Last news in Fakti

22 Март, 2024 11:10 1 246 8

Лондон: Не ни тревожи кой ще стане президент на САЩ

  • великобритания-
  • дейвид камерън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • риши сунак

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че страната му ще работи с всеки, който стане президент на САЩ, без значение кой е той

Лондон: Не ни тревожи кой ще стане президент на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че страната му ще работи с всеки, който стане президент на САЩ, без значение кой е той. Думите му бяха казани в отговор на журналистически въпрос дали евентуално избиране на Доналд Тръмп би застрашило тристранния пакт за сигурност АУКУС (Австралия, Великобритания и САЩ), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Начинът, по който ще постъпим, а сигурен съм и австралийското правителство, е да работим с всеки президент на САЩ, без значение кой е той", каза Камерън на пресконференция в Аделаида, след като той и британският министър на отбраната Грант Шапс се срещнаха с австралийските си колеги.

Вчера Австралия обяви, че ще отдели милиарди за докове, корабостроителници и заводи на своя територия и на територията на Великобритания, които ще бъдат използвани при построяването и обслужването на ядрени подводници, които Канбера ще закупи по силата на пакта АУКУС. За един от изпълнителите на проекта Австралия избра британската компания "БАЕ Системс".

Австралия и Великобритания отправиха и съвместно предупреждение, че възможна операция на Израел в град Рафах в ивицата Газа би могла да има катастрофални последици за мирното население заради големия брой бежанци, струпали се в града.

"С оглед на големия брой разселени лица, намерили убежище в района и липсата на безопасни места в Газа, министрите изразиха дълбоко безпокойство от катастрофалните последствия, до които би могла да доведе евентуална мащабна израелска операция в Рафах", се казва в общата позиция на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    9 0 Отговор
    То остава и шефовете да се тревожат кой служител да назначат.
  • 2 лондон е за бадън ,

    12 0 Отговор
    еврейските милионери англичани спонсорират него . с него въртят световните конфликти и се дървят на китай и на РФ . Как да не ги касае . Те са виновни за мигрантите . Треперят да не ги осъдят . Напълниха кварталите с гладни мигранти .
  • 3 Ами той

    10 1 Отговор
    Камериерски щял да работи с всеки, който стане президент на САЩ, а дали щатския президент ще работи с Великоприматите?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дедо ви...

    11 0 Отговор
    Абе тревогата е голяма!
    В Украйна загина френският граф Адриен Бодон, воювал за украинските въоръжени сили. звестно е, че е унищожен в Берислав, Херсонска област на 1 февруари 2024 г., но подробностите бяха изяснени едва наскоро.
    През 2023 г. Бодон отиде в Украйна. Там, като прикритие, той действа като част от швейцарската хуманитарна организация Entraide Protestante Suisse.
    Всъщност той участва в боевете. В последния ден от живота си Бодон разгърна дрона Shark, който се използва за настройка на MLRS HIMARS. Този момент е заснет от руски дрон, след което Ланцетът влетя във френската кола. Графът получава смъртоносни рани.
    А Естоние се отказва от първоначалните си намерения да изпраща войски в Украйна!
  • 6 БАРС

    4 0 Отговор
    АМИИИ ТО Е ЯСНО ДЕЛО.НЯКОГА ЖИРИНОВСКИ БЕШЕ КАЗАЛ ,А МОЖЕ И ДА Е ПРАВКАТО КАЗА КАКВОЕ ТОВА АМЕРИКА,НЕЯ Я КОМАНДВАТ ЕВРЕИТЕ ОТ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ.КАКВО Е ИМАЛ ПРЕД ВИД НЕЗНАМ.НО МОЖЕБИ ЕВРЕИ ЕМИГРАНТИ ОТ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ.
  • 7 Байдън е с ирландски

    3 0 Отговор
    Корени и не обича въобще англичаните. Така че с всеки друг биха работили по добре. Той нарочно не отиде на коронацията на принц Чарлз. Но отиде на техния велик петък. Майка му е избягала от Ирландия.
  • 8 Който и да стане Путин ще Бъде

    0 1 Отговор
    Унищожен
Новини по държави: