Last news in Fakti

8 Април, 2024 15:49 1 006 11

Още една стратегическа визита за канцлера! Олаф Шолц заминава за Пекин

  • китай-
  • германия-
  • олаф шолц-
  • си дзинпин-
  • тайван

Предишната визита на Шолц, през ноември 2022 г., беше критикувана заради близките отношения между Пекин и Москва, както и заради предполагаемите нарушения на човешките права в Китай, припомня АФП

Още една стратегическа визита за канцлера! Олаф Шолц заминава за Пекин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският федерален канцлер Олаф Шолц ще пристигне в събота в Китай на тридневно посещение, в рамките на което се очаква да се срещне с китайския президент Си Дзинпин, обяви днес говорителят на Шолц Щефен Хебещрайт, предаде АФП, цитирана от БТА.

Това ще е второто посещение на Шолц в Китай, откакто пое канцлерския пост в края на 2021 г., уточни говорителят на редовната си пресконференция.

Програмата на визитата все още не е напълно уточнена, но датата на срещата със Си ще е идния вторник. Същия ден е предвидена и среща на Шолц с китайския премиер, допълни Хебещрайт.

Преди това, в неделя, Шолц ще посети големия град на централно подчинение Чунцин в Югозападен Китай, често определян като най-големия град в целия свят със своите 33 милиона население.

В програмата на Шолц е и визита на производствен обект на германска компания, специализирана в производството на водородни двигатели.

В понеделник Шолц ще бъде в град Шанхай, за да посети завод на „германски производител на пластмаса“ и ще „произнесе реч в китайски университет“, обяви говорителят му.

Предишната визита на Шолц, през ноември 2022 г., беше критикувана заради близките отношения между Пекин и Москва, както и заради предполагаемите нарушения на човешките права в Китай, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да внимава с китайците

    24 0 Отговор
    Да не го изпратят нато Урсула Безминдерова с товарния самолет.
  • 2 Госあ

    13 1 Отговор
    Хубава снимка, ако не друго. Флаговете на двете страни много добре се допълват. Китай би могъл да изиграе конструктивна роля за отношенията между Русия и Германия след провала на запада в Украйна според мен. Не веднъж Пекин е призовавал Европа за собствена позиция. Освен това, силна Европа напълно замества слаба Америка в търговските отношения.
  • 3 бомбата

    6 0 Отговор
    Олаф Шолц заминава в събота за китайската столица Пекин.
  • 4 раз

    9 0 Отговор
    О ,лаф,ще щолциш у Чайната със зелен чай в чашата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Немския Капут

    15 0 Отговор
    Разказа играта на Германия!
  • 7 БАНко

    8 0 Отговор
    ДАНО ПОВЕЧЕТО ВРЕМЕ СИ МЪЛЧИ , ИНАЧЕ ОТНОВО ЩЕ МУ НАРИТАТ КАНЧЕТО !!! НО МОЛБИ И МОЛИТВИ ЩЕ ИМА !!!
  • 8 Госあ

    6 0 Отговор
    Добре че социалдемократите спечелиха повече места в Германия от синьозелените фашисти. Външната политика, а и вътрешната (въпреки че вече нямам преки наблюдения) на Макрон е пълен провал ! Започва много да ми прилича на наш Киро и Асен от школата на измамниците. Обаче с някакво огромно самочувствие. Добре че аналената не е канцлер на Германия…
  • 9 Пешо

    6 0 Отговор
    Понеже Мерцедес се местят в Китай и Шолцката ще пита за по евтина цена , лично. Ама тия младите евроатлантици у бг , как ще карат Мерчан от Китай?! Носят виетнамски маратонкин ,маркови, а сега и от Китай. Ама ще почакат, защото трябва да ги покарат там и втора ръка. Няма да изневеряват на традицията си. Пак се чака ....А?!
  • 10 Ха-ха...

    11 0 Отговор
    Китайците ще му се зарадват? Нали оная тиква, Бербок нарече Си пред цял свят, диктатор?
    Е, за какво ще идва този тука, при "диктаторите"? И защо, от къде на къде германски фирми ще произвеждат водородни двигатели под режима на един "диктатор"??? Да си ходят там в Германистан и с данаците и отдръжките си, около 70%, да хранят паплач от цял свят? Вече западните се уляха и то яко.
    От тях вече нищо не става.
  • 11 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    3 0 Отговор
    "Ако има някой, който да помогне на нашта криминализирана и циганизирана страна".
Новини по държави: