Last news in Fakti

30 Март, 2024 07:01 2 069 18

Берлин: Трябва да се пазим от военно нападение

  • германия-
  • отбрана-
  • нападение

Позицията е на вицеканцлера Роберт Хабек

Берлин: Трябва да се пазим от военно нападение - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек заяви, че не вижда надежда за бърз и мирен край на войната на Русия срещу Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ние копнеем за мир. Да. Но честният, горчив отговор е: вероятно няма да има бърз и добър край, дори и да ни се иска друго", каза той във видео, публикувано вчера в платформата "Eкс".

"Трябва да се адаптираме към заплахите. Всичко друго би било наивно", каза той. Затова според него би било добре Германия да инвестира повече в собствената си сигурност. "Ние, Германия, Европейският съюз, трябва да се защитаваме навсякъде, включително от военни атаки", добави Хабек.

През последните седмици в Германия имаше спорове за естеството и степента на подкрепа за Украйна, "някои от тях горчиви, а други болезнени", каза той. Със своя великденски видеоклип той каза, че иска да се опита да подреди аргументите и да ги оцени от своя гледна точка.

"Още в началото се изказах в подкрепа на доставките на оръжие за Украйна и все още съм за това да продължим да ги подкрепяме с все повече и повече военно оборудване", каза Хабек.
Той обаче уважава позицията, която стига до различно от неговото заключение по въпроса за доставките на оръжие за Украйна по принципни морални причини или религиозни убеждения.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    43 2 Отговор
    Не се притеснявайте, докато слушкате, както до сега, САЩ няма да ви нападнат. А друг, няма кой.
  • 2 какво нападение го гони тоя

    45 0 Отговор
    ама те са ви превзели вие се плашите от нападение ?!?!?! що за идиотизъм

    Коментиран от #9

  • 3 Плашилото Русия

    34 0 Отговор
    осигурява лесни доходи от дране на данъкоплатците.
    И прекрасно се препират чрез украинската пералня с високотехнологичните чипове.
  • 4 Сократ

    35 0 Отговор
    Хабек да си пише детски книжки, а да не се прави на министър. Не го знам какъв писател е, но като министър е кръгла нула. Дори не искам да коментирам аналена бербок
  • 5 Геша

    34 0 Отговор
    И от кого смята, че ще бъде нападнат зеленият Хабек?
  • 6 име

    31 0 Отговор
    Сорocнята да се стяга да си търси работа. Тръмп няма да заружда хранилката, а ние трябва да затворим всички начини, от които цоцат средства. НПО финансиране, фалшиви електронни медии, които само препечатват Дойче Веле, всякакви институти за манипулиране. И най важното - америкасси тецове, мини, реактори и т.н.
  • 7 ТаУмВзе

    28 1 Отговор
    Чалмите са ви нагласили вече. Кво военно пък и Нападение ги гони тия. Хахахах
  • 8 Грую

    29 0 Отговор
    Изчепкахте Мечока от бърлогата сега грухтите тревожно. Май тоя път нема да има ФРГ.
  • 9 Ъхъ

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "какво нападение го гони тоя":

    С нетърпение чакам да приемат законите на шериата в райстага!
  • 10 30 Март 1944г

    20 0 Отговор
    1944 г. – Втората световна война: Англо-американската авиация бомбардира София, Враца, Лом и Фердинанд (дн. Монтана). В операцията участват 600 самолета.

    Коментиран от #17

  • 11 Кьорсъюз

    19 0 Отговор
    Докато зяпате към Русия, съюзченцето ви го превземат от вътре и когато закипи, няма да има къде да бягате.
  • 12 👏👏👏

    24 0 Отговор
    Що за идиоти 🙄
    Първо създават конфликт, после да се пазим🙄
    Народа трябва да се пази от такива политици, но за съжаление има още които гласуват за тях😉
  • 13 777777

    18 0 Отговор
    Когато заека мине баира,е бизсмислено да го гониш.Прекаленото доверие към САЩ,води до там,че в един момент разбираш,че си изигран,подведен,както искаш така го разбирай.В сремежа си да са винаги най-отгоре щатите не се спират пред нищо.Разбутаха ли ви икономиката,накараха ли ви да не пиете вода от чешмата,а да си носите с туби отвъд океана...? Прекъснахте си доставките на газ от Русия,предадохте си оръжията на Украйна,заринахте се с безмитно зърно от Украйна,така стана с цяла Европа,нали бяхте сила обединена в ЕС ?Предадохте се без бой,че сега и членовете на тоя съюз всички пострадаха.Къде е силата в това ,,обединение" ? Като слушате без да чувате така е, сега ще изсмучат и европа както останалия свят,дано Китай не се поддаде на тоя натиск.САЩ където и да стъпят правят конфликти,и после разселват населението навсякъде,което е още една пречка на държавите да се оправят с проблемите които им създава САЩ,плюс изкуствената миграция на хора.
  • 14 Миле

    15 0 Отговор
    Късно е вече , късно е . Нападението започна още по времето на Меркел вече цели орди тарамбуки се предвижват по улиците на Берлин
  • 15 Дернев

    8 1 Отговор
    "...Германия да инвестира повече в собствената си сигурност." Ето доказателството, че Германия не може да бъде повече лидер за развитието в ЕС. Цялата им пара в локомотива бе само за еврото и общия пазар, но не и задълбочаване на обединението и изграждането на единната армия. Единната армия е гаранцията за здравина и сигурност в обединението и общите инициативи. И най-важното мирът и сигурността в Европа не може да се гарантира без всички европейски страни да застанат зад Европа. С приказки като "Ние, Германия, Европейският съюз," няма бъдеще. Така Германия пак ще ни вкара в поредната СВ. Ще е глупост да й го позволим.
  • 16 Пилотът Гошу

    6 0 Отговор
    Ало факти,
    Когато публикувате изцепки на Хабек, Бербок или Ланг, излишно си губите времето...
  • 17 Не е вярно

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "30 Март 1944г":

    Те са ни приятелчета :). По време на османското присъствие нали така му викат вече. През 1877-8 нападат беззащитната Османска империя и руски сепаратисти се бият с българските хайдути срещу законната турска власт.
  • 18 Сандо

    0 0 Отговор
    Седете си тихо и мирно на пос.раните ду..пета и всичко лошо ще ви се размине.Ама не,не можете,все на изток ви влече нещо да грабните.А в историята всичко е описано,но швабите и те спряха да я учат.
Новини по държави: