Last news in Fakti

5 Април, 2024 16:35 1 472 15

Проблеми за Олаф Шолц! Активисти, обявили гладна стачка, призоваха канцлера за радикални действия

  • олаф шолц-
  • германия-
  • климат-
  • волфганг мецелер-кик-
  • бундестаг

Групата на климатичните активисти „Сайънс Ребелиън“ призова симпатизантите си също да не ядат един до два дни в знак на солидарност

Проблеми за Олаф Шолц! Активисти, обявили гладна стачка, призоваха канцлера за радикални действия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Активист за климата, който обяви гладна стачка в Берлин преди 30 дни, призова германския канцлер Олаф Шолц публично да се ангажира с радикална промяна в климатичната политика, предаде БТА.

Инженер Волфганг Мецелер-Кик, който не се е хранил от 7 март, каза, че е готов да умре, ако се наложи.

Втори активист се присъедини към 49-годишния мъж преди 12 дни. Двамата живеят в палатков лагер в парка в района между Бундестага и сградата на канцлерството в Берлин.

С кампанията, озаглавена „Гладувайте, докато не станете честни“, те искат да заставят Шолц германското правителство да излезе с изявление за климатичната криза, в което да каже, че „съществуването на човешката цивилизация е изключително застрашено от климатичната криза“.

Активистите също така настояват канцлерът да признае съществуването на проблема. „Сега трябва радикално да променим курса, макар и с години закъснение“, призоваха те.

„Гладувам за честност и съм готов да умра, за да излезе истината наяве“, каза Мецелер-Кик на пресконференция.

Той обяви, че е готов да "ескалира гладната стачка до краен предел".

Следващата възможна стъпка двамата активисти да спрат сока, който все още приемат. Когато той умре, фактите за глобалното затопляне и последиците от него - включително бури, суши, наводнения и глад, ще бъдат "изтръгнати от сенките", каза инженерът по околната среда.

Според лекар, който се грижи за гладуващите, и двамата са в стабилно здраве. В екстремни случаи хората могат да оцелеят по време на гладна стачка от 50 до 70 дни.

Групата на климатичните активисти „Сайънс Ребелиън“ призова симпатизантите си също да не ядат един до два дни в знак на солидарност.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    22 2 Отговор
    Луд умора няма ! Номерата на наш Едвин и там ли ще минат? Досега от глад не е умрял ни един шантажист.

    Коментиран от #12

  • 2 Абе тези

    22 2 Отговор
    защо не се разкарат?
    Като не искат да ядат, да мрат от глад! Няма сега цялата система да се побърква, заради някакви си тъпанари!
    То утре някакъв друг пък може да обяви гладна стачка, че Луната му пречи и да иска да я взривим и да се маха?
    Милиони и милиарди други хора имат друго мнение за климата, защо да слушаме точно пък тези тъпунагери?
    Ако не им харесва системата да се изнасят в джунглата и там без нищо от цивилизацията да живеят на "зелено"!
  • 3 Селянин

    17 2 Отговор
    "Активист за климата"-в превод означава:
    -Избягал от лудницата.
  • 4 бен Ходжа

    19 2 Отговор
    Еко терористите са финансирани от враговете на Европа. Целят нейната деиндустриализация, икономически упадък и обедняване на населението. Докато в САЩ и Китай зелени сделки не минават, и те тровят ли тровят планетата...
  • 5 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    Боли го Шмайзера тоя! Хахаа
  • 6 Наказан

    10 0 Отговор
    Коментираш ли с българска сим карта от чужбина , директно фатки те блокират !
  • 7 Протест

    7 2 Отговор
    И аз скоро ще обявя стачка. Как дръзват марсияните да карат дизел. Те не знаят ли, че там както и на Земята температурата се повишава със същия темп както и тук.- 1.5 градуса за последните 140-150 години.
  • 8 Варненец

    3 8 Отговор
    Голяма работа, ушанките ядат веднъж седмично и без протест.

    Коментиран от #10

  • 9 Пере ме сачмата

    5 0 Отговор
    Гладувам и сбогом ! Слава на Грета !
  • 10 Гасбайтер Владислав Варненчик

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Храним се от кофите с боклук и сме супер ! Не вредим на екологията .
  • 11 Фалшиви...

    8 1 Отговор
    ...маскирани като екоактивисти, а всъщност екотерористи манипулират общественото мнение, обричайки населението на хиперинфлация и всеобщо страдание + зануляване на евро-ценностите като свободно придвижване на хора! Този ЕС е пълен позор и абсолщтно двулично политическо движение в полза на шепа безсрамно богати хора в ЕС, на които в най-къси срокове трябва да им се изка сметка данък богатство, възлизащо поне на 95% от кражбите ба бедните хора, а екотерористите като втунясаната Грета да бъдат пратени да учат, понеже са неуки и мега неграмнотни и въвеждат в заблуждение европейците, обричайки ги на бедност и лишения!!! Гладностачкуващите да бъдат вкарани в психиятрия и хранени на сила... тези шизофренични моментни заболявания се лекуват с много диазепам!
  • 12 Дааа

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    "След като се наобядва обилно, с първо, второ и два десерта, Александър Йорданов обяви четири часова гладна стачка"!😂😂😂😂😂
    Цитат от стар вестник!
  • 13 Гай Турий

    5 0 Отговор
    Машата на англосаксовите и фашистгтонски глобал-либерасти дойче шолце му е изпит мозъка до малко над дъното. Дано да успее да проумее, че дъното му се облизва вече и му идва края, ама надали?! Евроатлантическата върхушка в Германия, еврейския съюз с пионките майнеланен, гурели и изцъглени френци, с декоративния петел крив макарон, натовската бракма начело все още с тоя изсушен череп са невероятен сбор от кукуфайници, неспособни да ръководят един обор, а точна такива негодяи са спуснати да въртопят в дълбините цяла Европа в интерес на сатанинската глобална шайка на уолстрийт и сити. Тоя опростачен свят в Европа и в нашата жалка колония ще проумее ли за какво става въпрос, ще излезе ли от летаргия и индивидуално заслепение, да измете накрая по честен и праведен път всички тези уроди от ръководни постове???! - 9 юни омитане на несглобката от тройното скеле!!!!
  • 14 Шрек

    0 0 Отговор
    Тоя сигурно си е мил два дни ръцете с хлорна вар , че се е докоснал до работа .
  • 15 1520

    1 0 Отговор
    Този като е решил да гладува проблема си е лично негов . Не ни занимавайте с куковци
Новини по държави: