Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2024 10:28 13 095 94

Странен призив: САЩ поискаха от Украйна да спре атаките срещу Русия

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • петрол-
  • петролни рафинерии-
  • нато-
  • газ

САЩ са призовали Киев да спре атаките срещу енергийната инфраструктура на Русия, докато руснаците всекидневно продължават да избиват украински цивилни

Странен призив: САЩ поискаха от Украйна да спре атаките срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ са призовали Украйна да спре атаките срещу енергийната инфраструктура на Русия, като са предупредили Киев, че ударите с дронове рискуват да повишат световните цени на петрола и да провокират ответни мерки, съобщава британското издание "Файненшъл таймс", като се позовава на три източника, "запознати с дискусиите", предаде БТА в преглед на западната преса.

Многократните предупреждения от Вашингтон са били отправени към високопоставени служители в украинската служба за сигурност СБУ, и дирекцията на военното разузнаване, известна като ГУР, уточняват източниците. От началото на руското нашествие през февруари 2022 г. и двете разузнавателни звена постоянно разширяват собствените си програми за дронове, с които да нанасят удари по руски цели на сушата, в морето и във въздуха.

Още новини от Украйна

Русия остава един от най-важните износители на енергия в света въпреки западните санкции срещу петролния и газовия ѝ сектор. Цените на петрола се повишиха с около 15% тази година до 85 долара за барел, което повиши разходите за гориво в момент, когато президентът на САЩ Джо Байдън започва кампанията си за преизбиране. Вашингтон се опасява също, че ако Украйна продължи да нанася удари по руски съоръжения, включително по много от тях, които се намират на стотици километри от границата, Русия може да отвърне на удара, като атакува енергийната инфраструктура, на която Западът разчита.

"Ние не насърчаваме и не даваме възможност за нападения на територията на Русия", подчерта говорител на американския Съвет за национална сигурност.

Възраженията на САЩ идват в момент, когато Байдън е изправен пред тежка битка за преизбиране тази година, а цените на бензина се покачват, като тази година са се увеличили с почти 15%, достигайки около 3,50 долара за галон, отбелязва "Файненшъл таймс".

"Нищо не плаши един действащ американски президент повече от скок на цените на горивата в изборна година", казва Боб Макнали, президент на консултантската компания Rapidan Energy и бивш съветник по енергийните въпроси в Белия дом.

Според един от украинските служители, участвал в планирането и провеждането на атаките, целта на "специалните операции" е да се затруднят доставките на гориво за руските войски и да се намали финансирането на военните усилия на Кремъл. Освен това Киев иска да нанесе символичен удар, като пренесе войната по-близо до Москва и покаже, че противовъздушната ѝ отбрана - включително тази около Кремъл - може да бъде пробита.

Някои официални лица разглеждат въздушната кампания и като средство за подтикване на Вашингтон да одобри задържания в Конгреса пакет за военна помощ в размер на 60 млрд. долара, който е от решаващо значение за защитата на Украйна, добавя британското издание.

Киев беше подложен на руски ракетен обстрел като отмъщение за нападенията, пише британският в. "Телеграф", като припомня, че Москва се закани да отмъсти за неотдавнашните трансгранични нападения в руските гранични райони, които съвпаднаха и с двегодишнината от освобождаването на Киевска област в първите дни на войната.

Украйна заяви, че за пръв път от повече от месец е свалила всички 31 хиперзвукови, балистични и крилати ракети, изстреляни към столицата, макар че падащите отломки от ракетите са причинили щети на жилищни сгради, предприятия и детска ясла, отбелязва британското издание.

Коалицията от руски доброволци, които се бият на страната на Украйна, обеща да продължи трансграничните набези в Русия, отбелязва от своя страна британският в. "Гардиън", като цитира изявления, направени на пресконференция в Киев, след въоръжените нападения в пограничните Белгородска и Курска област.

"Вероятно няма да е пресилено да се каже, че отворихме втори фронт, предприемайки пълномащабни военни действия на територията на врага", заяви Денис Никитин, лидер на една от участващите групи - Руския доброволчески корпус (РДК). Той и съюзниците му твърдят, че набезите им са принудили Русия да пренасочи войски от фронтовите линии за защита на граничните райони и са осуетили планирано настъпление, което да съвпадне с изборите в Русия.

Миналото лято РДК и Легионът "Свобода за Русия" навлязоха в руската Брянска област. Според тях последната операция е много по-сериозна и е подпомогната от Украйна, която осигурява разузнавателна подкрепа и боеприпаси.

Никитин обаче призна, че те "не са достатъчно силни", за да завземат територия за по-дълъг срок и да я задържат, отбелязва британското издание.

В същото време координаторът на ЕС по санкциите Дейвид О'Съливан заяви, че Брюксел и съюзниците му обмислят стъпки, включително допълнителни санкции, за да се справят с износа от Китай на стоки, които биха могли да подпомогнат руската армия, посочва в. "Гардиън".

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи налагането на мита върху руското зърно, което понастоящем е освободено от тях, гласи заглавието на френския в. "Монд". "Подготвихме предложение за увеличаване на митата върху вноса на руски и беларуски зърнени култури, маслодайни семена и производни продукти. Това ще попречи руските зърнени култури да дестабилизират европейския пазар на тези продукти", заяви тя на пресконференция в края на първия ден от срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на ЕС в Брюксел.

Също снощи административният съвет на МВФ одобри отпускането на финансова помощ за Украйна на стойност 880 милиона долара.

От своя страна, лидерите на държавите - членки на ЕС, които се събраха на среща на върха в Брюксел вчера, заявиха в съвместна декларация, че искат да "продължат работата" по план за използване на печалбите от замразените активи на Русия в ЕС за въоръжаване на Украйна. В сряда ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предложи печалбите от замразените руски активи да се използват за финансиране на военно оборудване за Украйна, припомня в. "Монд".

Това би трябвало да донесе на Киев между 2,5 и 3 млрд. евро годишно, отбелязва френското издание, като припомня, че според Борел по-голямата част от приходите, генерирани от лихвите по тези активи, ще бъдат използвани за улесняване на закупуването на оръжия за Украйна още през юли, ако 27-те страни успеят бързо да оформят своя план.

След началото на мащабното руско нашествие в Украйна съюзниците замразиха активи на стойност над 300 милиарда долара, като уверено обещаха, че "ще накарат Русия да плати" за възстановяването на Украйна. Две години по-късно Европа може би най-накрая намери начин да използва тези пари - но само част от тях. И днес става дума не толкова за възстановяване, колкото да се позволи на Украйна да продължи борбата, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Предложението може да доведе до предоставянето на около 3 милиарда долара годишно, в продължение на няколко години, предимно за закупуване на оръжия. Ако бъде одобрен, този план със сигурност ще помогне на Украйна, но дори поддръжниците му не успяват да го представят като голяма победа, подчертава американското издание.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Елто

    172 40 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ!

    Коментиран от #46, #72, #87, #94

  • 2 Не ти плащам, да ме вътриш!

    158 8 Отговор
    Не странен, а логичен призив от корпоративна гледна точка.

    Коментиран от #83

  • 3 Голата истина

    203 16 Отговор
    Уж санкций срещу Русия пък европата страда

    Коментиран от #15

  • 4 честен ционист

    142 31 Отговор
    Слава Украине в составе России
  • 5 провинциалист

    219 11 Отговор
    " рискуват да повишат световните цени на петрола и да провокират ответни мерки" - не очаквах да си го кажат в прав текст. Още някой заблуден, че всичко е за свободата на украинците?
  • 6 Ганьо

    187 11 Отговор
    Май само Америка и Русия ще си поделят плячката, другото е цирк...

    Коментиран от #51

  • 7 браво на юса

    101 15 Отговор
    искат мир а бомбят петролни рафинерии, моста, ами да се съобразят бе .
  • 8 ТаУмВзе

    143 17 Отговор
    Краварчето почва да стопля, че окраинското наци Безчинства Яко и съответно ще загубят Европа! Оставям, че злеленски им Гепи милиардите и Бегаскус. Z
  • 9 Някой

    90 6 Отговор
    Със заглавията се стремите да формирате определена нагласа в четящите ги. Смятам, че не е много етично за журналисти. Ако се смятате за такива, де.
  • 10 Бонев

    139 7 Отговор
    Такива новини правят разтройство на родните атлантици. Ни да плюеш,ни да хвалиш.
  • 11 😆😆😆

    130 13 Отговор
    Какво му е странното 🙄
    Разбраха, че с тяхната натовска-терористична тактика срещу Русия ще гризнат дървото ТОТАЛ 😆😆😆
  • 12 Мхм

    104 2 Отговор
    Сащ призовават и евреите да спрат атаките в Газа, ама кел файда...

    Коментиран от #17

  • 13 Майор от горското

    102 6 Отговор
    Няма нищо странно,светът не е украина.Ефекта на пеперудата.
  • 14 Някой

    119 4 Отговор
    Иначе, кое му е странното? Обяснено е защо американците забраняват на украинците да се целят по нефтопреработвателни обекти - да не скочи цената на нефта и производните му. Че как ще обясняват на американце, че цената на горивата пак ще се повиши?
    А и укрите виждат последствията от безразсъдните си действия - тази нощ има поредна вълна от атаки. В Харков нямат ток!
  • 15 Георгиев

    63 6 Отговор

    До коментар #3 от "Голата истина":

    Наборе, правописът е също важен, иначе си много прав, многострадална ЕВРОПА.

    Коментиран от #18

  • 16 Правилен трол на посолствоТо

    77 6 Отговор
    Ясно...клекнаа на Путин...
  • 17 Капитан Салам

    46 14 Отговор

    До коментар #12 от "Мхм":

    Ти па нищо не каза.Те тия които бомбят газа ръководят САЩ а не обратното.Даже може би и Русия да ръководят.
  • 18 Голата истина

    25 5 Отговор

    До коментар #15 от "Георгиев":

    Абе нема страшно чичо сичко е точно
  • 19 Кой пак

    89 2 Отговор
    не е разбрал , че войните са главно за стимулиране на оръжейния комплекс , за сметка на страха на данъкоплатеца и безумните жертви на войната. Печелят само шеша хора, политици и индустриалци всички останали губят, не е ли време всички да се замислим на кого служат войните.
  • 20 Последния Софиянец

    84 4 Отговор
    САЩ купуват най много петрол от Русия.
  • 21 Демократ

    13 80 Отговор
    Кремълските тролове ще бъдат активирани максимално, за да убеждават света, че Украйна е виновна и че съюзниците й я обвиняват и изоставят и най-вече САЩ. Който харесва тероризма ,вярва на империята на злото, лъжата и страха , цивилизованият свят обаче не вярва и ще победи.

    Коментиран от #26, #30

  • 22 защо

    37 6 Отговор
    Честита пролет Маре, жива и здрава
  • 23 Ами в

    56 3 Отговор
    крайна сметка всичко е за мънгизи!
  • 24 Тед

    70 6 Отговор
    Нищо странно няма. В САЩ предстоят избори и на Бай Пън не му трябват високи цени на горивата. Проект Украйна е закрит, осъзнайте го.
  • 25 Зелените фенове са в Шок

    58 5 Отговор
    Е, сега вече не знаем на КОЙ Господ(ар) да се молим и кланяме.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ами сега

    50 6 Отговор
    САЩисаните нещо много взеха да издишат
  • 29 Госта.

    61 6 Отговор
    Един въпрос към коментиращите.Украйна сваля всички ракети но защо ТОЧНО НАД ГРАДОВЕ не може ли по отдалече отломките да падат в полето? Аз не мога да си отговоря помощ.

    Коментиран от #71

  • 30 Да бе

    62 5 Отговор

    До коментар #21 от "Демократ":

    Съвсем се обърка. Сащ искат украйна да спре атаките. И те ли са "копейки"?
  • 31 Хъхъ

    7 67 Отговор
    Ами да започнат с доставките на оръжие ако не искат да продължат ..... макар че е време Руската кочина да се сгромоляса и да фалира отново !

    Коментиран от #81

  • 32 НАТО е спонсор и съучастник на

    61 6 Отговор
    Тероризма. Вън от престъпното НАТО

    Коментиран от #75

  • 33 Вълчан войвода

    70 5 Отговор
    САЩ видяха възродилата се империя Русия - третия РИМ. Само Джендърите и Ганьо си държат главите в пясъка
  • 34 Къща от карти

    65 6 Отговор
    Зеления го употребиха, наркоманизираха, "изпедепцаха", направиха го палач на собственият си народ и ще го захвърлят като мръсен пешкир. Така правят американските другари.
  • 35 Правилен трол на посолствоТо

    47 3 Отговор
    Янкове защо ни изоставяте, с какво ще се прехранваме без центове....
  • 36 Вече никой не се съобразява със САЩ

    61 4 Отговор
    Те се превърнаха в треторазрядна регионална сила и нямат никакъв авторитет. Нито пред Украйна, нито пред Израел. Жалка картинка на една пропаднала държава с която никой вече не се съобразява
  • 37 Със САЩ към момента се съобразяват

    58 4 Отговор
    Само кретените от ЕК. Никой друг не го е еня какво били мислили САЩ
  • 38 Дедо ви...

    51 5 Отговор
    На предната линия очакват пробив на фронта, загубите са огромни: Хиляди наградени посмъртно. В интернет се появиха нови изчисления за посмъртни награди на украинската армия в началото на март 2024 г. Общият им брой надхвърля 19 хиляди души.
    От Орловка с големи загуби са отстъпили най-боеспособните части на украинските войски в този район: 3-та десантно-щурмова бригада, 110-та отделна механизирана бригада, както и части от 109-та бригада за териториална отбрана.
    "Военна хроника" обръща внимание на факта, че районът западно от Орловка е непрекъснато поле. И от тази позиция, в случай на най-лошо развитие на ситуацията, част от подразделенията на украинските въоръжени сили ще трябва да се оттеглят към Новоселовка и Новопокровское.
    Другата част от украинската армия ще бъде принудена да се върне към Уманское и да се опита да удържи отбраната по магистралата там. Но редът ще стигне до тези укрепени райони сравнително бързо, тъй като настъплението на руските въоръжени сили в Тоненкойе вече е на финалния етап.
    Силите на украинските въоръжени сили са на изчерпване. Ожесточени боеве се водят и на Запорожкия участък на фронта. На този фон Forbes пише, че украинските военни в Работина са изтощени и уморени. В украинските въоръжени сили липсват десетки военни бригади.
  • 39 Така искам

    47 5 Отговор
    Най-накрая нещо смислено от САЩ. Да се съюзят с папата и да спрат боевете.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дедо ви..

    39 4 Отговор

    До коментар #39 от "Така искам":

    Да ама краварите са заплашили зеления, че ако се съгласи на преговари ще спрат помоща за окрайнината...
  • 42 Блинкен

    49 5 Отговор
    В качеството си на държавен секретар на САЩ е подиграван и унижаван на всякъде по света, включително и в самият САЩ и от републиканците и от демократите. Дори му се отказват визити и срещи с първите хора а е препращан да си говори с портиери .....Нормално ли ви се вижда това. Дали реално САЩ има някакъв авторитет пред някой ? Категорично НЕ ! САЩ на практика не е вече значим фактор. Това е истината.

    Коментиран от #53

  • 43 Създадохте

    45 3 Отговор
    Франкенщайн и сега той не ви слуша. Толкова е тъп, че не може да разбере. Байдън и неговата победа, както и парите на бизнеса са по важни от някакви си украйнци. Ха ха ха.
  • 44 Няма да има керосин и бензин за САЩ

    37 5 Отговор
    Да го дуят ФАЩ
  • 45 Ъхъъъъъъ мозък

    45 7 Отговор

    До коментар #40 от "Иво":

    украйнската инфраструктура.... Едно е да сринеш завода Азов щото се крият вътре нацисти а съвсем друго рафинерии да обстрелваш нали ?

    Коментиран от #48

  • 46 каква мощ е русия бе

    10 45 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Елто":

    знаеш ли каква мизерия е извън москва и ленинград??

    Коментиран от #54, #68

  • 47 теророзъм ли са атаките

    7 30 Отговор

    До коментар #27 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    на рф срещу енергийната система на Украйна?
  • 48 Иво

    9 30 Отговор

    До коментар #45 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Да съгласен съм. Много ми е интересно защо бомбандират тогава Водноелектрически централи, ТЕЦ, елексростанции и подстанции? Сигурно и там се укрива някой

    Коментиран от #50

  • 49 Артилерист

    43 5 Отговор
    Понеже американците тотално се демаскираха като световен жандарм и източник на всички конфликти и лошотии по света, сега взеха да се правят на невинни. Навсякъде вече "призовават" "не със лошо", но така лицемерно го правят, че никой от техните марионетки уж не ги слуша. Ето сега тези бандитски формирования от руски вагабонти направо си казват, че ще продължат с терора в пограничните руски области. На кой да вярвам, на американците, че наистина искат да се спрат атаките по руски инфраструктурни обекти или на вироглавите укротерористи, че не им пука какво казват американците? Нито на едните, нито на другите, но със сигурност атаките ще спрат, не защото така искат американците, а защото руснаците взеха мерки и масово избиват предателите. А защищаващите образа на американския си тартор европейски чиновници много приличат на дипломатите на кралицата, които се надпреварвали кой по-напред да вземе звучно изпусканите й газове на официален обяд...

    Коментиран от #52

  • 50 няма смисъл

    10 45 Отговор

    До коментар #48 от "Иво":

    да се спори с путинисти и рашисти. Липват им мозъчни гънки и морал.
  • 51 Така Така

    30 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ганьо":

    То и тяхното е цирк,като тоя на ппдб и гербдпс
  • 52 Военен

    5 48 Отговор

    До коментар #49 от "Артилерист":

    По кои военни правила агресора Русия, нападнал без повод съседна Украйна с цел да я унищожи, ако не я подчини, е жертва според вас. Престъпникът е жертва, а жертвата е престъпник и всеки,който й помага да се спаси,също е престъпник. Вие всички с обратното кремълско виждане имате нужда от масова психотерапия. Война е мир, лъжата истина, смъртта живот.

    Коментиран от #64, #76

  • 53 Анджо

    5 33 Отговор

    До коментар #42 от "Блинкен":

    То путин има голям авторитет пред шоигу и северна корея.
  • 54 Ха Ха

    43 7 Отговор

    До коментар #46 от "каква мощ е русия бе":

    Ти кога беше ? ....Истината е ,че руснака може само на картофи да воюва с години и го прави за Род и Родина!
    А жендъристанец кАт тебе ....с гени на Кръстю Никифоров......никога няма да направят!

    Коментиран от #57

  • 55 Пешо от 2 етаж трол на посолствоТо

    34 4 Отговор
    Докато Зеленски е президент, няма да има преговори. Но ако Зеленски бъде отстранен, тогава преговорите са възможни. Поради тази причина 2024 година е много критична.
    Това заяви пред грузинската служба на Radio Free Europe Майкъл Кларк, бивш директор на мозъчния тръст Royal United Services Institute (RUSI) във Великобритания.
  • 56 Без мозък

    28 8 Отговор

    До коментар #27 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Безмозъчни украинци - терористи. От две години си обстрелват инфраструктурата.😵‍💫😂
  • 57 нали това казвам и аз

    7 32 Отговор

    До коментар #54 от "Ха Ха":

    рашистанците могат само да воюват, грабят земи и поробват народи, докато ядат САМО картофи. Вместо да си оправят страната и живота на населението.

    Коментиран от #82

  • 58 ИСТИНАТА

    31 2 Отговор
    американците сега ще идат в русия да си правят сделките, само зеления не се усеща горкия...........белото не прощава. язък за войниците.
  • 59 Цирк

    28 2 Отговор
    Официално задокеанската империя не купува руски петрол, нали имало наложени санкции, та е малко неясно като ударите по руската петролна инфраструктура ще повлияят ня цените на петрола там... Всъщност на всички е ясно, че купуват руски петрол в големи количества, даже го препродават европейските "умници" със солидна надценка...
  • 60 Българин

    28 2 Отговор
    Краварите си знаят интересите и работят за тях. Не за Украинците !
  • 61 САЩ

    27 2 Отговор
    Са едни от най - големите изкупвачи на руски петрол, който после препродават на трети страни като техен.
  • 62 Путин е агент на сащ

    10 9 Отговор
    Вижте как внимателно боравят с него пазят си го тои им върши работа...воината е сценари с опрадалани параметри целта не е победа над русия нито победа на украйна нещо се случва под прикритието на войната и тя ще продължи с десетилетия и ще остане регионален конфликт подобно на виетнам корея афганистан сирия...сащ се нуждаят от регионални контролирани конфликти
  • 63 Гфд

    27 2 Отговор
    Интересно, САЩ искаха никой да не търгува с Русия, оказа се, че за да не се повиши цената на петрола, трябвало руснаците да продават петрол. Защо тогава принуждават другите държави да не купуват от Русия.

    Коментиран от #80

  • 64 Танкист

    12 2 Отговор

    До коментар #52 от "Военен":

    По правилото на силата и това не е нищо ново. Ситуацията в Газа и Донбас е напълно идентична.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Леле

    23 2 Отговор
    америсанците дадоха заден!
  • 67 Българин 🇧🇬

    8 21 Отговор
    Всички русороби са от най нисшата прослойка на Българското общество .

    Коментиран от #74

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 стоян георгиев

    2 19 Отговор
    Украйна отговори на статията в американския вестник че и дреме на ..я.ударите ще.продължат.целите са абсолютно легитимни!
  • 71 00014

    21 6 Отговор

    До коментар #29 от "Госта.":

    Украинската ПВО се крие между цивилните в жилищните квартали. За се чувстват по-защитени от попадения, защото знаят, че руснаците щадят невоенните структури.
  • 72 АУУУУУ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Елто":

    ТИ ОЩЕ ЛИ СИ ЖИВ БЕ 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 73 Дълго_Име

    15 0 Отговор
    ФАЩ пак за себе си мислят, готови са и с Дявола ортак да станат, ама "задните им части" да не са оголени. Иначе е гарантирано - зад-ни-ка им ще лъсне като пролетно слънце и то посред избори. Ха-ха-ха!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Чичоти

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "НАТО е спонсор и съучастник на":

    Заминавай на Краснъй плошчад
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Християнин

    5 0 Отговор
    Най висша форма на лицемерие
  • 78 СрАЩ

    6 0 Отговор
    Спешно търсят свежи пари за да продължат мисията си с разграбването на целия свят. Горките толкова го закъсаха, че своите започнаха да дерат. Байдън реши да воюва на всички фронтове и пуска в ход влиянието за да извади конкуренцията от съревнованието за световния престол. Тръмп трябва до понеделник да внесе половин милиард за да може да продължи да съревнованието. И тук се появят едни сенчести фигури, на които той явно ще бъде "благодарен" следващите пет години. Те ще казват от кого може и от кого не може да краде.
  • 79 ООООО,

    9 1 Отговор
    ВСИЧКИ ИДИОТИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ САЩНАТО
    УБИЙЦИТЕ, ЕВРОДЖЕНДЪРЯТА И УКРОФАШАГИТЕ - НАЙ ПОСЛЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ?! - ЛИЦЕМЕРА ХЕГЕМОН САЩНАТО УБИЕЦА НИКОГА НЕ Е СПИРАЛ ДА ТЪРГУВА С РУСИЯ!!! ТОЙ СИ ТЪРГУВА! И ВИ ПРОДАВА ПОСЛЕ СКЪПО И ПРЕСКЪПО.... ХА НА ПРЕ....НИТЕ ЧЕСТИТО!!!
  • 80 ЩОТО СИ

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Гфд":

    ... " ММ" ... МАЛКОМОЗЪК!.......
  • 81 Инна

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хъхъ":

    По военното летище Староконстантинов в Хмелницка област, на което ВСУ се надяват да приемат американски самолети 0-16, е нанесен ракетен удар на ВКС на РФ
  • 82 Инна

    7 0 Отговор

    До коментар #57 от "нали това казвам и аз":

    Според мен картофите са много по-вкусни от щурците и хлебарките.
    Така че защо ЕС да не се заеме с подобряването на живота на своите граждани?
  • 83 катран

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не ти плащам, да ме вътриш!":

    Сигурно сащ са собственици на енергийни предприятия и затова се притесняват..пука им за украинци..

    Коментиран от #85

  • 84 паси трабантът

    10 0 Отговор
    "Украйна заяви, че за пръв път от повече от месец е свалила всички 31 хиперзвукови, балистични и крилати ракети, изстреляни към столицата, макар че падащите отломки от ракетите са причинили щети на жилищни сгради, предприятия и детска ясла, отбелязва британското издание. " Сега разбрах --днешните не бяха свалени защото не са били хиперзвукови ?--- а Украйна може да "сваля " да унищожава само тях .
  • 85 пука

    6 0 Отговор

    До коментар #83 от "катран":

    им за цената на бензина и дизела, със всички произтичащи последствия от евентуалното им повишаване, когато се разбере, че Русия може да има проблем и да спре износа (същия дето е под санкции).
    За дядо Байдън нов ценови шок или по-големичко покачване на цените на горивата е равносилно на подпечатване на влизането на Тръмп в Белия дом.
    Иначе си прав - на америкнците не им пука нито за украинците, нито за руснаците. Но проблеми на пазара на гориво не могат да си позволят. И понеже те поръчват музиката, те и казват на украинците какво може и какво не може да правят
  • 86 ФАКТ

    7 1 Отговор
    САЩ И РУСИЯ ВИНАГИ СА БИЛИ ЗАЕДНО...И В МОМЕНТА КАКТО И ПРЕДИ ГОДИНИ БАЛАМОСВАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ А ТЕ МАЙ ОЩЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ....ЧЕ АМЕРИКА ПО СКОРО БИ ПОДКРЕПИЛА РУСИЯ ОТ КОЛКОТО ЕВРОПА...ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА САЩ Е БИЛА НА СТРАНАТА НА РУСИЯ..И В ПЪРВАТА И ВЪВ ВТОРАТА ПО ЕДИН ЛИ ДРУГ НАЧИН САЩ ПОМАГА НА РУСИЯ...ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОСПОРИ..АМА НИКОЙ...РУСИЯ СЪЩО В ОПРЕДЕЛЕНИ МОМЕНТИ Е ПОМАГАЛА ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН НА САЩ..ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ДВЕ ДЪРЖАВИ И СЕГА И В МИНАЛОТО СА СИ ПРИЯТЕЛСКИ ДЪРЖАВИ ПО ЕДНА ЕЛЕМЕНТАРНА ПРИЧИНА...И ДВЕТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ЕВРЕИ...КОЕТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА АНГЛИЯ..ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ЗАБЛУДИЛИ ЧЕ САЩ И РУСИЯ МОГАТ ДА БЪДАТ ВРАГОВЕ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ...НЕКА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК СЕ ЗАМИСЛИ..ВСЕКИ ЗНАЕ ЗАЩО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В УКРАЙНА..ВСЕКИ ЗНАЕ ПРИЧИНАТА И КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ВИНОВНИК КОЙТО ДА Я ПРЕДИЗВИКА...И ИМЕТО МУ Е САЩ...И ОБЕЩАНИЕТО И ДА ПОЗВОЛИ НА УКРАЙНА ДА ВЛЕЗЕ В НАТО...ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ И ДО ДНЕС ПУТИН КАК САЩ НЕ ТРЯБВАЛО ДА ПОМАГАТ..ЗНАЕЛИ ЧЕ САЩ Е ВИНОВНА..И ТАКА НАТАТЪКА....Е ЩОМ РУСИЯ ЗНАЕ ЧЕ ОСНОВНИЯТ ВИНОВНИК Е САЩ...ЗАЩО НЕ НАПАДА САЩ А ВОЮВА С УКРАЙНА..???>..ЗАЩО ИЗБИВАТ СВОЯ СИ НАРОД..НАЛИ СА ВИНОВНИ АМЕРИКАНЦИТЕ...ЗНАЧИ ПУТИН ОБВИНЯВА САЩ НО РАЗРУШАВА УКРАЙНА...ЗАЩО ЛИ...???..АМИ МНОГО ПРОСТО РУСКИ ЕВРЕИН НЯМА КАК ДА ИЗВАДИ НОЖ НА АМЕРИКАНСКИ ТАКЪВ...ТАКА ЧЕ ДО КАТО САЩ И РУСИЯ ГО ИГРАЯТ НА ВРАГОВЕ..ОТ ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК СТРАДА УКРАЙНА..ПАЛЕСТИНА И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ..,И ВСИЧКО АМА ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ЕВРЕЙСКАТА СГАН КО
  • 87 неполиткорект

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Елто":

    Тогава защо непрекъснато умира от страх да не бъде нападната? Или лъжат, като дърт циганин или са страхливи, като зайци!
  • 88 СЕГА КАТО РАЗБРАХМЕ ЗА АТЕНТАТА В МОСКВА

    4 0 Отговор
    НЕ МИ СЕ ВИЖДА МНОГО СТРАНЕН ПРИЗИВА - ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА !
  • 89 Транспорт

    0 0 Отговор
    Що ??? Да не ги убият заради разстрела над мирни руснаци ли ? Да не би да ги объркат и да пострадат?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 укро-фашизъм

    2 0 Отговор
    Държава, която се занимава с тероризъм е терористична държава.
  • 92 Некой

    2 0 Отговор
    Всеки ден избивали цивилни украинци друг път ... това не са новини и това не е новинарски сайт.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Факти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Елто":

    Отивай да живеш там, страхотно е! Има хубава храна, качествена водка и дашни рускини! Е, много свобода няма, но пък гореизброенто го компенсира! Има и евтини таксита, може по цял ден да си се возиш и в Сочи е хубаво! Събирай куфарите и заминавай, Путя те чака!