.
  • 34 Стратег

    2 2 Отговор
    Подобна закана доказано работи в полза на агресорите - той те бомби, ти отчаяно се защитаваш, но огромните загуби са за теб. Успешната тактика следва да гласи: "Ще унищожим всеки враг, който нахлуе във въздушното ни пространство в домашното му огнище
  • 35 Не си видял нищо

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гад":

    Щото дори не си си направил труда да видиш причините и виновника за тази война!
  • 36 Харон

    3 3 Отговор
    Много знае този изкуфял генерал-майор, какво правят западните....Летят покрай границата и меморизират, записват си терена. Евентуалните промени. Тренират за да дадат точна карта на украинците да си програмират дрончетата с които ще бунат русофашистите....Ще си минат по мършута всички които им е нужно....А рашистите да си дигат скапаните сухойчета докато се разпаднат на пърчета или не ги ударят укрите, които свикнаха много да бунат по 2-3 на ден....обучените от героите на смъртта.:-)))))))

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Логично

    0 0 Отговор
    Сваляй !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания