Last news in Fakti

30 Март, 2024 05:12 787 7

Въпреки разногласията: САЩ продължават да снабдяват Израел с оръжие

  • сащ-
  • израел-
  • оръжие

Информацията е на "Вашингтон пост"

Въпреки разногласията: САЩ продължават да снабдяват Израел с оръжие - 1
Снимка: Уикипедия

Въпреки опасенията на САЩ от планираната сухопътна офанзива на Израел срещу град Рафах в ивицата Газа, който е препълнен с бежанци, Вашингтон продължава да предоставя милиарди под формата на оръжейна помощ на своя съюзник, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Позовавайки се на неназовани служители в Пентагона и Държавния департамент на САЩ, вестникът допълва, че администрацията на президента Джо Байдън е разрешила през последните дни да се предоставят на Израел бомби и изтребители въпреки напрегнатите отношения между двете страни.

Миналата седмица Държавният департамент е одобрил доставката на 25 изтребителя Ф-35А. Одобрена е и доставката на бомби MK84 и MK82.

Това показва, че американското правителство не разглежда трансфера на оръжие като средство за оказване на влияние върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, продължава вестникът.

В момента отношенията между Байдън и Нетаняху са напрегнати. Израелска делегация трябваше да пътува до Вашингтон тази седмица. Нетаняху обаче отмени пътуването, след като в понеделник Съветът за сигурност на ООН прие без съпротивата на САЩ резолюция, която засилва международния натиск върху Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 1 Отговор
    Ако краварника влезе в сериозна война, няма да издържи. Похватите им са ясни на всички, мисля - цветни революции и финансиране на терористични групировки и държави. Японците ги дъниха М Пасифика, ама не докрай. С Китай обаче, нещата вече стоят по-съвсем различен начин.
  • 2 Перо

    7 0 Отговор
    Реално отношенията между двете страни не са се влошавали и не могат да се влошат по много причини! Другото е “мижи да те лажем”!
  • 3 ТАКА СЕ ПОМАГА ЗА МИРНИ ПРЕГОВОРИ, БЕ.

    5 0 Отговор
    КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ !!!!ИСКАТ ДА СПРАТ ИЗРАЕЛ ???? АААААА,ТАКА СЕ ПОМАГА ЗА МИРНИ ПРЕГОВОРИ.
  • 4 Калпазанин

    8 0 Отговор
    Всичко написано за разногласия е пунта мара, между тях никога не е имало разногласия лицемери нагли. Причината е че исраел ако го няма на картата няма да има причина тогава и англосаксиите да са в близкия изток, те нямат интерес да има мир тям, само забелете колко петрол и газ окрсдохв от там, тъпи арабели как ги търпят само продали са се за жълти стотинки на сатанста
  • 5 Кървави пари

    6 0 Отговор
    Е как няма да дават оръжие и пари на Израел. Нали Израелското лоби командва във Вашингтон. Купуват си Американските политици като кюфтета на скара бира. Нашите има да се учат от тях на корупция.
  • 6 777777

    1 0 Отговор
    Където има конфликт ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, САЩ са винаги там,дали те ще го създадат,или не те са винаги там,те винаги ,,помагат",или да стане тоя конфликт,или да го ,,решават",но винаги са там и активно вземат големия пай по време и след конфликта ...
  • 7 ДемОсрация

    0 0 Отговор
    Въпреки борбата за мир и демокрация сащисаните си показаха рогата / истинския облик.