Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Април, 2024 17:24 2 450 50

Антъни Блинкън в Париж: Украйна се намира в критичен момент

  • украйна-
  • сащ-
  • париж-
  • антъни блинкън-
  • критичен момент

Блинкън и френският министър на отбраната Себастиан Льокорню по-рано днес посетиха завод, в който оръжейният производител „Некстер“ произвежда самоходни гаубици „Сезар“

Антъни Блинкън в Париж: Украйна се намира в критичен момент - 1
Снимка: БГНЕС

Днес американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че Украйна се намира в "критичен етап" от войната с Русия и настоява за по-голяма западна помощ. Той изрази съжаление от безизходицата в Конгреса на САЩ по отношение на пакета военна помощ на стойност десетки милиарди долари за Киев, предаде Ройтерс и БТА.

„Абсолютно важно е да дадем на украинците това, от което продължават да се нуждаят, за да се защитават, особено що се отнася до боеприпаси и противовъздушна отбрана“, заяви Блинкън пред репортери по време на посещението си във Франция.

„Това е още една причина, поради която искането за допълнителен бюджет, което президентът (Джо) Байдън отправи към Конгреса, трябва да бъде изпълнено възможно най-бързо“, допълни той.

Блинкън и френският министър на отбраната Себастиан Льокорню по-рано днес посетиха завод, в който оръжейният производител „Некстер“ произвежда самоходни гаубици „Сезар“. Льокорню каза, че „Некстер“ работи за увеличаване на производството на 2 гаубици „Сезар“ месечно спрямо 6 понастоящем.

През последните седмици френският президент Еманюел Макрон възприе по-остра позиция спрямо Русия на фона на опасенията, че Украйна губи позиции във войната, особено след като подкрепата на САЩ намалява.

Очаква се освен Украйна, и събитията в Близкия изток да заемат централно място по време на разговорите на Блинкън във Франция. В Париж той ще се срещне и с Макрон, само часове след като екип на базирана в САЩ неправителствена организация беше поразен при израелски въздушен удар в централната част на ивицата Газа. Това засили натиска над Вашингтон да втвърди позицията си по въпроса за войната между Израел и "Хамас".

Преди да се срещне с Макрон, Блинкън ще разговаря с френския външен министър Стефан Сежурне. Френски дипломати казаха, че искат засилване на усилията на ООН за постигане на международен консенсус за прекратяване на огъня в Газа.

Вчера Франция предложи проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, която търси варианти за възможно наблюдение от страна на ООН на прекратяване на огъня в ивицата Газа и предложения за подпомагане на палестинската власт в поемането на отговорности.

САЩ, които за последно блокираха подкрепена от Франция резолюция през 1997 г., се въздържаха от гласуване миналия месец, за да позволят на 15-членния съвет да поиска незабавно прекратяване на огъня по време на постите през мюсюлманския месец рамазан, който приключва следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    47 2 Отговор
    България е в тоя момент вече 33 год.
  • 2 Добра новина.

    40 6 Отговор
    Супер.да свършва войната
  • 3 Абе

    66 3 Отговор
    Оръжие може да им дадат, но украинци откъде ще им намерят.

    Коментиран от #6, #43

  • 4 Сатана Z

    61 3 Отговор
    Критичен,критичен,колко да е критичен? С такива приятели като САЩ на Украина и врагове не и трябват.Скоро зеленият фюрер ще подпише капитулацията,ама вече не е президент и е цел на украинските диверсанти.

    Коментиран от #7

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    40 2 Отговор
    АНТОН БЛИНКИН ДА ОТИДЕ В КИЕВ
    И ДА МУ НАПРАВИ ДИШАНЕ УСТА В УСТА
    БА ЗЕЛЯ ЩОМ ПАЦИЕНТА Е КРИТИЧЕН:))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Прав си

    43 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Мандата на Зеленски изтича, а избори нямат. Тогава кой ще им е президент?

    Коментиран от #12, #29

  • 8 Атина Палада

    47 0 Отговор
    Украйна да вдига байрака:)

  • 9 Тото

    50 3 Отговор
    Украйна не е във критичен момент защото Украйна не съществува!!!!!!!

    Коментиран от #41

  • 10 ТаУмВзе

    41 2 Отговор
    Краварчето почва да стопля, че окраинските им Пациенти са Приключили и Злеленски Гепи Кинтите! ХАХАХХАХХА
  • 11 Мдааааааа

    48 1 Отговор
    „Абсолютно важно е да дадем на украинците това, от което продължават да се нуждаят, за да...."...Абе, абсолютно съм съгласен. Най-много се нуждаят от няколко вагона бял плат за знамена. Щото потниците им са зелени и не стават за знамена. Това е от което се нуждаят най-много в момента.
  • 12 Атина Палада

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Прав си":

    Може ли военно положение?
  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    23 1 Отговор
    МОГЪЩА ФРАНЦИЯ СКОРО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА 8 ГАУБИЦИ ЦЕЗАР МЕСЕЧНО
    ..... А ВАТЕНКИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ТОЛКОВА СЕДМИЧНО И ТО САУ КОАЛИЦИЯ:)
  • 14 Апел до Антъни Блинкън

    9 30 Отговор
    Господин Блинкън, Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Освен това, палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. На всичкото отгоре, палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра па

    Коментиран от #28, #33

  • 15 Да, бе

    25 2 Отговор
    Критично, критично, колко пък да е критично... За доктор вече е късно ами да идва попа да я опява.

    Коментиран от #44

  • 16 Абе

    33 2 Отговор
    Сега Джо Байдън ли е официално президента на Украйна?
  • 17 БеГемот

    38 2 Отговор
    Който се е хванал с американците рано или късно е изоставен от тях ...Виетнам , Афганистан...като видят дебелия и бегом оправяйте се...украинците ще съжаляват ....ама много....
  • 18 Блинкън - хазар

    37 1 Отговор
    Искат да накарат малоумника с баба си, да отправи френска армия в 00сра и да стане атомна война...
    Тези са психясали. Мразя краварника безплатно!!! Искат да умрат милиони или милиарди хора по света!
  • 19 Хахах

    29 2 Отговор
    Стига сте им давали!!!!
    До сега като им давахте - какво стана????
  • 20 жан

    22 1 Отговор
    На Курайина и трябват повече черни чували.
  • 21 Путинофил

    7 8 Отговор
    От къв зор само Америка ще дава кинти,
    а франсета и дойчовци ще се правят на умрели лисици?

    Коментиран от #47

  • 22 Хаха

    26 2 Отговор
    Те са скъсани хора нямат, а тези щели гаубици да им пращат. Кой ще пращат на фронта? Малолетни и жени ли?
  • 23 Казва им да не се ослушват.

    18 1 Отговор
    Европейските гейзери да развързват кесиите още. Урсула що спи... Да не би да източи напълно фонда за мир? Ей го на, Блинкито може заеми да им даде. Нов "Маршал" за украинския фронт.
  • 24 Пацифист

    27 1 Отговор
    Едно не мога да разбера, как така даването на повече оръжие ще доведе до спиране на войната или защита или подобни глупости,това е същото,като повече секс за девственост т.е. пълен нон сенс, бляк. Никой ли няма да заговори за мир най-накрая?
  • 25 Поредния театър.

    21 2 Отговор
    Имат пари но сгафиха и не искат да дават. Искат с един куршум два заека. Победена Украйна , отслабена Русия и срината и зависима Европа.
  • 26 Боруна Лом

    19 1 Отговор
    ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ НА СВЕТА!
  • 27 Пич,

    29 2 Отговор

    До коментар #6 от "Споко":

    Натикат ли ми насила оръжие в ръцете първия който ще застрелям ще е тоя дето ще се пробва да ме прати срещу руснаците. И почна ли веднъж няма да спра само с първия.
    Та така...

    Коментиран от #30

  • 28 Путин що не ги вземе

    7 8 Отговор

    До коментар #14 от "Апел до Антъни Блинкън":

    не са много циганите. Може да засели Сибир с 2 милиона цигани без проблем.
  • 29 Сатана Z

    26 0 Отговор

    До коментар #7 от "Прав си":

    Според Конституцията на 404 ,До 20 май Зеленият потник е ИД(изпълняващ длъжността) на президента до встъпване в длъжност на следващия .На 21 май лицето Володимир Зеленски става обикновен гражданин на Украйна и следва да бъде мобилизиран на общо основание.
  • 30 Ще затреляш на makjati gazo

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "Пич,":

    Като видиш автомата и ще се nakendзаш от страх.

    Коментиран от #34, #40

  • 31 Ха-ха-ха

    17 2 Отговор
    Очакваха след атентата руснаците да се нахвърлят на цивилното население в Украйна и да дадат повод на НАТО да влезе там. Сега се чудя какво ще измислят.
  • 32 ВРАЗУМЕТЕ СЕ,СПРЕТЕ СЕ С УМИШЛЕНОТО ИЗТР

    22 2 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТЛАСКАТЕ УК КЪМ ОЩЕ ПО-ПАГУБНА ВОЙНА!!!!ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРИТИСКАТЕ ЕВ ЗА ОРЪЖИЕ .
    НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ БЕЗУНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ. ТОВА КОЕТО ВЪРШИТЕ Е ПРЕСТПЛЕНИЕ С/У ЧОВЕЧЕСТВОТО- УМИШЛЕНО ПОКЛАЖДАНЕ НА ВОЙНА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ И ОСЪКАЯВАНЕ НА ХОРА , ВЕЧЕ НАД МИЛИОН УБИТИ , ОСЪКАТЕНИ ТОЧНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС. ВРАЗУМЕТЕ СЕ , С ОРЪЖИЕ МИР НЕ СЕ ПОСТИГА. ОПИТА НЕ ВИ ЛИ Е ДОСТАТЪЧЕН ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ИЛИ НПРОТИВ .
    ВРАЗУМЕТЕ СЕ,СПРЕТЕ СЕ С УМИШЛШНОТО ИЗТРЕБВАНЕ НА ХОРА!!!!!
  • 33 Ха-ха-ха

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Апел до Антъни Блинкън":

    Не се кахъри те евреите ще се изнесат от там , нали Зеленски им осигурява празна от към хора територия.

    Коментиран от #48

  • 34 таралеж

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ще затреляш на makjati gazo":

    ти вече май се изпусна.....лол
  • 35 муджихидин

    4 0 Отговор
    явно админите се поразредиха поспряха да лаят , явно им свършва работното време
  • 36 Мнение

    17 0 Отговор
    Кога ще разберат тези инфантилни,че Украйна няма шанс да победи руската мечка,та ако ще всичкото оръжие на земята да и изпратят!
  • 37 Мъжа на урсула

    15 0 Отговор
    Сащиянците изгорЕха с парите. Купили си фабрика на 8 септември.
    Зеления шанаджия им продал руска земя, представил им я за украинска и алчните клъвнали 🤣🤣🤣
  • 38 Перо

    8 1 Отговор
    Блинкен: Дайте да дадем!
  • 39 от каде ги намират такива

    7 0 Отговор
    брейй тоя къде спа две години че чак сега видя?
  • 40 Пич,

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ще затреляш на makjati gazo":

    Ти за баща си недей бра грижа. Виждал съм и автомат, и не само. И други неща съм виждал и откъм приклада и откъм дулото.
    Грижи се да не се пробваш ти да ме въоръжаваш насила.
  • 41 По-точно

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Тото":

    Русия е във критичен момент защото скоро няма да съществува в този й вид!!!!!!!
  • 42 Така де

    8 0 Отговор
    На американска помощ да се надяваш, че хаир да видиш! Джендърска работа! Зарязаха Украйна като барани яйца!
  • 43 От НПО-то

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Пълно с украинци ! Сами ще искат.
  • 44 дядо поп

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да, бе":

    Идвам!

    Коментиран от #45

  • 45 Да, бе

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "дядо поп":

    Не сЪ мотай, че клиента ша са усмърди... И няма да е по канона, не че фашагите заслужават царството Господне, а бе те и за вечните мъки са под въпрос, щото вечни, вечни, ама колко пък да са вечни.
  • 46 Представяте ли си колко

    7 0 Отговор
    е заблуден френският президент забравих му името ....да разбере чак сега че някакъв ареал който не съществува от 2014 година е предал богу дух.
    За 10 години толкова от един френски президент и дано дойдат по-умни на върха на Европейския съюз защото и ние търпим негативите на тези измислени ръководители.

    Коментиран от #50

  • 47 Който

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Путинофил":

    има брада, да си носи гребен. Никой не е длъжен да се подчинява на безумията на хазарския каганат, самонастанил се в щатите.
  • 48 Те вече

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ха-ха-ха":

    "Не се кахъри те евреите ще се изнесат от там , нали Зеленски им осигурява празна от към хора територия.

    са започнали да се самонастаняват в ОсРайна. Само че за това в тукашните политкоректни, наведени медийки, няма нищо да намериш по темата.
  • 49 нарко

    4 0 Отговор
    двама магарета са надрусани
  • 50 простаци

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Представяте ли си колко":

    кажи направо Простаци
Новини по държави: