Last news in Fakti

2 Март, 2014 18:47 3 531 10

Засилват натиска над Русия заради Крим

  • украйна-
  • русия-
  • сащ

Обама в телефонен разговор със своя руски колега Владимир Путин ясно посочи, че ако Кремъл се намеси в Крим, рискува да се изправи пред опасността от икономически санкции и политическа изолация за Русия

Предвоенната ситуация в Крим предизвика мигновената реакция на западните дипломати, съобщава Ройтерс. Поредица от държави взе решение да отзове от Москва своите дипломати за консултации. От своя страна водещи държави дадоха ясен сигнал, че обмислят бойкот на предстоящата среща на Г-8 през юни в Сочи.

Първите недвусмислени сигнали бяха подадени от САЩ, Франция и Канада. Външният министър на Франция Лоран Фабиюс ясно заяви, че това е стъпка за усилване на натиска над Русия, за да прекрати ескалацията на кризата в Украйна.

Една от ключовите играчи в региона Литва отзова посланика си в Москва.

Президентът на САЩ Барак Обама в телефонен разговор със своя руски колега Владимир Путин ясно посочи, че ако Кремъл се намеси в Крим, рискува да се изправи пред опасността от икономически санкции и политическа изолация за Русия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    5 0 Отговор
    Путин няма да отстъпи...
  • 2 васил димчев

    7 0 Отговор
    Интересно е ако Русия наложи икономически санкции и завърти кранчето какво ке се случи.

    Обама явно добре е прекарал на погребението на Мандела.
    Циганска работа та дрънчи и тръгнал света да управя.
  • 3 georgi genchev

    6 0 Отговор
    Putin ne triabva da otstypva,...A Obama da si gleda,negovata falirala dyrgava i negovoto obkrygenie kyde predizvikaha poslednata ikonomicheska kriza,..i prisvoiha miliardi,..i ograbiha danykoplatsite i nikoi niama vkaran zad reshetkite,..Dage i niakoi sa oshte na otgovorni postove......Chesniat Obama---Edna goliama lyga.........
  • 4 georgi genchev

    6 0 Отговор
    Kakvi sanktsii za Rusia,...ta tia ima tsialata mendeleeva tablitsa,...Dreme mu na Putin.......shte si go premesti,ot edinia krachol ta v drygia......
  • 5 galaxy

    6 0 Отговор
    Русия, Путин, ние сме с вас!!!
  • 6

    6 0 Отговор
    ПУТИН ЕВАЛА И НАПРЕД .
    А за икономически санкции да не говорят , че да не оставим Цяла Европа без газ...
  • 7 nakata88bg .

    5 0 Отговор
    хамериканци и гейропейци протестират, обаче страно защо никой не спомена другата велика сила - Китай! а то е защото - Китай напълно подкрепи Русия и се разбраха да дайстват заедно! Та сащ ще въвежда "икономически санкции", при положение, че е най-големия длъжник в история на човечеството?! а най-големите кредитори на сащ са Русия и Китай?! тая маймуна явно си е ударила главата, докато падаше от палма!
  • 8 galaxy

    3 0 Отговор
    Приказките и речите за демокрация си ги приказвайте на гей-парадите. Защото проблемите в Украйна, както в Ирак, Сирия, Либия, Египед и т.н. са заради "големите презокеански демократи". Хората по света искат да живеят нормално, по начин по който те искат, а не някой чужд агресор да ги избива, ограбва и да им налага норми как да живеят.
  • 9 galaxy

    3 0 Отговор
    В България живеем зле заради скапаната демокрация/корупция, престъпност ......./. След като ни беше умишлено унищожена промишлеността и земеделието, армията и въоръжението, бяхме умишлено набутани с кредити от МВФ и СБ и ни грабят и западняци и наши мафиоти. А , Турция чрез Доган ни направи част от Турция. Станахме пазар за турските стоки, гледаме турски филми, ще има пропаганда на турски, турските имоти в БГ се множат.
  • 10 трезво мислещ

    4 0 Отговор
    Ако Путин се огъне на тея заплахи за изолации и санкции, е тогаз ни жална майчица.Добър или не,диктатор или не,авторитарен или не,просто това е последният бастион който хамериканците въпреки всичко не можаха да унищожат.Ако беше Горбачов или Елцин,то сега Русия щеше да е като близкия изток и ЕС и САЩ щяха да се надпреварват да продават оръжие на разните му терористи и да ги оставят да се избиват като кучета.Затова просто на Русия е нужен лидер като Путин.
Новини по държави: