Last news in Fakti

17 Март, 2024 07:20 2 454 5

Затворник уби готвачка в Каталуния, колегите й започват стачка ВИДЕО

  • затворник-
  • убийство-
  • испания

Преустановени са посещенията на роднини

Затворник уби готвачка в Каталуния, колегите й започват стачка ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

В знак на протест срещу убийството на готвачка от затворник, затворническата охрана и останалият персонал в няколко затвора в испанската автономна област Каталуния спряха работа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

От четвъртък вечерта някои затворници са заключени в килиите си денонощно, съобщи вчера каталунският министър на правосъдието Джема Убазарт.

Освен това са преустановени посещенията на роднини. Засегнати са около 1200 затворници, каза Убазарт. Според информации на държавната телевизия RTVE и други медии са поставени и блокади.

Център за задържане на непълнолетни и женският затвор в Барселона също са засегнати, наред с места за лишаване от свобода.

В някои затвори протестите са приключили, каза Убазарт.

Протестиращите служители настояват за повече мерки за сигурност и за оставката на министъра. Исканията са отчасти оправдани, призна Убазарт. „Отново предлагаме на синдикатите да се срещнем възможно най-скоро, за да разразрешим заедно проблемната ситуация.

Убазарт подчерта, че ще бъдат разкрити 800 нови работни места, но оставки са изключени. Испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка също обеща подобрения.

Служителите на затворите в Каталуния и други региони на Испания от месеци се оплакват от недостиг на персонал. Ситуацията ескалира след убийството на готвачката в затвора в Тарагона. Затворник намушка жената до смърт в сряда и след това се самоуби.

От правосъдното министерство обясниха, че затворникът вече е работил в кухнята от четири години и е имал "нормално поведение".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мое мнение

    3 2 Отговор
    Пресолила е манджата сигурно.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    12 2 Отговор
    Либералната демагогия до това води.

    Пандизчиите с повече права от Гражданите.

    Ген Франко имаше опит с такив биоотпадък !

    Коментиран от #5

  • 3 Тошко

    0 1 Отговор
    Испанските затвори са много гадни. Лежал съм там 6 години за трафик на хора, дори мисля, че познавам пострадалата.
  • 4 Някой

    2 1 Отговор
    За всичко си има причина. В статията нищо не се казва за причината. Не оправдавам убийствата, но много често убиеца е бил "жертва" в миналото си, а жертвата насилник.
  • 5 най вече

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    с руzcлямисти
Новини по държави: