Last news in Fakti

15 Март, 2024 22:25 824 9

Мисия невъзможна! Белият дом работи за успех на сделката за заложниците в Газа

  • газа-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • антъни блинкън-
  • хамас

Антъни Блинкън каза, че САЩ искат да видят ясен и приложим план за военната операция в Рафах, включително за предпазване на цивилните от опасност, но добави, че Вашингтон засега не е видял такъв план

Мисия невъзможна! Белият дом работи за успех на сделката за заложниците в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ работят усилено с Израел и посредниците Катар и Египет, за да преодолеят оставащите различия по сделката за заложниците, с която да бъде установена пауза в сраженията между Израел и "Хамас", заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху днес нарече най-новите предложения от страна на "Хамас" по сделката за заложниците нереалистични, но каза, че делегация ще отпътува за Катар, за да обсъди позицията на Израел относно потенциално споразумение.

В свое изказване по време на посещение в Австрия Блинкън заяви, че фактът, че Израел ще изпрати екип, отразява "усещане за възможност и за спешност" за постигане на споразумение за освобождаване на заложниците. "Имаме разговори, които се случват сега, докато си говорим тук, и аз съм убеден, че те ще продължат през идните дни", каза Блинкън пред репортери.

Канцеларията на Нетаняху днес каза също, че премиерът е одобрил плановете за военна операция в град Рафах в южната част на ивицата Газа, където се намират повече от един милион души и добави, че армията подготвя оперативни въпроси и евакуация на цивилното население.

Блинкън каза, че САЩ искат да видят ясен и приложим план за военната операция в Рафах, включително за предпазване на цивилните от опасност, но добави, че Вашингтон засега не е видял такъв план.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    4 0 Отговор
    Сега да освободят 2000 палестински зятворници та нещата да се върнат пак у точка А.
  • 2 РЕАЛИСТ

    3 0 Отговор
    По голяма глупост и манипулация не бях чел скоро.
  • 3 Хохо Бохо

    2 1 Отговор
    Аз имам план.
    Махат цивилните от Газа
    След това асфалтират Газа
    А тия от Хамас ги пращат при Алах
  • 4 АРГОН

    5 0 Отговор
    ШАШ е еврейска държава.
    90% от американския конгрес са евреи.
    Централната им банка е частна еврейска собственост (Риошилд) и хазарите си печатат зелени хартийки на воля.
    Големите американски корпорации също са хазарска собственост.

    Коментиран от #5

  • 5 АРГОН

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "АРГОН":

    Ротшилд, не Риошилд...
  • 6 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    2 0 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 7 Дааа

    3 0 Отговор
    Приятно, че Белият дом се отказа да а подкрепя укра и се съсредоточи в Близкия изток, там му е майката, от укра само разочарования! Загубиха поредната война и се съсредоточиха срещу страшните хути!
  • 8 тея все притеснени

    2 1 Отговор
    Пентагонът е разтревожен от заплахата от разпространението на "Болест Х", която може да отслаби отбранителната способност на САЩ.

    Коментиран от #9

  • 9 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "тея все притеснени":

    Тая болест се разпространява от бойни украински комари и поразява само руснаци...
    Ти не фащаш ли руска телевизия, че си толкова неинформиран?..
Новини по държави: