Last news in Fakti

14 Април, 2024 04:33 1 340 9

Съветът на сигурност на ООН се събира спешно заради нападението на Иран над Израел ВИДЕО

  • израел-
  • иран-
  • оон

Тел Авив призова за осъждане на действията на Техеран

За днес е планирано заседание на Съвета за сигурност (СС) на ООН във връзка с нападението на Иран срещу Израел. Това съобщиха пред репортери тази нощ от постоянната мисия на Малта в ООН, която е председател на Съвета за сигурност през април.

„Възнамеряваме да проведем среща в 16:00 часа на 14 април“, посочиха от малтийската дипломатическа мисия, предаде ТАСС.

По-рано постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан заяви, че страната е поискала спешно заседание на Съвета за сигурност във връзка с иранската атака. Той също призова за осъждане на действията на Техеран и добавяне на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (елитните части на иранските въоръжени сили) към списъка на терористичните организации.

В събота вечерта пресслужбата на израелските отбранителни сили съобщи, че Иран е изстрелял дронове от своя територия към Израел, страната е в повишена готовност и проследява всички цели. По-късно израелската армия заяви, че е регистрирала и изстрелвания на ракети от Иран. Иран потвърди за масирана атака срещу Израел с помощта на дронове и ракети.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБЕР

    4 18 Отговор
    НАТО И ГЕРБ ПОДКРЕПЯМЕ ИЗРАЕЛ. ИРАН ЧЕ ИЗПИТА ТВЪРДОСТТА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ СКОРО.
  • 2 Сигурен Съвет за Сугурност

    23 1 Отговор
    към Съвета за Сигурност:

    Следващия път не пропускайте да се съберете, когато някой избомби посолство на друга държава в чужда държава. Което е нечувано международно престъпление!

    Иран ви заяви че няма да отмъщава на Израл ако се съберете и накажете. Но се ослушахте!
  • 3 Ларвов

    1 17 Отговор
    Светът осъжда Иран.
  • 4 Дипломат

    1 16 Отговор
    България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана в социалната мрежа "Екс".
  • 5 Тото

    22 0 Отговор
    ООН е напълно безполезна организация която действа само във интересите на сащ и тяхните пудели!!!!!!
  • 6 Лумпен

    13 0 Отговор
    Къде е ООН когато Израел бомбардира други държави ?
    Когато трепе жени и деца ?
    Когато окупира чужди територии?
    Или на евреите е позволено всичко...?
    Само питам !
  • 7 Механик

    10 0 Отговор
    Начи, когато Израел наппада и убива иранци, съвета за сигурност си мълчи и се почесва скромно, но виж, ако Иран си позволи да отговори, тогава заспалия съвет се събужда и почва да отправя гневни резолюции.
    И що така?
  • 8 Стратег

    2 2 Отговор
    Командващият израелските въоръжени сили да не се мотае, а да направи следното: 1. Да формира десетки, ако трябва стотици мобилни парашутно разузнавателни групи, супер- модерно въоръжени. 2. МОСАД да разузнае и да даде точна информация за разположението на формированията на Хизбула. 3. Рано сутрин на развиделяване да се направи пълномащабно ,масирано внезапно нападение на районите заети с бойците на Хизбула и да бъдат всичките на 100% завинаги неутрализирани. 5. Формиран елитен отряд от тези групи да проведе операция по пленяване ръководителите на Хизбула заедно със семействата им и Израел да ги включи в преговорният процес по освобождаване на заложниците от ХАМАС. Време е за действия, а не приказки.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.