Last news in Fakti

21 Март, 2024 16:20 769 3

Делото за побоя над Християн Пендиков бе отложено- единият обвиняем не се яви, а другият закъсня

  • дело-
  • побой-
  • християн пендиков-
  • отлагане

„Това е печелене на време и умишлено разтягане на делото. И двамата обвиняеми бяха уведомени за датата, защото присъстваха на предишното заседание”, посочи адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Делото за побоя над Християн Пендиков бе отложено- единият обвиняем не се яви, а другият закъсня   - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът отложи делото за побоя над Християн Пендиков, секретар на Сдружението „Цар Борис Трети”, който беше пребит в РС Македония. Причината - един от обвиняемите - Борче Ангелов, не се яви в залата, а другият пристигна със закъснение за обявения час на заседанието, след като адвокатът му го извика по телефона. Следващото заседание на Основния съд в Охрид е насрочено за 16 април, съобщава кореспондентът на БТА в РСМ Маринела Величкова.
Адвокатът на Илия Спасески и Борче Ангелов обяви, че и двамата са мислели, че делото е насрочено за 27 март, поради това не са дошли.
Съдията по делото изиска от полицията в Охрид и Битоля служебно да бъдат доведени на следващото заседание обвиняемият Ангелов и един от свидетелите, който също не се яви в залата.

„Това е печелене на време и умишлено разтягане на делото. И двамата обвиняеми бяха уведомени за датата, защото присъстваха на предишното заседание”, посочи адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Според адвоката на обвиняемите Димитрия Цобоски обаче няма причина да се протака делото, а самият той няма обяснение защо са сгрешили датата на заседанието.
Адвокатът на Пендиков връчи на съда и психиатрична към медицинската експертиза на Пендиков с претенция за присъждане на обезщетение за нанесени нематериални щети.

Секретарят на сдружението „Цар Борис Трети” в Охрид Християн Пендиков беше пребит на 19 януари 2023 г. Илия Спасески и Борче Ангелов са обвинени за нанасяне на тежка телесна повреда от омраза на етническа основа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм веган

    3 1 Отговор
    Да се стягат всички институции на България и да зе захващат за работа. Никакви отстъпки за деградиралите българи.
  • 2 БББ

    1 1 Отговор
    Някой да е очаквал нещо друго, тези неандерталци трябва да си стоят в пещерите.
  • 3 никола гешев

    1 1 Отговор
    Тоя Пендиков преди да стане българин беше античен македонец от първи ред във "фалангата" на Груевски и псуваше българите на майка по улиците на Охрид! Каро онова хюмне от " спаси София", син на Солза Гърчева - известна македонистка от Скопие. СъвеЦките милиционери от двете страни на Осогово работят в синхрон и обслужват интересите на Москва и Белград, а това момче е само инструмент!
Новини по държави: