Last news in Fakti

16 Април, 2024 04:56 1 553 1

В Австралия обявиха за терористичен акт нападението с нож край Сидни

  • австралия-
  • тероризъм-
  • сидни-
  • атака

При атаката бяха ранени най-малко четирима души

Австралийската полиция съобщи днес, че нападението с нож по време на религиозна служба в църква близо до град Сидни, при което бяха ранени най-малко четирима души, включително епископ с голям брой последователи в интернет, ще се разглежда като терористичен акт, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Вчера полицията арестува на мястото на инцидента 15-годишно момче. Драмата се разиграла в асирийска църква в Уейкли, предградие на около 30 км западно от Сидни.

Сред пострадалите, които са с "незастрашаващи живота наранявания", на които е оказана медицинска помощ, са епископът и заподозреният младеж. Нападението е било извършено по време на проповед, предавана на живо в интернет.

Това е втора атака с хладно оръжие в Сидни за последните дни. В събота шестима души бяха убити при нападение с нож в търговския център "Уестфийлд" в източното предградие на Сидни Бонди джънкшън. Нападателят бе застрелян от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И защо по време на литургия

    1 3 Отговор
    Християнинът изведнъж изперква и тръгва да коли? Ми забранете ги тези литургии или им раздавайте хапчета преди тях
Новини по държави: