Last news in Fakti

10 Март, 2024 05:24 656 0

Перу: Арестът на иранеца не е заради планирано нападение срещу израелец

  • перу-
  • арести

Говорител на перуанското вътрешно министерство отхвърли първоначалната хипотеза

Перу: Арестът на иранеца не е заради планирано нападение срещу израелец - 1
Снимка: YouTube

Перуанските власти отхвърлиха първоначалната си версия за планирано нападение срещу израелец, поради която арестуваха ирански гражданин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Задържането бе по подозрение за атака, която е щяла да бъде осъществена по време на предстоящия форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АПЕК).

Според изявление на представителството на АПЕК в перуанската столица Лима мишена на планираното нападение е бил чуждестранен бизнесмен. Бяха арестувани граждани на Иран и на Перу. Говорител на перуанското вътрешно министерство отхвърли първоначалната хипотеза в отделно изявление.

Началникът на перуанската полиция Оскар Ариола заяви на пресконференция в петък, че арестите са извършени след разследване, съгласуване с международни разузнавателни служби, които са предоставили поверителна информация за ирански гражданин, пристигнал в Перу в началото на този месец.

"Трябваше да действаме бързо, защото заподозреният се готвеше в същия ден да се върне обратно в Иран, след като е създал терористична клетка за неутрализирането на израелски гражданин", каза тогава Ариола.

Иранецът, чиято самоличност полицейският началник разкри като Маджид Азизи, 56-годишен, и гражданинът на Перу са били арестувани в четвъртък. Ариола уточни, че с брака си Азизи е придобил и перуанско гражданство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА