Last news in Fakti

8 Април, 2024 15:16 3 839 21

Ултиматум към Бенямин Нетаняху: Бойна операция в Рафах или вече няма да си премиер

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • рафах-
  • итамар бен гвир

Войната избухна, след като на 7 октомври бойци на "Хамас" нападнаха общности в Южен Израел, убиха 1200 души и взеха над 250 заложници

Ултиматум към Бенямин Нетаняху: Бойна операция в Рафах или вече няма да си премиер  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Крайнодесният министър на националната сигурност на Израел Итамар Бен Гвир заплаши премиера Бенямин Нетаняху да не спира войната в Газа, съобщава "Таймс ъф Израел".

"Ако министър-председателят реши да прекрати войната без мащабна офанзива в Рафах, за да победи "Хамас", той няма да има мандат да продължи да служи като премиер", предупреди той в социалната мрежа Х.

Вчера израелската армия се изтегли от град Хан Юнис в Южна Газа, въпреки че министърът на отбраната Йоав Галант поясни, че този ход е бил подготовка за операцията в Рафах.

Съюзниците на Израел многократно призоваха Нетаняху да не напада Рафах, където повече от милион разселени хора от други части на опустошения анклав са потърсили убежище.

Нетаняху обаче бе категоричен, че въпреки нарастващия международен натиск Израел няма да се поддаде на "екстремните" искания на ислямистките управници на Газа.

Войната избухна, след като на 7 октомври бойци на "Хамас" нападнаха общности в Южен Израел, убиха 1200 души и взеха над 250 заложници.

Повече от 33 100 палестинци загинаха, след като в отговор израелските сили нахлуха в палестинския анклав.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Почти

    51 6 Отговор
    Войната избухна, след като на 7 октомври бойци на "Хамас" нападнаха общности в Южен Израел, убиха 1200 души и взеха над 250 заложници - мда, преди това всичко е било цветя и рози викате.

    Коментиран от #2, #14

  • 2 нещо бъркаш с убитите ама теб

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "Почти":

    така са ти казали
  • 3 Да, бе

    36 9 Отговор
    Не случайно тия не са имали държава повече от две хилядолетия... Явно предците ни са били по-мъдри....

    Коментиран от #6

  • 4 Бесен язовец

    20 32 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 5 Госあ

    42 21 Отговор
    По тая логика, след 16 000 убити руснаци в Донецк и Луганск, горени живи в Одеса, какво трябваше да направи Путин ? След клането в концертната зала ? След обстрела на ядрената централа ?

    Коментиран от #10, #13, #20

  • 6 хммм

    16 6 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    България колко десетилетия не е имала държава?

    Коментиран от #8

  • 7 Макс

    15 17 Отговор
    Бойци на хамас няма . Има терористи от хамас .

    Коментиран от #18

  • 8 Колко столетия...

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "хммм":

    Питай за столетия...

    Всичко е по Божието наказание, ако такава е Неговата воля.

    Юдаистите оклеветиха Бог; плюха на Бог; съдиха Бог; предадоха Бог на позорнатата и мъчителна смърт на римския кръст, в замяна на освобождаването от римския наместник в Юдея на убиеца Варава; гавриха се с Бог по пътя Му към Голгота...

    Затова и нямаха държава почти две хилядолетия...

    Заради прегрешения към Бога и българите не сме имали държава в продължение на пет столетия...
  • 9 изяжте се един друг

    10 2 Отговор
    чакали мръсни.
  • 10 Това е друго

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Славяните не са хора. "Западната цивилизация" , която се е научила да прави хартия 1500 години след Китай, която не е познавала до тъмните векове барута и се е научила да смята и пише благодарение на гърците, които са сглобили ши..бан..ия Рим от всякакви търгаши и разбойници, които са се запознали с плуга 2000 години след китайците, са номер едно защото умеят да лъжат,крадат, убиват и изнасилват.
  • 11 разума

    13 7 Отговор
    Срещу 1200 убити израелци се отмъщава с 33000 палестински живота от които много на деца майки, убитите заложници евреи от самите израелци, конвои с доброволци с храна и т.н. Имам една дума геноцит. Израел и евреите няма да са вече същите след тази война. Те ще бъдат сравнявани в цял свят със зверствата на фашистите. Палестинците имат право на държава и то защитена от света така както света защитава Украйна. Питайте САЩ защо не се намесват и да прекратят конфликта , а подържан евреите??????????

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Иванка

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "разума":

    Светът видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 13 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Объркал си Форумът. Търси такъв на тема войната Украйна-Русия.
  • 14 Историк

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Почти":

    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина. Бравоп на България,която гласува срещу резолюция на ООН, осъждаща геноцида над палестински народ в Газа. Така България стана солидарна с Израел нападнат на 7-ми октомври 2023г от терористите на ХАМАС.
  • 15 Евроатлантик

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "разума":

    Що , пък не ?! С нас е САЩ и цялата Евроантлическа общност!
  • 16 Апел до Президента на САЩ

    4 3 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.
  • 17 Генерал Колев

    3 3 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 18 Макси

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Макс":

    Израелска армия няма
    Има зондер командно за решаване палестинския въпрос по технологията на третия райх
  • 19 Лумпен

    4 4 Отговор
    Иран и всички съседи на Израел!
    Бой по евреите докато спрат да мърдат....!
    За да има мир и любов!
  • 20 Доки

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    ...ти добре ли си със сивото в-во???
  • 21 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Ако някой си мисли, че Израел няма да разчисти Рафах по-добре да се прегледа. Настава време разделно и човечеството усърдно върви към война. Израел не може да си позволи заплаха в гръб. Фронтът му се очертава срещу Сирия, Ливан и Иран. Иран успя да провали споразумението между Саудитска Арабия и Израел, при това с помощта на САЩ. Администрацията на Бай Дън просто не искаше да приеме това постижение на Тръмп. Вероятно някакво признание и той щеше да залезе. Не е изключено и крайно-левите ислямо-комунисти водени от Окейжънъл Кортекс и арабските кукумицини да са в някакъв контакт с иранските проксита в Газа. Не случайно ходиха там. Сега в Газа берат плодовете на принадлежността си към Оста на Злото - Русия, Иран и Северна Корея. Ако някой си мисли, че Израел няма да разчисти Рафах по-добре да се прегледа. Настава време разделно и човечеството усърдно върви към война. Израел не може да си позволи заплаха в гръб. Фронтът му се очертава срещу Сирия, Ливан и Иран. Иран успя да провали споразумението между Саудитска Арабия и Израел, при това с помощта на САЩ. Администрацията на Бай Дън просто не искаше да приеме това постижение на Тръмп. Вероятно някакво признание и той щеше да залезе. Не е изключено и крайно-левите ислямо-комунисти водени от Окейжънъл Кортекс и арабските кукумицини да са в някакъв контакт с иранските проксита в Газа. Не случайно ходиха там. Сега в Газа берат плодовете на принадлежността си към Оста на Злото - Русия, Иран и Северна Корея.