Last news in Fakti

17 Април, 2024 16:47 984 6

Катарските посредници: Преговорите за примирие в Газа се бавят

  • катар-
  • израел-
  • иран-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Вместо това нарастват страховете, че продължаващата от месеци война в ивицата Газа ще прерасне в регионален конфликт, след първата директна атака на Иран срещу неговия смъртен враг Израел този уикенд

Катарските посредници: Преговорите за примирие в Газа се бавят - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преговорите, които имаха за цел да сложат край на военните действия в ивицата Газа и да бъдат освободени израелските заложници, се „бавят“, призна катарският премиер, който е един от посредниците между Израел и палестинската групировка „Хамас“, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Преминаваме през чувствителна фаза с някои препятствия и се опитваме, доколкото можем, да ги преодолеем, (…) така че да сложим край на страданията на населението в ивицата Газа и да постигнем освобождаване на заложниците“, каза шейх Мохамед бин Абделрахман Ал Тани.

Катар, заедно със САЩ и Египет, се ангажираха с преговорите, за постигане на примирие в Газа и освобождаване на израелските заложници в замяна за палестински затворници, задържани в Израел.

Посредниците искаха спиране на огъня преди началото на свещения мюсюлмански месец рамазан, но преговорите не отбелязаха напредък по време на месеца на мюсюлманския пост, който приключи миналата седмица.

Вместо това нарастват страховете, че продължаващата от месеци война в ивицата Газа ще прерасне в регионален конфликт, след първата директна атака на Иран срещу неговия смъртен враг Израел този уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко баце

    3 3 Отговор
    петрола под краварския контрол скоро няма е под краварски контрол и ционистите ще направят третата световна в която ще се избавим от рептилите
  • 2 БЪЛГАРИН🇧🇬

    2 1 Отговор
    Когато евреите изчистят Палестина, тогава ще кажат: Спираме военните действия.Вижте, колко сме добри.
  • 3 Радио Елто страшната Акула

    2 1 Отговор
    И в момента в окупиран Крим е страшно ...Гледайте на живо арабската телевизия ,,Ал Джазира"-
    Куп ракети ATACMS удариха в Крим: Източник на Путин предупреди за по-голяма цел (ВИДЕО)

    Според информацията на "Рибар", при първата вълна от ракетната атака са изстреляни общо 7 ракети, с касетъчни боеприпаси. При втората са използвани 5 ракети. "Едни унищожиха оборудването на летището, а други една от сградите с много жертви от руски военослужещи".

    Телеграм каналът предполага, че изстрелването може да е станало от покрайнините на град Херсон. И добавя: "Както при предишни удари, американски дрон RQ-4B безпрепятствено патрулираше във въздушното пространство южно от Крим и наблюдаваше операцията". Това обаче не било нужно според "Рибар" - украинците имали вътрешна информация къде какво е разположено, "благодарение на действията на проукраински настроени жители на града, както и на някои непълнолетни - в Интернет има ясни кадри от ударите, от които могат да се направят необходимите изводи".
  • 4 Фики

    1 1 Отговор
    Ее значи ще ги размажем
  • 5 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Дано Надделее Разумът и да има Мир
    Защото Воините са Кървав Бизнес
  • 6 ВИНЕ...ТУ

    2 2 Отговор
    Турция рони сълзи за из..раел..ския ген..о..ци..д..а върти търговия за милиони долари с ЦИО...НИС..ТКИ..ТЕ С..ВИНИ... БРАВО НА ЕРДОГАН ДАЛАВЕРАТА Е ПО ВАЖНА..