Last news in Fakti

15 Април, 2024 05:09 927 4

Йордания: Разрастване на конфликта ще поведе Близкия изток по опасни пътища

  • йордания-
  • близък изток-
  • израел-
  • иран

Необходимо е всички страни да действат отговорно, заяви премиерът Бишер ал Хасауне

Йордания: Разрастване на конфликта ще поведе Близкия изток по опасни пътища - 1
Снимка: Уикипедия

Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне заяви, че разрастване на конфликта в Близкия изток би повело региона по "опасни пътища", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На заседание на кабинета си премиерът заяви, че въоръжените сили на страната ще се противопоставят на всеки опит на която и да е страна да застраши сигурността на кралството.

"Необходимо е всички страни да действат отговорно и да приложат в най-голяма степен самоконтрол... и да не бъдат въвлечени в ескалация на конфликта, която - без съмнение - може да има опасни последствия", заяви Ал Хасауне, цитиран от Ройтерс.

"Йорданската армия ще отговори на всичко, което постави под заплаха националната сигурност и свещената неприкосновеност на нашата територия и на въздушното ни пространство, и то с всички налични средства", добави премиерът.

Йорданският крал Абдула Втори заяви в телефонен разговор с американския президент Джо Байдън, че всяка нова ескалация от страна на Израел ще доведе до разрастване на конфликта в региона, а неговата страна не иска да става "арена на регионална война", съобщиха по-рано йорданските държавни медии.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само да ви кажа че..

    2 0 Отговор
    ало пътища няма да има, всичко ще е като катофена нива
  • 2 дядото

    5 1 Отговор
    над 70 години близкия изток е в състояние на несигурност,войни и хаос.и то благодарение на сащ евреите и западна европа,които успешно разделят и противопоставят арабските държави и лидери.този тлеещ конфликт трябва да прегори и светът ще стане по-добър
  • 3 Така Така

    2 0 Отговор
    Освен продажници в европа има и сред арабите тоеа са най големите
  • 4 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Ирак,Сирия,Либия а сега на ред е Иран! Какво па толкова ценно има във тия страни??? 🙄🙄🤣🤣