Last news in Fakti

8 Март, 2024 07:34 3 186 84

Байдън: Американските военни ще построят временно пристанище в Газа

  • джо байдън-
  • американски военни-
  • построят-
  • пристанище-
  • газа-
  • израел-
  • хуманитарна помощ

Временното пристанище ще увеличи количеството на хуманитарната помощ за палестинците със "стотици допълнителни камиони" на ден

Байдън: Американските военни ще построят временно пристанище в Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Американските военни ще построят временно пристанище в Газа, за да доставят повече хуманитарна помощ по море, обяви президентът Джо Байдън по време на речта си за Състоянието на съюза, предаде News.bg.

Временното пристанище ще увеличи количеството на хуманитарната помощ за палестинците със "стотици допълнителни камиони" на ден, твърдят официални лица, цитирани от Би Би Си.

Байдън обаче заяви, че инициативата няма да включва американски войски на място в Газа.

ООН предупреждава, че една четвърт от населението е на ръба на глада.

Президентът направи официалното съобщение по време на речта си за състоянието на съюза в четвъртък.

Той заяви, че пристанището, което ще бъде изградено от американските военни, ще включва временен кей за транспортиране на доставки от кораби в морето до брега.

Не е ясно кой ще построи моста или ще осигури помощта на сушата, което означава, че решаващите въпроси за това дали операцията може да бъде успешна остават без отговор.

Според официални лица изграждането на пристанището ще отнеме "няколко седмици" и ще може да приема големи кораби, превозващи храна, вода, лекарства и временни подслони. Първоначално пратките ще пристигнат през Кипър, където ще се провеждат израелски инспекции за сигурност.

"Временният кей ще позволи значително да се увеличи количеството на хуманитарната помощ, която ще постъпва в Газа всеки ден", заяви президентът Байдън.

Той добави, че Израел трябва да "даде своя принос", като позволи на повече помощи да влязат в територията и да "гарантира, че хуманитарните работници няма да попаднат под кръстосан огън".

"Хуманитарната помощ не може да бъде второстепенно съображение или разменна монета".

Израелските военни започнаха въздушна и сухопътна кампания в Газа след нападенията на Хамас срещу Израел на 7 октомври, при които бяха убити около 1200 души, а други 253 бяха взети за заложници.

Оттогава досега в Газа са загинали над 30 800 души, съобщава управляваното от Хамас министерство на здравеопазването на територията.

Конфликтът доведе до нарастваща хуманитарна криза. Световната здравна организация (СЗО) предупреди тази седмица, че деца умират от глад в северната част на Газа, където около 300 000 палестинци живеят с малко храна и чиста вода.

Газа не разполага с дълбоководно пристанище и затова САЩ от седмици търсят начини за спешно вкарване на кораби с помощи, докато администрацията публично засилва натиска си и все по-често показва публично нетърпението си към Израел заради отчайващата ситуация на място.

Представители на САЩ съобщиха на американския партньор на Би Би Си, CBS, че има планове кейът да бъде инсталиран от армейска част, наречена 7-ма транспортна бригада, базирана във Форт Стори, Вирджиния.

Бригадата е предназначена за бързо разгръщане, но военните кораби все още не са напуснали САЩ, казаха служителите.

Вицеадмирал Кевин Донеган, който преди това е бил командир на Пети флот на ВМС на САЩ - най-висшият американски военноморски командир в Близкия изток - заяви в предаването "World Tonight" на радио BBC 4, че планът за пристанището е "абсолютно изпълним".

Въпреки това той заяви, че доставянето на помощ по суша все още е най-ефективният начин, за да могат да се доставят възможно най-много стоки.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Временно, временно...

    52 4 Отговор
    колко да е временно?! Веднъж заселят ли се там неможе да ги изгонят, питайте индианците! Като кърлежи са, докато не изцоцат всичко няма да си тръгнат!

    Коментиран от #8

  • 2 Питане

    51 3 Отговор
    Абе тва там не е ли същото като в Украйна ??? Що така не виждам инициатива да въоражават палестинците, за да се освободят от окупацията на еврейте. Щот нали ивицата е окупирана от бая време...
  • 3 морския

    43 4 Отговор
    и що ще дирят американски военни в Газа !? пак света ще оправят, май !?
  • 4 Петър

    38 3 Отговор
    Много са долни сащците, лош народ са.
  • 5 Пет пари

    37 4 Отговор
    Не е ли по-лесно да наложат санкции за Израел? Къде са санкциите? Освен това наричат нова нещо в Газа "специална военна операция" вместо изтребление. Та къде са ви санкциите?

    Коментиран от #20, #53

  • 6 мумия

    28 3 Отговор
    г-н Байдън, недей много да ръкомахаш и да кроиш планове, че като те гледам си с единия крак в гроба.
    Ходеща мумия.
  • 7 Дааа

    36 3 Отговор
    От тяхната помощ, бял ден не видяха в Близкия изток! И не само там.
  • 8 Тъмен субект

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Временно, временно...":

    Те и насам са се запътили!!! Единствените в света, които са успели да изгонят американци от военната им база (да ги изгонят, не да си решат да я напуснат) са гърците.

    Коментиран от #12, #70

  • 9 Мефистофел

    27 2 Отговор
    Американските военни, горките, могат само да завиждат на немците. Леопардите поне успяха да участват в сражения. Абрамсите горят като на факелно шествие още преди да стигнат до фронтовата линия. Пет са ликвидирани още на подход към позиция, преди да са успели да произведат един единствен изчтрел. Нито от закрита позиция, нито с право мерене. Мъкааааааа..... разбираш ли.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако

    5 2 Отговор
    не ги убият , старец !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Само

    28 5 Отговор

    До коментар #9 от "Мефистофел":

    Да добавя четвъртия Абрамс е унищожен само със един изстрел от Т-72, това е най големия позор за смятания за най добър танк в света.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мефистофел

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "Само":

    Ми тъй де. Позор за краварите, за нас повод за добро настроение. Хаха
  • 16 1944

    6 13 Отговор

    До коментар #13 от "Само":

    не бе другарю. командира на танка го унищожил с изстрел от макаров. и танка е бил ултра модерен абрамс. произведен през 2025 година.

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 82 годишното ”Деденце,,

    13 3 Отговор
    Байдън е абсолютна ретро антика и фаворит за 2 мандат
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 1944

    4 19 Отговор

    До коментар #5 от "Пет пари":

    скоро свършва операцията в газа. евреите знаят кой насъска хамас. в украйна ше засмърди на пърлени ватници.

    Коментиран от #36

  • 21 кокорчо

    8 0 Отговор
    Значително увеличение на разузнавателната дейност на НАТО в Черноморския регион се наблюдава през последните дни. Според данните от сайта за следене на полети Flightradar24 само за един ден във въздушното пространство над Черно море са извършени полети от четири разузнавателни самолета на НАТО и един въздушен танкер. Това са: британският Boeing RC-135W Rivet Joint, американският Boeing P-8A Poseidon, италианският Gulfstream G550, американският безпилотен летателен апарат Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk и британският танкер Airbus KC2 Voyager.

    Според анализатори подобни разузнавателни мисии вероятно предхождат планирането на операции на Украйна срещу руски военни обекти на територията на Крим или кораби от Черноморския флот на Руската федерация.

    През нощта на 6 март Northrop Grumman RQ-4B на ВВС на САЩ (регистрация 10-2045 – позивна FORTE13) изпълни разузнавателна мисия над цантралната и източната част на Черно море, излитайки от американската база в Сигонела, Италия, съобщи ItaMilRadar.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    4 0 Отговор
    Правителствени представители на държавите членки от ЕС в Брюксел участваха в симулация на глобална продоволствена криза през 2024-25 г. Комбинация от основни фактори, включително войната между Русия и Украйна и въздействието й върху доставките на зърно, метеорологичните събития като Ел Ниньо и Ла Ниня и тяхното въздействие върху производството на соя в Латинска Америка, както и протестите на фермерите в ЕС, които нарушиха веригите за доставки на супермаркети, са причина за тревога сред европейските служители.

    Bloomberg описва подробности за конференция, проведена в Брюксел, която предвижда недостиг на храна в Европа през 2024 до 2025 г.: „В продължение на два дни в центъра на Брюксел миналия месец около 60 служители на Европейския съюз и представители на правителствата на страните-членки, експерти по продоволствена сигурност, представители на индустрията и няколко журналисти участваха в симулация на немислима преди няколко години пълномащабна продоволствена криза.
  • 24 ЗЛО

    9 0 Отговор
    При тези окупатори няма нищо временно, всяко временно става постоянно. Явно, ще си разделят заграбената палестинска земя с израелците! Избивай и владей, това е мотото!
  • 25 СЛОНА

    6 2 Отговор
    А ПОСЛЕ ПРИСТАНИЩЕ И В СОФИЯ!!!
    КАЗА КУХИЯ СТАРЕЦ БАЙ ДРЪН!!!

    Коментиран от #28

  • 26 1944

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "Абе":

    дедо оди да играеш карти в пенционерския клуб. с бастунчето до обед ше стигнеш. бабата да нахрани кокошките да пратите яйца за мацква че лукашенко не се справя с петилетния план. тея дни ви дават пенциите. да си платиш вересиите в кръчмата.

    Коментиран от #29, #34

  • 27 Ясно

    9 1 Отговор
    и там ще се намъкнат ......
    После няма изгонване. А и е близо до газовото находище в средиземно море.
    .....

    Коментиран от #33

  • 28 1944

    2 11 Отговор

    До коментар #25 от "СЛОНА":

    плавателна софия беше идея на комунистите. ама как всегда ничево не сделали. щото комунист освен престъпност друго не може да произведе. и пирони даже не може.

    Коментиран от #31, #56

  • 29 Абе

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "1944":

    Дядовото ние тука в Русия имаме яйца да ти изпратим и на тебе, че те в България били много скъпи. А до мене спи една молоденкая.

    Коментиран от #40

  • 30 Театрото

    3 0 Отговор
    е абсолютно. Много ви е страх да не се промъкнат джихадисти, но истинските вашите драконовски мерки за сигурност хич не ги вълнуват защото пипалата им са в ЦРУ. Не бързайте да спите спокойно, че може да осъмнете с прерязани гърла.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ами за какво мислиш

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ясно":

    всичко е краварски интереси ,естествено е заради най голямото газово находище за какво друго .както и в Сирия не е демокрация а кражба на нефт и газ и снабдяване на терористите с оръжие

    Коментиран от #35

  • 34 мога да ти моята наденица

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "1944":

    до яйцата че много е обичаш цялата селска е и доста дебела вземи си рубри..ка.нт

    Коментиран от #43

  • 35 Гърчиш ли

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "ами за какво мислиш":

    Кек..дядо Путлер колко помощ достави на сирииците да ядат я кажи..

    Коментиран от #37

  • 36 ти си свършила хормоните

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "1944":

    за смяна на пола са дали своето
  • 37 гърча теб

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гърчиш ли":

    джендър недо//к/лате/н ела да обереш краставицата

    Коментиран от #47

  • 38 Волтер

    6 0 Отговор
    За да разбереш кой те управлява, разбери кого нямаш право да критикуваш!
  • 39 О.З.Полковник Хичев

    2 3 Отговор
    Военно - тактически ход на партньорите САЩ и Израел! Газа е в "клещи" !
  • 40 1944

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "Абе":

    прибирай целата рода в рООсия. кво да се мъчат в европата. да има кой да гледа малоденката. дето ти е пра внучка.
  • 41 Читател

    7 0 Отговор
    Газа е пристанище от хиляди години, ако Байдън не знае. До 2007 там се е базирала палестинската военноморска полиция. Морето там не е толкова дълбоко, но и при сегашни условия с десантни кораби би могла да се доставя храната.
  • 42 1944

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "сороско подлого":

    бойко ти ли си?

    Коментиран от #48

  • 43 1944

    0 7 Отговор

    До коментар #34 от "мога да ти моята наденица":

    ехххххх мечтииииииии .... тва само правихте цел живот. мечти и лозунги. ама пабеда не случилас.
  • 44 дядо поп

    7 0 Отговор
    На ви Газа на Израел , на ви и на Палестина. Дойдоха световните " умиротворители" и я прибират за тях!
  • 45 българина

    7 0 Отговор
    хайде Байдън да обясни защо няма пристанище в Газа с 2.5 млн души??? защо евреите не им дават да се построи? сетете се сами! държат се с тях като с животни и затова получиха животински отговор!
  • 46 българина

    3 1 Отговор
    време е иран също да направят пристанище......
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 помните ли

    4 0 Отговор
    Помните ли едни подобни инициативи,на югоизточните брегове на Азия ,в началото на 60-те години докъде доведоха....... Тонкински залив?!?
  • 50 САТЪРА НА ХАНА

    6 1 Отговор
    ЧЕСТИТ 8 -МИ МАРТ НА БЪЛГАРСКИТЕ
    ЖЕНИ
    ......
    ТЕ ИМАТ НАЙ - ПОТРЕСАВАЩАТА РАБОТА В СВЕТА
    ....
    ДА РАЖДАТ ДЕЦА И ДОРИ ЛГБТ
    ....
    В РУСИЯ
    ДЕНЯ НА ЖЕНАТА ОБЯВЕН ОТ ООН Е ОФИЦИАЛЕН НЕРАБОТЕН ДЕН - ПРАЗНИК
    ....
    А БЪЛГАРКИТЕ В ВЪРНАХА В СРЕДНОВЕКОВИЕТО
    - УЖ ЕС УЖ ПРАВА , А ОВЧЕ ГЛАВИТЕ ДЕМОКРАТИ ИМ ЗАБРАНЯВАТ ДА ПРАЗНУВАТ

    Коментиран от #52, #55

  • 51 Ъъъъъъ

    6 1 Отговор
    А каква точно работа имат американците в Газа???
  • 52 Комунистите

    2 6 Отговор

    До коментар #50 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Превърнаха 8 март в банкети и пиянски истории.
  • 53 Язе да ти кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пет пари":

    Никой не може да налага санкции на Израел.

    Коментиран от #57

  • 54 Окончателно

    3 0 Отговор
    След ликвидацията на населението.
  • 55 Айде бе матушката те зове

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Туй момче дето толкова обичало безканализационна Русия че чак до САЩ стигнало

    Коментиран от #61

  • 56 Антитрол

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "1944":

    "щото комунист освен престъпност друго не може да произведе"

    Така е и за това всички съвременни евроатлантици на 100% без изключения са бивши комуняги от БКП и ченгета от ДС (вече и децата им че минаха 34 години) превърнали се такива чудодейно за една нощ. Цялата сган от подлоги на краварите е точно такава - хора които не могат да живеят без господар на когото да се кланят и няма особено значение за тях кой е господаря - при всички случаи е текущия. Както плюят по Русия и Путин така те ще са първите които посрещат руснаците със цветя ако ония дойдат.

    Можеш ли ми посочи един "евроатлантик" който да не е бил такъв или родителите му да не са били такива.

    Коментиран от #59, #63

  • 57 Запознат

    5 1 Отговор

    До коментар #53 от "Язе да ти кажа":

    "Никой не може да налага санкции на Израел"

    Е те хусите вече наложиха санкции на евреите обаче нещо на американските евреи не им харесва и се противят - защо ли?

    Коментиран от #62

  • 58 двуличие и интереси

    3 0 Отговор
    "Хуманитарната помощ не може да бъде второстепенно съображение или разменна монета". - В същото време, Америка доставя на Израел "умните" мощни бомби, с които сриват всичко във Газа! Вече повече от 30000 са загиналите мирни жители на сектора!
  • 59 Неразбрал

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Антитрол":

    Руснаците приключиха с маневрите
    Всичко около тях е НАТО
    А червеното килим че се премести в Пекин

    Коментиран от #64

  • 60 ...

    3 1 Отговор
    Военно космическите междугалактическите сили на Русия вече снабдяват през Венера
  • 61 Американец

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Айде бе матушката те зове":

    "безканализационна Русия"

    От посолството ли ти прошушнаха че Русия била "безканализационна" пък в САЩ навсякъде имат канализация а доларите можеш да си ги събираш докато вървиш по пътя. От много пропаганда нищо не е останало в главата - явно никога не си ходил в краварника обаче това ти е мечта - пожелавам ти да отидеш и да видиш що за добър живот живеят там и каква "демокрация" е.
  • 62 Ама

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Запознат":

    На руските евреи не им пука ни за хуси на за хамаси. Правят си сребърниците и си трайкат - Шаломов,Шамалов, Векселберг, Милер и т.н. мога още поне 20 около Шаломката да изброя. А ти?
  • 63 1944

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Антитрол":

    точно за това сме последни в европа. нищо де списъците са готови отдавна. след войната сички в сибир при родата. да строите световния комунизъм. стига сте се крили из европа.

    Коментиран от #66, #72, #76

  • 64 Антитрол

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Неразбрал":

    Е това ли ще са новите господари на новите евроатлантици които са бивши комуняги от БКП и чингета от ДС - на китайците ли ще се кланяте - сигурно криете партийните билети и ще ги извадите в подходящия момент.

    Както казвам някои хора не могат без господар на когото да се кланят и мразят свободолюбивите хора но нещо въпреки че плюят по комунистите не могат да ми посочат един евроатлантик който да не е бил комуняга от БКП или ченге от ДС.
  • 65 ***"

    0 2 Отговор
    "Чуйте ме добре!ние ще победим, защото сме по-силни.После ще направим така,че Русия да си плати като помогнем на Украйна да победи!"
  • 66 Антитрол

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "1944":

    Ами аз съм съгласен ама България ще остане без евроатлантици и подлоги на краварите като изгоним бившите комуняги - та какво ще правите в Сибир не знам. Тогава останалите българи ще изгоним краварите от държавата си и може даже да се оправим.

    Коментиран от #80

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 От ЮАР

    1 1 Отговор
    При десанта в Нормандия, Англо-Американците на буксир докарват до плажовете огромни кесони от бетон, които се връзват заедно и образуват кейове и мостици. От Юни до Октомври 1944 цялата логистика на доставки на всичко за армията - камиони, танкове, боеприпаси, гориво, храни и пр. минава през тия набързо направени пристанища. Става дума за огромни количества материална част. Днес такава логистична операция могат да направят за дни. През ВСВ, Американците правят летища в цяла Източна Азия и по острови в Пасифика за дни със стандартни алуминиеви панели, образуващи пистата. Има летища, които са ги правели като с парашути се доставят панелите, сглобяват се на земята и когато пистата е готова, самолетите вече кацат със следващите доставки. Америка може тия неща за много кратко време и това е гръбнакът на победите през ВСВ.

    Коментиран от #69, #74

  • 69 Прав си

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "От ЮАР":

    Такава операция е по силите на армия с добра логистика, каквато е тази на САЩ. На другия полюс са местните индианци, които освен да се бият до смърт за да отмъкнат хранителен пакет от другарчето си друго не могат. Запитайте се защо Египет и Йордания не искат да поемат хуманитарната функция.

    Мит е, че няма да участват военни. Такива съоръжения се изграждат от инженерните войски. Ще е нужна охрана, команден център за пристанището, свързочен възел, енергиен център. Това са все военни модули.
  • 70 Поздрави от Крит

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тъмен субект":

    В Гърция съществуват следните явни военни обекти ан НАТО:
    Гръцкия корпус на НАТО за развръщане (NDC-GR), разположен в Солун.
    Комбинирания въздушен оперативен център (CAOC 7) в Лариса.
    Многонационалния център за обучение на операции в подкрепа на мира (MPSOTC) в Килкис.
    Центърът за оперативно обучение на НАТО за морско възпрепятстване (NMIOTC) във военноморската база на Суда о-в Крит.
    Инсталацията за ракетна стрелба на НАТО (NAMFI).
    Атинският многонационален център за координация на морския транспорт (AMSCC).
    Военноморската база на Суда, о-в Крит.
    Съществуват и неявни военни обекти.

    От Газа aмериканците могат да вземат само пясък.
  • 71 Стига сте го

    1 1 Отговор
    Рекламирали този бунак. Той не знае къде с кой се намира тръгнал да оправя света като първо въоръжава за да бъдат убити хиляди невинни деца а после щял да помага. Поредното доказателство че е бунак и си мисли че ние сме глупави (освен слугите им)

    Коментиран от #73

  • 72 1990

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "1944":

    Ако търсиш кой е последен в Европа виж Албания, Северна Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина и не на последно място Сърбия. И понеже ще се чудиш какво да гледаш да ти подскажа:
    Номинален Брутен вътрешен продукт на глава от населението
    Ниво на корупция
    Ниво на престъпност
    Достъп до здравеопазване
    Рейтинг на образованието
  • 73 Верно имаме един глупав

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Стига сте го":

    Той си мисли, че един човек в САЩ управлява света и всичко останало.
  • 74 джо мумията

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "От ЮАР":

    Ти на това което казват Американците вярваш ли да направиш "........ в Пасифика за дни със стандартни алуминиеви панели, образуващи пистата. " ? Най - малкото разстояние колко трябва да бъде - за тях години-- за да могат самолетите особено бомбадирвачите да кацнат колко метра трябва да е -- провери за да разбереш това което казваш е като във филмите тя писта ще е златна . Те и на Луната в далечната 1969 година кацнаха но сега не могат след толкова години.
  • 75 ама ти ще ми засмучеш от

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Беее беее":

    смока ми всичкото бяло сладко днес за празника
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Българка

    1 3 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 78 браво бе

    4 0 Отговор
    но не пристанището им е проблема то е повода само за постоянно присъствие на ВМС на САЩ в този регион на света приказки за вярващи лаици, така установяват военно присъствие редом по света под разни предлози нали са /миротворец/ номер едно
  • 79 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    1 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 80 72620

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Антитрол":

    а дано ама надали???

    Коментиран от #81

  • 81 Антитрол

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "72620":

    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 82 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    Тъкмо да отрепетират десантна операция
  • 83 Порно

    1 0 Отговор
    То по бреговете на Израел има находища на газ, сигурно и на това ново пристанище ще сложат тръба и кранче
  • 84 Тхб

    0 0 Отговор
    Колко са добри. На израелците подариха бомби с които избиха 21000 жени деца и старци.