Last news in Fakti

17 Април, 2024 13:19 1 607 9

Израел са решили как ще отговорят на иранската атака, но все още не са решили кога

  • израел-
  • иран-
  • атака-
  • отговор

Възможните варианти за атака включват нанасяне на удари върху ирански ядрени съоръжения, удари с дронове или балистични ракети

Израел са решили как ще отговорят на иранската атака, но все още не са решили кога - 1
Снимкa: БГНЕС

Израелските отбранителни сили са решили как да отговорят на иранската ракетна атака, но не и кога, съобщава англоезичното издание The Jerusalem Post, като се позовава на източници.

Началникът на щаба на Израелските отбранителни сили генерал-лейтенант Херци Халеви намекна, че атаката няма да бъде незабавна, "за да позволи на гражданите да живеят почти както обикновено през тази Великденска седмица“. Изданието обаче отбелязва, че това може да е част от умна тактика, предназначена да принуди Иран и неговите подставени лица да намалят бдителността си.

"Но поне простото разчитане на съответните сигнали предполага, че широкомащабна атака не е неизбежна през следващите дни и дори може да бъде отложена по-дълго“, коментира изданието.

Възможните варианти за атака включват нанасяне на удари върху ирански ядрени съоръжения, удари с дронове или балистични ракети, както и по-ограничени опции – като ликвидиране на определени лица или представители на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция (КСИР) в чужбина. Не е изключена и комбинация от горните опции с голяма кибератака.

Въпреки това, отбелязва вестникът, някои сигнали показват, че ВВС на страната ще бъдат приведени в готовност за постигане на необичайно значима цел.

Отбелязва се, че Израелските отбранителни сили обявиха учения в северната част на страната за проверка на взаимодействието между своите кибертехнически части и оперативните звена на Северното командване.

"Това подчертава, че част от отговора на Израел на Иран може да е в киберобластта. Също така е възможно атака от страна на еврейската държава да доведе до по-нататъшна контраатака от страна на Техеран и неговия основен пълномощник – "Хизбула“, пише JP.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това звучи

    22 2 Отговор
    Като аз съм решил да ходя до тоалетната но не съм решил кога
  • 2 честен ционист

    2 15 Отговор
    Ще ги думнат като Бейрут през август 2020 год.
  • 3 Ха ха ха

    6 15 Отговор
    Ще хвърчат бради и чалми
  • 4 Бауу

    17 0 Отговор
    Пак ще има подъл пъклен план на сатаните!
  • 5 хахото

    16 0 Отговор
    само да внимават че другия път иран няма да оповести два дена предварително къде гътне купола и да не остане купола като сгазена цинкова кофа
  • 6 Няма време викаш

    9 0 Отговор
    А за нас посланието е какво е
    носете си новите дрехи и си искайте от най-сладката комшийка ?
  • 7 Ксаниба

    5 0 Отговор
    исраел са мишки в тигрова шкура, и цел свет го разбра!! Сега какво могат да направят ли, ами на много да ударят някои ирански проксита и да обявят победа!! Това е то - пшик!!!
  • 8 УдоМача

    7 0 Отговор
    Явно Израел е решил да преустанови съществуяването си. Тяхна воля, каквото сам си направиш друг не може да ти го направи.
  • 9 Най много

    1 0 Отговор
    Да се обединят шиити и сунити и 300 млн да смачкат