Last news in Fakti

13 Април, 2024 07:45 2 662 27

Москва оприличи на "безразборна стрелба" забраната на САЩ за търговия с руски алуминий, мед и никел

  • русия-
  • сащ-
  • търговия

Администрацията на Вашингтон лесно внася дисбаланси във функционирането на световните пазари, въвличайки своите сателити в санкции, отбеляза руският посланик Антонов

Забраната на САЩ за търговия с руски алуминий, мед и никел е поредната неоправдана и политизирана стъпка, както и „безразборна стрелба“, каза посланикът във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от РИА Новости.

„Обявените строги забрани за търговия с местни алуминий, мед и никел са поредната неоправдана и политизирана стъпка. Освен това този акт дори не е „изстрел в крака“, а „безразборна стрелба“, каза той.

Според Антонов сегашното решение на Вашингтон вероятно се основава на изчисления, че цените на ресурсите няма да скочат до небето в самите Съединени щати.

„Въпреки това администрацията лесно внася дисбаланси във функционирането на световните пазари, въвличайки своите сателити в санкции. Тя описва своите нелегитимни стъпки като доказателство за „лидерство“ в сдържането на Русия, а също и като опит да попречи на нашите успехи в Северния военен окръг “, добави дипломатът.

В петък Министерството на финансите на САЩ обяви забрана за внос на алуминий, мед и никел с руски произход в САЩ. Ограниченията не засягат тези метали, които са произведени преди 13 април на текущата година. Освен това, според ведомството, тази забрана ще ограничи циркулацията на руски метали на световните борси.

Съединените щати приеха тези ограничения в координация с Обединеното кралство, което беше потвърдено от британското правителство.

Москва многократно е заявявала, че страната ще се справи със санкционния натиск, който Западът започна да оказва върху Русия преди няколко години и продължава да засилва. Кремъл отбеляза, че на Запада му липсва смелостта да признае провала на санкциите. В самите западни страни многократно се изказват мнения, че антируските санкции са неефективни.

Президентът Владимир Путин посочи, че политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада и санкциите са нанесли сериозен удар на цялата световна икономика. Според него основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 схемата на забраняващите

    35 6 Отговор
    Посредници ще забогатяват.А контролираните им държави които ще ги последват ще се озоват в интересна ситуация.Защото всичката световна търговия на тези суровини искат да минава през тях уж на борсата.Добре,че има и много разумни държавни управления които ще си търгуват но не през тях а с междудържавни договори..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тома

    43 8 Отговор
    Ами те краварите за това живеят да влошават живота на хората по света

    Коментиран от #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тото

    38 6 Отговор
    Рано или късно ще се стигне до там че Сащ ще могат да слагат санкции само сами на себе си!!!! Тази политика на заплахи и шантажи ще ги приключи!!!!! Ако изобщо може да се говори за приключване на Държава която е изградена на основата на робство и истребление,държава със психично Бола нация от наркомани и джендъри!!!!!Да не говорим за 35 трилиона дъл който те дори и нямат намерение да връщат!!!!!! Според мен те много отдавна са приключили!!!!!

    Коментиран от #24

  • 7 Хахаха

    29 7 Отговор

    До коментар #3 от "русия ТЕРОРИСТ И НАЦИСТ НОМЕР ЕДНО":

    Руските нищоцестваще си живеят живиот. А ти ще плащаш гази бензин на демократично високи цени. А да, лятото тока по две, а като ни направят новите американски реактори в аец а, тока ще стане по четири, щото за 50 милиарда толко...

    Коментиран от #17

  • 8 Мишел

    31 5 Отговор

    До коментар #3 от "русия ТЕРОРИСТ И НАЦИСТ НОМЕР ЕДНО":

    Тези метали са търсена стока и няма да се залежат. Русия ги произвежда в големи количества и на отлични цени. Забраната на САЩ за внос от Русия само вдига цената им .
  • 9 Абе

    28 7 Отговор

    До коментар #3 от "русия ТЕРОРИСТ И НАЦИСТ НОМЕР ЕДНО":

    А ти знаеш ли че бумеранга се връща там от където е хвърлен. Само въпрос на време е Терористическите Американски Щати да започнат да се разпадат.

    Коментиран от #15

  • 10 Добре им е

    9 26 Отговор
    По-малко долари за алкохолиците по-малък асортимент в руските хранителни магазини..като свършат доларите се минава към натурална размяна

    Коментиран от #14, #16, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 уиски с коч

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Добре им е":

    Провери във вашия род за алкохолици, примерно майкати.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахаха

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Добре им е":

    Това за празните магазини го пишете от 2014 година, а те си пръщят от стока.
  • 17 россиян..

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Ама това е нормално за племе дошло от юртите със конската опашка да се молать на козяшката уестинхаосс,дето имат един реактор у свето и той е с проблем..може ли имаш готова аец площадка с два реактора и съответното оборудва,и да го подариш на бандерите,а бе за това требва да си голем будала-вижте аккую на тюрките-първия им реактор след 2-3 месеца го пускат дако е на россатом и е ввер..

    Коментиран от #19

  • 18 Zахарова

    1 1 Отговор
    Обичам слагачи и подмазвачи!
  • 19 Русофил

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "россиян..":

    Може,защото не отидеш доброворно,както на Хаимбуз да копаеш площадката,а се наливаш с Ариана светло

    Коментиран от #27

  • 20 Zахарова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Също,като вас овчарите, една Ариана 2 .5 л.не може да разделите на две магарета
  • 21 Панта

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Добре им е":

    За 10 години долара е намалил своето значение като световна валута, от 76%на 45%. Това без да се отчита факта, че след санкциите, страни износители на суровини, преминаха на национални валути. Иран-Китай. Саудитска Арабия към Китай. Индия Китай дори Турция, се разплащат с Русия в национални валути. Без да броим БРИКС. От години, най големия донор на САЩ, Китай, чисти долари срещу злато. Колко е сега златото? Май двойно от преди две години. Въртележката на САЩ, ние печатаме долари, пък света ги обезпечава, свърши. С своите 80%БВП на САЩ от услуги, никога няма, с труд да си върне заемите. Русия не я мислете.
  • 22 Панта

    1 0 Отговор
    Когато бяха цирковете с Скрипал (руснаците една свястна отрова не измислиха. Никой не даде фира) и започнаха санкциите, пак го игра запада тоя цирк. Алуминия го бяха санкционирали. Първо ревна Холандия. Няма кенчета😂. И бързо свалиха санкциите. Не знам САЩ да копат алуМин мед. Май се копаше из Африка и Латинска Америка. За ингилизите пък ич не съм чувал. Една Канада им остана. Ама злите езици казват, че руските петролни стоки, са минали канадските в САЩ. Та нищо не пречи руския алУмин да се пише за чилийски. Да му мислят европейските производители.
  • 23 ГОЦЕ

    2 1 Отговор
    абе сащ били по лоши от комунистическа диктатура нали са първата демокрация в свето или са като попа в църквата не не гледай какво върша ами слушай какво пея!!!! сега пък търговията с цветни метали им пречи???
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 модернатора

    1 0 Отговор
    какво лъжа е че купуваме горива руски ама чрез посредници с 40% по скъпи ти ток сигурно не плащаш и през юли няма да плащаш по скъп нали това правителство го каза нали министъра отвлече един милиард от енергетиката като кьораво пиле домат или това не е вярно? няма да те сложот за зам. министър пътници са
  • 26 Мишел

    2 0 Отговор
    Тази санкция е ритник във въздуха. Огромна част от сделките за големите потребители на тези метали не минава през борсите.
  • 27 така е

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Русофил":

    и двамата ми родители са копали Хаинбоазкият проход доброволно на бригадирски начала и безплатно, пък ние безплатно чистехме на студентски бригадирски начала в края на 70 години пътя Драгалевци до Алеко почти през месец/ без зимата/, сега кмета дали го чисти два пъти в годината? сега не се сещам кой и кога ще направи нещо за града си и Държавата ни без пари доброволно?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания