Last news in Fakti

5 Май, 2024 21:47 1 547 10

Самолет кацна аварийно на магистрала в Латвия ВИДЕО

  • латвия-
  • самолет-
  • магистрала

Принудителното кацане е причинено от технически проблеми в частта на крилото на самолета

Самолет с двама души на борда е кацнал аварийно на шосе в Латвия, предаде eng.lsm.lv

Първоначалната информация показва проблеми с двигателя. Самолетът е регистриран в училището за пилоти ERIVA, базирано в Адажи.

Няма пострадали хора.

Произшествието ще бъде разследвано от Бюрото за разследване на транспортни произшествия и инциденти.

Видео, направено от очевидец, показва как самолетът каца на платното на магистрала Талинас, идвайки от посока Рига. При кацане самолетът се влива в потока от автомобили, лявото му крило леко захваща пътен знак, което променя траекторията на самолета, принуждавайки го да премине в отсрещната лента, но успешно избягва сблъсък с автомобилите.

Предварителната информация, с която разполага Държавната полиция, сочи, че принудителното кацане е причинено от технически проблеми в крилото на самолета.

Агенция LETA отбеляза, че след кацането самолетът е спрял отстрани на магистрала Талинас на няколкостотин метра след виадукта Адажи към Рига. След инцидента движението на мястото на инцидента е затруднено.

Според латвийския регистър на въздухоплавателните средства и информацията, налична в интернет, самолетът, участващ в инцидента, е Tecnam P2008 JC, произведен през 2018 г. Този двуместен самолет има един двигател с приблизително 100 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    4 3 Отговор
    Сигурно е гонил руснаци.

    Коментиран от #2

  • 2 БОЗА

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Не може-имат проблеми с GPS многолюдните... ;-)))

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )
  • 3 чадър бабаит

    0 1 Отговор
    Проблеми с двигателя има често но в повечето случай се оправят още във въздуха.Това е малък самолет летящ на ниска височина и нямащ нищо общо с останалите големи самолети. Проблеми с елерони и сабилизатори са проблем защото неможе да се задържиш във въздуха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    4 4 Отговор
    Руснаците пак ли им заглушиха GPS-а на прибалтийските пинчери?
  • 6 Топ гън

    2 1 Отговор
    Това е стандартна процедура.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    1 2 Отговор
    Нормално от двигатели с цилиндрово изгаряне на горивото нищо си не става.
  • 9 Още новини от Украйна

    1 3 Отговор
    Това не е магистрала ,а двупосочна улица.
  • 10 Иван

    0 3 Отговор
    Има доза лудост в това да се качиш на летателно средство, както и - в автомобилистите, с каква увереност се разминават на криви и тесни шосета, както и да е.