Last news in Fakti

19 Юни, 2014 15:32 836 0

Фараж сформира своя група в ЕП

  • найджъл фараж-
  • еп-
  • група-
  • нова група

Формирането на групата стана снощи благодарение на отцепила се представителка на френския Национален фронт

Фараж сформира своя група в ЕП - 1
Снимка Архив АП

Лидерът на евроскептичната британска партия UKIP Найджъл Фараж обедини сили с италианската партия "5 звезди" на бившия италиански комик Бепе Грило, за да сформира нова група в Европейския парламент, съобщи Би Би Си.

Формирането на групата стана снощи благодарение на отцепила се представителка на френския "Национален фронт" на Марин льо Пен, съобщи АФП.

Фараж, чиято Партия на независимостта миналия месец утрои своите места в Европейския парламент - от 8 до 24, се нуждаеше от депутати от седем страни от ЕС, за да формира група.

„Европа на свободата и демокрацията“, в която има 48 души ще включва и депутати от Литва, Франция, Чехия, Латвия и Швеция.

Лидерът на UKIP Найджъл Фараж заяви, че групата ще настоява за "възстановяване на националната демокрация" в Европа.

"Горд съм, че формирахме тази група с други членове на ЕП. Ангажираме се да бъдем гласът на народа", обеща Фараж в изявление, публикувано в Брюксел.

Формирането на своя собствена група в ЕП ще даде възможност на UKIP да получи достъп до значително публично финансиране и ще даде на Фараж гарантирана платформа за   изказвания в парламента.

„Европа на свободата и демокрацията“ е тежък удар за Марин Льо Пен, която изпитва затруднения да събере евродепутати от седем страни и за момента разчита едва на четири други европейски формации.

Присъединяването към по-широки политически групи в Европейския парламент е от съществено значение за партиите, за да увеличат максимално своето влияние.

За да се сформира група в европарламента, са необходими поне 25 евродепутати от седем държави членки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА