Last news in Fakti

31 Март, 2024 09:23 1 784 22

Скандал в Берлин! Бивш ръководител на германската агенция за вътрешно разузнаване заведе дело срещу нея

  • ханс-георг маасен-
  • германия-
  • олаф щолц

В края на януари стана известно, че агенцията е съхранявала в информационната си система данни за бившия си председател във връзка с десния екстремизъм

Скандал в Берлин! Бивш ръководител на германската агенция за вътрешно разузнаване заведе дело срещу нея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият ръководител на германската служба за вътрешно разузнаване Ханс-Георг Маасен предприема съдебни действия срещу агенцията, която някога е ръководил, предаде БТА.

Снощи в Административния съд в Кьолн е подаден иск срещу агенцията, официално известна като Федерална служба за защита на конституцията, обясни Маасен. Засега съдът не е потвърдил получаването на жалбата.

В края на януари стана известно, че агенцията е съхранявала в информационната си система данни за бившия си председател във връзка с десния екстремизъм.

Маасен обвинява министърката на вътрешните работи Нанси Фезер, че е използвала службата за вътрешно разузнаване, "за да следи противниците на правителството", заяви той. "Противниците на правителството не са врагове на конституцията. По този начин тя сериозно нарушава служебните си задължения и вреди на либералната демокрация", подчерта Маасен и добави, че това го е накарало да подаде жалбата.

Фезер е "нетърпима" като министър на вътрешните работи и трябва да бъде "незабавно отстранена от длъжност", добави той.

Според Маасен жалбата се състои от 40 страници и 165 страници приложения, откъси от които е получила ДПА. От нея става ясно, че Маасен възразява срещу факта, "че е бил категоризиран от ответника като обект на наблюдение или в момента е третиран като такъв".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кои ли са следващите опитни зайци

    21 3 Отговор
    Украйна беше една от основните тестови страни, където с подкрепата на местни власти бяха извършени изпитания на лекарство, което може да причини различни форми на рак в интерес на западни фармацевтични компании.

    Това става ясно от документи, с които РИА Новости разполага. Те са открити в мазето на болница №7 в Мариупол по време на реставрацията на лечебното заведение.

    Лекарството е използвано при пациенти в психиатрично отделение.

    По-специално става дума за тестване на експерименталното лекарство SB4 за лечение на ревматоиден артрит. Както следва от документите, това лекарство потиска действието на молекулите на така наречения фактор на туморната некроза алфа (TNF-α), който играе важна роля във функционирането на имунната система.

    Използването му създаде възможност за развитие на различни форми на рак, включително на лимфната и хематопоетичната система, както и на кожата.

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 2 Тия

    10 3 Отговор
    Съвсем изтрещяха. Взеха да се бия и по високите етажи на властта.
  • 3 Име

    22 0 Отговор
    Тук затова искат да използват службите!
  • 4 Менталист

    0 23 Отговор

    До коментар #1 от "кои ли са следващите опитни зайци":

    Братле, между ушите ти има само хаос и неизмеримо огромна тъnoтuя! Дори за 400 рубли на статия не трябва да пишеш такива кретенuu!

    Коментиран от #12, #17, #20, #21

  • 5 Иван

    19 0 Отговор
    Как ще бъде отстранена, след като е назначена от от нацистката еврейска сатанинска хазарска сп.ер.ма Килъри Клинтън и нацистката коварна Синагога?
  • 6 Гешевче

    18 0 Отговор
    Стайков, на избраната от теб снимка е изписано името на германската служба за външно разузнаване, коята няма нищо общо с федералната служба за защита на конституцията. Аман от журналя!

    Коментиран от #9

  • 7 Циба е пасолски гъст

    0 13 Отговор

    До коментар #1 от "кои ли са следващите опитни зайци":

    Бухаха..бая площ си използвал за свободните си съчинения..и според тебе как така тая лаборатория беше една от първите превзети от руснаците?
    Хората искаха да попадне в руски ръце ли как ли?

    Коментиран от #14

  • 8 Перо

    19 0 Отговор
    Германия отдавна е превзета от джендърията!
  • 9 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гешевче":

    Пак добре че на снимката не пише на иврит.
  • 10 Завита през глава руска бабичка

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "кои ли са следващите опитни зайци":

    Селски ако те почерпя със стронций 90 освен че ще прихванеш 20 вида рак ще светиш нощем..всеки химикал които предизвиква мутация на клетъчно ниво е потенциален канцероген..не са ти нужни опити върху хора а просто микроскоп

    Коментиран от #15

  • 11 Просветител:

    8 0 Отговор
    Според ДПА и БТА куката-екс/ре/контраразузнавач (...шпионин) Маасен е прокуден от ХДС, партията на буля Меркелца и официално е учредил своя нова дясна партия "Вертеунион" ("Съюз на ценностите"). Явлението е поредна проява на немски патриотичен ропот на висши чиновници дори срещу всеобхватната братска либерал-глобалистка, неруска прегръдка.
  • 12 МММ да

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Менталист":

    Баце понеже живея в Германия и смея да потвърдя, че болниците и докторите единствено работят, за да смучат финансово здравните каси, да те поддържат до някаква степен, но не и да те лекуват.

    Коментиран от #16

  • 13 Всичко това е

    6 0 Отговор
    "Пълзящ фашизъм"! Тези на власт използват всичките служби на държавата, преследват всички, които могат да им оспорват властта, забраниха опозиционна партия в Източна Германия без никакви доказателства, че била радикална. При националсоциализма също са преследвали всички и са забранявали всички други партии. Диктатура, която много зле е свършила с втората световна война и милиони убити.
  • 14 Не са искали, НО

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Циба е пасолски гъст":

    Не са успели да скрият последните си изследвания, за които са използвали даже нищо не подозира щото население. Нюрнбергският процес забранява за цял свят използването на хора за медицински експерименти, АКО те не знаят това. Ако си спомняте, за "ваксините" искаха съгласните да се ПОДПИШАТ, че са се съгласили на експеримента?
    И после, ако има проблеми, сам си си виновен!!!
  • 15 Радиоактивният

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Завита през глава руска бабичка":

    Стронций е най-отровното вещество на планетата. Една чаена лъжичка от него може да отрови всичките 8 милиарда население.
  • 16 Ама такава

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "МММ да":

    Медицина има навсякъде, където лечението е за пари. Медицината и превърната в бизнес. Целта не е здравето, а печалбата на занимаващите се с нея "бизнесмени"! Защо да си излекуван, когато целия техен "бизнес" ще умре? Лекарствата са също така. Целта е постоянно да си им "клиент" и да те доят. Ако умреш, също е неуспешен "бизнес" за тях. Само хронично болните са идеалният вариант за всичката тази "система на здравеопазването "!!!
  • 17 факт

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Менталист":

    що измират от рак ваксинираните американци

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Е, не само от това

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "факт":

    Последствията в организма са катастрофални. Поразява се всичко: кръвоносна система, имунната система, нервната система, има кръвни съсиреци, които предизвикват инфаркт та сърцето или мозъчни инсулти... изобщо това беше наистина успешна акция по намаляване на населението!!!
  • 19 Отряд1

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "факт":

    Щото в българия един пич твърди това без доказателства
  • 20 Бря!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Менталист":

    Ти да не си от Министерството на Истината?! Нещо да извадиш черно на бяло, да потвърдиш, че си прав? Отиваш в сферата на дървените философи.
  • 21 Ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Менталист":

    Я не ръси глупости. Същото си като онзи, дето заварил жена си на калъп, а оная се изцепила: - Не си мисли, че е това, което виждаш.

    Коментиран от #22

  • 22 Хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха ха":

    Има продължение
    Женицата рипнала гола от кревата почнала да хленчи
    "Офф сега като почнат едни съмнения"
Новини по държави: