Last news in Fakti

27 Март, 2024 18:21 3 587 119

Много съмнения в Кремъл: "Ислямска държава" трудно може да организира сама нападението в Москва

  • мария захарова-
  • владимир путин-
  • русия-
  • москва-
  • ислямска държава

Президентът Владимир Путин каза, че нападението е извършено от ислямистки бойци, но предположи, че е било в полза на Украйна и че Киев може да е изиграл роля

Много съмнения в Кремъл: "Ислямска държава" трудно може да организира сама нападението в Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза в сряда, че е "изключително трудно да се повярва", че "Ислямска държава" би имала капацитета да извърши нападението срещу концертна зала в Москва миналия петък, при което бяха убити най-малко 140 души, цитира думите ѝ Ройтерс.

На брифинг с репортери Захарова вместо това повтори твърденията на Москва, за които тя все още не е предоставила доказателства, че Украйна стои зад нападението срещу "Крокус Сити Хол", най-смъртоносното в Русия от 20 години.

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението, а американски служители твърдят, че разполагат с разузнавателна информация, която показва, че то е извършено от афганистанския клон на мрежата "Ислямска държава в провинция Хорасан". Украйна многократно отрече да има нещо общо с атаката.

Но Захарова каза, че Западът е побързал да хвърли отговорност върху Ислямска държава, като начин да отклони вината от Украйна и западните правителства, които я подкрепят.

"За да отблъснат подозренията към колективния Запад, те спешно трябваше да измислят нещо, затова прибягнаха до ИДИЛ, извадиха асо от ръкава си и буквално няколко часа след терористичната атака англосаксонските медии започна да разпространява точно тези версии", каза тя.

Президентът Владимир Путин каза, че нападението е извършено от ислямистки бойци, но предположи, че е било в полза на Украйна и че Киев може да е изиграл роля.

Той каза, че някой от украинската страна е подготвил "прозорец" за въоръжените лица да избягат през границата, преди да бъдат заловени в Западна Русия в петък вечерта.

Във вторник обаче беларуският лидер Александър Лукашенко каза, че въоръжените мъже първоначално са се опитали да преминат в страната му, преди да се отклонят и да се насочат към Украйна, след като разбрали, че преминаването към Беларус е било невъзможно.

Директорът на руската агенция за сигурност на ФСБ каза във вторник, че вярва, че Украйна, заедно със Съединените щати и Великобритания, са замесени в атаката в Москва.

Британският външен министър Дейвид Камерън отговори в социалната медийна платформа X, като каза: "Твърденията на Русия за Запада и Украйна за атаката срещу "Крокус Сити Хол" са пълни глупости".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Според логиката на путин

    81 56 Отговор
    Нападението на Хамас срещу Израел е извършено от палестинците, но Русия има полза от това, следователно сигурно е участвала в подготовката!!!

    Коментиран от #10, #39, #43, #59, #99

  • 2 Мдаа

    67 63 Отговор
    Трудно е, как няма да е трудно да се повярва, при положение, че ватите са организаторите.

    Коментиран от #32

  • 3 Бамбука

    73 48 Отговор
    Украйна стои, Украйна стои ...добре бе. Ясни сте, но Украйна ли стои при забавянето на службите за бързо реагиране при подобни ситуации ? И ако е така, то кофата наречена сигурност е много пробита.

    Коментиран от #14, #61

  • 4 Реалист

    40 70 Отговор
    101% дело на ФСБ по заповед на Путлер !

    Коментиран от #115

  • 5 99999999

    81 74 Отговор
    Британският депутат Джордж Галоуей за терористичната атака в «Крокус»
    Британският депутат Джордж Галоуей:
    «Когато САЩ, Обединеното кралство и други бързо се опитаха да ме убедят, че ИДИЛ е извършила това масово убийство в Москва, аз автоматично разбрах, че те лъжат.
    И ето какво открих.
    Първо, открих, че никой не е обяснил за необявената визита на президента за среща с британски политици и служители по сигурността на Даунинг стрийт три дни преди това терористично престъпление да бъде извършено.
    Проучвайки още повече, открих, че Виктория Нюланд, този предвестник на смъртта, този ангел на смъртта, който, ако се приближи до вас, можете да сте сигурни, че гражданска война идва във вашата страна.
    Видях я с очите си, тя обеща на руснаците няколко неприятни изненади през следващите седмици и месеци.
    Проучвам по-нататък и откривам, че прессекретарят на Белия дом Джон Кърби е обявил, че американските граждани са били предупредени да стоят далеч от многолюдни места, включително търговски центрове и театри, във великата Москва, най-великият град в Европа, столицата на най-голямата държава на Земята.
    Сега имам четири доказателства, които ме карат да считам, че Съединените щати, техните съюзници в НАТО и техният марионетен слуга, държавата Украйна, държавата-пън Украйна, всъщност са отговорни за това масово убийство."

    Коментиран от #7, #41, #45, #60

  • 6 Дааа ...

    18 23 Отговор
    Един от терористите ...

  • 7 Tётя Myтpoфaнoвa

    20 40 Отговор

    До коментар #5 от "99999999":

    Молодец ! Так держать !
    Ленин право сказал об идио ...
  • 8 честен ционист

    28 14 Отговор
    На Лубянка 2 знаят всички отговори.

    Коментиран от #44, #118

  • 9 няма и грам съмнение

    63 35 Отговор
    това е планирано изцяло от ЦРУ и МИ6 и с тяхната логизтика..Идил по време на свещения празник Рамазан никога не са извършвали такива актове.

    Коментиран от #83

  • 10 АУДИ

    43 22 Отговор

    До коментар #1 от "Според логиката на путин":

    Е тогава защо на клиповете на Хамас се виждаше оръжие дарено на Украйна и то в големи количества

    Коментиран от #21

  • 11 Русофил

    26 46 Отговор
    Какви съмнения бе - ФСБ стои зад всичко.
  • 12 име

    27 17 Отговор
    Според БГ козяците, терористите са стреляли по празни седалки, а загиналите са 20-на души.
  • 13 творчески колектив

    29 58 Отговор
    Поръчител: ФСБ
    Сценарист: ФСБ
    Продуцент (оня с парите): Тайните фондове на Путин
    Главна роля: ФСБ
    Второстепенна роля: Едни таджики, вербувани от ФСБ

    Какво стана с онзи терорист, който спортист от публиката в залата обезвреди с голи ръце?
  • 14 Какво очакваш?

    40 14 Отговор

    До коментар #3 от "Бамбука":

    Украинци и руснаци изглеждат еднакво, говорят един.език, една вяра са и са с един манталитет. На практика са неотличими един от друг щото са един народ. Напълно логично разузнаването на която и от страните да е дълбоко проникнало в другата страна. Да не говорим за безбройните родствени и семейни връзки.
    Че то командващия на ВСУ Сирски е руснак, а брат.му и родителите му са в Русия.

    Коментиран от #25, #28

  • 15 С две думи

    46 21 Отговор
    От години се знае,че Украйна продаваше оръжие на ИД и има връзки с ислямистите.Даже през 2016 г. има призив от Евро Парламента към Киев да спрът продажбата на оръжие за ИД... Сега Киев просто е използвала мало у мни привърженици на ИД в свойте тероиистични цели..-това е накрадко..
  • 16 Истината

    24 30 Отговор
    Хотели как лучше, а получилось как всегда

    Коментиран от #40, #58

  • 17 Онбашията

    17 35 Отговор
    Така е, без логистиката и подкрепата на ФСБ нямаше да успее.
  • 18 ЛЮБЯНКА 2

    17 30 Отговор
    САЩ ни преду3624предиха, ама ние сме идеологически обременени, направихме се на велики....
  • 19 даммм

    24 39 Отговор
    Вярно е, че не могат да го организират сами. Координирало ги е едно бункерно КГБ кръвожадно, параноично джудже военнопрестъпник, убиец на невнни деца.
  • 20 Съветската история е лъжа !

    24 42 Отговор
    Историческото име на Русия е „Московия“, името „Рус“ от 880г. принадлежи на Киевска Рус –днешна Украйна.
    „Московия“ се използва на историческите карти до 1721г.-Петър I провъзгласява Московското царство за „Руска империя“.
    Москва си присвоява не само историческото наследство на Киевска Рус, но и се опитва да узакони земите на украинците.
    С отделянето си от Киев руската културна традиция губи своите корени. Затова Русия толкова държи на лъжата, че Украйна принадлежи на Русия.
    Хилядолетна Рус е държавата на предците на украинския народ, а не на московииския. Тя е свързана с историята на Московия само с директивите на Петър I, Екатерина II, Сталин и разни "историци", които са служили в полза на Кремъл.
    Твърденията им, че Украйна никога не е съществувала е нелепо и дълбоко лъжливо защото името "Украйна"(Ukraina) се появява документирано още през 1639 г.
    То е използвано от френския военен инженер и картограф Гийом Левасьор дьо Боплан на обща карта от 1648г. На същата тази карта местоположението на Московия е отбелязано в горния десен ъгъл - Moscovia Pars(Земя на Московия).
    Има и други карти, документи, бележки на историци и пътешественици от онова време. Кремъл отхвърля тези исторически факти и целенасочено повтаря изгодното за него твърдение, че Украйна не е съществувала преди 20 век.
    Документите и историческата правда повече от ясно доказват, че Московия е наследник на разпадналата се “Златна Орда” - държавата на монголите, наследници на Чингиз Хан.

    Коментиран от #38, #66, #73, #92

  • 21 СТИГА БЕ

    25 10 Отговор

    До коментар #10 от "АУДИ":

    Руски оръжия има по целия свят....значи ли това че Русия е във война със света ...

    Коментиран от #46

  • 22 ЕМИ ПРо СИА умре

    16 19 Отговор
    ТЕРОРИСТА го е отганизирал.. издирван с мегдународна заповед за арест ОТ целиа свиат И ИНТЕРПОЛ
  • 23 ЛЮБЯНКА 2

    3 20 Отговор
    ЦРУ ша ни вземе хляба....
  • 24 Влади

    16 27 Отговор
    И аз мисля, че Ислямска Държава може сама да организира подобно нападение. Може някой тайна служба да и е помагала. Примерно КГБ. Те имат опит, в доста подобни атентати са участвали, особено на територията на РФ.
  • 25 Русофил

    15 23 Отговор

    До коментар #14 от "Какво очакваш?":

    Очакваме руснаците да се изтеглят в тяхната си част и да оставят другите на мира.
  • 26 Не ни повтаряйте непрекъснато

    18 9 Отговор
    какво бил казал Лукашенко(ако въобще го е казал)!
    Разбира се терористите няма да тръгнат от мястото на атентата, директно на юг за да не издадат посоката си на камерите в комплекса и около Москва. За да заблудят поне за малко преследвачите.

    Иначе това за "изказването на Лукашенко" така и не съм го чул нито от Кърби нито МСМедиите.
    Пък и той да не е в главите на терористите, та да знае какво точно са планирали и мислили.

    Коментиран от #29, #91

  • 27 Нито един полицай не е пострадал

    13 10 Отговор
    Нито един полицай или силовик не е пострадал при оттеглянето от Крокус точно преди атентата.
  • 28 Възрожденец

    19 23 Отговор

    До коментар #14 от "Какво очакваш?":

    Истинските руси са от Киевска Рус, днешна Украйна.
    Монголоидните московци нямат нищо общо.

    Още Пaиcий Хилендapckи в cвoятa иcтopия "Славно българска" нapичa oбитaтелите нa мockoвckoтo блaтo мockoвци, a pycите( ykpaинци) и белopycите ca cи oтделни нapoди.
    Имa мнoro мockaлckи фaлшифиkaции и nponaraндa.
    И cтapoбълrapckия ca ro npеkpъcтили нa няkakъв cи " цъpkoвнo cлaвянckи", след като славяни изобщо не е съществувало като понятие до 16 век.
    И бълrapckaтa aзбyka нa kиpилицa
    Междy дpyroтo caмoтo cлoвocъчетaние - aзбyka, coчи бълrapckия npoизхoд
    Нa вcеkи дpyr "cлaвянckи" езиk Аз е Я
    Аз
    Бykи
    Веди
    Глaroл

    А ето какво казва и Граф Алексей Толстой
    “Има две Русии. Първата Киевската е с корени в световната и отчасти в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата и справедливостта, тази Русия ги разбира така както ги разбира и целия Западен свят.

    А има и една друга Русия – Московската. Това е Русия от гората, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и е ожесточен враг на Европа!”
  • 29 Да де.

    13 13 Отговор

    До коментар #26 от "Не ни повтаряйте непрекъснато":

    Ама версията,на Беларус бе набързо премахната от всички рузки медии.

    Коментиран от #52

  • 30 Ксаниба

    22 11 Отговор
    не само, но и стилът не е исламска държава!! някави таджишки чушпани завербувани за некви смешни пари от мизерните теророистични бандеровски служби тип сбу!!!

    Коментиран от #84

  • 31 Анализатор

    12 9 Отговор
    Ами естествено. Путин е помогнал..!!!
  • 32 😆😆😆

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    Като дойде време за мобилизация да не кажеш, че си ге й 🙄 защото ще си обслужващ персонал 😉
    😆😆😆

    Коментиран от #35

  • 33 Данко

    10 14 Отговор
    Да естествено -ФСБ активно е помагало на ислямска държава. Това се видя и от видеата и от какво ли не
  • 34 Джамбaза

    12 15 Отговор
    Няма значение каква е истината.
    Трябва да се отмъсти мощно!
    На първо време газопреносната мрежа на Украйна трябва да се извади от строя малко.
  • 35 Мдаа

    10 16 Отговор

    До коментар #32 от "😆😆😆":

    Като дойде мобилизация, един путинофил няма да остане из нашите ширини, даже трудът да ги заравям няма да си правя, да има чакалите какво да ядат.

    Коментиран от #51, #56

  • 36 Сатана Z

    16 8 Отговор
    То и 11 Септември 2001 беше трудно да се организира от Камиларите,ама на-стана работата?
  • 37 Петър

    19 19 Отговор
    Путин е пътник. Вкара се в капан, от който не може да излезе. Хем не може да спечели войната, хем не може да покаже слабост и да се изтегли. От тук насетне му остава само да се примири с агонията на своя край. Колко още руснаци още ще могилизира е без значение. Загубата е неизбежна.
  • 38 Боклук

    15 10 Отговор

    До коментар #20 от "Съветската история е лъжа !":

    Тя па Българската история с мед д я намажеш,особено с пръчките на Кубрат

    Коментиран от #67

  • 39 А бе

    17 15 Отговор

    До коментар #1 от "Според логиката на путин":

    Не знам дали за Ислямска държава е трудно да организира нападението в Москва,но за Кремъл не е абсолютно никакъв проблем.
  • 40 🤫🤫🤫

    23 13 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Нещо много фотошопа е играл тука😉
    Американците, няколко бивши военни сами казват, че е невъзможно "да знаят" за изпълнителя на теракта и да "не знаят" кой взриви Северен Поток!🙄
    И всички следи водят на запад където "едновременно всички медии започнаха да повтарят Ислямска Държава"!
    Няма такава журналистика без ограничения - просто спънато отгоре!😉
  • 41 Лееееее

    16 10 Отговор

    До коментар #5 от "99999999":

    Още един, който още не е разбрал,че тук не е детска градина!
  • 42 Човек

    17 19 Отговор
    Всички видяхме клиповете с буса на терористите с беларуска регистрация. Лукашенко и той се изтърва, че бягали към Беларус. Годината е 2024 и не може да се лъже като по времето на комунизма. Днес всеки има интернет и смартфон и информацията достига до обикновените хора. Можем само да благодарим на Америка за тези изобретения. Без нея щяхме още да живеем в мрак.

    Коментиран от #86

  • 43 Атина Палада

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "Според логиката на путин":

    Нападението на Хамас срещу Израел беше с английски ракети.. От къде Хамас имат английски ракети?

    Коментиран от #47, #64, #72

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А бре

    14 24 Отговор

    До коментар #5 от "99999999":

    На кого му пука какво си открил бре? Истината е ясна от по ясна!Кремъл стои зад всичко!
  • 46 Атина Палада

    12 10 Отговор

    До коментар #21 от "СТИГА БЕ":

    Логично е да има руско оръжие по света, след като Русия е втора в света, след САЩ по продажба на оръжие!
    Толкова е близко до междуушието.. :))))

    Коментиран от #71

  • 47 Мдаа

    15 11 Отговор

    До коментар #43 от "Атина Палада":

    Какви английски ракети те гонят, Хамас ракетите ги правят от тръби за канализация ръчно производство.

    Коментиран от #57

  • 48 ЦРУ

    11 7 Отговор
    Знаеше предварително, че убийците са от ИДИЛ.

    Коментиран от #50, #68

  • 49 вятъра на промяната

    15 10 Отговор
    Разбира се, че сама ,,Ислямска държава" не може да организира това нападение без помощта на Кремъл.
  • 50 Глей ся

    16 12 Отговор

    До коментар #48 от "ЦРУ":

    Ако ЦРУ разкаже всичко,което знае,резилът на руснаците ще е още по-грандиозен.

    Коментиран от #53

  • 51 😆😆😆

    14 14 Отговор

    До коментар #35 от "Мдаа":

    Те и Американските искаха много да сринат кримския мост а какво стана - отиде у реката техния 😉
    😆😆😆

    Коментиран от #95

  • 52 Не ни повтаряйте непрекъснато

    12 9 Отговор

    До коментар #29 от "Да де.":

    Ами като терористите сами са казали накъде всъщност им е осигурен пътя за бягство, и че само за заблуда са поели в началото на запад уж към Беларус, ти какво друго да очакваш?
    Да повтарят до припадък "белоруската връзка" ли? Както в този сайт? Пък и кои са прословутите NEXTA знаеш ли?
    Никъде другаде го няма това.
  • 53 Глеам

    7 7 Отговор

    До коментар #50 от "Глей ся":

    Ех тези добродушковци как бранят руснаците, за да не станат за резил.:):)
  • 54 Мдааа

    11 6 Отговор
    ислямисти с руслямистите от ФСБ -това са.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Атина Палада

    8 9 Отговор

    До коментар #47 от "Мдаа":

    Добро утро :) ти от коя планета си? :))))
    Как така не знаеш, че Хамас нападнаха Израел с английски ракети? И че там. концерт ли беше, кво беше в Израел в последния момент го преместват в близост до границата. Бил е насрочен някъде във вътрешността..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ъхъ

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Според логиката на путин":

    И каква е ползата за Русия от нападението на Хамас?

    Коментиран от #63

  • 60 Съединените щати

    16 10 Отговор

    До коментар #5 от "99999999":

    Стоят зад това престъпление
    Няма нужда от много доказателства достатъчно е че са знаели предварително за него и са предупредили своите граждани да стоят далече от концертни зали

    Коментиран от #65

  • 61 значи

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бамбука":

    чувал съм, че бамбука като усети, че гората гори, и се вади с корените и бяга надалече...
  • 62 Абе

    10 8 Отговор
    Факти защо ме истрихте, защото не искате хората да знаят за признанието Олексий Данилов секретаря на СНБО на Украйна че те са извършили този терористичен акт .За което той беше уволнен в същия ден.
  • 63 МАЛКО ЛИ МЮСЮЛМАНИ

    5 8 Отговор

    До коментар #59 от "Ъхъ":

    Изтепа Путин в ...Украйна....
  • 64 А бе

    10 2 Отговор

    До коментар #43 от "Атина Палада":

    Ти докога ще се правиш на умна? Оръжието също е стока и може да се купи!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Името Украйна

    11 10 Отговор

    До коментар #20 от "Съветската история е лъжа !":

    Се превежда от руски като руска покрайнина
    Аналогия може да се направи с Австрия чието име означава източна Германия най-общ превод

    Коментиран от #89

  • 67 От българската история

    11 7 Отговор

    До коментар #38 от "Боклук":

    си стигнал само до пръчките на Кубрат.
    Тъжно.
    А за ген.Колев чувал ли си?
  • 68 А ФСБ ЩО НЕ ЗНАЕШЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "ЦРУ":

    Нищо за убийствата....
  • 69 БайБоцимир

    6 5 Отговор

    До коментар #65 от "ЩО ТОГАВА":

    Дали не си го организираха те?

    Коментиран от #74

  • 70 Нищо не се проспали

    10 5 Отговор

    До коментар #65 от "ЩО ТОГАВА":

    Ислямистите направиха десетки подобни кланета по целия свят
    Нима разузнаванията на пострадалите страни са ги проспали не са разбира се но не всичко може да се улови
  • 71 ЗНАЧИ ЛИ ТОВА

    7 5 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    Че русия воюва със целия свят....

    Коментиран от #112

  • 72 ЯЗЕ

    10 4 Отговор

    До коментар #43 от "Атина Палада":

    Оръжиеъо,ли убива хора,или този, който стреля с него?
    Твоето проф.анско мнение е особено важно за мен.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 На простия ти въпрос

    11 10 Отговор

    До коментар #74 от "Кой ще ми отговори":

    Прост отговор
    Първата руска държава е Киевска рус
    Казвала се е рус защото е била населена с руснаци
    Бях там в Киев когато се празнуваш и 1500 години от основаването на града
    Основали са гръцки търговци по хълмовете покрай реката търговски центрове и покрай тях по лека лека са се населили много руснаци които по-късно остават в покрайнините на голямата руска държава и затова този район повтарям район се е наричал Украйна тоест покрайнината на Русия

    Коментиран от #109, #110

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Сър Пичук

    14 7 Отговор
    Смотаните рашисти не могат и една провокация да направят като хората, Сума ти свои хора избиха, измъчваха и осакатиха някакви нещастници и пак камъните са върху техните глави. Защото:
    1. Фактът, че милицията и специалните служби си бъркаха в носовете докато някакви разстрелваха мирни хора е неопровержим.
    2. С твърдението, че Украйна, САЩ, Великобританияя и Остров Тумбукту били организирали атентата, те на практика казват, че всеки може да прави каквото си иска в Москва (а следователно и в цяла Русия), дори да трепе наред.
    3. Изтеклата досега информация за организацията на атентата показва, че тя е била такава, че някакви хора да бъдат заловени. И да говорят това, което е изгодно на организаторите. Дали това са истинските атентатори, обаче не е ясно.
    4. За това, как спираш заподозрян автомобил с 5 човека, а в следващия момент арестуваш 11 заподозрени на различни места в Русия, ще пиша друг път.
  • 78 СрАЩ

    4 3 Отговор
    Да свалят картите и да решаваме въпроса чий бункер ще издържи по-дълго
  • 79 Откъде американците са знаели?

    9 4 Отговор

    До коментар #74 от "Кой ще ми отговори":

    Високи технологии,баце.

    Коментиран от #94

  • 80 Пресс Алкашето

    8 6 Отговор
    Захаринова
    Не изтрезнява ли поне от време на време.
    Всеки ден е в Алкохолен Нокаут.
  • 81 Въпросът ти е тъП

    4 1 Отговор

    До коментар #74 от "Кой ще ми отговори":

    Мериканците знаят всичко.
  • 82 Лъжиииии

    8 4 Отговор
    Продължавайте всички дето сте на хранилка да си препечатвате глупостите. Колкото повече го правите, толкова по ясно става на хората, кой прикривате.
  • 83 Даа бе

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "няма и грам съмнение":

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЯМА И ГРАМ СЪМНЕНИЕ.ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО И РЕЖИСИРАНО ОТ КРЕМЪЛ!!
  • 84 не бе, батко

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ксаниба":

    Не за смешни пари, ами за някакви рубли. Които дори не са бил в тях. Поне да бяха долари.
  • 85 Има опит

    11 7 Отговор
    Не му е за първи път на Путин да използва руските служби ФСБ да подготвят атентатите в Москва ...!!!
  • 86 хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #42 от "Човек":

    вярно ли щели сме да живеем в мрак? Някаква инфантилна държава на има няма 250 години е връо? Много си зле, шъ знайш....
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 В Израел

    10 6 Отговор
    При отблъскването на нападението на 7 октоври са загинали 52 израелски полицаи. Противодействали са няколкостотин. При нападението над зала Крокус не е пострадал нито един полицай и не е противодействал нито един полицай. А в същия комплекс е имало районно полицейско управление.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Съвсем случайно

    14 9 Отговор
    Ама съвсем случайно троловете центаджии се активизираха под всички статии, да ни обясняват правилната позиция. И както винаги Русия била виновна. Ама случайно нали да не си помислите нещо друго. Същата история, когато спонсорите им гръмнаха една тръба...

    Коментиран от #93, #98

  • 91 за камерите

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Не ни повтаряйте непрекъснато":

    На всеки 10 километра си минал покрай две трафик камери. да мръднеш, да мръднеш - колко да мръднеш? По-умно е да смениш колата, ама тук не се търсеше умност.
  • 92 Недей с такива

    9 10 Отговор

    До коментар #20 от "Съветската история е лъжа !":

    Исторически факти и истини
    Че Проззззттия Бг Русофил
    Изпада в Ужас
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ПУТИН ИМ

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "Откъде американците са знаели?":

    Е казал.....
  • 95 А бре

    9 8 Отговор

    До коментар #51 от "😆😆😆":

    Смеещият се,американците не са решили, не са го сринали. Но това не тяхна работа, на украинците е дечко.
  • 96 ЗА КВО Е ФСБ

    8 9 Отговор
    Щом не може да предотврати КЛАНЕТО В МОСКВЕ.
  • 97 ГРУПА

    7 11 Отговор
    Джагали, направиха цяла Русия за посмешище
  • 98 А бе

    8 7 Отговор

    До коментар #90 от "Съвсем случайно":

    Не случайно,а съвсем закономерно ще ти кажа.Ти искаш да живееш отново под миризливия руски ботуш,вторачвайки се в миналото, НО НЕ СИ ПОЗНАЛ,НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!!Поради простата истина,че от вас нищо не зависи!!

    Коментиран от #101

  • 99 Естествено, че не може ИДИЛ

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Според логиката на путин":

    да организира атентата без съдействието на подлеците от ФСБ...
  • 100 стига стари дъвки

    18 7 Отговор
    Глупости на търкалета! Путин направо директно заяви, че Украйна е основния организатор и участник. Дори не прояви никакво съмнение или колебание. Типично по путински. Когато заваляха логични и надеждни информации от други източници, започна да шикалкави. На всичко отгоре има сведения, че по време на атентата и стрелбата хора на ФСБ са били в сградата и са филмирали случващото се без да се предпазват от стрелбата на атентаторите.

    Коментиран от #102, #111

  • 101 Очевадно

    8 6 Отговор

    До коментар #98 от "А бе":

    Очевадно имаш фетиш към ботуши и ти харесва, когато по него има краварска тор!Уж бягал от руския пък пропуснал, кога върху него стъпил друг. Та така драги ми смехурко.... Хубаво си имаш фетишите ама недей да мислиш, че всички са като теб г-н Евроатлантик🤣
  • 102 НЕ Е ВАЖНО КВО КАЗВА ПУТИН

    6 3 Отговор

    До коментар #100 от "стига стари дъвки":

    А кви са фактите....и в края на краищата Путин не можа да спре КЛАНЕТО В МОСКВЕ....А ФСБ подозрително късно реагираха....що ли????

    Коментиран от #104

  • 103 ПУТИН

    6 4 Отговор
    Сам се набута в батака....ФСБ "проспаха" клането в Москва....а Путин гледа безпомощно като пребозал....
  • 104 ха ха ха...

    6 4 Отговор

    До коментар #102 от "НЕ Е ВАЖНО КВО КАЗВА ПУТИН":

    Е как и защо трябва да спираш нещо когато сам си го организирал? Омекват ти карачките и за да не изпаднеш от класацията организираш зрелище.

    Коментиран от #106

  • 105 САЩ ТИ КАЗВАТ

    7 4 Отговор
    Че ша има атентат...ФСБ спи, Путин високомерно посреща информацията. Кво се оказа накрая.....ЦРУ...ЗНАЕ повече за Русия, отколкото ФСБ.
  • 106 ТАКА Е

    4 3 Отговор

    До коментар #104 от "ха ха ха...":

    Путин си организира зрелище, със смъртта на 150 невинни руснаци....
  • 107 КЛАНЕТО В МОСКВЕ

    7 5 Отговор
    Звучен шамар за ФСБ.....и за Путин.
  • 108 много

    5 3 Отговор
    си прав путин ЗАщо кремъл и службите им помогнаха да внесат оръжие да стрелят половин час на воля а и да се накачорят на един автомобил и да карат поне няколко часа УЖ КЪМ УКРАЙНА
  • 109 Да, ама не!

    5 9 Отговор

    До коментар #75 от "На простия ти въпрос":

    Украйна е създадена, след като Полша официално приема католицизма!!! Ватиканът поставя условието - всички неприели католицизма да бъдат изселени в покрайнините - У Крайна! Това е на полски език!!! А, по това време Русия още не е била държава, за да има покрайнини!!! Над 90% от сегашните украинци са наследници на полски евреи, казаци мюсюлмани, православни руснаци и на германски нацисти.

    Коментиран от #113

  • 110 нарича

    5 4 Отговор

    До коментар #75 от "На простия ти въпрос":

    се украйна ЗАЩОТО е у КРАЯ на БЪЛГАРИЯ а именно там са ВОЛЖКА И ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ поради що се срамиш да се наречеш българин КЛЕТНИКО КАН КУБРАТ 632г е бил християнски владетел покръстен във ВИЗАНТИЯ и пръв приятел на император ИРАКЛИЙ а русия се появява на картата 988г българите покръстват киевска рус 865г по време на ЦАР БОРИС 1
  • 111 Цървул пробит

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "стига стари дъвки":

    чупката невежество!!
  • 112 ЗНАЧИ

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "ЗНАЧИ ЛИ ТОВА":

    че воюва с демокрацията в страните където я има И това го каза един АДМИРАЛ ОТ НИДЕРЛАНДИЯ и го написаха тук. Да си прочел НО си прав със страните от африка където на власт са диктатори и човекоядци и там дето няма демокрация С тези страни путин не воюва
  • 113 хари потър

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "Да, ама не!":

    напиши дата защото украйна е с покръстена от борис1 865г и пръв патриарх е ГРИГОРИЙ ЦАМБЛАК пратеник БЪЛГАРСКИ с книжнина преведено писание от кирил .Глаголицата не е кирилица не се знае защо но не се знае и защо българската азбука е кирилица Цялата почти е на старобългарската розета
  • 114 Иван

    4 0 Отговор
    Четох изявлението на Лукашенко, той не каза нищо от това което се цитира тук.
    Той каза ще е ВЪЗМОЖНО нападателите да са се насочили към Беларус. Не че са се насочили към Беларус ис обърнали към Окрайна.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ердоган

    2 3 Отговор
    ФСБ + Ислямска + Руслямска държава
  • 117 Ами не са били сами

    2 3 Отговор
    ФСБ им е помогнало
  • 118 Естествно

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    че извършителите знаят всички отговори
  • 119 Байно

    0 0 Отговор
    Правилно, няма как да махне охраната сама, да ограничи достъпа на полиция и омон до залата, да изключи противопожарната сигнализация, да пусне в отпуск отряда за бързо реагиране в самата зала и на последно място, да минат 400км към границата с Украйна, където е пълно с руски и беларуски войски, най-вероятно и тях са пуснали в отпуск, за да минат успешно в страна, в която да не могат да използват картите, на които ще им платят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания