Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2024 07:25 1 870 58

Русия едва ли ще постигне целите си на фронта тази година

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • крим

Путин твърди, че Русия не е започнала войната през 2022 г., нахлуванията в украинска територия през 2014 г. и 2022 г. са били част от отбранителна кампания, насочена към защита на руския народ и руската държава

Русия едва ли ще постигне целите си на фронта тази година  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското военно командване изглежда формира резерви, способни да поддържат текущите настъпателни операции в Украйна, но те едва ли ще могат да функционират като сплотени мащабни формирования през тази година. Украинският военен наблюдател Константин Машовец заяви на 21 март, че командването го планира преди обявената офанзива на Русия през лятото на 2024 г., но предположи, че е малко вероятно "стратегическите резерви" на Русия да бъдат оборудвани за пълната им крайна сила към този момент поради недостиг на материали и работна ръка.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Машовец заяви, че руското военно командване вероятно ще може да осигури само 55 до 60 процента от оръжията и оборудването, от които ще се нуждае до края на 2024 г. Руските власти се опитват да удвоят производството в 163-ти бронетанков ремонтен завод, но вероятно няма да успеят до лятото на 2024 г., както беше планирано.

Той предположи, че способността на Русия да произвежда нови оръжия и оборудване и да модернизира стари системи не съответства на това колко бързо се надява да оборудва своите стратегически резерви. Оценката е в съответствие с тази на ISW, че руското отбранително производство е в състояние да поддържа текущия темп на руските настъпателни операции, но е малко вероятно да бъде в състояние да подкрепи напълно потенциална мисия на оперативно или стратегическо ниво през 2024 г.

Големите загуби на руска човешка сила вероятно са по-значителни от загубите на бронирани превозни средства в този момент от войната. Особено след като руските сили коригираха тактиката си и преминаха към наземни атаки с тежка пехота, за да запазят бронираните превозни средства за сметка на по-големите загуби на човешка сила през есента на 2023 г.

Заместник-началникът на украинското Главно военно разузнавателно управление (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки по-рано съобщи, че Русия е в състояние да събере нови сили със скорост, равна на месечните загуби на персонал (между 25 000 и 30 000 души на месец) и че ще трябва да проведе "мобилизация", за да се създаде "мощен стратегически резерв".

Британският международен институт за стратегически изследвания съобщи на 12 февруари, че Русия вероятно е в състояние да поддържа текущия си темп на загуби на превозни средства (над 3000 бронирани бойни машини годишно и около 8000 от февруари 2022 г.) за най-малко две до три години основно чрез реактивиране на превозни средства от склад.

Не е ясно какъв вид "стратегически резерв" Русия формира въз основа на доклади с отворен код, но известната руска човешка сила и материални ограничения предполагат, че Русия вероятно няма да ангажира тези "стратегически резерви" като сплотена формация за боевете в Украйна, а вместо това ще използва като резерв жива сила за попълване на загубите по фронтовата линия. "Мощните стратегически резерви" на Русия биха могли на теория да бъдат способни да служат като първи ешелон, сила за проникване или сила от втори ешелон за експлоатация, способни да извършват широкомащабни механизирани атаки срещу украинските отбранителни линии и да постигнат оперативен значителен напредък, ако са напълно оборудвани и правилно обучени. ISW обаче прогнозира, че Русия няма да разработи стратегически резерв, който може да служи в такъв капацитет, поради ограниченията, обсъдени по-горе.

Продължаващите усилия на Русия за криптомобилизация се оказаха способни да поддържат настоящите офанзивни усилия на Русия в Украйна въпреки тежките загуби и биха могли да наемат необходимата работна ръка за формиране на по-ограничени руски оперативни резерви.

Това вероятно ще позволи на руската армия да не прави значителна оперативна пауза между текущите локализирани нападателни усилия през пролетта и лятото на 2024 г.

Руската офанзивна тактика вероятно ще оказва все по-голям натиск върху украинската отбрана, докато западната помощ продължава да се бави. Руските сили като цяло разчитат на превъзходството си в жива сила и техника, за да проведат относително постоянен темп на атаки срещу украински позиции по фронтовата линия с надеждата да изморят украинските защитници и да създадат условия за използване на украинските уязвимости.

Руските сили също така разширяват използването на тактическа авиация, дронове и системи за електронна война в Украйна, за да подготвят и подкрепят тези атаки, като същевременно водят артилерийски огън, който превишава украинския артилерийски огън в съотношение до десет към едно.

Руските сили значително увеличиха ударите с управляеми и неуправляеми планиращи бомби срещу тиловите и предните украински позиции през 2024 г., по-специално използвайки масирани удари с планиращи бомби за тактически ефект при превземането на Авдеевка в средата на февруари.

Украинският военен наблюдател Татаригами заяви на 20 март, че руските сили провеждат настъпателни операции близо до Белогоривка (южно от Креминна) и в много други сектори на фронта в следната последователност: първо извършват разузнаване с дронове, нанасят удари по украинските сили, провеждат артилерийска подготовка, напредват с пехота от малък отряд до рота или леко механизирани групи, атакуват украински позиции от 50 до 150 метра и след това, ако успеят, превземат позиции и бързо ги укрепват. Татаригами добави, че след като руските сили влошат достатъчно украинската отбрана в даден район, ангажират по-големи щурмови групи с размер на компания, за да използват уязвимостите.

Наблюденията на Татаригами са в съответствие с наблюденията на ISW за общата хронология на повечето настоящи руски атаки по фронта.

Общият недостиг на материални средства вероятно ще ограничи начина, по който украинските сили могат да провеждат ефективни отбранителни операции, като същевременно ще предложи на руските сили гъвкавост при провеждането на нападателни операции. Съобщава се, че недостигът на украински боеприпаси принуждава Украйна да използва артилерийски снаряди, ограничавайки украинските артилерийски части да водят ефективен контрабатареен огън и вероятно не позволява на украинските сили да разчитат на артилерийски огън, за да отблъснат руските атаки.

Татаригами заяви, че ограничените украински артилерийски ресурси усложняват украинските усилия да изтласка руските сили от наскоро превзетите позиции и често налага украинските сили да провеждат по-скъпи контраатаки.

Разследванията с отворен код показват, че недостигът на боеприпаси и неспособността на Украйна да води достатъчна контрабатарейна война вероятно са позволили на руските сили да установят стационарни артилерийски огневи позиции, позволяващи по-високи и по-устойчиви скорости на огън.

Руските сили извършиха по-голяма серия от ракетни удари, насочени към град Киев в нощта на 20 срещу 21 март. Украинските военновъздушни сили съобщиха, че руските сили са изстреляли две ракети Искандер-М/КН-23/Х-72М Кинжал и 29 крилати ракети Х-101/Х-555 от 11 Ту-95МС от Волгодонск, Ростовска област и Енгелс, Саратовска област и че украинската ПВО и мобилните огневи единици са свалили всички ракети над Киевска област.

Киевската градска военна администрация отбеляза, че руските сили не са нанасяли ракетни удари по Киев през последните 44 дни.

Украинското издание Suspilne съобщи, че негови източници са заявили, че руските ракетни удари са насочени към позиции на ГУР.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Patriot и други осигурени от Запада системи за противовъздушна отбрана могат да свалят руски балистични ракети, но Украйна в момента не разполага с достатъчно от тези системи, за да покрие други райони на Украйна.

Председателят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви, че нито Украйна, нито НАТО са подтикнали Русия да нахлуе в Украйна и че адаптациите и иновациите на украинските сили отчасти са променили съвременната война. Бауер заяви на 21 март, че "войната на Русия срещу Украйна никога не е била за реална заплаха за сигурността, идваща от Украйна или НАТО" и че руският президент Владимир Путин "не е постигнал нито една от своите стратегически цели".

ISW продължава да оценява, че Путин нахлу в Украйна през 2022 г. не за да защити Русия срещу несъществуваща заплаха от НАТО, а по-скоро за да отслаби и в крайна сметка да унищожи НАТО - цел, която той все още преследва.

Путин твърди, че Русия не е започнала войната през 2022 г., нахлуванията в украинска територия през 2014 г. и 2022 г. са били част от отбранителна кампания, насочена към защита на руския народ и руската държава.

ISW също така продължава да оценява, че максималистичните цели на Путин в Украйна, които изискват пълна западна и украинска капитулация и експанзионистични териториални придобивки, остават непроменени.

Бауер също така заяви, че украинските сили са "фундаментално променили много аспекти на съвременната война" и бързо са се адаптирали и внедрили иновации, включително чрез използване на оборудване от съветски стил с модерно западно оборудване.

Иновациите на Украйна на бойното поле включват успешното използване на така наречените хибридни системи за противовъздушна отбрана FrankenSAM и експериментирането и производството на различни технологии за дронове за бойни мисии на бойното поле.

Украински официални лица наскоро заявиха, че украинските сили са доказали, че една добре обучена армия с по-модерни оръжия може да победи враг с числено превъзходство в жива сила и техника, но че украинските сили могат да запазят превъзходните си способности само с подкрепата на Запада, като предоставянето на дълги - далекобойни, високоточни боеприпаси и боеприпаси за западни артилерийски системи.

Руското министерство на отбраната (МО) обяви на 21 март, че вицеадмирал Константин Кабанов става временно изпълняващ длъжността командир на руския Северен флот.

Преди това Кабанцов беше първи заместник-командващ на Северния флот и замени адмирал Александър Моисеев, който стана временно изпълняващ длъжността главнокомандващ на руския флот.

Bloomberg съобщи на 20 март, че неуточнен източник, близък до Кремъл, е заявил, че общоруските проукраински нахлувания в Белгородска област принуждават руските военни да отклонят сили от фронтовата линия към Белгородска област, въпреки че ISW не е забелязал подобни твърдения.

Не е ясно какви сили има предвид източникът на Bloomberg. Руски блогъри твърдят, че руски военнослужещи във въздуха са отразили неотдавнашни нападения в Теткино, Курска област и че елементи от 2-ра бригада на Спецназа са отразили неотдавнашни нападения в Белгородска област.

Руски официални лица заявиха, че руската армия, граничният персонал на Федералната служба за сигурност (ФСБ) и персоналът на Росгвардия са отразили неотдавнашни нахлувания в Русия, а ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров твърди, че части на чеченския батальон "Запад-Ахмат" са отбили набези от Харковска област. Преди това Русия разположи подобни сили за защита срещу руски проукраински гранични нахлувания през юни 2023 г.

ISW продължава да оценява, че Кремъл трябва да балансира между цената на репутацията на приемането, проукраинските сили понякога ще могат да извършват минимално ефективни трансгранични нападения в Русия, като същевременно запазва военните си ресурси за използване в Украйна, и цената на ресурсите за разпределяне на допълнителни сили и средства за охрана на границите, за да успокои руското население за сметка на военните му операции срещу Украйна.

Въпреки това Кремъл може да не понесе толкова висока репутационна цена за ограничени гранични нахлувания през 2024 г., както през 2023 г. поради продължаващите усилия за цензура.

Санкциите на САЩ продължават да оказват влияние върху финансовия сектор в постсъветските страни, тъй като две банки в Казахстан наскоро забраниха използването на руската национална платежна система "Мир", за да предотвратят вторични санкции. Казахстанската Freedom Finance Bank заяви на 28 февруари, че е спряла операциите с платежната система "Мир" поради санкциите на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100 годишната война

    27 3 Отговор
    също не е била кратка

    Коментиран от #11

  • 2 ОБЕКТИВНО

    48 5 Отговор
    Двойните стандарти на ЕС към Газа и Украйна: 32 000 са убитите палестинци, но Русия е „агресор“, а Израел нГенералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова лидерите на ЕС да покажат същата загриженост за цивилните в Газа, както в Украйна. Докато ЕС насочи десетки милиарди евро за отблъскване на руските сили в Украйна, той едва сега, след 5 месеца бомбардировки и 32 000 убити цивилни, поиска от Израел да не нахлува в бежански лагер в Газа. Въпреки това срещу Израел няма санкции, за разлика от Русия.
    „Основният принцип на международното хуманитарно право е защитата на цивилните. Трябва да се придържаме към принципите в Украйна, както и в Газа, без двойни стандарти“, каза Гутериш пред репортери преди срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел.е
  • 3 Тити

    13 37 Отговор
    Рашистите са обречени.

    Коментиран от #35, #36, #41

  • 4 Павел Николаев

    43 2 Отговор
    Трябва да имаш двуцифрен коефициент на интелигентност, за да не разбираш, че ако утре Русия поиска ще направи Украйна с изход на 2 морета и Океан. Тия пропаганди са за вътрешна консумация дето се пишат.
  • 5 Да, да, ама …

    43 7 Отговор
    Русия интересите си постигна! Къде и какви са интересите на така наречения Европейски съюз. Само празни приказки!
  • 6 Ванга

    12 35 Отговор
    Русия ке падне

    Коментиран от #37

  • 7 Кой ли се е нагърбил и мъчил

    40 2 Отговор
    да превежда целия тоя ферман с глупостите и заклинанията от Базирани Мозък на Виктория Нюланд, който никой няма и да изчете.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бъдеще

    41 4 Отговор
    В едни статии четем, че Русия е готова да воюва с НАТО и да прегази цяла Европа. За това трябвало да поставим икономиката на военни релси, и да помагаме с безчетни милиарди на Украйна...
    В други статии четем, че Русия е тотално разорена, изостанала и всеки момент ще рухне, само че трябват още милиарди и още оръжия.
    Някой лъже... И само да кажа, че истинска война се води от Израел срещу Газа... без оглед на цивилното население. Ако Русия воюваше по този начин, резултатите щяха да са други.
  • 10 Наблюдател

    14 28 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!

    Коментиран от #32, #39

  • 11 С бърза война

    35 6 Отговор

    До коментар #1 от "100 годишната война":

    няма проблем за Русия да победи тотално Украйна, но с бавна СВОперация ще победи не само Украйна, но и ЕС и запада.

    И се вижда ясно и сега за зрящите
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Русофил

    9 2 Отговор
    Ще видим, ще видим....
  • 15 С това темпо

    10 19 Отговор
    Ще наближи Киев към 2076
  • 16 За соросчета ни тук

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Кой ли се е нагърбил и мъчил":

    и само заглавието е достатъчно за, да бъдат разляни с пяна на уста.
  • 17 Заслужни и миСирски

    19 3 Отговор
    С миСирски май станало някакъв сакатлък, нещо права лопата с чип от пералня го ранила леко. Толкова леко, колкото и Заслужни. Което ми напомня, абе къде и Заслужни? Изчезна от хоризонта този момък. Ей, не им върви на укро главнокомандващите и това е, прокълнат пост ще излезе
  • 18 Какво

    17 3 Отговор
    очаквате да чуете от чуканченко, че САЩ ще му спре парите ако започне преговори за мир ли. За какво са "инвестирали" милиарди досега. В момента, в който спрат парите отвън и спират въздуха на ВСУ.
  • 19 С бърза война

    18 6 Отговор
    Както вече писах- точно с това темпо до 3 години няма на има ЕС, пък ако ще и Русия да стигне до тогава само до Одеса и си прибере целите руски области, което са и териториалните и цели. След като Зеленски послуша Борис Джонсън а преди това Меркел и Оланд хитруваха да преметнат Русия.

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ае нема нужда

    6 14 Отговор
    И тва ми било... могучая. Ама то от пияници и мякащи пин- ДОСИ кво а очекваш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И така от 2014г. ))))

    5 11 Отговор

    До коментар #20 от "Инна":

    а..нЯщо за Тридневния " блицкриг" на пусинка има ли ?
    Хъхъхъхъхъ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЪХЪ

    6 13 Отговор

    До коментар #19 от "С бърза война":

    Новите Симонянови опорки.Като разбраха,че няма да сложат проруско правителство в Киев,сега пък не им трябвал Киев,рсзийраш,ли.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рашките започнаха да се самоликвидират.

    8 16 Отговор

    До коментар #24 от "Русия трябва да бъде разрушена...":

    Ликвидират руски тела на рашистка територия.Потспят си собствени корапи.Рсзпадът е в ход.
  • 28 Василев - гневен

    8 13 Отговор

    До коментар #22 от "Инна":

    Ти си оная рубладжийска мрша Мишел, нали?!
    Лееш гнусната си лъжлива пропагандна, ама няма полза, щот Московията потъвааа...
  • 29 Русия трябва да бъде разрушена...

    5 11 Отговор
    И толкоз!
  • 30 А пък в Ростов на ден ,

    8 16 Отговор

    До коментар #22 от "Инна":

    в моргата пристигат по 10 kамаза руска м.ръша.Строят нова морга.

    Коментиран от #46

  • 31 Франсис Фукуяма

    9 18 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.
    За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм.
  • 32 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    И режим на тока...
  • 33 НАТО

    6 17 Отговор
    русия(умишлено с малка буква) няма никакъв шанс срещу обединение от САЩ, Англия, Швеция, Финладия и Германия и бункерното джудже много добре знае това.

    Коментиран от #48

  • 34 Студопор

    3 3 Отговор
    То и НАТО така...
  • 35 Ко стана

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    С Авдеевка?
  • 36 Те свършиха

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    Ракетите отдавна и сега се бият със сапьорски лопатки.
  • 37 Дрън - дрън

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ванга":

    Празни приказки.
  • 38 Студопор

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "В. В. П.":

    Кой ще я поправи? Ти ли? Пред клавиатурата?
  • 39 В Украйна

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Нямат и ток да си напечатат купони и да си опекат хляб за тях.

    Коментиран от #43

  • 40 Соросоидите

    8 4 Отговор
    Са в бясна паника.
  • 41 Соросоидите

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    Хептен сте изтрещели.😃
  • 42 Спокойно

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "В. В. П.":

    И теб ще те поправят в клиниката.
  • 43 Инна

    10 4 Отговор

    До коментар #39 от "В Украйна":

    Министърът на енергетиката на Украйна заяви, че са нанесени щети на енергийни обекти в различни райони на страната. Повредена критична инфраструктура - съоръжения за производство и пренос и разпределение на електроенергия
    През нощта и сутринта на 22 март Украйна беше подложена на най-мащабната атака срещу енергийни обекти в последно време, съобщи министърът на енергетиката на страната Герман Галущенко.

    По думите му, щети са получили обекти за производство, преносни и разпределителни системи в различни области.
    В Кривой Рог в Днепропетровска област са повредени обекти на критичната инфраструктура, съобщи ръководителят на градския съвет по отбрана Александър Вилкул. В града са въведени графици за аварийно спиране. "Болниците и други инфраструктурни съоръжения, където е възможно, преминават към генератори", пише той.

    Според кмета Игор Терехов в Харков са избухнали 15 взрива. Под ударите попаднаха енергийни обекти, градът почти напълно остана без ток, съобщи ръководителят на областната Военна администрация Олег Синегубов. Терехов съобщи, че помпените подстанции са обезвредени.
    Ръководителят на регионалната Военна администрация във Виница Сергей Борзов също съобщи за удари по обект на критична инфраструктура.

    Взривове са били чути и в Ивано-Франковска и Хмелницка области. В последната светлина е изчезнала в областния център на региона и няколко околни населени места, пише "Суспп.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Механик

    10 3 Отговор
    Хубаво де! Русия няма да постигне целите си.... Ами О-краина ще постигне ли целите си? Изобщо, какви цели останаха на О-краина? Победата вече явно е кауза пердута за тях. Разпадането на Русия (москаляку на гиляку), пък още от самото начало си звучеше като наркоманска фантазия....
    Какви цели има О-крайна? Да запази поне последния украинец ли?
  • 46 Не знам

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "А пък в Ростов на ден ,":

    Колко пристигат в Ростов, но от Херсон лятото караха със всички възможни превози украински груз200. И нямаше място в болниците. Сега вече явно няма какво да карат. Руснаците явно чакат натовски интервенти за месопреработка.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нато

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "НАТО":

    Ще яде дърво ръбато.
  • 49 Термометър

    4 1 Отговор
    Едва ли.Може би.Бич може.Нали трябва да се повдига,нещо спаднало под нулата.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Украинската

    7 2 Отговор
    армия се разпада. Това е истината. Ако няма подкрепа със сухопътна интервенция от страна на Запада, може би 300-400 хилядна армия, цялата Украйна на Изток от Днепър пада още през лятото.
  • 52 Пропаганда

    4 2 Отговор
    от Института за изследване на войната, дето по една "случайност" принадлежи на семейството на ВикитоНюланд, дето даже собствените и хора я изритаха поради некадърност... Някой може ли да преброи колко пъти е използвана думата "вероятно"???
  • 53 До Днепър

    1 2 Отговор
    Всичко става Руска федерация след няколко месеца. Това ще е краят на войната. Николаев и Одеса остават в състава на украинската държава. Ще има промяна на режима в Киев. Западът ще сложи там по-умерени националисти, които ще бъдат натоварени с провеждане на "реформи" за приемането на Украйна в ЕС.
  • 54 МГанчев

    5 1 Отговор
    Русия не можела това, не можела онова ???
    А отсреща не могат да осигурят снаряди, бомби, техника и др. Оръжия.
    Какъв институт, какви пет лева !
  • 55 Река Днепър

    1 3 Отговор
    Ще е границата на новата желязна завеса. Формално примирие няма да има. Конфликтът ще бъде замразен.
  • 56 ЕС ЕС

    3 1 Отговор
    Трябва да реши дали ще мобилизира сухопътни сили в Украйна. Но понеже са нерешителни и страхливи, решение няма да има. САЩ вече категорично заявиха, че няма да изпращат войски. Пък и с идването на Доналд Тръмп на власт САЩ вероятно ще се изтеглят напълно от този конфликт. САЩ нямат жизнени интереси в тази част на света. Пък и не могат да губят.
  • 57 Инна

    2 1 Отговор
    САЩ призоваха Киев да спре атаките срещу енергообекти на Русия, предупреждавайки, че те могат да доведат до покачване на световните цени на петрола, пише вестник Financial Times
    позовавайки се на информирани източници.

    САЩ призоваха Украйна да прекрати атаките срещу руската енергийна инфраструктура, предупреждавайки, че ударите с безпилотни самолети могат да доведат до повишаване на световните цени на петрола и да провокират ответни мерки", се казва в съобщението.
  • 58 7 ГОДИНИ ОЩЕ РУСИЯ ЩЕ ЗАРАВНЯВА

    0 2 Отговор
    СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ - УКРАЙНА ! ЗА ЦЕЛТА ВСИЧКИ ЗАВОДИ ПРОИЗВЕЖДАТ ЛОПАТИ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания