Last news in Fakti

27 Март, 2024 18:41 3 920 17

В Белград! Александър Вучич с мистериозно изявление

  • сърбия-
  • косово-
  • босна и херцеговина-
  • александър вучич-
  • милорад додик

Във вторник ръководителят на Република Сръбска Милорад Додик отказа да приеме поправките на върховния представител в изборното законодателство

В Белград! Александър Вучич с мистериозно изявление - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред заплаха за националните си интереси, това предупреждение публикува президентът на страната Александър Вучич на страницата си в Instagram, предава РИА Новости.

"Сега не ми е лесно да кажа какви новини получихме през последните 48 часа. Те пряко заплашват жизненоважните национални интереси на Сърбия и Република Сърбия. През следващите дни ще информирам народа на Сърбия за всички предизвикателства, които ни предстоят. Ще бъде трудно, както никога досега", написа той.

Вучич не обясни какво точно представлява опасност за Сърбия.

Както предполага босненското Радио Сараево, президентът може да е имал предвид решението на върховния представител в БиХ Кристиан Шмид да промени избирателното законодателство на Босна и Херцеговина. Според друга версия на журналисти, Вучич може да е получил информация, свързана с присъединяването на Косово към Съвета на Европа.

Кристиан Шмид многократно е предизвиквал недоволство сред представителите на Република Сръбска в рамките на Босна и Херцеговина. Сърбите не признават правомощията на върховния представител, посочвайки, че Шмид няма разрешение от Съвета за сигурност на ООН. Във вторник ръководителят на Република Сръбска Милорад Додик отказа да приеме поправките на върховния представител в изборното законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нещо лошо

    34 9 Отговор
    им кроят от "демократичният" запад
  • 3 КОТарАК

    25 19 Отговор
    Сърбия е най-големият враг на БГ-Кемал Ататюрк
  • 4 Име

    11 6 Отговор
    Бяха си добре при Тито, но това е история вече, дано нямат търкания в повече.
  • 5 мдда

    12 5 Отговор
    Мистериозен мошеник!
  • 6 Тотко

    14 8 Отговор
    Само кейфор ще им докара акъла, мразят България че дала въздушното пространство на нато да ги атакува това е истината

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Анджо

    6 1 Отговор
    Тоя пуска мухата, за да види кой как ще реагира.
  • 8 Българин

    13 15 Отговор
    Вучич е получил пълна подкрепа от президента Путин относно плана за възстановяване на Югославия! Съвсем скоро ЮНА ще реши по военен път проблемите си в Косово, Босна, Черна Гора и Македония, а при добро стечение на обстояттелствата и с Хърватска и Словения! Гарант са РВСН на Руската Федерация! Така че, за пореден път гледаме аксиомата в историята, че който служи на Русия печели земи, население и бизнес, а за русофобите само термоядрено унищожение, мизерия и мъка!

    Коментиран от #10, #13, #15

  • 9 Кво да и правят

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Тотко":

    Заради сиганина Костов и коня Стоянов хиляди болни от рак има в Сърбия.

    Коментиран от #14

  • 10 пиночет

    9 15 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    По скоро, палячовската Русия ще стане Москалия,отколкото да се върне Югославия!
  • 11 Иван

    4 0 Отговор
    "Върховен представител" на юдео-масонството.
  • 12 Ами всъщност

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Тотко":

    Ти ако беше сърбин нямаше ли да мразиш тия съседи, които са си предоставили въздушното пространство за да ги бомбят (и то без да са член на НАТО, за разлика от нас натовския член Гърция си затвори въздушното пространство и отказа да пусне натовски самолети). Да се надяваме че някой ден сърбите няма да предявят претенции към нас заради този случай, който в интерес на истината е едно голямо позорно петно върху България, хвърлено от тогавашната също толкова продажна БГ власт върху държавата ни! С най-голяма вина за това са оня боклук иван костов и мръсния полупомак полуевреин соломон паси (нарочно с малки букви и двамата) и разбира се обкръжението им което даде своя сериозен принос за съсипването на България!
  • 13 искаш

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    да кажеш че всички войни на балканите са почвали от сърболята И с подкрепата на русолявите се мъчат да подпалят отново балканите С две думи имат много мигове подарък а нашите рашнята си ги взе заедно с ракетите
  • 14 Ракета Пейтриът 📡

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Кво да и правят":

    Да. Изходиха си бомбите с обеднения урaн там, а ние дадохме коридор преди даже още да ни питат, за да се натегнем за членство. Не ние, а онези, назначените отвън. Жалка работа
  • 15 Роки

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Какъв българин си щом искаш да се възстанови Югославия
  • 16 Жани Виденофф

    2 3 Отговор
    Бугарине рине, Ей, ти море църни циганине. Причувай ми свиние, Кат се вратим да ти платим. Два замаа, два шамара, Кат се върним да ти ...
  • 17 Крал Джулиан

    4 0 Отговор
    Сърбия има народ с ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА, КОЙТО МИЛЕЕ ЗА РОДИНАТА СИ И ПАЗИ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ, а не роби с преклонена главица за трохици, като нашето мизерно българско стадо.
    .... Имало едно време, герои в България,............ ИМАЛО...... ..... е няма ги вече.
    За нашата територия е валидно правилото - АДАПТИРАЙ СЕ (БЛИЖИ) ЗА ДА ОТЦЕЛЕЕШ.
    СРАМ......... СРАМ.......... ГОЛЯМ СРАМ.
Новини по държави: