Last news in Fakti

1 Април, 2024 10:12 1 728 2

Интерпол провежда търсене на момиченце, което е изчезнало преди седмица в Сърбия

  • интерпол-
  • сърбия-
  • изчезнало

В Сърбия за първи път стартира и системата „Намери ме“, предназначена за спешно обществено уведомяване в случай на изчезване на непълнолетно лице

Интерпол провежда търсене на момиченце, което е изчезнало преди седмица в Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

Двегодишно момиченце от Сърбия е обявено за международно издирване от Интерпол, предава сръбската редакция на Радио Свободна Европа (РСЕ) и БТА.

Данка Илич е изчезнала във вторник следобед от дома си в Банско Поле край източния сръбски град Бор. От Министерството на вътрешните работи на Сърбия уточниха, че момичето е с кестенява коса, кафяви очи и е високо около 85 сантиметра. В момента на изчезването е била облечена с лилав панталон, маслиненозелено яке и черни маратонки. Търсенето е продължило цяла нощ, като освен полиция и пожарникари, помощ предложили и граждани. Новината за изчезването ѝ бързо се разпространи в социалните мрежи, а в търсенето на малката Данка се включиха и кучета търсачи.

Интерпол обяви „жълт код“, който се използва при издирване на изчезнали лица, най-често малолетни, или при разпознаване на лица, които не могат да бъдат идентифицирани, пише РСЕ.

В Сърбия за първи път стартира и системата „Намери ме“, предназначена за спешно обществено уведомяване в случай на изчезване на непълнолетно лице.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 херодот

    1 2 Отговор
    Какви са тези намеци тука ? Какво ни интересува нас ? Те там да огледат нещата. Дядото да не е някой прославен српски военопрестъпник от сребреница или сараево?

    Коментиран от #2

  • 2 Бягай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "херодот":

    Се скрий. Тук се говори за невръстно 2 годишно дете! И всяка новина може да помогне. Ти не си човек!!!
Новини по държави: