Last news in Fakti

30 Март, 2024 08:50, обновена 30 Март, 2024 10:38 3 489 92

Франс прес: След 13 години чакане, ето че България най-после влиза в Шенген

  • шенген-
  • европейски съюз-
  • българия-
  • румъния

С влизането на България и Румъния, Шенгенската зона, създадена през 1985 г., ще наброява вече 29 членки - 25 от 27-те страни членки на ЕС и съседите му - Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн

Франс прес: След 13 години чакане, ето че България най-после влиза в Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След 13 години чакане, ето че България и Румъния най-после влизат в Шенген, отбелязва Франс прес в аналитичен материал.

Двете държави официално влизат утре в тази голяма зона за свободно движение, пише агенцията. Франс прес обаче припомня, че има едно значително изключение при това влизане и това е контролът по сухопътните граници, който ще бъде запазен за голямо недоволство на шофьорите.

Причината за това изключение е ветото, наложено от Австрия, единствената страна членка на ЕС, изразила възражения, водена от опасения за приток на кандидати за убежище.

Но въпреки това частично присъединяване към Шенген по въздух и по море, този етап има силно символично значение, отбелязва Франс прес.

"Това е въпрос на достойнство", казва Стефан Попеску, експерт по международни отношения, базиран в Букурещ. "Всеки румънец, когато трябваше да застане на отделна опашка от останалите граждани на ЕС, чувстваше, че отношението към него е различно", допълва той пред Франс прес. Експертът добавя, че това присъединяване към Шенген ще благоприятства още повече интеграцията в ЕС и добавя, че това е важен етап, въпреки че той се случва късно.

Тридесет и пет годишният българин Иван Петров, работещ в сектора на маркетинга във Франция, определя също влизането в Шенген по въздух и море като една стъпка напред, спестяване на излишно губене на време и по-малко стресиращи пътувания в перспектива.

В статията на Франс прес се описва и как се подготвят персоналът на летището в Букурещ за присъединяването на Румъния във въздушния Шенген. На това летище повечето полети идват от Шенгенската зона. Летищните екипи се подготвят цяла седмица за тази малка революция, която ще настъпи утре. Допълва се, че се предвижда засилване на персонала, който ще прави проверки на произволен принцип, по-специално на непълнолетни лица, за да се избегне трафик на хора. Разположените на летището служители ще бъдат там и за да направляват пътниците, и за да идентифицират онези, които може да се опитат да напуснат незаконно Румъния.

Защото двете балкански страни трябва да покажат, че на тях може да се разчита с надеждата, че възраженията на Австрия ще отпаднат и те ще станат изцяло членки на Шенгенската зона, в която над 400 милиона души могат да пътуват свободно, без проверки по вътрешните граници, посочва Франс прес.

В статията се припомня, че Хърватия, влязла след Румъния и България в ЕС, които са еврочленки от 2007 г., ги е изпреварила във влизането в Шенген, присъединявайки се към тази зона през януари 2023 г.

С влизането на България и Румъния, Шенгенската зона, създадена през 1985 г., ще наброява вече 29 членки - 25 от 27-те страни членки на ЕС и съседите му - Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Изключени от този процес, обаче шофьорите от сектора на междуродните превози по суша не крият гнева си.

Чакането продължава от 8 до 16 часа на границата с Унгария и от 20 до 30 часа с България, като има пикове на тридневно чакане и в двата случая, се казва в комюнике на един от основните румънски синдикати в този отрасъл. В изявлението се говори и за колосални финансови загуби. "Търпяхме 13 години, търпението ни се изчерпва", предупреждава генералният секретар на Националния съюз на автомобилните превозвачи от Румъния Раду Динеску.

Франс прес отбелязва, че същото недоволство има и от страна на български работодатели в отрасъла. "Само 3 процента от българските стоки са изпращани по въздух и море, а останалите 97 процента се движат по суша", казва пред Франс прес Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). "Следователно сме на 3 процента в Шенген и не знаем на коя дата ще получим разрешение за пълно присъединяване", допълва той. Васил Велев очаква напредък до края на годината, но се опасява от последствията от парламентарните избори, предвидени за края на септември в Австрия, в момент в който консервативният австрийски канцлер Карл Нехамер трябва да се справи с нарастващата, според социологическите допитвания, популярност на крайната десница.

Но във всички случаи и в София, и в Букурещ гледат на утрешния етап на присъединяване към Шенген като на един необратим процес. "Ясно е, че става дума за един необратим процес", заяви в началото на март румънският вътрешен министър Каталин Предою и призова за приключване на този процес през 2024 г., пише Франс прес в аналитичния си материал, озаглавен "България и Румъния с единия крак в Шенген".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бмх

    94 7 Отговор
    Празни приказки за неуки читатели

    Коментиран от #33

  • 2 Веселяка

    21 18 Отговор
    Аз искам non-stop избори и да гласувам за разни шемети само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣

    Коментиран от #15

  • 3 Захарно петле

    74 0 Отговор
    Като да ближеш захар през стъкло.
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    62 6 Отговор
    Е И КАТО СТЕ В ШЕНГЕН
    ДА НЕ БИ МАЙМУНИТЕ ДА СТАНАХТЕ ХОРА ?
  • 5 Бонев

    66 0 Отговор
    И Франс прес са същите либерастки мисири като нашите.
  • 6 усс.ран русофил

    11 35 Отговор
    Аз съм силно възмутен!
  • 7 Повече са европейците 400 млн

    34 2 Отговор
    Ще ни окупират за нула време не може да им смогнем да ги обгрижваме
  • 8 Име

    41 8 Отговор
    То хубаво - ни приемат, но е хубаво да ни накарат да оправим и държавата си - ние сме изключително бедни и ни крадат самите ни политици.

    В България има диктатура - по-голяма от тази в Русия и Северна Корея - честно е това - който не се е сблъсквал е добре, но който е имал ядове - нещо страшно.
  • 9 Влязохме

    53 2 Отговор
    По въздушно - капков път...
  • 10 Хи хи хи

    45 1 Отговор
    При сегашното управление на ЕС вече няма членове на ЕС а само
    членки
  • 11 мда

    47 2 Отговор
    Тоя въздушен шенген е за идват мигрантите у нас без да бъдат проверявани.
  • 12 ТаУмВзе

    34 7 Отговор
    Само дето България вече няма де! Територията Приключи Вчера и тва е.
  • 13 Еврото само след Шенген

    41 2 Отговор
    Аз не виждам да сме влезли в Шенген нито ще влезем някога ,ше продължим да се връзваме под тировете май, обаче еврото ше ни го чукнат даже няма да ни питат, както не ни попитаха за ваксините, за конституцията, за машинките гласуващи, за АЕЦ-а за ТЕЦ-а, за нищо не ни питат, защо всеки носи GSM в джоба? Само да го подслушват ли? Да кажат там в Европа ясно: Еврото ви ще вземем когато ни вземете в Шенген по суша. Иначе не.
  • 14 Глупости на търкалета!

    38 2 Отговор
    БГ не е в никакъв Шениген! Тези порнографии с морска и въздушна граници са нищо, никой не ги ползва, освен 10-тина процента набедени бизнесмени сгънали!
  • 15 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Веселяка":

    Аз за майтапа да те изчеластря за веселбата
  • 16 незнайко

    10 4 Отговор
    Докато съществуват ИСЛЯМИСТИ света няма да върви към добро каквито и съюзи да се правят !!!
  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    34 1 Отговор
    ПРОБЛЕМА СЪС ШЕНГЕНА МИ Е ЧЕ
    НА ЗАПАД ЖИВЕЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ ПРОСТИ ХОРА И ИЗВРАТЕНЯЦИ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ
    ......
    МНОГО ЧЕСТО НАРИЧАМ БЪЛГАРИЯ ПРИРОДЕН РЕЗЕРВАТ , В СРАВНЕНИЕ С НАС В САЩ
  • 18 Един

    19 2 Отговор
    Подаянията за гаврошовците. Но с паветниците толкова. На автопилот и с неграмотност не може повече.
  • 19 дядо поп

    24 0 Отговор
    Получаваме капково-въздушно напояване!
  • 20 Иго

    34 6 Отговор
    Ужас НАТО,ужас Еврозона ,ужас американският посланик нагло официално да изказва съжаление ,че сглобката се разглоби !! КОЙ е този ,но мутрите ,кирчовци и Шишковци ,заради власт и богатства продадоха държавата и народа ни на западните и украинските фашисти!! Тези изверги в момента оказват силен натиск на Сърбия ,да се обяви срещу Русия ,тези дето ги спасиха и спасяват от наглите хиени!!!
  • 21 стария моряк

    34 1 Отговор
    За 45 години на море , не помня да са ме връщали от някое летище или пристанище!
  • 22 Голям праз

    23 3 Отговор
    Това е едното нищо.По море и по въздух...голяма придобивка едно кухо блеене.
  • 23 Подиграват се с

    32 0 Отговор
    България и Румъния, не ги е срам ! Боклуци ! Дано в Австрия отидат 2 млн украинци като емигранти !
  • 24 нннн

    21 0 Отговор
    Влиза въздушно - капково. С половин капка, де. Верно ли Дунав е сухоземна граница?
  • 25 Герен

    16 1 Отговор
    ПО ОДА И ВЪЗДУХ...НИТО МОЙМ ЛЕТИМ НИТО ПЛУВАМЕ. А ЗА ВЪРВЕНЕТО ГААА.
  • 26 коментар

    24 0 Отговор
    Да, ама в същото време и в България влизат едни брадясали талибани, с които ще берем ядове в близкото бъдеще. Плюс това не е ясно още колко предстои да пристигнат. Така че стига излишни фалби относно нещото полу Шенген.
  • 27 Благодаря Шенген

    32 0 Отговор
    България най-после влиза в Шенген!
    Да, ама НЕ
    В Шенген по вода, ама без р.Дунав
    Дунав е най-голямата река, но за Шенген не е река!
    Англосаксонски простотии!
  • 28 Баце

    24 1 Отговор
    Този шенген е като пред теб да развия шоколадов бонбон, демонстративно да изям бонбона, а на теб да дам станиола за да видиш колко е хубав, да искам да ми благодариш и правейки се на глупак да споделяш на ляво и на дясно, че двамата сме яли превъзходен шоколадов бонбон.

    Коментиран от #47

  • 29 Винкело

    22 3 Отговор
    Абе някой вярва ли, че пикливата Австрия, дето няма и 2% от населението на ЕС поставя условия? Просто са ги избрали да изразяват общото мнение на Съюза.
  • 30 Чичо Пейо

    17 0 Отговор
    Влизане през задният двор и това ми било Шенген от който няма никаква полза за сухопътните граници нещат нашите дупедавци защото пада добра пара на митниците то златен гюл мостовете Дунав и Видин Абе направо бандити стържат държавата и народа боклуците
  • 31 летеЦО

    14 1 Отговор
    по-скоро свободно летене... за свободното движение питайте шофьорите, по мостовете на Дунав и на Кулата...
  • 32 поредна фалшива евро облъчванка

    14 1 Отговор
    Колко пари изкара да напишеш тая глупост?
  • 33 ГЕРБЕР

    3 24 Отговор

    До коментар #1 от "Бмх":

    АКО НЕ БЕШЕ БАЦЕ И ГЕРБ, ЩЯХА БЪЛГАРИТЕ ДА ВИДЯТ ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН

    Коментиран от #40

  • 34 Шегобиец

    13 0 Отговор
    Хубаво се посмях на тази статия! Оправи ми настроението за деня :)

    Коментиран от #35

  • 35 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Шегобиец":

    Хахахахаха
  • 36 Пускането на...

    15 1 Отговор
    ...БГ пътници по летищата и морето не е Шенген! Тва най-много 10% от търговците го ползват! Отворете сухоземните граници с Гърция транзит без паспорт, мишки!

    Коментиран от #54

  • 37 Име

    3 6 Отговор
    То Шенген - хубаво - но самите ние не сме за никъде - това е доста диво племе нашето. Самият факт - че Бойко Борисов се счита за виден представител е показателен, при сравнение с други хора.

    Хората си уреждат живота - а на мошениците им дават и на тях някаква работа там.

    Ако можеше - да им плащаме пари - на измамниците - да не се намесват в оперативната работа.
  • 38 Българка

    16 1 Отговор
    Не разбирам защо зорлям влизането ни в Еврозоната и напъните за Шенген са номер едно за политиците ни. Та това е важно за не повече от 400 000- 500 000 бизнесмени, олигарси, политици , които непрекъснато и сега пътуват из Европа. Масата милиони българи нямат пари да отидат на почивка в страната, камо ли да пътешестват из Европа. Масата българи не са бизнесмени, а наемници и за тях влизането в тези структури не е цел
    ДОКАТО БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, МУШЕНГИИТЕ, ПРАВОСЪДНА СПРАВЕДЛИВОСТ ЗАСЯГА ВСЕКИ БЪЛГАРИН. ТОВА Е ТЕМАТА!

    Коментиран от #46

  • 39 .....

    18 1 Отговор
    Не сме влезли в Шинген, не лъжете. ТИРовете седят с часове и дни пред КППтата на държавите от ЕС.
  • 40 .....

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБЕР":

    Не сме в Шенген, не лъжи.
  • 41 Или са много ПРСТИ

    12 0 Отговор
    Това открита подигравка ли е?
  • 42 Българка

    13 0 Отговор
    Спрете сшегите на 30-ти март. Оставете тези статии за деня на шегата, след два дни. Какти няма полубременна жена, така няма въздушно-капков Шенген и то при твърдението, че плавателната река Дунав не е река, а сухопътна граница
  • 43 Марийка

    3 0 Отговор
    Иванчо,съгласна съм,но ще стоя накриво...
  • 44 Полаза само за западняците

    7 1 Отговор
    За обикновения българин приемането ни в Шенген не допринася нищо. Във Франкфурт с паспорта (не с личната карта) през автоматите се преминава за секунди. Не се чака никаква опашка.
    А има много негативи:
    С приемането ни в Шенген, ще се увеличи конкуренцията срещу родните производители, защото облекчаването на влизане в страната ще е от полза на по-мощните икономически държави. Вреда.

    И в допълнение неграничен брой незаконни мигранти, върнати тук срещу получаване на мижави еврофондове. Мигрантите ще са подбрани предварително от Турция или Запада, за да бъдат ни изпратенеи най-неграмотните и радикализирани и нас.

    Населението от Западна Тракия в Гърция е населена с турци. При приемането ни в Шенген линията Дедеагач — Хасково ще предизвика дозапълване и дозаселване с турци на Странжа и Хасково и даже големи части от Южна България. Помислете аналогията с турците в Германия. И защо не приемат 83 милионнаТурцуя в ЕС.

    Ше ни пратят гранични полицаи oт FRONTEX, но НЕ да ни пазят гарницата, а да регистритат мигрантите в БГ, за да могат да ни ги връщат, за евро центове, като в първа държава влезли в ЕС по сегашното законодателство на ЕС.
  • 45 шенген ама друг път.

    5 0 Отговор
    И аз станах милионер но ми трябват още 999000.Тези се подиграват.
  • 46 Калоян

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    Трябва да се отчете някакъв ,,успех",затова е това напъване.
    Предполагам затова бутнаха паметника,защото бил,,прекалено висок",тоест хвърля голяма сянка и засенчва успехите на сегашните политици.Трябва им някаква ,,бляскава победа"
  • 47 Ежко Бежко

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Баце":

    Сравнението на Европа с бонбон е неуместно. В тази миришеща на урина нашарена с графити европа бих отишъл само ако ми платят. Както казваше един мой роднина за Рим: пици цигани си имаме и тук. Не бързайте да ме пращате в Русия. Не сте вие тези, които да ми кажат къде да ходя. Ако толкова ви харесва европа, ходете и се наслаждавайте.
  • 48 ВЛИЗАМЕ В ШЕНГЕН

    2 2 Отговор
    БГ. Путинистите влизат в РУСИЯ....
  • 49 ЕСССР трябва да се разтури!

    5 0 Отговор
    Голямата далавера, повече следене от Брюксел и самолет след самолет с тарамбуки, които не сме канили и те не искат да са у нас, но ще бъдат принудени да останат. Млади мъже мюсюлмани, без професия, без да знаят език, без пари, без документи. Пускани сред нас безконтролно. Повечето от тях вече криминално проявени.
    Трябва да ги водят в къщите на Денков и Тиквата, които ни ги натресоха.

    Коментиран от #52

  • 50 ТО И В НАТО

    2 1 Отговор
    Немаше да влезем, пък сме 20 години там....а другаре...

    Коментиран от #53

  • 51 Рон Джереми

    4 0 Отговор
    Влезе,ама не баш...

    Коментиран от #89

  • 52 ША ТА ПИТАТ ТЕБ

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "ЕСССР трябва да се разтури!":

    Кво да става с ЕС.....май още са разширява
  • 53 Господине

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "ТО И В НАТО":

    Където сме влезли,все се е разпаднало.

    Коментиран от #56

  • 54 СПОКО, НЕ СА НАПИНЯЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пускането на...":

    Толкоз. И тва ша стане....
  • 55 Анонимен

    1 0 Отговор
    Супер,кво тогава вися на Кулата?
  • 56 АМИ ЧАКАМ

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Господине":

    Рс и НАТО да се разпаднат.....ама има още желаещи за тях...що ли ????

    Коментиран от #61

  • 57 Ми,да

    2 0 Отговор
    По Дунава със салове.

    Коментиран от #60

  • 58 ВЛИЗАМЕ В ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНАТА

    0 7 Отговор
    Неизбежно е......
  • 59 Байкал

    4 0 Отговор
    Дойде време за плащане на обяда който изплюскаха прасетата . Плащането е за раята :)
  • 60 ЗА ТЕБ

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ми,да":

    Със сал по дунава....за мен със самолет до ....Милано....кой както го уреди....

    Коментиран от #65

  • 61 Да те светна

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "АМИ ЧАКАМ":

    Заради кинтите ,дето ще получат някои,но не ти или аз,а тия дето подписват за покупка на чертежи.И не само.

    Коментиран от #63

  • 62 ША НИ ПРИЕМАТ

    1 0 Отговор
    Къде ша ходят........
  • 63 ДРЕМЕ МИ КОЙ

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "Да те светна":

    Кво получава....важно е да пътуваме свободно и да сме в еврозоната
  • 64 ДРУГАР ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    0 2 Отговор
    Шенген и еврозоната ни отдалечават от ....Путин.
  • 65 Еш па тоа

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "ЗА ТЕБ":

    Да не мислиш,че само ти фърчиш!?И ние летим кой до Мексико,кой до Канада.Въпроса е,че до една Гърция или Румъния с колата,като тръгнеш те проверяват.Понеже си бг.

    Коментиран от #68, #72

  • 66 А50

    1 0 Отговор
    Със статут , като колония Френска Гвиана
  • 67 Баце

    2 0 Отговор
    Да те пуснат през "задният" вход като прислуга и да те карат да се гордееш с това му се вика лицемерна гавра!

    Коментиран от #69

  • 68 Е ТЕ ЗАТВА ИСКАМЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Еш па тоа":

    И сухоземен Шенген.....ша ни вземат, къде ша идат...

    Коментиран от #71

  • 69 ОТЗАД, ОТПРЕД

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Баце":

    Баце го вкарва навсякъде....
  • 70 На Куц Крак!

    1 0 Отговор
    На Куц Крак! Нито вътре ! .... Нито отвън! Хубава работа ! Ама Българска! Но толкова Успя Сапуна!

    Коментиран от #78

  • 71 Най-напред

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Е ТЕ ЗАТВА ИСКАМЕ":

    Най-напред ще го Вземеш ТИ!

    Коментиран от #75

  • 72 Е ПА .....

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Еш па тоа":

    Като ни имат за Мафиоти, ша ни проверяват...покрай сухото гори и мокрото....
  • 73 Крико

    1 0 Отговор
    На гръцката граница нещо не го виждам този Шенген

    Коментиран от #76

  • 74 Нацизъм в МВР

    1 0 Отговор
    Борисов и ГЕРБ са направили от полицаите хора с манталитет и действия на 15-16 годишни деца които проповядват Нацизъм!Днес в град Бобов дол в 6:30 часа двама полицаи с джип проповядваха Нацизъм в най чистата му форма в полза на роми и полицаи, като гонят с агресия Софиянци от града без никакви основания!


    Мирослав Германов
  • 75 ЩО БЕ.......

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Най-напред":

    Ша пътуваме свободно.....като бели хора.....
  • 76 ША ГО ВИДИШ

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "Крико":

    Скоро...требе още малка да съ ...култивиране, явно....
  • 77 ПОЧВАМЕ ОТ МАЛКИЯ ШЕНГЕН

    0 1 Отговор
    Явно не сме дорасли за големия такъв....
  • 78 КОЛКОТО, ТОЛКОВА

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "На Куц Крак!":

    А ич.......
  • 79 ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНАТА

    0 0 Отговор
    Нов голям удар по ПУТИНИСТИТЕ в България....пак ша ги привикват на Драган Цанков 28....
  • 80 НИНОВА И КОЦКАТА

    1 1 Отговор
    Приветстват Шенген....така казаха по БСТВ.....преди да фалира...
  • 81 По голямо

    3 0 Отговор
    Унижение от това, България не е изживявала до сега!
    Денков ни продаде на парче!
    Тази подигравка е за сметка на брадатия боклук, който ни стоварват почти всеки ден!
    Денков, това няма да ти се размине!
    Единственото което ще те спаси е мед. експертиза, която да докаже, че си невменям . Тогава ще се анулират и всички зловредни договори, които си сключил с дявола!

    Коментиран от #82

  • 82 Я ПЪ ТИ

    3 2 Отговор

    До коментар #81 от "По голямо":

    При соца, Тошо предложи да сме 16 та република на СССР.....поднесе цяла България на тепсия на съветските комунисти....
  • 83 измамници

    1 0 Отговор
    Влиза, ама не влиза! Стига сте манипулирали хората!
  • 84 отворени общества

    2 1 Отговор
    Кога ще паднат визите за САЩ? Защо ЕС нарушава собствените си директиви и не прилага реципрочни мерки за тях? ЕС зависима колония на америка ли са?

    Коментиран от #86, #87

  • 85 нищо ново

    1 0 Отговор
    Австрия винаги е биела контрата на България. Оказва се че и на Румания. Там изтекоха и комунистическите пари. Сега е момента тези консерватори да поискат още пари от Путин.
  • 86 ВИЗИТЕ ЗА САЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "отворени общества":

    Ша паднат ,кога реши ...САЩ.....А не ЕС.....Явно още сме "мутренска" държава за американците.
  • 87 А ВИЗИТЕ ЗА РУСИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #84 от "отворени общества":

    Кога ша отпаднат.....
  • 88 ПО БСТВ /преди да фалира / КАЗАХА

    0 1 Отговор
    Че ша влезем изцяло в Шенген....2025г....
  • 89 Демек

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Рон Джереми":

    У другата дупка.....
    N.B. Винаги имаш един плюс от мен.
  • 90 ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНАТА

    1 0 Отговор
    Последните пирони в ковчега на БГ путинистите....
  • 91 Уса

    0 0 Отговор
    България никъде не влиза а само поема.Днес излизат резултатите от поемането на теглото на ЕС с повече задължения,слугинаж и враждебна политика към Русия и нейните приятелски държави,което ще рече повече от половината свят.След години ще имаме и негативния резултат от днешния фалшив въздушно воден шенген осъществен с цената на сделки,които могат да затрият българския народ
  • 92 Въздушно Капков Шанген??? БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    И Румъния!!!! Смях!! Смях!