Last news in Fakti

15 Март, 2024 16:05 19 304 139

Орбан: Нямаме избор - трябва да окупираме Брюксел

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • орбан-
  • ес-
  • брюксел-
  • доналд тръмп

Орбан разкритикува ЕС и западните страни в речта си

Орбан: Нямаме избор - трябва да окупираме Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарският премиер Виктор Орбан мобилизира подкрепата за своята запазена марка десен популизъм по време на днешната си реч по случай националния празник на страната, призовавайки събралите се привърженици да му помогнат да „окупира Брюксел“ на изборите за Европейски парламент това лято, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Речта на Орбан по случай националния празник на страната – въстанието на унгарците от 1848 г. срещу властта на Хабсбургите, беше насочена срещу Европейския съюз. Подобно на другите си изказвания през последните години унгарският премиер го сравни с империите, окупирали Унгария през вековете.

Застанал на стъпалата на Националния музей в центъра на Будапеща, Орбан представи резкия контраст между собствената си страна и „Западния свят“, който обвини, че се е откъснал от корените си и е станал източник на разруха. "Там смятат, че домът е просто място. Ние, унгарците знаем, че това не е вярно", допълни той, цитиран от онлайн изданието "Мадяр Хирлап".

„Започват войни, разрушават светове, преначертават национални граници и оголват всичко като скакалци. Ние, унгарците живеем по различен начин и искаме да живеем по различен начин“, заяви той пред събралото се множество, голяма част от което беше докарано с автобуси до столицата.

АП припомня, че Орбан говори по-малко от три месеца преди изборите в ЕС, на които се очаква на целия континент да има ръст на крайнодесните партии, които споделят много от ключовите позиции на Орбан.

Съпротивата срещу имиграцията и правата на сексуалните малцинства, както и ударението върху националната гордост и суверенитета бяха силно застъпени в изказването му по повод националния празник, което често придобиваше тона на предизборна реч.

„Брюксел не е първата империя, хвърлила поглед на Унгария. Народите в Европа днес се страхуват, че Брюксел ще им отнеме свободите […] Ако искаме да запазим свободата и суверенитета на Унгария, нямаме избор: трябва да окупираме Брюксел“, заяви Орбан. "Ние сме като Давид, когото Голиат е по-добре да избягва. На 15 март обърнахме сами целия свят наопаки, през 1956 г. разтърсихме световния комунизъм, а през 1989 г. изкъртихме първата тухла от Берлинската стена", допълни той, цитиран от "Мадяр Хирлап".

Според АП в Унгария има засилено политическо напрежение след оставката от миналия месец на президента на страната Каталин Новак и на правосъдния министър Юдит Варга след скандал, свързан с амнистия. Това подложи на силен натиск правителството на Орбан, който е на власт от 2010 г.

Отношенията на Унгария с партньори и съюзници също се обтегнаха през последните месеци. Така вчера в реч по случай 25-та годишнина от присъединяването на Унгария в НАТО, посланикът на САЩ в Будапеща Дейвид Пресман подчерта, че правителството на Орбан „изглежда има малък интерес в конструктивния диалог“ за разрешаване на различията. Същевременно според дипломата властите в Будапеща „се отнасят към САЩ като към противник, правейки политически избори, които все повече ги изолират“.

Докато Орбан се надява на успех това лято за консервативните сили в Европа, той също така установи близки връзки и с американската десница, включително с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Миналата седмица унгарският лидер посети САЩ, където се срещна с Тръмп в неговото имение във Флорида и открито му пожела победа на президентските избори през ноември.

В днешната си реч Орбан заяви, че подкрепата за Тръмп показва, че американските гласоподаватели „се бунтуват“ и предсказа политически изменения, които ще са в полза на консервативните сили в Европа и САЩ през 2024 г. „Тази година ще е година на обрат. В началото ѝ бяхме все още сами, а до края ѝ ще сме мнозинство“, заключи министър-председателят на Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 172 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически факт !

    66 132 Отговор
    През 2008 г. Орбан критикува Кремъл – наричаше други европейски правителства „марионетки на Москва“ и определяше одобрението на проекта „Южен поток“ от предишното правителство за държавна измяна.

    Изведнъж през 2009 г. всичко се промени. Орбан неочаквано се появи на събора на “Единна Русия” в Санкт Петербург, където се срещна с Путин. Той веднага спря да критикува Русия, а година по-късно, когато Орбан отново стана премиер на Унгария, се превърна в един от ключовите апологети на Путин в Европа.

    Какво се случи с Орбан за толкова кратък период от време?

    Пълен куфар с пари

    "Веднъж през пролетта на 1994 г., в навечерието на изборите, преводачът на Могилевич ми донесе куфар с 1 милион марки."
    Едва след парламентарните избори разбрах, че младежът на когото връчих куфара с 1 млн. ДМ е Виктор Орбан от Фидес. Могилевич го нарече „решаващ фактор в предизборната кампания“.
    През 2008 г., криминалния крал Семьон Могилевич е арестуван в Москва не по искане на ФСБ, а за укриване на данъци.
    Дитмар Клодо смята, че за да осигури освобождаването си, Могилевич е предал част от активите си и е споделил с Кремъл документите си, компрометиращи Виктор Орбан.
    „За съжаление днес Орбан е марионетка, която следва инструкциите на Путин“, коментира Клодо пред The Insider. Той смята, че в замяна на свободата си Могилевич е предал компрометиращите записи на ФСБ Николай Патрушев. Веднага след ареста на Могилевич , Орбан направи рязък завой в политиката си.

    Коментиран от #25, #26, #43

  • 2 Тц тц тц

    54 137 Отговор
    Време ти е да се самоосвободиш май
  • 3 Жалки наведени копейки

    64 181 Отговор
    Докога ще лазите пред това пcиxяcaло и npoZто милиционерче ?
  • 4 Орбан

    219 55 Отговор
    Е прав.всяка дума е вярна.браво.
  • 5 Бахура

    37 95 Отговор
    Ще ядете скоро!

    Коментиран от #124

  • 6 Я пак!

    68 186 Отговор
    Кого ще окупираш" бре Гольо? Ако не сте член на ЕС ще подсмърчате в ъгъла като наказана ученичка, защото без Евро-финансиране сте за никъде! Пък и сте много малки да определяте политиката на ЕС.Апропо - да напомним, че Австро-Унгария отдавна умря и никой не ви бръсне за слива!

    Коментиран от #70, #134

  • 7 Нетърпим

    65 142 Отговор
    манипулатор и фурнаджийска лопата , милиардер с пари от ЕС , зет му плува в милиони от обществени поръчки , пак с пари от Брюксел ! Отврат !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Отвратен

    53 130 Отговор
    Напускай ! ВЪН ! Визи за унгарците !

    Коментиран от #72

  • 11 ХА ХА ХА

    42 140 Отговор
    Как заради Орбан вече никой не гледа сериозно на Унгария
  • 12 Мдаа

    50 136 Отговор
    най-голямото корумпе и предател иска да обязди ЕС, да ама няма да стане хи хи хи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Време му е на тоя

    38 122 Отговор
    Право в някоя лудница и никакво пускане.
  • 15 Истината е, че

    73 22 Отговор
    Унгария винаги е била част от някоя евро империя. Унгарците са били управлявани винаги отвън. Никога не са се самоуправлявали. Орбан е наивен, вярвайки в обратното, още повече, че деюре и дефакто Унгария и днес не е политически независима страна, бидейки част от наднационалната политическа организация ЕС.
  • 16 Българка

    49 122 Отговор
    Определено Орбан страда от биполярно разстройство. Нима ЕС преначертава граници? Нима ЕС нахлу в Украйна, избива, разрушава, окупира и анексира? Нали Русия ,начело с приятеля на Орбан Путин иска да преначертае границата на Украйна. Освен това Орбан иска Унгария да получава от ЕС милиарди, а в същото време е против ЕС
    ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ ЕВРОПЕЙСКОТО КРАНЧЕ ЗА Унгария на Орбан

    Коментиран от #91, #127

  • 17 ЗВЕЗДОБРОЕЦ

    140 31 Отговор
    Казал е неопровержими истини . Само сляп, глух или заплатен от нпо не ги вижда .
  • 18 тоя е аутсайдер, паляк,

    30 93 Отговор
    никой не го взима на сериозно в европа.

    Коментиран от #92

  • 19 Магур

    32 65 Отговор
    Напусни империята тогава, смешник.
  • 20 БСП за България и Радев

    73 22 Отговор
    Другарю Орбан, направо драснете клечката на нацисткия ЕС и да се свършва. Имате пълната подкрепа от Фицо и другарят Путин
  • 21 Тонката

    117 15 Отговор
    "....на които се очаква на целия континент да има ръст на крайнодесните партии...."

    А защо има ръст на крайнодесните партии? Защо? От много хубаво ли? Съмнявам се....🤣
    А Орбан е прав за Брюксел...Да не говорим за полските фермери, които отидоха още по-далеч в молбите си, но това е за друга тема....🤣

    Коментиран от #111

  • 22 Руснаков

    28 65 Отговор
    Троянски...като не си доволен от ЕС направи Референдум както англичаните и...ВЪН от Съюза...ама дали ти стиска...плюеш..плюеш ...ама чакаш помощите...Неадекватници...
  • 23 Всички в ЕС

    21 42 Отговор
    са дефакто подчинени на Германия. Това е положението. И това в крайна сметка е била и мечтата на хер Хитлер - да обедини Европа под ръководството на Германия. Орбан е част от пейзажа и говоренето му няма никаква практическа стойност.
  • 24 Лека полека...

    27 85 Отговор
    Тази руска подлога и опасен популист изкарва Унгария от ЕС и НАТО, и след време унгарците ще го обесят с главата на доло на централният площад в Будапеща.

    Коментиран от #28

  • 25 точно така

    42 19 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически факт !":

    по куфарчетата ще разбереш боклуците които окраха парите на пенсионерите и децата в държавите, комунистите крадливи.
  • 26 Съдия

    69 9 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически факт !":

    С Еугленски май сте на един и същи колумбийски сняг. Отиди един уикенд до Унгария , после плюй
  • 27 Гробар

    103 21 Отговор
    Браво. Орбан е истински мъж. Не като нашите политически проститутки.
  • 28 Шизолумпен

    56 11 Отговор

    До коментар #24 от "Лека полека...":

    Фашистите пак искате да убивате, но ще свършите като Хитлер.

    Коментиран от #35

  • 29 бай Бончо

    86 20 Отговор
    Такъв лидер искам за България !

    Коментиран от #34, #99

  • 30 🤔.....

    6 23 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Полковника ли ти го каза това?

    Коментиран от #37

  • 31 замирисва на криза

    18 44 Отговор
    и хиперинфлация, май ще го изгорят орбан унгарците на клада.
  • 32 Много добре

    11 37 Отговор
    През 1848 са въстанали, ни сега това е невъзможно. Извод - унгарците ще трябва да се задоволят с отреденото им място на софрата и да забравят за фантазии като национален суверенитет и идентичност... Трябва да се смирят. Ние как ги правим. Значи могат и те.

    Коментиран от #49

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ходи при

    22 4 Отговор

    До коментар #29 от "бай Бончо":

    орбан. той те очаква....
  • 35 Първо вие сте наред.

    3 14 Отговор

    До коментар #28 от "Шизолумпен":

    После ще видим.

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Последния софиянец

    1 24 Отговор

    До коментар #30 от "🤔.....":

    Полковника е на летището.Снима мигранти денонощно!От 6 дни е на вода и сухари.Отсабнал е.

    Коментиран от #54

  • 38 Бамбука

    8 27 Отговор
    "Един" е Орбан , а Борисов е неговия братчед. Речта е за днес, утре обратно на днешното.
  • 39 Този Брюксел е

    68 9 Отговор
    пълен с паразити, кокошки, които от нищо не разбират, но се смятат за "избирани" и умни и с каквото и да правят, унищожават цяла Европа!
    Унгарците винаги са били по-смели и реагират първи на важни световни изменения. Те бяха първи в соц-системата, които започнаха измененията вътре в страната си към западната система. Източните германци 1989-та г. лятото отидоха в Унгария в посолството на Зап. Германия и бяха хиляди, когато Западна Германия официално реши всичките да ги приеме, като "бежанци" от соц-Германията. Орбан е велик. Никаква кокошка, акушерка и оня тъпунгер, пияницата Бургел да са шефове на съюза, тези от нищо не разбират. Орбан трябва да е "горе" и с Тръмп ще се договорят с руснаците на мир, иначе не я виждам Европа и с другите кукуглави, като микрона, скачачката Аналена, Улафия Шолц.. или британските шушумиги.. Тези ни водят към голяма война в Европа!

    Коментиран от #50, #76

  • 40 българка

    7 25 Отговор
    "Още един глупак", не по Чейс!
  • 41 Германия

    7 31 Отговор
    Никога няма да допусне някви етно национални аспирации да застрашат нейното водещо място в империйката, която си е създала тук на малкия континент. Орбан е наивен. Ще го надживеят.

    Коментиран от #57

  • 42 1944

    10 37 Отговор
    аве тоя храненик на сорос що не изкара унгария от ес и да се съюзи с лукашенко и путлер. така му е лесно да краде милиарди евро и да плюе на запада. забравиха за танковете на асвабадителите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Шизолумпен

    32 3 Отговор

    До коментар #35 от "Първо вие сте наред.":

    Кои ние фашистче? Ще връщате пари и имоти. Кофти ще ви бъде, но ще го преглътнете някак си. После ако имате късмет може и да оцелеете с доживотна присъда и общественополезен труд.

    Коментиран от #58

  • 45 Хаха

    24 10 Отговор
    Между овцете винаги ще се намери някой и друг силен коч, но той винаги погива по пътя към кошарата. Овчарите знаят това и проявяват търпение. ЕС не е някакъв развлекателен клуб за джентълмени. ЕС е йерархична, вертикално интегрирана неофеодална система, където всеки си знае мястото, а всички знаят кой е шефа.

    Коментиран от #52, #128

  • 46 Е как

    20 7 Отговор
    Ще противостои на ЕС. С речи ли? Хаха. ЕС е добре замислен политически инструмент за доминация, не някакво кафене, в което всеки си прави каквото си ще.
  • 47 Смех в блатото

    10 34 Отговор
    Айде бе, щом не ти харесва напускай ЕС :)))

    Нали европейците не те разбирали как искаш да живееш :)))))

    Долна руска наколенка. :)))))
  • 48 банкеръ

    47 3 Отговор
    Всички в ЕС са подчинени на Германия , а тя на Мехмед и Хасан . Франкфурт украсен за байрама . Мерцедес , емблемата на германската индустрия , затвори всичко и се изнесоха в Китай ,а знаете че Китай е комунизъм .

    Коментиран от #53

  • 49 Атина Палада

    27 6 Отговор

    До коментар #32 от "Много добре":

    Те са били Империя и самосъзнанието им е имперско.. Трудно можеш да подчиниш такава нация...
  • 50 Бамбука

    20 6 Отговор

    До коментар #39 от "Този Брюксел е":

    Унгария - задния двор на Австрия, които наляха 23 млрд . долара още през 1989г. в икономиката , селското стопансвто им им показаха как се прави бизнес за да влязат в ЕС.
  • 51 Нео

    31 8 Отговор
    либералните папагали не спират да врякат срещ нормални мислещите хота, скоро ще започнете да ревете на умряло
  • 52 Българин

    10 31 Отговор

    До коментар #45 от "Хаха":

    Руските крепостни обясняват за феодализъм.

    Смях в залата.
  • 53 Атина Палада

    35 2 Отговор

    До коментар #48 от "банкеръ":

    Забрави химическите гиганти - те се изнесоха даже преди Мерцедес..
  • 54 Ох горкият...

    22 2 Отговор

    До коментар #37 от "Последния софиянец":

    Бързо му занеси един самун хляб и буца сирене, ама не от мухлясалото и пожълтялото вмирисано сирене което пробутваш на клиентите, а онова хубавото, мазното което носиш в пасолството, действай...
  • 55 Логически

    22 4 Отговор
    Не му се получават нещата. Как така, хем ще си в ЕС, хем искал да бъдеш независима държава. Това е логическо противоречие.

    Коментиран от #56

  • 56 Смех в блатото

    6 25 Отговор

    До коментар #55 от "Логически":

    Популистите крадци като Орбан разчитат на хора, които не могат да вържат две и две, ти за логика на такива теми говориш :)))

    Никакъв шанс :))))

    Коментиран от #61

  • 57 Ти па? Живял ли си поне

    30 4 Отговор

    До коментар #41 от "Германия":

    една година в Германия и то от последните 5?
    Тука приетите от други континенти имат абсолютни привилегии в сравнение с германците и другите европейци. Мой познат, бил военен в Афганистан и се върнал жив в Германия. Той ми казваше, че го взели на работа в социалните служби, дето приема документи, разговаря с новодошлите от други континенти да живеят постоянно в Германия и в Европа. Та той водел и на тези сметките и парите им, които някои "горе" от "високите върхове" нареждали. На едно семейство от арабските страни, някаква Фатима с мъж и двама сина, превеждал лично 7500 евро всеки месец... Той, като видял всичките идиотщини и несправедливост, по отношение на коренното население му писнало от тази работа. Той лично получавал 2500 евро заплата, докато тези НЕгерманци, не правели нищо и държавата им дава 7500 евро всеки месец за нищо. И даже документите им е подготвял някакъв немски адвокат, платен от държавата. А тези една дума не знаят на немски, не правят нищо. Немеца беше разведен и има дете при бившата му жена и като плати там на детето издръжката и сега за новото му семейство с тази жена не му остава нищо от тези 2500 евро. Само квартирата им в големия град е около 2000 евро на месец. Човека е бил военен, но беше някак си отчаян. Не вярваше нищо на Германия и службите им, видял какво правят сега със страната и народа й. А бил патриот, вярвал, че "защитавал Европа в Афганистан" някога :)! Та не виждам, каква водеща роля ще имат? Народът им не е с тях изо
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Каквото

    4 17 Отговор
    И да си говорим, бат Бойко има много по-трезв и реалистичен поглед върху положението. А то е свързано с добродушното и земно признание, че в ЕС има "началство" и това е в реда на нещата.
  • 60 Бай Тошо

    14 2 Отговор
    Приземяване, приземяване, приземяване му е майката....
  • 61 Атина Палада

    31 3 Отговор

    До коментар #56 от "Смех в блатото":

    Ами смешен си:) ЕС като образувание е икономически съюз... И Унгария се придържа към това и не иска нещо повече от това. . Всичко останало е в разрез с изначалното създаване на ЕС като икономически.

    Коментиран от #65

  • 62 Пацо

    6 23 Отговор
    Както винаги, унгарците ще са прецаканите
  • 63 хммм

    4 28 Отговор
    Трябва някой да окупира главата на този.
  • 64 Предател

    4 28 Отговор
    Орбан е предател на демократичните ценности. Той е узурпирал властта и диктаторските му проповеди се засилват със засилването на руските удари в Украйна. Явно смята, че Украйна ще бъде завладяна и ма Унгария ще се падне част от пировата победа. Но, няма да стане така. И той ще отговаря за действията си.

    Коментиран от #67

  • 65 Как така

    7 9 Отговор

    До коментар #61 от "Атина Палада":

    Е "икономически съюз" ? ЕС е наднационална политическа организация с ключови законотворчески компетентности... Седни прочети поне уводите на Договорите.

    Коментиран от #73, #74

  • 66 Хаха

    6 18 Отговор
    Чудя се защо Унгария не напуска ЕС. Уж Орбанчо всичко в ЕС е лошо, ама си стои там и си реве. Хайд е да го видя колко е як и да напусне ЕС. Сигурен съм, че унгарците ще го свалят за нула време.
  • 67 По спокойно бе човек

    5 9 Отговор

    До коментар #64 от "Предател":

    Орбан няма реална политическа власт. Просто е недобросъвестен администратор на ЕС.
  • 68 !!!

    34 4 Отговор
    Българите, които са в час трябва да последват този пример и да гласуват на евро изборите и то да гласуват за партии, които са извън Сглобката, да гласуват против мафията ЕНП, Зелени, пенбени и некадърната Урсула! В противен случай виждате, какво става обезличават ни не за векове не за години, а за дни... Променят ни генотипа, културата, езика всичко и то за шепа пробити евроцентове, чрез пpодажници, като Киро, Ристьо, Бойко, Делян и т. н.!

    Коментиран от #79

  • 69 Шарли Ебдо

    5 30 Отговор
    Няма интелигентен човек в Унгария,който да не го ненавижда. Говоря ви от първа ръка.
  • 70 😆😆😆

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "Я пак!":

    Унгарците да не са България 🙄
    Ако не са субсидиите България да е умр яла от глад, а Унгария е в центъра на Европа ако излезнат фалира цялото ЕС веднага - ще спукат всички от такси, мита и какво ли не, търговията в Европа умре 😉
    😆😆😆

    Коментиран от #98

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 😆😆😆

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "Отвратен":

    България не е в Шенген братчед - май за вас ви трябват визи
    😆😆😆
  • 73 Атина Палада

    30 4 Отговор

    До коментар #65 от "Как така":

    .. Създаден е като икономически съюз... Всичко останало е дописвано с фалш и измама без никаква правна стойност...
    Унгарците са прави...

    Коментиран от #75

  • 74 Смех в блатото

    12 1 Отговор

    До коментар #65 от "Как така":

    То се е объркало с ЕИО, но какво да се прави, точно за такива са предназначени лакърдиите на Орбан :)))))

    Не, че ако можеше да мисли, нямаше да види противоречието с приказките на Орбан за "суверенитет". Влизането в какъвто и да е "съюз" води до ограничаването му :)))))
  • 75 Смех в блатото

    5 12 Отговор

    До коментар #73 от "Атина Палада":

    "без никаква правна стойност... Унгарците са прави..."

    Значи унгариците оспорват "правната стойност" на съществуването на ЕС, но не само, че не искат да го напуснат, ами и драпат да стоят в него :)))))

    Коментиран от #103

  • 76 Ха така

    3 20 Отговор

    До коментар #39 от "Този Брюксел е":

    Абе червен мушмули влез в ютуб да видиш какъв анти русофил е бил орбан.Дали можем да се сетим как сега стана заклет русофил.А и унгарците помнят руското нашествие в унгария 1956г

    Коментиран от #78

  • 77 Абе

    3 15 Отговор
    За ЕС си трябват отговорни и изпълнителни хора. Орбан не се вписва в организацията.
  • 78 Счупено радио си!

    26 3 Отговор

    До коментар #76 от "Ха така":

    Ние говорим за Европа, вие пак и пак всичко свързвате с Русия? Толкова ли ви е страх от тази Русия? Орбан бил "русофоб", после бил станал "русофил"? Тези категории са много примитивни, ама толкова си можете!
    За всяко нещо и ситуация си има справедливост. И няма значение, кога на коя страна ще е. Ако се придържаш към този основен принцип можеш да бъдеш някога "за", а друг път "против" Русия. Орбан има здрав разум, за разлика от много, които само се ориентират, от някакви вярвания, като сектантите. Един път, ако са повярвали, тези са "лоши", а другите са "добри", то вече винаги са на една страна, независимо какво правят... Примитивизъм, понеже толкова си могат!

    Коментиран от #84

  • 79 Ночко

    13 2 Отговор

    До коментар #68 от "!!!":

    Демек за Коцето да гласуваме
  • 80 Българка

    24 5 Отговор
    Можем само да кажем "браво"на Орхан. Защитава интересите на страната си! За разлика от нашите управляващи,движейки всичко под диктовката на Брюксел. А ТАМ е пълно с некадърница.

    Коментиран от #89

  • 81 Българин

    4 23 Отговор
    Колкото повече се ос ра "специалната операция" толкова по-няма да имат избор руските наколенки прибирали парички от Путлер, тъй че очаквайте такива като Орбанчо, Фицо и Радев и по-радикални неща да се опитват да правят
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Бухахаха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Заминавай да продаваш шкембе в Будапеща.
  • 84 Прекъсваща радио точка си ти

    3 17 Отговор

    До коментар #78 от "Счупено радио си!":

    Защо туряш твоя разум и този на Орбан на едно ниво? Знаем ,че така ти изнася,но какво от това? Знаем също ,че от тебе и Орбан нищо не зависи ,другарю!

    Коментиран от #107

  • 85 Унгарския Ватник

    3 20 Отговор
    Орбан както и откъдето и да го погледнеш е типичната копейка с червената петолъчка такива могат само да лаят не и да хапят.Ще му се спре кранчето рано или късно и малоумник а ще почне да гледа жално като жаден бивол

    Коментиран от #90

  • 86 Брюксел:

    3 17 Отговор
    Нямаме избор - трябва да изритаме Унгария от ЕС.

    Коментиран от #88

  • 87 Така ли бе

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Азззззззз":

    Тиииииии шут във физиономията като лечение против кариес не искаш ли
  • 88 Така е

    7 2 Отговор

    До коментар #86 от "Брюксел:":

    Крайно време е!
  • 89 хи хи хи хи

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "Българка":

    на Орхан Мурат ли?
  • 90 А бре

    3 15 Отговор

    До коментар #85 от "Унгарския Ватник":

    Купен е от Путин бре и трябва да му играе по свирката.

    Коментиран от #139

  • 91 Номад

    25 3 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Че какво му има на орбан? Правилно казва човека. И не разбирам защо намесваш Русия тук? Ако братовчед ти бие брат ти няма ли да се намесиш в полза на брата си? Ей затова Русия е в Украйна. Защо не се предприемат мерки срещу Израел,? За няколко месеца те избиха хора колкото руснаците за 1 година. Няма санкции, осъждане. Напротив изпращат им още оръжия. Нещо да кажеш за войните в Ирак,Либия,Афганистан,Сирия,. Конфронтацията с Иран, Китай,Турция някои републики от Африка и латинска Америка. Не са ли това деяния на САЩ, Англия,Франция и др от ЕС. Хайде холан пък помислете малко реално и тогава пишете глупости

    Коментиран от #104, #125

  • 92 Номад

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "тоя е аутсайдер, паляк,":

    А би трябвало! Нали са част от Ес
  • 93 Америка ли квидира Германия

    20 1 Отговор
    Маса водещи заводи, начело с Мерцедес се изнесоха в Китай.
    Затова Макрон се перчи като лидер
  • 94 За какво

    2 20 Отговор
    се бори Виктор Орбан не е ясно. Той е номинален лидер на страна, която много отдавна е изгубила независимостта си. Изход от ЕС няма да получи. Унгария не е UK. Да си влезе в ролята на изпълнител и да спре да мърмори.

    Коментиран от #96

  • 95 Прав е Орбан

    20 2 Отговор
    От Фонда за мира ЕС дава пари за война на Украйна
    Фашисти Сър Джон

    Коментиран от #113

  • 96 Казал българският роб

    12 2 Отговор

    До коментар #94 от "За какво":

    на Козяк
  • 97 Унгария

    4 18 Отговор
    Да не е по-специална от България. Щом ние изпълняваме всичко, ще изпълнява и Унгария. Има обвързващи договори. Да не да спали навремето като са ги подписали. Сега е късно да се мечтае за суверенитет и национална идентичност.

    Коментиран от #122

  • 98 Даа бе

    8 3 Отговор

    До коментар #70 от "😆😆😆":

    Умрела ама друг път! Не ви ли отекчава вече тази първобитна пропаганда?!
  • 99 бай Барабончо

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "бай Бончо":

    Мухахаха ха искаш,ама няма. Няма и да има ..
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Реалист

    21 4 Отговор
    Какъвто и да е Орбан,той мисли и работи за на народа си,за разлика от нашите корумпирани политици.

    Коментиран от #106

  • 102 Руя

    21 3 Отговор
    Браво Орбан само така.Тия от Брюксел ненормал...и ни закопаха.
  • 103 Хммм

    18 3 Отговор

    До коментар #75 от "Смех в блатото":

    Защо трябва да напускат. ЕС не е лоша идея просто сегашното ръководство е кошмарно и трябва да се смени. Никой от Брюксел сега не защитава интересите на Европа.
  • 104 Какво ще кажеш за това

    4 15 Отговор

    До коментар #91 от "Номад":

    Русия/СССР са атакували:
    1918 - Украйна
    1920 - Полша
    1920 - Азербайджан
    1921 - Грузия
    1929 - Китай
    1938 - Япония
    1939 - Полша
    1939 - Финландия
    1940 - Румъния
    1940 - Естония
    1940 - Латвия
    1940 - Литва
    1946 - Китай
    1950 - Северна Корея
    1950 - Китай
    1953 - Берлин
    1956 - Унгария
    1968 - Чехословакия
    1975 - Ангола
    1977 - Етиопия
    1979 - Афганистан
    1988 - Азербайджан
    1989 - Грузия
    1990 - Азербайджан
    1991 - Северна Осетия
    1991 - Литва
    1992 - Молдова
    1992 - Грузия
    1992 - Ичкерия
    1992 - Таджикистан
    1992 - Молдова
    1994 - Абхазия
    1994 - Ичкерия
    1999 - Ичкерия
    2008 - Грузия
    2014 - Украйна
    2015 - Сирия
    2022 - Украйна Брей мнного кротка и миролюбива била Русия......брех

    Коментиран от #108, #110

  • 105 Копейкин

    1 5 Отговор
    Унгарския Бойко 😁😁😁
  • 106 хи хи хи хи

    1 9 Отговор

    До коментар #101 от "Реалист":

    Най вече работи за себе си,народа слабо го интересува!
  • 107 Моя разум си е на ред.

    16 2 Отговор

    До коментар #84 от "Прекъсваща радио точка си ти":

    И ми е все едно, какво мисли някакво друго същество, като тебе. Не ме касае изобщо.
    За сега не зависи от Орбан, от теб и мен, понеже виждаш ли? И 5 човека да сме, никога не може да се разберем и съгласим за нещо и да го направим!
    А светът е около 8 милиарда човека, а ни тормози мафия, богати олигарси по-малко от 1% от наслението.. Тези са ЕДИННИ, а ние сме овце...
    2000 човека управляват 8 милиарда, точно заради това... И тези ще ти въведат и цифровото евро, искаш или не, все тая... И ще те "намалят" с някоя от следващите ПЛАНдемии или ако останеш, ще те затворят в 15 мин. град и ще те хранят с червеи и хлебарки, както каза рептилът Урсула- това било храна за европееца! Със "зелен сертификат" ще те пускат един път на месец да излезеш на 15 мин. от клетката в която ще те затворят... Та това те чака, нищо че си умен!

    Коментиран от #112

  • 108 Еми чудесно,

    13 4 Отговор

    До коментар #104 от "Какво ще кажеш за това":

    ама малко са ги били! Трябвало е да са като САЩ!
    Където минат, трева не расте!
    Виж тези "битите" пак надигат глави? Ако ги е била правилно, сега нямаше да има пак войни!

    Коментиран от #115

  • 109 пиночет

    1 20 Отговор
    Орбан е,по голям смотаняк и палячо,даже и от Путин!
  • 110 Хммм

    11 5 Отговор

    До коментар #104 от "Какво ще кажеш за това":

    Мисля че списъка е тендициозен. За Сирия например ги поканиха да отидат така както сега в някои африкански страни.

    Коментиран от #117

  • 111 А бре

    3 12 Отговор

    До коментар #21 от "Тонката":

    Идете да се другаросвате у Свеверна Корея бре, какво търсите в Европа и ЕС? Орбан няма къде да ходи,иначе ще му скроят кюляфа.

    Коментиран от #114

  • 112 Хммм

    11 2 Отговор

    До коментар #107 от "Моя разум си е на ред.":

    Съгласен съм, но има нещо което не мога да си обясня защо са всичките тези приказки за демокрация, защо е необходимо да се правят на добрички.

    Коментиран от #121

  • 113 А бре

    4 13 Отговор

    До коментар #95 от "Прав е Орбан":

    Неофашистите са в Кремъл бре? Вие ги бълнувате тези фашисти още от ВСВ Всеки ,който не мисли като вас бил фашист??Стига вече,омръзнахте на всички!!!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 хи хи хи хи

    3 9 Отговор

    До коментар #108 от "Еми чудесно,":

    Щом си почитател на боя,реда е на Русия,но ще е както трябва..........не знам колко ще ти е чудесно..........
  • 116 последен валс

    2 11 Отговор
    Крайно време е този индивид да бъде поставен на място.
  • 117 А бе

    3 6 Отговор

    До коментар #110 от "Хммм":

    Украинците също поканиха военни специалисти от НАТО Нещо .тенденциозно не виждаш ли?

    Коментиран от #130

  • 118 сикара сикуро

    2 6 Отговор
    Кой ще окупираш бе къкльо?
  • 119 Ха ха ха

    2 9 Отговор
    Унгария да напуска ЕС. Щом не им понася ЕС да се присъединяват към Русия и да се приключва с тази сага.

    Коментиран от #126

  • 120 9689

    8 2 Отговор
    Орбане,ти си велик.......
  • 121 Ами и това има отговор!

    12 0 Отговор

    До коментар #112 от "Хммм":

    Казали са го много отдавна! Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина за тези, които са я чули 100 пъти!
    Та и тези, казват на бялото черно, милиони пъти по всички медии го тръбят и се правят на добри, докато много от хортата почнат да си мислят, че това е "доброто", което тези им казват. Много хора са мързеливи даже и да мислят. Чакат някой друг да им каже "истината". Ама кой, кой има интерес да ти отваря очите? И тука отговора е повече от ясен... Тези по принцип са си интриганти, искат да убедят другите и себе си, че те са "добрите"! Изглежда това им е важно, да унищожават, да крадат, да лъжат, да правят войни, НО да си мислят вътрешно за тях си, че "те не са лоши", въпреки всичкото това. Това е някакво психично изкривяване, но го имат. Доказано е на практика! И сега със зелените простотии. Знаят, че ни лъжат, но искат да ни убедят, че "те спасявали планетата"! Като се отърват от "излишното население"! Не искат обаче ние да мислим, че това е някаква интрига и лъжа... В капитализма на никого не му пука за хората и се опитват да ги използват във всичко, в каквото могат! В интерес е на всеки индивид, сам да си търси истината, за да не става жертва на интриганти, лъжци и психопати.
  • 122 Номад

    10 2 Отговор

    До коментар #97 от "Унгария":

    Кой ти е виновен че имаш мислене на слуга, а не на свободен човек? Ах да такава ни е държавата слугинска. Тя е със силните на деня. Като куче е . Като и кажат седни сяда, легни ляга. Иначе няма кинти. А иначе в дебелите книги пише колко сме смели, доблест, каква държава сме имали. Нищо подобно. Било е навремето когато населението е било от истински българи, а не от сегашната пасмина славяни. Аре бегай да целуваш ръката на господаря си
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Местния Козар

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бахура":

    Ти като го хапваш всеки ден с майонеза, как е, бива ли?!?!!??!?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Ха-ха-ха

    6 0 Отговор

    До коментар #119 от "Ха ха ха":

    А на теб явно ти харесва да ядеш хлебарки и да си променяш пола според сезона.
  • 127 джендЕвро атлантик пол 3++

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Ама Българко, Българин или квито там са ти тролските никове, че си от 3 пол е ясно, че ти пречи нормалното е ясно. Срещу природата и бог никой не е успял. Гадно е да ти кажат че има само два пола.
  • 128 Пешо от Гъ звход

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хаха":

    ти гледай коча да не те последва тебе, че като гледам всички еврогендъри това искате ама да е като на сила за пред хората.
  • 129 НА ЯКИ ПРОТЕСТИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ДО ДУПК

    8 2 Отговор
    EEEEEEEE, БРАВО , НЕОЧАКВАНО АБСОЛЮТНО ТОЧЕН, ИЗЧЕРПАТЕЛЕН АНАЛИЗ НА ТОЗИ НЕСКУПОСАН АМЕРИКАНСКИ ЕС , ПРИДАТЪК ,КОЛОНИЯ НА САЩ.
    ТЕЗИ БОЛНИ ДУПЕТА ,НАЗНАЧЕНИ УПРАВНИЦИ В БРЮКСЕЛ ,ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ , ВКАРАНИ В ЗАТВОРИТЕ ЗА ВСИЧКИ ЗОЛУМИ КОИТО СТОРХА, ЗА ГРАБЕЖИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И НЕ САМО. САМИЯ ФАКТ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ НА ФАЛШИВАТА ЕВРОПЕЧАНИЦА ,ВЪВЕДЕНА И ОТОРИЗИРАНА С ПОЗВОЛЕНИЕТО НА САЩ Е НАЙ-УЖАСНАТА ДАЛАВЕРА ЗА ОГРАБВАЕ РЕСУРСИТЕ, СПЕЦИАЛИСТИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ И НАЙ-УЖАСЛЯВАЩОТО ПОДКУПВАНЕТО , КОЛОНИЗИРАНЕТО НА ДЪРЖАВИТЕ С БЕЗКОНТРОЛНОТ ПЕЧАТАНЕ НА ФАЛШИВИТЕ БЕЗ НИКАКВО ПОКРИТИЕ ЕВРОХАРТИЙКИ .
    ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗЧАГЪРТАНО И СВЕТА ДА ЗАЖИВЕЕ В ЕДИН ПО- ЧЕТЕН И СПРАВЕДЛИВ СВЯТ.
    ТОВА ГРАБЕНЕ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ.
    ЗА ТОВА, НА ЯКИ ПРОТЕСТИ ОТ ЧЕСТНИТЕ , ТРЕЗВОВИЖДАЩИ ХОТА ПРЕД УПРАВАТА В БРЮКСЕЛ ТЕЗИ БОЛНИ МАРИОНЕТКИ ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТА .
  • 130 Хммм

    8 4 Отговор

    До коментар #117 от "А бе":

    Ха ха хи, и си прав и не си прав. Източната част на Украйна май никога не са се чувствали украинци след като повечето от тях дори не са си правили труда да научат украински, и са били унижавани и избивани 8 години.
  • 131 Лафчета за профанизирани люде

    4 6 Отговор
    Или просто казано...жалък популизъм за невежи хора.
  • 132 Вовеця

    4 5 Отговор
    Тозои Орбан го бяха погнали за корупция , и той отркри че , ако говори тъпотии всички ще забравят за случая:) Познато звучи нали, кюлчета.....
  • 133 Малкият

    3 1 Отговор
    Путин.
  • 134 Демограф

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Я пак!":

    Да, ама от 1989г. унгарците са си все 10 милиона, даже последните 2-3 години има лек прираст, а българите станахме от 9 милиона 5,5 милиона, от които 1,5 милиона лилави, 2 милиона пенсионери (част от първите се включват във вторите с ТЕЛК) и 1,2 милиона "държавни служители". БЪЛГАРИЯ умря. А вие се пенявите за Унгария. И за господарите ви от брюксел и вашингтон.
  • 135 Точен

    6 3 Отговор
    Заедно с единствената българска и истински европейска партия Възраждане коренните европейци ще спасим Европа от глобализма и извращенията му.
  • 136 10 ГОДИНИ СВОБОДА НА КРИМ

    4 2 Отговор
    Е ДНЕШНИЯ ДЕН ! ФОРЕВЪР !
  • 137 ОТЛИЧНИК

    3 3 Отговор
    Защо го държат в Евро съюза ?
    Да се прикрепи към ФАШИСТА ПУТИН.
  • 138 Сайтът да не манипулира и трие

    2 0 Отговор
    Че много елементарно!!!
  • 139 Констатираща

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "А бре":

    Значи, който не харесва политиката на ЕС и НАТО, е с Русия. Много интересни заключения! Тука не е футболен мач, че да играем на сини и червени макар, че там нещата също имат нещо общо и сред сините се срешат най-опасните престъпления по време на мачове.
Новини по държави: