Last news in Fakti

28 Март, 2024 04:32 678 1

Опозиционери във Венецуела потърсиха убежище в аржентинското посолство ВИДЕО

  • венецуела-
  • опозиционери-
  • убежище-
  • посолство

Имената им не се разкриват от съображения за сигурност

Няколко венецуелски опозиционни лидери са потърсили убежище в аржентинското посолство в Каракас, съобщи късно снощи в изявление аржентинското правителство, цитирано от Ройтерс и БТА.

Аржентинското външно министерство не разкри имената на венецуелските политици, за които съобщи, че са в аржентинското посолство, като се позова на съображения за сигурност.

Местни медии съобщиха, че става дума за шестима политици, свързани с Мария Корина Мачадо, опозиционна лидерка, на която беше забранено да се регистрира за президентските избори през юли, въпреки че спечели първичните избори на опозицията.

Аржентинското правителство изрази своята „загриженост относно влошаването на институциите и актовете на тормоз и преследване, насочени срещу политически фигури във Венецуела“, се казва в изявлението.

Правителството на Венецуела засега не е отговорило на молба за коментар.

Голяма венецуелска опозиционна група вчера регистрира за президентските избори бившия посланик Едмундо Гонсалес, за да си осигури място в бюлетината, след забраната за Мачадо и невъзможността нейната заместница, Корина Йорис, да се регистрира в системата за онлайн регистрация.

Миналата седмица главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб каза, че двама души, близки до Мачадо, са били арестувани. Седем други членове на нейния екип, включително дясната ѝ ръка Магали Меда, имат заповеди за задържане.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Тези, които имат заповеди за задържане.