Last news in Fakti

21 Април, 2024 19:19 522 7

70% активност на парламентарните избори в Малдивите

  • малдиви-
  • избори

Според данните половин час преди края на гласуването в него са участвали над 207 000 души

70% активност на парламентарните избори в Малдивите - 1
Снимка: YouTube

Парламентарните избори в Република Малдиви приключиха с избирателна активност от над 70%, започна преброяването на гласовете, съобщи избирателната комисия на страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Избирателните секции са затворили навреме. Според данните половин час преди края на гласуването в него са участвали над 207 000 души. Общо почти 285 000 души имат право да гласуват на Малдивите. В чужбина гласуването беше организирано в Индия, Малайзия и Шри Ланка.

Както отбелязват наблюдателите, изборите са преминали мирно. На свой ред полицията съобщи за задържането на трима души в две избирателни секции. Един от задържаните в столицата Мале е показал бюлетината си. Други двама са се опитали да се сбият и да попречат на гласуването в избирателна секция на остров Фиори в атола Гаафу Даалу.

Днес на Малдивите се проведоха избори за Народен меджлис (еднокамарен парламент). За 93 места в законодателния орган се състезаваха 368 кандидати. Те бяха номинирани от шест партии и независими групи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    1 2 Отговор
    Малдивите - моята любима дестинация за шнорхелинг. Препоръчвам я на всеки,
    който може да си я позволи.
  • 2 Баба ти

    1 0 Отговор
    "Българските острови", столицата "Българ".
  • 3 Десислава Иванкова

    0 0 Отговор
    Моят рогач ме води всяка година там.
  • 4 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем островитяните? 70 процента избирателна активност. Кой с лодка, кой с плуване стигнали до избирателната секция, пък у нас ги мързи през две преки да стигнат до някое училище.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.