Last news in Fakti

18 Март, 2024 15:23 2 505 106

Независими наблюдатели: Изборите в Русия бяха истинска подигравка

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • алексей навални-
  • борис надеждин

Руска група за мониторинг на вота заяви в понеделник, че президентските избори, които Владимир Путин спечели съкрушително с почти 90% от гласовете, са били най-измамните и корумпирани в историята на страната

Независими наблюдатели: Изборите в Русия бяха истинска подигравка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Независима руска група за мониторинг на вота заяви в понеделник, че президентските избори, които Владимир Путин спечели съкрушително с почти 90% от гласовете, са били най-измамните и корумпирани в историята на страната.

Голос (Глас) каза, че тридневните избори, които приключиха в неделя, не могат да се считат за истински, тъй като "кампанията се проведе в ситуация, в която основните членове на руската конституция, гарантиращи политически права и свободи, по същество не бяха в сила".

"Никога досега не сме виждали президентска кампания, която да е толкова под конституционните стандарти", се казва в изявление на групата.

В понеделник Кремъл приветства резултата с рекордна избирателна активност от 77,4%, като показващ, че руският народ се е "консолидирал" около Путин. В него се казва, че опитите на Запада да представи изборите като нелегитимни са абсурдни.

Съединените щати, Германия, Великобритания и други заявиха, че гласуването не е било нито свободно, нито честно поради лишаването от свобода на политически опоненти и цензурата.

Основана през 2000 г., "Голос" е единствената руска организация за наблюдение на изборите, независима от властите. Обявена за "чуждестранен агент" през 2013 г., Русия ѝ забрани да изпраща наблюдатели в избирателните секции. Един от нейните лидери, Григорий Мелконянц, е в затвора в очакване на съдебен процес по, както казва "Голос", политизирани обвинения.

Руската избирателна комисия съобщи, че гласуването е преминало под подходящ контрол. В него се казва, че има близо 300 000 руски наблюдатели, номинирани от кандидати, партии и социални организации, както и стотици от чужбина.

Но Голос каза, че кандидатите и партиите са се въздържали да изпращат наблюдатели в някои региони. В други наблюдателите са били оттеглени след началото на гласуването, се казва в съобщението.

"В лични разговори представители на кандидати и партии признаха, че това е направено под натиск", каза Голос.

Други "нежелани" наблюдатели бяха отстранени от избирателните секции и им бяха дадени призовки да се явят във военните регистрационни служби по време на гласуването, докато други бяха задържани и претърсени, се добавя.

Голос каза, че примерите за сплашване на гласоподаватели включват присъствието на служители на реда в избирателните секции и доклади, че служители надничат през раменете на избирателите, за да прочетат бюлетините им.

Един служител в избирателен участък в района на Москва "грабна попълнената бюлетина от ръката на един избирател и провери за кого е гласувала", каза групата.

Служители на друг московски сайт поискаха от местен избирателен служител да отвори запечатана избирателна урна и да предаде един от фишовете, каза Голос.

Ройтерс не можа независимо да провери тези инциденти.

Имаше отделни инциденти на протести в избирателните секции. Някои руснаци подпалиха кабини за гласуване или наляха зелена боя в урните.

Наричайки такива хора "мръсници", шефът на ЦИК в Русия предупреди онези, които се опитат да осуетят гласуването, ще бъдат изправени пред пет години затвор, а бившият президент Дмитрий Медведев каза, че те могат да бъдат обвинени в държавна измяна.

Най-малко 74 души са били арестувани в цяла Русия в последния ден на гласуването в неделя, според правозащитната група OVD-Info.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    113 19 Отговор
    Колко па да са "независими" тия наблюдатели, кошаревски атлантици!

    Коментиран от #56, #83

  • 2 Атина Палада

    88 14 Отговор
    Американските наблюдатели казаха точно обратно на наблюдателите от техните васални колонии, като германци и франсета..
    Защо така?
  • 3 Щом "независимите " наблюдатели

    72 8 Отговор
    На НПО хранилка казват
    тъй ще да е !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 &&&&&&&&&&&&

    64 13 Отговор
    Чуждестранни наблюдатели хванаха западни медии да лъжат за изборите в Русия
    Все повече информация се получава за работата на чуждестранни наблюдатели по време на изборите за президент на Руската федерация. Наблюдатели от САЩ и Южна Африка споделиха своите впечатления.
    В свой коментар, те обвиниха западните медии в разпространение на лъжи. И съобщиха за поразително разминаване между реалността, която виждат, и това, което пишат на Запад.
    Така професор в катедрата по международни права на човека в юридическия факултет на университета в Питсбърг и наблюдател от Съединените щати Даниел Мартин Ковалик каза, че Херсонска област не е като окупирана област.
    Американецът подчерта, че хората, идващи на избирателните секции, изглеждат щастливи, а по улиците почти няма пропускателни пунктове.
    „Всичко това противоречи на това, което ни се казва“, заключи Ковалик.
    Той беше подкрепен от съоснователя на движението за панафриканизъм, политолог Пасека Фарумеле . Той отбеляза, че потребителят на информация от западни медии рискува да получи „истински пробив в модела“, ако се сблъска с реалност, която по думите му „не съвпада много с това, което е набито в главите“.
    Бившият член на Сената на Френската република, херцог Емери Франсис Андре Филип дьо Монтескиу-Фезенсак дАртанян по-рано оцени високо организацията на изборния процес в ДНР .
  • 6 Пич

    67 9 Отговор
    Чакай да видите козяшките , или , нашите , когато изкарат козяшките машини !!! Това е подигравка , каквато има само в мафиотските диктатури от латинска Америка !!!

    Коментиран от #16

  • 7 Тошко

    18 46 Отговор
    Руският народ ще измете тази застаряваща мома, всичко с времето си. Не е вечен/вечна, всичко е до време.
  • 8 Мдааа

    18 39 Отговор
    Мумията се завръща!
  • 9 Атина Палада

    62 16 Отговор
    (...) лишаване от свобода на политически опоненти(....) Кой бре? Навални ли?
    Ами Навални си беше един мошеник, а не политически опонент...
    Сега на изборите в Русия, кандидатите бяха 4(черирима)и за наша радост, добре, че не избраха Слуцки, защото тогава на европейчетата щеше да ни се стъжни...
    Слуцки далеч не е като Путин да гали Европа с перце... Кютека ни беше сигурен!

    Коментиран от #36, #52

  • 10 Е що бе

    53 4 Отговор
    Ко наблюдавахте? Че на фона на опашките, жалко звучите!

    Коментиран от #25, #29

  • 11 Инна

    26 12 Отговор
    Русия в единен импулс гласува почти изключително за Върховния, няма съмнение.
    Нелепата акция" пладне " в Русия напълно се провали. Какво има в чужбина? Нашите канали, както и западните медии, показаха огромни опашки за избирателни секции в европейските, азиатските и американските столици.
    От приказката на Аркадий Гайдар за Момчиш-Кибалчиш:
    - Каква държава е това? - възкликна тогава изненаданият главен Буржоа. - Каква е тази неразбираема страна, в която дори такива деца знаят военната тайна и държат твърдата си дума толкова здраво? ... Заредете оръдията, извадете сабите, Разкрийте нашите буржоазни знамена, защото чувам как нашите сигнализатори тръбят алармата и нашите махали размахват знамената. Явно сега няма да имаме лесна битка, а трудна битка.

    Е, какво-изядоха, проклети буржоази!? Ние, дори "московчани", имаме същата велика тайна, която никога няма да разгадаете.
  • 12 реру

    19 0 Отговор
    В подмосковието покрепата за един от кандидатите е доста интересна с всеки изминат ден...

  • 13 То пък какво руско

    17 42 Отговор
    Не е подигравка? Колите ли компютрите ли телефоните ли кацането на луната ли или пък специалната тридневна операция за парада в Киев ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Манипулирате

    56 12 Отговор
    Дайте изказванията на независимите, не на козяшките. Има ги в интернет.Казват, че всичко е било нормално,и безпроблемно. По демократични са били от американските избори.
    Участвали са 1125 международни наблюдатели от 129 страни. Не ви изнася да напишете положителните мнения, които са 99%, говежди робиии.

    Коментиран от #19, #27, #35, #42

  • 16 1944

    13 34 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    фюрерчето вече получи поздравления от колосалните държави венецуела северна корея и таджикистан за пабедата над обединения запад. да ви е честито. свърши се с жалката ви матушка. ха на здраве.
  • 17 Реалност

    10 28 Отговор
    Тази трагикомедия е с адресант ватници и копейки. На узурпиралите властта в кремъл фашисти им е ясно, че светът ще им се присмива.

    Коментиран от #92

  • 18 Варненец

    15 36 Отговор
    Не е изненада, в Рашка всичко е корумпирано и популистко

    Коментиран от #33

  • 19 Варненец

    8 21 Отговор

    До коментар #15 от "Манипулирате":

    Куку, Риа новости ли ни цитираш?
  • 20 Калпазанин

    31 3 Отговор
    Западналите наблюдатели, не са свикнали на честни избори, например като наредени от посолства соц агенции и медии, и ножа и местото в тях останалото цирк по медиите
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мнение

    41 6 Отговор
    А тези в България бяха "най-неманипулираните" в света???
    Кирчо от записа призна в прав текст, че изпълняват единствено каквото им се каже от посолството, а резултатът им е бил смешен още преди да се омъжат за Бойко, но чрез ала бала с президента, плюс разни троянски коне, работата цъфнала?!
    Агент от тайните служби на фащ заявява в интервю ,че и към днешна дата изборите на чужди държави се манипулират в полза на фащ (даде пример за България)!

    Тези и много други доказателства крещят, че резултатите в Русия са в пъти по-легитимни отколкото тези в България!

    Но така е когато народът спи!
  • 23 Чочо

    35 4 Отговор
    Елате в България......подигравка да видите.
  • 24 Българин

    41 4 Отговор
    Бля бля бля! При 80% избирателна активност няма как да има фалшификация, и то Путин да му надпишат чак 90% от тях!
    Когато има шменти капели "победителя" печели с до 1%, за справка дедо Джо, траверса Терзиев и т.н.

    Коментиран от #31

  • 25 Сбъркана работа!

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Е що бе":

    Е какво? Някой иска да изкара руския народ като жена .
    Ти го е..ш, то те целува.. Лудост.
  • 26 Дейй

    35 2 Отговор
    Избора на Урсула лайнен бе за пример, 1 кандидат равно на демокрация
  • 27 1944

    4 26 Отговор

    До коментар #15 от "Манипулирате":

    52 рубли за бг лев. гагагааааааа .... с кво ше си купиш лекарствата дедооооо?

    Коментиран от #34, #38

  • 28 Честни избори

    7 11 Отговор

    До коментар #21 от "Варненец":

    след преврата в Украйна 2014! :))
  • 29 Варненец

    6 18 Отговор

    До коментар #10 от "Е що бе":

    Опашките за яйца имаш предвид.

    Коментиран от #44, #86

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КОТарАК

    31 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Абсолютно! И да друг важен показател е ниската избирателна активност, тогава народа показва, че не вярва на изборния процес, като в България! Щом са гласували над 80 процента, значи народа вярва на правителството, което е равно на демокрация!!!
  • 32 Възможно е

    30 1 Отговор
    Като знам у нас колко независими са медиите, политиците и наблюдателите, значи на запад са не по-малко зависими. Подигравка е такива хора да ми говорят за демокрация.
  • 33 1001

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "Варненец":

    Тук не е, а и САЩ всичко е демократично!
  • 34 Какво значение

    18 2 Отговор

    До коментар #27 от "1944":

    има курса на рублата, с честността на изборите?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Инна

    24 8 Отговор

    До коментар #9 от "Атина Палада":

    Вижте репортажите на германските медии:
    Юлия Навална е забелязана на опашка! Стои в общия поток, скромно потапяйки очи. Момичетата тичат към нея, плачат и й благодарят, че е там. Ето го! Новият лидер на руската опозиция. На барабана, че по-голямата част от хората, стоящи на опашка, нямат абсолютно никаква грижа за тази госпожа. Репортажът от немски журналисти на това място очевидно е смачкан. Няма съмнение, че те са пристигнали специално близо до Навална, надявайки се да видят ликуването на хората, люлеенето в ръцете им и издигането на великия лидер на пиедестал. Вместо това, почти пълно безразличие. Не, те разчитаха на друго. Както и самата Навална, съдейки по изгубения й вид.
  • 37 навална я изгониха да не гласува

    6 5 Отговор
    Избраха лидера измежду кандидатите . Победи украйна и юса . отстъпват от окопите виейки . Въпреки набезите проведе изборите и спечели . Ако не беше , щеше да го ограбят и щеше да се разместят в държавата властите .Армията е важна да е изпълнителна . строи батареи, кораби , оръжия и пази страната .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хохо Бохо

    29 3 Отговор
    ""Независимите" на хранилка биха ли обяснили как 80% избирателна активност се манипулира? Някви си били по затворите? Ми ОК щом са фактор защо не падна избирателната активност? Всъщност тази избирателна активност направо попази краварите и колективните, тя означава, че народът твърдо застава зад своят лидер и му вярва. Няма нито един, нито един лидер от колективните, който да се ползва от подобна подкрепа. Тава направо ги ужаси. Дори и Путин да обяви масова мобилизация и ставай страна огромная народът ще го подкрепи. Тежки времена за козяк и краварите
  • 40 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    6 3 Отговор
    СЪЩО КАТО В БГ И ЕС АЛА БАЛА
  • 41 Хохо Бохо

    34 1 Отговор

    До коментар #4 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Путин във Франция да се кандидатира и там ще го изберат с огромно мнозинство и то от чистокръвните франсета

    Коментиран от #67

  • 42 РУмбата ПилонЯ

    7 16 Отговор

    До коментар #15 от "Манипулирате":

    ДС-КГБ служителя Боян Чуков също е присъствал. Него за българин ли го броят ?
    За "независим" наблюдаващ ?!

    Коментиран от #45, #58

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Вчера на изборите

    16 3 Отговор

    До коментар #29 от "Варненец":

    за яйца ли казаха от НПО-тата на опростачените деца да драскат! :)) Ако те питам що се излагаш, няма да можеш да ми отговориш! Липса на морал и ценностна система!
  • 45 Боян Чуков

    14 1 Отговор

    До коментар #42 от "РУмбата ПилонЯ":

    перфектно предсказа всичко още през 2015 година!

    Коментиран от #51

  • 46 Любо

    17 2 Отговор
    Навални от отвъдното и той така каза....жена му също го потвърди, а Грозев смята да направи филм по въпроса и да спечели Оскар.
  • 47 Историята помни

    11 19 Отговор
    Достраша го бункерния Zбърканяк да си пише 91% ...

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ХАХАХА какви избори ?!?!?

    6 24 Отговор
    В кен-ЕФА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ИЗБОРИ!
    ТАМ ГИ НАЗНАЧАВА ФАШИСТКАТА КРЕМЛЬОВСКА КГБ КЛИКА
  • 50 Констатация

    29 1 Отговор
    Не се спори само за избирателната активност - 77,4% според публикацията. У нас при избирателна активност около 30% се създава легитимно правителство,само наричащо себе си ,,сглобка" и
    ,,некоалиция".
  • 51 РУмбата ПилонЯ

    5 15 Отговор

    До коментар #45 от "Боян Чуков":

    Нищо не е предсказал - прочел е това което са му дали от Любянка .

    Коментиран от #55

  • 52 Роко Сифреди

    2 10 Отговор

    До коментар #9 от "Атина Палада":

    "Слуцки далеч не е като Путин да гали Европа с перце... Кютека ни беше сигурен!"

    Кво казваш? Комара казал: "Сега ще убия тоС слон!"
  • 53 реру

    14 11 Отговор

    До коментар #30 от "В.В.П.":

    "... Две партии от 240 год..."


    Да, ама не... Всички партии могат да участват в изборите на федерално и щатско ниво...
    – Републиканска партия;
    – Демократическа партия;
    – Антимасонска партия;
    – Зелена партия;
    – Комунистическа партия на САЩ;
    – Либертарианска партия;
    – Националсоциалистическа лига;
    – Пиратска партия;
    – ...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Незнаех

    16 1 Отговор

    До коментар #51 от "РУмбата ПилонЯ":

    Аз щото гледах какво каза 2015 година и едно към едно всичко станало сега! Ама вече знам! НПО-тата казаха, че нищо не е предсказал! :)) Ако те питам що се излагаш, дали знаеш? Липса на морал и ценности, прави от човек лъжец, крадец и ударил тотално дъно!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Не е вярно...

    8 12 Отговор
    Празник на демокрацията, мира и спазване на човешките права бяха тези избори, дори пред изборните секции хората са пели и танцували от радост, и върха на демокрацията в Русия е че са разрешили и на геройски загиналите в освободителната СВО да гласуват... де го има туй по света ве еййййй....
  • 58 Иван

    26 6 Отговор

    До коментар #42 от "РУмбата ПилонЯ":

    Важно е ,че в САЩ на "честните" им избори никога не допускат международни наблюдатели. Там са "най, най-честите избори". Гласуват по пощата умрели. И имат само 2- ма кандидати .гнус/\сни пер/,и хаз..ки

    Коментиран от #75

  • 59 СЕРП И МОЛОТ СМЕРТ И ГОЛОД

    5 27 Отговор
    Дори и на най заклетия русофил му е ясно че Путин е диктатор и като такъв той брои гласовете? Всичко е нагласено манипулирано и предначертано. Точно като другия руснашки сатрап Сталинчо. Крепостните селяндури не смеят да гъкнат. Страхлив народ.

    Коментиран от #62

  • 60 Дедо ви...

    20 4 Отговор
    Почна се с големия рев, значи работата е на добре!!!
  • 61 Българин

    7 23 Отговор
    Е, то е ясно, че изборите в русия са пародия, както беше тук по татово време, никва разлика. Диктатурита е тривиална. Там изненади няма.
  • 62 Дори и на най големият глупак

    12 0 Отговор

    До коментар #59 от "СЕРП И МОЛОТ СМЕРТ И ГОЛОД":

    му е ясно, че си с продадена душица! А това е жалко! Знаеш ли?
  • 63 Ком

    23 1 Отговор
    Нашите политически проститутки не могат да съберат 35% с купени вота а от месец знаят, че изборите в Русия са нередовни.
  • 64 Защо да не

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    си ти? Не ти харесваме тука
  • 65 Путин

    10 0 Отговор
    Ей много ва сърби зандика за нас бе,пу да ви е.май.
  • 66 Мамул

    17 1 Отговор
    При 75% гласували и при 87,8% процента гласове всички опити за манипулация дрънчат като празна консервна кутия по калдъръм.
  • 67 Кнаус 485

    24 3 Отговор

    До коментар #41 от "Хохо Бохо":

    Ако Путин е кандидат за президент на България вероятно ще вземе между 75 и 80% от гласовете на българите и си мисля че избирателната активност ще бъде между 60 и 75%....

    Коментиран от #105

  • 68 😆😆😆

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    За теб ли говориш 🙄 👏👏👏
    😆😆😆

    Коментиран от #91

  • 69 Чичо Пейо

    19 4 Отговор
    А в България какви са изборите о майко да не чува в България изборите са американски . Ала бала нали видяхме от ГЕРБ имаше Чен на комисия дето нито знае да говори и да пише български а да не говорим за онази жена дето пренаписва бюлетините това дето гласуваме е всичко един мякияж посолството на укупаторската Америка предварително са подготвени а да не говорим за флашката на Алексей Петров дето го гръмнаха в България никога ама поне един път не е имало честни избори .та сме тръгнали да гледаме в чуждата паница нали онзи ден Костадин Костадинов го каза на Президент кога ще престане американското посолство да се меши в изборите в България никой да не излезе да гласуват пак ще кажат че има 30 процента защото ако гласуват 10 процента държавата става автоматично президентска държа
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бегай !

    21 2 Отговор
    Бай Пън го избраха "честно" с гласуване по пощата и избиратели от гражданската война 😂
  • 72 Абе

    9 0 Отговор
    Я дкте резултатитеот чужбина, 300 хил гласували сади представителна извадка, тук коват сглобки с 1000 човека от алфите
  • 73 Тома

    13 0 Отговор
    Да се смееш ли или да плачеш.Тези от голос са порнографски сайт захранван от дядо сорос.Сега направиха пачки защото едно гласуване година храни
  • 74 Избори

    7 1 Отговор
    Калифорния 2020: Бинден 63,5; Тръмп 34,4
    Калифорния 2016: Хилъри 61,5; Тръмп 31,5
    Русия проценти Путин:
    2000: 53,4
    2004: 71,9
    2012: 63,6
    Какви са тия Путинови резултат бре другарЕ от Калифорния. Ако изключим щата и сичко ще си дойде на мястото като махнем 55 делегата и ДП няма да имат президенти вече
  • 75 реру

    18 5 Отговор

    До коментар #58 от "Иван":

    "Важно е ,че в САЩ на "честните" им избори никога не допускат международни наблюдатели..."


    Дори «Московский комсомолец» и други подобни медии не си позволяват подобни манипулации...
  • 76 Независими

    11 4 Отговор
    Наблюдатели финансирани от престъпника еврей Михаил Ходорковски. Хахаха
  • 77 Цял свят знае

    9 9 Отговор
    Че са нелигитимни, само продажната съдрана копейка си лае друго
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Важното е какво казва Китай

    10 4 Отговор
    Щастливи сме че Владимир Путин ще ръководи РФ в бъдеще.
    Какво казва Алцхаймера и Евро джендърите не се брои

    Коментиран от #103, #104

  • 80 бункерен плъх от кремъл

    3 6 Отговор
    Диктаторския джуджак спечели само с 90% ? Слаба работа, Кимчо печели с 110% !

    Коментиран от #85

  • 81 гостгост

    4 10 Отговор
    Това не смятам,че е изненада за който и да било.Русия представлява диктатура с престъпен режим.Путин е 20 години на власт,като в момента се е окоопал в собствените си памперси повече от всякога и няма как да пусне властта,камо ли пък с честни избори.Нали случайно ако друг спечели,то Путин ще бъде ликвидиран публично от враговете си.Въбоще човек трябва да има проблеми с главата,за да си мисли,че президентските избори в Русия не са нагласени.
  • 82 нерез с тъмен цвят на кожата

    8 2 Отговор
    В Укрия пък са напълно забранени .
  • 83 факти

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "сащисан кравар":

    Имах си аз вие русофилските антибългарски noдлоrи да признаете,че изборите в тая диктаторска държава са нагласени.Руския народ няма право да избира президента си.Не случайно в Русия промениха и закона за мандатите,за да може на Путин да му се гарантира и президентския пост за напред.Русия с всяка изминала година заприличва все повече на Северна Корея.

    Коментиран от #98

  • 84 Фоли

    6 1 Отговор
    МНОГО ЯСНО ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ПУТИН ДА СИ СПОМНЕМ КАКВА БЕШЕ ПРИ ЕЛЦИН!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 85 Хей ти дългия

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "бункерен плъх от кремъл":

    Знаеш ли че акъл на високо не вирее.
  • 86 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Варненец":

    с мозъче като яйчен белтък или цвръкня на гларус си.
  • 87 Така е

    6 2 Отговор
    В демокрацията е така.
    Какво е по-различно в Украйна?
    Опозиция ли има, свободни медии?

    Коментиран от #93

  • 88 Тц... Не са подигравка изборите....

    2 4 Отговор
    Напротив, народно щастие са били, и всерусийски празник, дори и по руските телеграм канали има клипове с този празник, дават как спецназ от отрядите "Бабите на Путин" гласуват под строй, стройни редици, щастливи бабушки с деменции, инфаркт и инсулти гласуват и целуват рекламните плакати на вожда и плачат от радост, слагат цветя, скандират и пеят, и си търсят после ченетата, и пак пеят и скандират името на вожда-слънце, за каква подигравка може да става дума?
  • 89 Гробар

    3 4 Отговор
    А в ОкРайна избори кога?
  • 90 Фоли

    4 1 Отговор
    МНОГО ЯСНО ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ПУТИН ДА СИ СПОМНЕМ КАКВА БЕШЕ ПРИ ЕЛЦИН!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 91 Не, говори за кокаинисимуса

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "😆😆😆":

    Защото украинците така го наричат.
  • 92 Прав си

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Реалност":

    Аз имам сведения (една чистачка в Кремъл познавам), че когато Лавров казал на Путин, че светът му се присмива, Путин си го преместил, изохкал и отговорил "Ще трябва да отида на травматолог, Сергей Викторович, от толкова местене май съм направил тендовагинит"
  • 93 По-различното в Украйна е че там

    5 3 Отговор

    До коментар #87 от "Така е":

    изборите не са подигравка както в Русия.
    Щото няма избори.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 9090

    9 4 Отговор
    Що бре, в Покрайна кога ще са изборите??Че Зеленото май се заседя нещо.
  • 96 Сократ

    6 2 Отговор
    Щом правозащитна група го твърди, трябва да повярваме. Обаче, съвсем друго казаха истинските наблюдатели. А защо не отидете да наблюдавате американските президентски избори, да видим дали някой изобщо ще ви пусне?
  • 97 Българин

    2 1 Отговор
    Сега тези нещастни хорица, получили пари от нацистите ще си получат право да си ги харчат в затвора, където да разберат дали затоврниците ще се отнясат добре с тях, като се имя предвид че помагат на нацисти яа може би и самите те са такива.
  • 98 Сократ

    5 4 Отговор

    До коментар #83 от "факти":

    Друго си е в сащ. Гласуват мъртъвци, нелегални без документи за самоличност. Там обаче е демокрация.
  • 99 Низависими нъблюдатили

    3 3 Отговор
    Има ли такива?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Тити

    0 1 Отговор
    Избори ала Герб.
  • 102 Щото от тях нищо не зависи

    2 1 Отговор
    Независими щото от тях нищо не зависи. Най-големите държави по площ и население поздравиха Путин
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 бузю

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Важното е какво казва Китай":

    Доволни са китайците , къде ще намерят такъв будала като пУтлер - поднесе им цялата Русия на тепсия
  • 105 Добре

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Кнаус 485":

    Той има повече последователи тук, отколкото в Русия. Там от страх гласуват, но тук ще гласуват с две ръце.
  • 106 9689

    0 0 Отговор
    Независими и платени .....от кого?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания