Last news in Fakti

18 Март, 2014 10:42 685 0

Девет изчезнали след корабокрушение в залива на Токио

  • кораб-
  • сблъсък-
  • токио-
  • изчезнали-
  • моряци

Един от спасените моряци след сблъсъка на двата съда е в много тежко състояние

Деветима китайски граждани изчезнаха безследно днес след сблъсък между два товарни кораба на влизане в Токийския залив, югоизточно от п-ов Миура в японската префектура Канагава, съобщиха Си Ен Ен и Саут Чайна Морнинг Поуст, позовавайки се на информация от японската брегова охрана.

Аварията е станала около 3.20 часа тази нощ по местно време. Плавателният съд „Бигъл ІІІ“, плаващ под панамски флаг, потънал, след като се ударил в южнокорейския „Пегасус Прайм“. Засега няма яснота какво е предизвикало крушението, нито какви щети са нанесени по оцелелия кораб, където всички 14 моряци са налице.

От 20 членове на екипажа 11 са спасени, а останалите засега се водят в неизвестност. Един от намерените е тежко ранен – той е транспортиран в най-близката японска болница в състояние на кардиопулмонарен арест, а шестима други са леко пострадали, огласиха от китайското посолство в Токио. Спасителната операция продължава с участието на 10 плавателни съда и един хеликоптер.

Според представител на китайските спасителни служби, Китай няма да изпраща на мястото на корабокрушението свой издирвателен съд, тъй като инцидентът е станал в японски териториални води. Страната обаче ще сътрудничи на японските власти при разследването на причините за катастрофата.

По-късно Си Ен Ен съобщи за още един открит член на екипажа на „Бигъл“, така че към момента изчезналите са осем. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: