Last news in Fakti

8 Април, 2024 20:38 1 429 7

Белият дом: Чакаме само отговора на "Хамас"

  • джон кърби-
  • хамас-
  • израел-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби каза, че САЩ гледат много сериозно на разговорите и се надяват колкото се може по-скоро да бъде постигнато споразумение

Белият дом: Чакаме само отговора на "Хамас"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс беше в края на миналата седмица в египетската столица Кайро за "сериозен кръг" от преговори за освобождаването на държаните в ивицата Газа от "Хамас" израелски заложници и радикалната палестинска групировка в момента разглежда ново предложение за споразумение, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби каза, че САЩ гледат много сериозно на разговорите и се надяват колкото се може по-скоро да бъде постигнато споразумение, което същевременно ще доведе до прекратяване на огъня в Газа за около шест седмици.

Кърби заяви още, че над 300 камиона с хуманитарна помощ са влезли в ивицата Газа вчера, но Белият дом ще продължи да упражнява натиск върху Израел да допусне още доставки на хуманитарна помощ в населявания от палестинци анклав.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    9 3 Отговор
    ???А на Иран?? А на бандеровците, чакате ли отговора?? какво отношение вие имате към ситуацията?? Или хамаз, каккто и исламска държава и бандеровците - все ваши служители, а?!1
  • 2 Русофил

    1 5 Отговор
    Хамасите не говорят. Те само стрелят

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Герантофил

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    то и аз само стрелям, а ма бабите питат, когааааа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българан

    5 1 Отговор
    Много съм горд с това че през втората световна война България спаси от смърт много евреи и сега техните внуци и пра внуци се бият срещу терористите от Хамас и защитават Израел.
  • 6 Гошката

    1 1 Отговор
    Мойте уважения към такива световни сили, но ми се струва че е уронващо престижа им, да чакат терористи да кандидсат. По-твърдо с терористите!
  • 7 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Ако някой си мисли, че Израел няма да разчисти Рафах по-добре да се прегледа. Настава време разделно и човечеството усърдно върви към война. Израел не може да си позволи заплаха в гръб. Фронтът му се очертава срещу Сирия, Ливан и Иран. Иран успя да провали споразумението между Саудитска Арабия и Израел, при това с помощта на САЩ. Администрацията на Бай Дън просто не искаше да приеме това постижение на Тръмп. Вероятно някакво признание и той щеше да залезе. Не е изключено и крайно-левите ислямо-комунисти водени от Окейжънъл Кортекс и арабските кукумицини да са в някакъв контакт с иранските проксита в Газа. Не случайно ходиха там. Сега в Газа берат плодовете на принадлежността си към Оста на Злото - Русия, Иран и Северна Корея. Ако някой си мисли, че Израел няма да разчисти Рафах по-добре да се прегледа. Настава време разделно и човечеството усърдно върви към война. Израел не може да си позволи заплаха в гръб. Фронтът му се очертава срещу Сирия, Ливан и Иран. Иран успя да провали споразумението между Саудитска Арабия и Израел, при това с помощта на САЩ. Администрацията на Бай Дън просто не искаше да приеме това постижение на Тръмп. Вероятно някакво признание и той щеше да залезе. Не е изключено и крайно-левите ислямо-комунисти водени от Окейжънъл Кортекс и арабските кукумицини да са в някакъв контакт с иранските проксита в Газа. Не случайно ходиха там. Сега в Газа берат плодовете на принадлежността си към Оста на Злото - Русия, Иран и Северна Корея.