Last news in Fakti

24 Март, 2024 15:25 3 200 35

Разказ на първите медици, помогнали на ранените от терористичния атентат

  • crocus city hall-
  • атентат-
  • москва-
  • медици

В първите минути на атаката медици са извади 11 души от Crocus City Hall

Разказ на първите медици, помогнали на ранените от терористичния атентат - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двама служители на линейка, които са били на смяна в Crocus City Hall в деня на терористичната атака, в първите минути след началото на стрелбата, най-малко 11 души бяха изведени от сградата и им помогнаха да оцелеят.

Както спешният фелдшер Руслан каза, неговите колеги Александър и Светлана са били на дежурство на 22 март в Крокус. По време на стрелбата те са били в лекарския кабинет на -1 етаж. „Администраторът изтича към тях и точно когато въоръжени хора минаваха по ескалатора, Александър я покри със себе си, падна върху нея, по някаква причина не ги застреляха, минаха покрай тях“, каза Руслан.

Тогава, когато въоръжените хора вече са навлезли по-дълбоко, Александър и фелдшер Светлана напускат лекарския кабинет, където виждат окървавените тела на ранени и мъртви навсякъде. "Започнахме да проверяваме пулса, за да видим на кого още може да се помогне. Те изведоха 11 души от сградата и също оказаха първа помощ“, добави събеседникът на агенцията.

Скоро лекарите се върнаха в сградата, където беше извършен терористичният акт, и евакуираха още хора през подземния паркинг, Руслан не уточни техния брой. Всичко се случи в пълен мрак, хората, според него, са направили всичко по инстинкт.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раказ

    8 3 Отговор
    ко речи?
  • 2 Мисля,

    16 1 Отговор
    Мисля че там където има много струпване на хора трябва да присъства полиция

    Коментиран от #3

  • 3 стоян георгиев

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мисля,":

    Трябва ама е нямало и терористите са го знаели.имало е както е по закон медицински екип,но полиция не а е задължително при подобни мероприятия.още по съмнително става че не идват близо час след инцидента а съвсем наблизо има поделение на омон и полицейски участък.терористите не бързаха въобще при убииствата и изтеглянето си.

    Коментиран от #16

  • 4 Аз съм веган

    14 30 Отговор
    Стига с тия орки по цял ден. Все едно че на някой му пука за тая шайка пияни безделници.

    Коментиран от #12, #21, #31

  • 5 Мога да кажа

    25 1 Отговор
    Мога да кажа работил съм в частна охранителна фирма,охранявали сме волейболни мачове,ни охраняваме вътре от районното винаги изпращат полиция която стои отвън ако стане евентуално нещо дори и да има само 100-200 зрители,незнам как в Москва такава голяма зала препълнена да няма полиция

    Коментиран от #35

  • 6 !!!?

    14 11 Отговор
    Терористите не са ги застреляли защото са бързали за украинската граница където Зеленски е чакал с една торба рубли...500 000 според показанията на един от терористите !!!?

    Коментиран от #9

  • 7 Урюрвкос

    12 2 Отговор
    пишат за някакъв пич извадил от ръцете на терориста автомата и го фраснал по зурлата а момче чистач на помещенията отворил служебните изходи и извел над 100 човека навън
  • 8 Макс

    15 9 Отговор
    По някаква причина не ги застреляли . Въпрос с понижена трудност , каква ли е причината ? Смешници . Няма по-жалка театрална постановка .
  • 9 Стига

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Стига глупости 500 000 рубли са по малко от 5000 евро

    Коментиран от #18

  • 10 Берия

    14 12 Отговор
    Буданов и пиратите, който му се водят инструктури и съветници, вече със сигурност могат да започнат да преглеждат каталозите на погребалните агенции и да си избират ковчези и ритуали!

    Коментиран от #22

  • 11 КОТарАК

    13 8 Отговор
    четирима таджика ,професионали , избиха 200 , раниха 300 , подпалиха няколко хектара сграда за 15 минуи..И ИЗБЯГАХА СЪС СЪЩАТА КОЛА ,с която са дошли.../докато не ги хванат...ПРО. НАЛИ?

    Коментиран от #13, #17, #27

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Макс

    11 17 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Амии, платено им е да ги хванат близо до Украйна . После ги хванаха, взеха си парите , отрязаха им ушите и най-важното - обвиниха Украйна . путин си мисли , че е залъгал света , но излъга себе си .Путин в Хага !!!

    Коментиран от #20, #33

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тино

    10 4 Отговор
    Абе съде са съболезнованията на УЖ великите демократи- убийци САЩ бе???
  • 16 Христо Божилов

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Нима твърдиш или искаш да кажеш, че Путин и службите му са инсценирали тази касапница, също като трагедията от постановката Норд Ост, която послужи за Путин да нахлуе в Чечня и да инсталира Кадиров там ли?

    Коментиран от #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Атина Палада

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Стига":

    Миналата годиниа двама млади мъже ,англичани пред испанската медия El Pais ,открито говориха за това,как са отишли в Украйна да се бият на страната на Украйна.. Като видяли за какво иде реч на фронта...и избягали през Полша....Но както и да е това...Та,те с лицата си бяха излезли,отговориха на въпрос на журналиста за каква сума са отишли на фронта...Те отговориха,че заплатите били от 3 до 5 хиляди долара на месец с един почивен ден на месеца. За 3 хиляди долара да се биеш на фроната цял месец.....И ако оживееш,защото срещу теб има въоръжени хора,а не като в концертната зала -невъоръжени..
    Та,защо за 5 хиляди евро един такъв като тези да не склони да извърши такъв атентат? Да не си мислиш,че тези имат много м.озък в главите си?

    Коментиран от #23, #28

  • 19 Мишел

    6 2 Отговор
    Ще видим какво предстои и дали това е само началото от поредица от терористични атаки срещу обекти в Русия.

    Днес Италия предупреждава всички свои граждани да напускат Русия.
  • 20 Атина Палада

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "Макс":

    Макс,никой не е обвинил Украйна! Путин каза,че е осигурен прозорец за Украйна..Имали са връзка в УКрайна,където им са осигурили прозорец! Това ,далеч не означава,че Украйан седи зад атентата. Всеки различен от власта в Украйна може да осигури прозорец на терористите..
  • 21 АЗ MAHAФА

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм веган":

    АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ
    А В АФГАНИСТАН КАТО ВСЕКИ ДЕН
    ИМА ТАКИВА ЧЕ И ПО ЛОШО
    АТЕНТИ....ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ🤐
  • 22 ЛЕВЕНТИ

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Берия":

    СПОКО НАЧАЛСТВО...НЕ ГО МИСЛИ...
    КАТАЛОЗИТЕ СА ЗА О.П.Г...РФ...
  • 23 Перо

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "Атина Палада":

    В единия терорист е намерена украинска лична карта на временно пребиваващ чужденец в Украйна. Същият се е бил за по-малко пари в чуждестранния им легион! Това са примати за които тези суми са много пари, но те отиват заради религиозните предразсъдъци и чакащите ги “девици”! Имаше снимки в новинарските сайтове!
  • 24 Слаботелесните таджици не са бойци

    9 9 Отговор
    Кадрите показват бойците, извършили теракта и се вижда, че са здрави, мускулисти мъже, които си играят с Калашниците като с перца. А пленените "извършители" са слаботелесни таджици, горките. Явно са ги докарали от някой строеж, където клетите емигранти работят при адски условия, за да издържат семействата си в родината. И как така без съдебно дело се установи, че точно тези хилави мъже са планирали и извършили една толкова сложна военна операция? Въпросите - кой, защо и как организира всичко това? - си остава...
    Странна, много странна история. И Путин запова да ме дразни вече. Защо не отиде поне един път в болницата при ранените?

    Коментиран от #26

  • 25 0101

    4 6 Отговор
    В раша има конфликт между силовите структури, омон е под командването на военните,странно беше как контролират калашниците,не типичен за раша,но насочващо ,театър на руските военни
  • 26 Що не се лекуваш

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Слаботелесните таджици не са бойци":

    Виж се, съвсем си почнал да халюцинираш.
  • 27 Много гадно

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Психопатче си ти...но ще те приберат и теб, и твоя час ще удари.
  • 28 аре стига са

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Атина Палада":

    Буханка тия са отишли там да спасяват укрите. Не да изкарват пари. Пък и са били англичани както сама казваш. Те си мязат на хора англосаксонците. А тия дето изпотрепаха руснаците са нещо между маймуна и улично куче. Личи си,че идват от руската страна на глобуса

    Коментиран от #29

  • 29 Атина Палада

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "аре стига са":

    ОК! Доори да приема твоята версия,че тези млади мъже са отишли не заради пари..те открито казаха какви са заплатите на войниците на фронта...Всички ли воюващи на странта на Украйна,включително и от Украйна и останалите бивши републики на СССР воюват не за пари? Не мога да го повярвам това!
    Единят от тези с калашника в концертната зала ,също е воювал на странат на Украйна..За без пари ли е воювал? Айде по сериозно..Наивно е да се смята ,че е така.
  • 30 УКРАЙНА🇺🇦

    3 10 Отговор
    Путлер всеки божи ден извършва терористични актове в Украйна!
  • 31 Панта

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм веган":

    Представи си, че не всички са содомити като вас.
  • 32 Панта

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хахахаха":

    Той да не е канибал?! И аз се чудя що се занимавам с онанисти като тоя "веган" Трябва да спазваме лична хигиена към такива шемети.
  • 33 Панта

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Макс":

    Той Путин и перални разбиваше. И с лопати се биеха. Маса народ изтровиха, и никой не даде фира.
  • 34 Панта

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Христо Божилов":

    Путин е чакал до телефона, да му съобщат за театъра, че да нахлуе в Чечня? Или след Елцин трудно събра от цялата страна мотивирани бойци, за да приключат с Чечня?Дано да сте малка извадка от българското общество. Ако вече сте болшенство, някой да дръпне шалтера на тая колония.
  • 35 Панта

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мога да кажа":

    Не ви знам какво сте охранявал. Не те знам и колко бързо бягаш. Ако от входа четирима открият стрелба с калащници. Да е имало полиция, колко да са били. Най много една патрулка с двама полицаи с Макаров. Поне на живо чул ли си как пука калаша?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания