Last news in Fakti

10 Април, 2024 05:22 987 7

Пускат влак-стрела в Тексас по японска технология и с пари на Токио

  • джо байдън-
  • фумио кишида-
  • япония-
  • сащ

Американският президент Джо Байдън и японският премиер Фумио Кишида ще сключат нови споразумения

Японският премиер Фумио Кишида ще сключи нови споразумения с американския президент Джо Байдън при посещението си в Белия дом, а японският бизнес ще подпише инвестиционни споразумения и ще заздрави други връзки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията изброява вай-важното както следва:

Очаква се Япония и САЩ да обявят планове за модернизиране на своя военен съюз, включително промени в командването на военните сили на САЩ в Япония и повече съвместни разработки в областта на отбраната.

Очаква се на срещата на Байдън с Кишида да бъде разгледан въпросът за възможното японско участие в проекти за усъвършенствани способности на пакта за сигурност AУКУС(AUKUS). САЩ, Великобритания и Австралия създадоха AУКУС през 2021 г., за да се противопоставят на нарастващото влияние на Китай.

Междувременно може да се очакват повече съвместни патрули в Южнокитайско море след ученията на Съединените щати, Австралия, Филипините и Япония миналия уикенд, съобщи съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан

Във вторник "Майкрософт" заяви, че ще инвестира 2,9 млрд. долара за две години, за да разшири инфраструктурата си за облачни услуги и изкуствен интелект в Япония.

Също така във вторник страните обявиха, че четири университета ще си партнират в областта на изследванията на изкуствения интелект, финансирани със 110 млн. долара инвестиции в частния сектор от страна на NVIDIA Amazon, Softbank Microsoft и други компании.

Япония се надява да приземи първия си астронавт на Луната с американския проект Artemis, който предвижда връщане на хора там до 2026 г., тъй като конкуренцията с Русия и Китай се засилва.

Очаква се Байдън и Кишида лидери да обсъдят и проект за влак-стрела в Тексас, който ще използва японска технология и инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 а инвестиции

    6 7 Отговор
    в производството и продажбата на бомби няма ли да има ?
    Целта на ФАЩ, световните терористи - да напълним света с ОРЪЖИЕ
  • 4 Госあ

    10 5 Отговор
    След като в Япония започнаха да никнат такива соросоидчета като гъби..наистина съм притеснен накъде отива света ! Това нищожество изникна точно по брюкселски тертип, без никой да е гласувал за него. По консервативният Суга, просто си подаде оставката и сложиха това слугинче на негово място. А когато Абе (който поддържаше отлични отношения с Пекин и работеше за мир с Русия) реши отново да се кандидатира на избори, го застреляха…
  • 5 Дааа

    10 3 Отговор
    Технологиите бавно навлизат и в САЩ, браво! Ще имат и железница.
  • 6 До къде

    4 2 Отговор
    докараха демократите фащ...това ни чака и нас, държавите от ЕС, милостиня от изток, ако пожелаят.
    Най голямата грешка на човечеството е, да допусне физически лица да притежават финаси и влияния, колкото държави и това ще ни погуби..Богатите държат и управляват чрез марионетки правителства и политици, власт, прокуратура, съд и банки и така нанасят непоправими щети на устройство начин на живод на цели държави и на човечество
  • 7 Ха ха ха ха

    5 2 Отговор
    Защо с японски средства? Толкова ли са бедни хазарчетата там, или по стар навик действат? Всичко за тях да е гювеч.