Last news in Fakti

11 Април, 2024 05:01 1 879 6

Великобритания се включва в редовни съвместни военни учения със САЩ и Япония в Индо-тихоокеанския регион

  • великобританиь-
  • тихи океан-
  • учения

Целта е да се подсили сигурността в тази част на света

Великобритания се включва в редовни съвместни военни учения със САЩ и Япония в Индо-тихоокеанския регион - 1
Снимка: YouTube

Великобритания ще започне да участва в редовни съвместни военни учения със САЩ и Япония в Индо-тихоокеанския регион от следващата година, за да подсили сигурността в тази част от света, заяви британският министър на отбраната Грант Шапс, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Провеждането на съвместни военни учения отправя едно силно послание към всеки, който иска да подкопае международния ред, основан на правила. Няма граници пред отношенията ни в сферата на отбраната и имаме готовност да реагираме на всяка заплаха по света", се казва в изявлението на Шапс.

В региона ще бъде разположен британският самолетоносач "Принцът на Уелс" и той ще бъде част от формирование, което провежда операции и учения със съюзническите сили. Това включва и посещения на пристанища в Япония, заяви британското министерство на отбраната.

По-рано днес американският президент Джо Байдън и японският премиер Фумио Кишида обещаха да дадат началото на "нова ера" в стратегическото сътрудничество между Вашингтон и Токио.

Австралия, Великобритания и САЩ в понеделник заявиха, че обмислят възможността да си взаимодействат с Япония в рамките на отбранителното обединение АУКУС.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    9 0 Отговор
    Великобритания се включва в редовни съвместни военни учения със САЩ и Япония в Индо-тихоокеанския регион.

    Ся пък кравари и сие ша дразнят Поднебесната.
  • 2 Китай най-после

    7 1 Отговор
    Трябва да разбере, че тези и тях ще ги нападнат. Ако Русия загуби войната, то Китай веднага е следващият. Вместо сега да се ослушват, то веднага да се включи на страната на Русия!!! Само така западналите ще се откажат. А те, какво правят? Вместо да спрат конфронтацията, те още повече обкръжават Русия. Освен Финландия и Швеция, вече и Германия започна да изгражда военна база в Латвия. А според договорите с Германия последната няма изобщо право да се готви и участва във война с Русия? Еми търсят си белята.
  • 3 СМЕТКИТЕ ВИ СА ВСЕ ТАКИВА -С ОРЪЖИЕ МИР

    6 0 Отговор
    АХА , ЗА ДА ПОДСИЛИ ТАЗИ ЧАСТ НА СВЕТА . НЕСКУПОСАНИ, УМОПОБЪРКАНИ НЕКАДЪРНИЦИ!!!
    С ОРЪЖИЕ СИГУРНОСТ НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ СЕ ПОСТИГА . НАЙ- СИЛНОТО ОРЪЖИЕ Е ДИПЛОМАЦИЯТА , КОЯТО У ВАС Е ДИФИЦИТ , ЗАЩОТО КРАТУНИТЕ ВИ СА КУХИ , СЛЕПИ И ГЛУХИ СТЕ.
    АКО ТРЪМП БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ , НИТО ЕДНА ВОЙНА НЯМАШЕ ДА ИМА СЕГА , ТОЧНО ЗАЩОТО Е МАЙСТОР НА ДИПЛОМАЦИЯТА , ВЕЛИК ДИПЛОМАТ, И ЗАЩОТО В ГЛАВАТА МУ Е ЗАЛОЖЕНО ЖЕЛАНИЕТО ЗА МИРНО СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, С МОЗЪЦИ В КОИТО ДРЪНКА ОРЪЖИЕ. И ВЪВЛИЧАТЕ СТРАНИ ,КОИТО ТРЯБВА ДА ВИ ВЪРВЯТ ПО АКЪЛА НА ИСФИРЯСАЛИТЕ ВИ МОЗЪЦИ.
  • 4 Някога учехме

    3 0 Отговор
    В училище: "Докато съществува капитализма и империализма то светът постоянно ще е във война!"
    Излиза, че комунистическата пропаганда не е било пропаганда?
  • 5 Време си е вече

    1 0 Отговор
    след като с укранския проект се приключва!
  • 6 ССС

    2 0 Отговор
    "Великобритания ще започне да участва в редовни съвместни военни учения..."
    веднага, след като оправи стартера на двата си самолетоносача.
    Дотогава, най-учтиво моли "...всеки, който иска да подкопае международния ред...", търпеливо да изчака завършването на ремонтните дейности.
Новини по държави: